2020-12-15 574 浏览
原來呢間burger名店開左尖沙咀分店,太好啦,一直都冇時間去葵涌試,今日出開去尖沙咀,就買返去做晚餐。淨係burger已經好多選擇,牛豬雞羊蝦,牛就一定要試ga la, 另外叫左個wasabi蝦,2個都轉左set, 有小食有野飲。 本來想試既炸燒賣賣晒,咁唯有食薯條同沙律, 仲加多左個炸芝士。-個蝦堡好彈牙,個汁都好夾,正!-牛堡個黑松露味好勁,見到係落左好多😍,不過因為佢個味太出,蓋過左牛既味道,牛肉感覺比較鬆散d, 冇平時d burger咁實-薯條新鮮炸起熱辣辣,脆卜卜-Caesar salad可能因為最後先食,d麵包粒林左-炸芝士好正,拉絲的,味道香濃

-個蝦堡好彈牙,個汁都好夾,正!
-薯條新鮮炸起熱辣辣,脆卜卜
-Caesar salad可能因為最後先食,d麵包粒林左
-炸芝士好正,拉絲的,味道香濃

日式芥辣蝦堡
2020-12-14
10 分钟 (外卖自取)
  • 炸芝士
  • 黑松露芝士牛堡
2020-12-13 274 浏览
👩🏻‍🤝‍👨🏼尖沙咀覓食男友成日心唸唸要食burger, 今日去開尖沙咀行街就順便帶佢去試下呢間長期排哂隊嘅同路人小店嘉寶漢堡😆 呢度所有burger款都有得轉豬牛雞,因為我以前係唔食得牛,但好多時burger 店都係得牛漢堡,再唔係就有其他款但唔啱口味😌呢到好自由可以任你轉仲唔洗加錢🤩🥢蜜糖芥末菠蘿牛堡本身選擇困難揀唔到,咁啱聽到前面幾個女仔都叫呢個味🤣所以跟隊,因為塊菠蘿同個醬,成個包加埋塊扒好juicy ,仲有沙律菜同蕃茄係底,夾埋煎香咗嘅扒,成個包飽肚得嚟又唔會好膩😙🥢黑松露芝士牛堡男友話burger嘅黑松露味好出,夾埋芝士同扒好rich, 突然發現佢好安靜咁食哂成個包,原來因為太好味😂🥢加$15 跟餐小食飲品分別揀咁薯條同炸燒賣,佢話食burger一定要配薯條🙂 呢到係粗薯條,即叫即炸,而炸燒賣有驚喜🤩配咗沙律醬同准鹽超脆超邪惡🙊 嘢飲方面都幾多選擇,不過對我嚟講食burger一定要配可樂😂題外話,門口負責收銀落單嘅哥仔態度真係一百分💯,一啱食一路聽到佢雖然勁忙但都keep到真係好用心同所有客人對答👍🏻
👩🏻‍🤝‍👨🏼尖沙咀覓食

🥢蜜糖芥末菠蘿牛堡

🥢黑松露芝士牛堡

🥢加$15 跟餐小食飲品

2020-12-13 226 浏览
平價漢堡,一個餐一舊水有找,我食黑松露芝士牛堡,牛肉好juicy,黑松露味好重!見到個close up睇到好多黑色一點點嘅野就係黑松露。同我一樣鍾意黑松露嘅你係必試。另外一個係香辣煙肉蘑菇芝士牛堡。呢個冇乜大特別,牛肉有肉汁,辣辣地好惹味!我地加左錢轉餐,配菜係炸燒賣同蕃薯條。炸燒賣我第一次食。其實只係炸魚肉燒賣,但呢個食法真係好特別,上面加左一層芝士極邪惡。橙橙紅紅地顏色係蕃薯條,超好食,蕃薯本身甜,再加啲鹽,非常好食,極度推薦。嘉寶漢堡細細間,入面有得堂食,不過座位好少,等位需要好多耐性。總結係非常出色嘅小店,足料非常有誠意,絕對唔輸俾啲大牌子嘅漢堡包店。咁嘅價錢有呢個質素,冇得輸,呢間絕對係平價之選。

2020-10-20
  • 黑松露芝士牛堡
2020-12-09 169 浏览
成日話試都無試,今日終於試到!舖仔細細堂食的話繁忙時間要等等,估唔到個漢堡又大又多汁,真係幾juicy喎,我叫左菇菇牛肉burger🤤薯條係我鐘意嗰啲粗粗薯條🍟,不過唯一唔方便嘅係因為太大個食到成隻手好污漕
  • 烤菇芝士牛堡
2020-12-03 171 浏览
嚟到尖沙咀想試吓呢度嘅名物💕一去到就已經好多人係到排隊 趕時間嘅記住買外賣啊😬~ 排咗大約半個鐘終於入得💛 舖頭唔太大得幾張二或四人枱 我哋就坐咗窗邊嘅吧枱位🙈烤布利芝士牛堡 $50一開始其實真係唔知烤布利係咩黎🙈原來係一款法國嘅芝士 食落好柔軟 芝士味比較溫和 同牛肉好夾💛大推大推!芝士牛堡 $39 (加蕃茄)另外要咗一款芝士牛堡呢個嘅芝士就係一片片平時食開嘅芝士 加錢配埋蕃茄~番茄多汁令到成個包冇咁膩 兩個包我哋都係嗌set嘅 分別叫咗薯條同埋薯格 個人就偏向鍾意薯格多啲 因為佢嘅薯格炸到表面好脆🥰

烤布利芝士牛堡 $50

芝士牛堡 $39 (加蕃茄)

2020-09-03
  • 烤布利芝士牛堡
  • 薯格
經常行過都見到好多人排隊就試吓買咗個套餐唔使排隊嘅反而堂食就要排隊幾好喎買外賣一條龍堂食一條龍呢個值得讚買咗個餐都係等咗大概10分鐘就有啦食過普通過普通唔會有第二次不過咁嘅價錢我多少少行過對面嗰間好食好多呢個味道就好似中學嘅時候嗰啲質素服務員都相當好禮貌嘅不過真係唔好意思唔啱我嘅口味
經常行過都見到好多人排隊就試吓
服務員都相當好禮貌嘅
不過真係唔好意思唔啱我嘅口味
2020-11-30
2020-11-28 164 浏览
難得經開尖沙咀又唔知食乜好,唯有又開OPENRICE睇下有乜好食。我地兩條友都麻麻地粥粉麵飯,咁岩睇到呢間嘉寶漢堡,仲要係黃店,二話不說就揀定呢間。間舖位於漆咸圍當眼位,招牌下分左兩條隊,一條係排外賣,另一條就排堂食,星期五既下晝人流唔算少,都幾多人排喎。不過懶理咁多,照排!排左半個鐘鬆啲就到我地,店面位置唔多,都係得十個位左右,呢度係先嗌野食後入座既。今次我地就分別叫左芝士牛堡、炸芝士條、烤菇芝士牛堡同雞翼,仲加左罐可樂。上餐速度快,半溶芝士蓋住舊牛肉,好鬼吸引呀!包體偏脆,都幾大個,咬開仲有生菜同蕃茄。烤菇好juicy!炸芝士條 - 應該係即叫即炸既,上枱既時候仲係熱辣辣~仲有拉絲效果,咸香好味,忍唔住自己一個食哂雞翼 - 偏甜帶少少辣味,我覺得都幾重口味,但就麻麻地啱我口味。兩條友飽到捧住個肚出門口,大讚好味下次再黎會想試埋其他漢堡同炸蕃薯條。

間舖位於漆咸圍當眼位,招牌下分左兩條隊,

上餐速度快,半溶芝士蓋住舊牛肉,好鬼吸引呀!
包體偏脆,都幾大個,咬開仲有生菜同蕃茄。烤菇好juicy!

炸芝士條 - 應該係即叫即炸既,上枱既時候仲係熱辣辣~
仲有拉絲效果,咸香好味,忍唔住自己一個食哂

兩條友飽到捧住個肚出門口,大讚好味

下次再黎會想試埋其他漢堡同炸蕃薯條。
  • 芝士牛堡
  • 烤菇芝士牛堡
  • 烤芝士條
2020-11-27 128 浏览
牛肉幾淋,炸燒賣有驚喜,幾入味,汽水選擇多。呢個價錢性價比算高👍🏻不過餐廳彌漫住好大嘅油煙,staff係我後面一直執貨,音樂又大聲到好似disco 😅 試過一次就夠芝士牛堡 $39套餐 +$15(炸燒賣、罐裝汽水)Total: $54

芝士牛堡 $39
套餐 +$15(炸燒賣、罐裝汽水)
Total: $54
2020-11-25 226 浏览
嘉寶一直都好多人排隊出哂名💛每次行過都好多人仲未有機會食過🥺今日再次經過終於無乜人(可能時間尚早d人未收工🤪)即刻入去試一試🥳🥳-餐廳面積唔大 只有5-6個位 所以有好多人都選擇外賣🧐睇一睇餐牌種類繁多 牛/豬/雞/羊/蝦 仲有素漢堡 真係梗有一款岩你食🤤而且價錢相宜$39-$50左右就有一個 升級套餐都只係加$15 有一款小食及飲品👍🏻-烤菇芝士牛堡🍔即叫即做超足料!麵包熱辣辣新鮮整起🍞內有大烤菇、牛肉、生菜、蕃茄😍烤菇好juicy 一路食一路爆汁💦牛肉熟度岩岩好👍🏻再加埋超邪惡芝士溶係漢堡到🧀連埋生菜蕃茄一齊一啖咬落去👄一個字 正!🤤-蝦牛堡🍔又想食蝦又想食牛肉 蝦牛堡就岩哂啦🤗未食已經聞到好香嘅蝦味🦐蝦餅好彈牙食到好多隻蝦😋牛肉亦好juicy牛味香濃👍🏻成個漢堡有兩塊厚肉仲有生菜蕃茄 真係一啖都食唔哂🤣🤤🤤-小食分別揀左炸燒賣同薯格🥔(掛住食無影到🙈)炸燒賣外脆內軟再加埋上面有d好似酸忌廉芝士醬咁 成個味道好夾好好味😋🥔薯格新鮮熱辣炸起好香脆可口🤤即使凍咗都唔會油淰淰👍🏻😍正‼️🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消費💰: HKD $70Lamlam脷指數🤤: 9/10性價比⚖️:

烤菇芝士牛堡🍔
蝦牛堡🍔

🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消費💰: HKD $70
Lamlam脷指數🤤: 9/10
性價比⚖️: 9/10
✨BBQ菠蘿雞扒堡🍔 (💰39)本身個餐牌係配雞扒🐔但可以改為牛🐮/豬🐷咁就諗住改食牛 但食個陣覺得唔似牛嘅😚個時先醒起自己原來冇改到要牛 喊岀黎😂Anyways,雞扒都唔錯嘅 好juicy 調味都幾好👍🏼加上燒菠蘿🍍蕃茄🍅生菜🥗 幾fresh😆整體都唔錯嘅 下次去試下其他漢堡先🤓 ✨升級套餐(💰+$15)包1款小食同飲品 我要咗薯格配熱柚子蜜 味道正正常常😚反而個炸燒賣幾有驚喜🤩食左朋友嘅炸燒賣 食落唔油膩 外脆內軟 而且有啲燒韌👍🏼加埋沙律醬一齊食 正啊🤤🥰📌溫馨提示1.舖頭有啲細 夜晚黎堂食嘅 就最好早啲到😌2.要先畀錢叫嘢食 再坐低食🍔🥤3.餐廳喺開放式廚房 所以會有啲油煙味嘅~
✨BBQ菠蘿雞扒堡🍔 (💰39)
本身個餐牌係配雞扒🐔但可以改為牛🐮/豬🐷
咁就諗住改食牛 但食個陣覺得唔似牛嘅😚
個時先醒起自己原來冇改到要牛 喊岀黎😂
Anyways,雞扒都唔錯嘅 好juicy 調味都幾好👍🏼
加上燒菠蘿🍍蕃茄🍅生菜🥗 幾fresh😆
整體都唔錯嘅 下次去試下其他漢堡先🤓

✨升級套餐(💰+$15)
包1款小食同飲品 我要咗薯格配熱柚子蜜
味道正正常常😚反而個炸燒賣幾有驚喜🤩
食左朋友嘅炸燒賣 食落唔油膩 外脆內軟
而且有啲燒韌👍🏼加埋沙律醬一齊食 正啊🤤🥰

📌溫馨提示
1.舖頭有啲細 夜晚黎堂食嘅 就最好早啲到😌
2.要先畀錢叫嘢食 再坐低食🍔🥤
3.餐廳喺開放式廚房 所以會有啲油煙味嘅~
2020-11-25 111 浏览
《廢物女孩👭食の覺醒》#尖沙咀篇-👧🏿-·🍴烤菇芝士牛堡 HKD 55塊漢堡牛起碼有5毫子咁厚🤪加埋大大隻烤菇層層疊 👧🏿思考左好耐點落口😂 漢堡牛扒厚得來好juicy 啖啖都有肉汁爆出黎🤤烤菇都好大隻多汁 每一啖都食到烤菇同牛肉👍唯一美中不足係 個漢堡上菜時個包係常溫嘅 唔夠熱🧐🍴黑松露芝士牛堡+薯條套餐HKD 65誠意滿滿的黑松露 有圖有真相架😂上枱已經係陣陣香味 塊牛都燒得剛剛好 係嫩口既✌🏻跟餐薯條都唔求奇 條條都大條熱辣辣 鹽味岩岩好🍟雖然睇落唔多 但share都食唔哂🍟🍴炸芝士 HKD 10(加配)極期待嘅小食 👧🏿食左漢堡先食佢 所以有少少放涼左😣但係即使放涼左 佢都仲拉到絲❗️❗️原條芝士炸到好脆卜卜 神奇嘅係一D都唔膩🧀下次一定要熱辣辣咁食😋_✾_味道覺醒指數: 4/5抵食指數:4/5服務指數:3/5
《廢物女孩👭食の覺醒》
#尖沙咀篇
-👧🏿-
🍴烤菇芝士牛堡 HKD 55

🍴黑松露芝士牛堡+薯條套餐HKD 65

🍴炸芝士 HKD 10(加配)

_

_
味道覺醒指數: 4/5
抵食指數:4/5
服務指數:3/5
1️⃣ 黑松露芝士牛堡🐮再戰嘉寶之日⚔️ 決定要試下呢款極受熱棒、以芝士牛堡為藍本再大幅強化、即叫即製熱辣辣嘅黑松露芝士牛堡🍔😎麵包依舊鬆軟, 牛肉仍然厚身, 肉質保持軟腍亦夠Juicy, 當然繼續仲有半融芝士搭配生菜🥬同番茄🍅啦黑松露味道好香, 搽滿左喺麵包同非常Juicy嘅牛肉之間😳 份量真係唔惹少👍🏻 啖啖都會有黑松露充斥住成個口控🤤 真係有黑松露又得~ 無黑松露亦得~ 得左XDDD下次三刷嘉寶嘅時候揀咩好呢🤤🤤 期待~~

1️⃣ 黑松露芝士牛堡🐮

2020-11-17 140 浏览
人氣漢堡🍔周不時都排長龍因為店舖座位唔多加上疫情都要保持距離🤔但為左食好西排隊支持下都唔怕🤣-香脆粟米雞塊 $30/9件雞塊件件都好大塊加上用左粟米片去炸好脆口😍佢有4個醬(蛋黃/BBQ/蜜糖芥末/日式芥辣)今次揀左蜜糖芥末😋其實唔點醬已經好好食有淡淡粟米片味😋推介!-炸薯格 $14薯格就正常因為即叫即炸所以好脆同埋$14份量都好多🤣抵食👍
香脆粟米雞塊 $30/9件

炸薯格 $14
薯格就正常因為即叫即炸所以好脆同埋$14份量都好多🤣抵食👍
2020-11-13
$50 (宵夜)
  • 香脆粟米片雞塊
2020-11-16 223 浏览
蜜糖芥末菠蘿豬堡 ($39) 第二次來, 🧠便點了蜜糖芥末菠蘿豬堡 ($39) 蜜糖芥末醬挺好吃的, 菠蘿也烤得不錯🍍但比起牛堡, 我認為它的豬肉略為失色, 豬肉味也是有的, 但較重口味的我, 便認為牛肉較香口🤫 喜歡較重肉味的, 牛堡會比較適合你😌.🌟是拉差芝士蛋豬堡 ($42)👅小編則點了是拉差芝士蛋豬堡 ($42), 蛋黃和豬肉給了厚實豐富的口感, 是拉差醬則加了一點額外的鹹香, 整體來說也是不錯的😲.🌟炸燒賣 (+$15升級套餐)我們加了$15 升級作套餐, 點了炸燒賣和汽水🥤🧠好像是第一次吃炸燒賣🤣 異想不到的好吃!!!🤤 總共有八粒!! 性價比很高😍 炸得不油膩, 外脆內軟, 配上沙律醬, 令魚味更突出🤩 推介大家一試!!!🤤.🌟炸芝士🧀 (套餐再加$10)總共有兩條, 比單點便宜得多😌 單點要$22, 好像有四條🤨 個人認為是不錯的, 絕對有拉絲的感覺🤔 不過, 可能是最後吃的關係, 所以有點略嫌不夠熱, 建議大家點的話, 要即刻吃🤔 不過, 整體來說, 也是值得一試😛
蜜糖芥末菠蘿豬堡 ($39)
🌟是拉差芝士蛋豬堡 ($42)
🌟炸燒賣 (+$15升級套餐)
🌟炸芝士🧀 (套餐再加$10)
炸燒賣
蜜糖芥末豬堡
是拉差芝士蛋豬堡
炸燒賣
是拉差芝士蛋豬堡
2020-11-15 211 浏览
想食burger 好耐啦!見到相緊係去食左啦😌😌去到冇諗過好多人排隊🤣睇黎今日一定要食佢啦🤪 烤菇芝士牛堡 ($55)香辣煙肉蛋羊堡 ($52)薯格 ($14)炸芝士 ($22) Burger 係不錯的 但牛堡好味過羊堡 厚切牛堡配芝士😍😍羊堡係孜然味 不過完全不辣的🤣 薯格 我最愛啦 但炸芝士有d 失望呢🤧 因為入面塊芝士同炸粉分離左 冇拉斯效果 好似食緊炸年糕多啲 去試burger 吧😌
想食burger 好耐啦!
見到相緊係去食左啦😌😌
去到冇諗過好多人排隊🤣
睇黎今日一定要食佢啦🤪

烤菇芝士牛堡 ($55)
香辣煙肉蛋羊堡 ($52)
薯格 ($14)
炸芝士 ($22)