2006-07-02 17 浏览
我本人刀去過好幾次架喇...次次刀好滿意,,,B COX D WAITER刀好NICE...D野食好掂!!!個豆乳湯底好得...好CREATIVE~~
我本人刀去過好幾次架喇...
D野食好掂!!!
個豆乳湯底好得...好CREATIVE~~
2006-06-18 18 浏览
繼上次"一番之役"後,今次同男友打算叫定田中外賣,然後自取,但係打極電話都打唔通,我地放棄左打電話,直接去到叫寫外賣,點知個客問侍應要等幾耐,佢話要等45分鐘........o下!!?最少??我相信佢係香港少數(或者唯一)敢叫個客等45分鐘,而果位客人其實已經等左半個鐘有多..我同男友簡直覺得有條閃電從天而降,我有錢你地都賺唔到呀真係...於是放棄咁既田中,轉而食對面馬路既,坦白講,佢地d皇牌套餐配搭麻麻地、怪怪地。我地點左H同J餐,即係:H:免治三文魚腩魚生飯蟹籽沙律炸餃子J:雜錦魚生飯雜錦刺身沙律炸豆腐我地一打開外賣盒,嘩左一聲,四盒其實無乜分別,件件都差唔多樣。而我見到蟹子沙律入面既青瓜游緊水添---D沙律醬好"水"下,仲倒瀉左出個盒,我大脾食左第一啖"水咁咁"既沙律醬。相比起一番既蟹子沙律,肯定係一番好食好多。其他三樣我都唔講喇,味道差唔多,賣相差唔多,唯一差別係一盒多左2條蝦,一盒無,碎魚生都唔少,無呃人,不過我本身唔鍾意食生野,無點特別留意。而佢地提供既鼓油,我相信係普通鼓油,從味道,從嗅覺判斷囉。不過我好明白佢既重要性,因為D飯幾乾下,唔加真係食唔落,而WASABI都好重
繼上次"一番之役"後,今次同男友打算叫定田中外賣,然後自取,但係打極電話都打唔通,我地放棄左打電話,直接去到叫寫外賣,點知個客問侍應要等幾耐,佢話[最少]要等45分鐘........o下!!?最少??我相信佢係香港少數(或者唯一)敢叫個客等45分鐘,而果位客人其實已經等左半個鐘有多..我同男友簡直覺得有條閃電從天而降,我有錢你地都賺唔到呀真係...於是放棄咁[把炮]既田中,轉而食對面馬路既[嘩鬼],坦白講,佢地d皇牌套餐配搭麻麻地、怪怪地。我地點左H同J餐,即係:

H:
免治三文魚腩魚生飯
蟹籽沙律
炸餃子

J:
雜錦魚生飯
雜錦刺身沙律
炸豆腐

我地一打開外賣盒,嘩左一聲,四盒其實無乜分別,件件都差唔多樣。而我見到蟹子沙律入面既青瓜游緊水添---D沙律醬好"水"下,仲倒瀉左出個盒,我大脾食左第一啖"水咁咁"既沙律醬。相比起一番既蟹子沙律,肯定係一番好食好多。其他三樣我都唔講喇,味道差唔多,賣相差唔多,唯一差別係一盒多左2條蝦,一盒無,碎魚生都唔少,無呃人,不過我本身唔鍾意食生野,無點特別留意。而佢地提供既鼓油,我相信係普通鼓油,從味道,從嗅覺判斷囉。不過我好明白佢既重要性,因為D飯幾乾下,唔加真係食唔落,而WASABI都好重要,又係果句,唔加的話個飯幾失色。全晚最好味都相信係隻餃子,不過只有2隻。炸豆腐軟叭叭,根本唔覺得有炸,麵鼓湯稀而淡,扣分。至於我地ORDER既凍檸檬茶,真係好難飲,怪味。我係睇左哩間店既食評先去幫襯,點知食物麻麻囉。
哇一讚既係服務幾好,客人無拎齊野走,佢有人追出黎俾返客人,找錢收錢ORDER都有禮貌,加返分啦。
Anyway,希望嘩鬼越做越好啦,有時真係睇唔過眼果d鋪出面成幾十人但係無服務既鋪,我叫得做劉華真係要贈你地一句:今時今日既服務態度,點得架?
如果服務唔好,就算幾好食都係假呀!香港人,清醒d啦.
2006-06-17 20 浏览
噤我打電話叫外賣啦...點知問下佢地有咩好食好似我玩佢地噤..最後搵左個唔知咩人黎聽...勁...冇態度~我就是但噤...叫左d野黎食...wa...難食到嘔...都唔知佢地點整...噤差ga,,,唉噤就冇左74蚊...
噤我打電話叫外賣啦...
點知問下佢地有咩好食好似我玩佢地噤..
最後搵左個唔知咩人黎聽...
勁...冇態度~
我就是但噤...叫左d野黎食...
wa...難食到嘔...都唔知佢地點整...
噤差ga,,,唉噤就冇左74蚊...
2006-05-18 22 浏览
間野幾抵食~~~平均40幾蚊一個餐~~好多野食~~好飽~~~~~免加一但d 服務態度差左d~~~我有2個fd 都叫左拉面~~~~小辣~~~~~點知黎左果兩碗面好辣~~~成碗紅色的~~~我兩個fd 頂唔順要換~~~一個換冇咁辣, 一個換豬骨湯底~~~有個男人(好似老闆) 之後走過黎話我地下次唔准換湯底,否則加錢,又話我地應該叫d唔辣的面,自己加辣椒油~~~佢講到我地好似唔食得辣但夾硬食咁~~~事實我地已叫左小辣~~~冇諗過仲會咁辣~~~~~~要加$換湯底唔即時講,等人落左單就走黎教訓我地~~~~好唔得
2006-04-23 16 浏览
尋日親身去買o左個魚生飯外賣, 真係very good! 個刺身沙律好好味!今日打電話叫外賣速遞,好快就送o黎, very good!叫o左叉燒拉麵+ 蟹鉗,咖哩炸蝦飯, 炸蝦仍舊好大隻~送埋o野飲, 都係$58, 好抵!

今日打電話叫外賣速遞,
好快就送o黎, very good!
叫o左叉燒拉麵+ 蟹鉗,
咖哩炸蝦飯, 炸蝦仍舊好大隻~
送埋o野飲, 都係$58, 好抵!
2006-03-15 11 浏览
擒晚同男友又o黎食飯,叫左全天侯套餐x2,好多野食: 麵鼓湯-從來都唔鍾意,有d什菌叫做加返少少分~炸餃子-炸得幾深,幸而未火農。味道ok喎~雜錦刺身沙律-酸酸o既醬汁,加上新鮮o既生菜同刺身,好開胃,非常好!自選壽司x3-要左三文魚(ok新鮮好食)、鰻魚(一般)同北海道帶子(ok),size都幾大!特色魚生飯-男友好欣賞,我覺得同樣係雜錦刺生,沙律mix得好味得多~吉列豬扒拉麵-店員話吉列豬扒最多人叫,但炸粉太多,令豬扒味道十足油炸鬼,唔好食!拉麵就冇問題,ok~餐飲x2-男友飲凍檸茶,我飲熱杏霜;冇錯係非常之唔配合日式食物,不過熱杏霜入肚真係好溫暖呢~ 又有熱量抵抗寒流~ 整體而言食物只普通偏上,環境仲幾逼~ 不過價錢好抵喎!當然要俾抵食~
擒晚同男友又o黎食飯,叫左全天侯套餐x2,好多野食:

麵鼓湯-從來都唔鍾意,有d什菌叫做加返少少分~
炸餃子-炸得幾深,幸而未火農。味道ok喎~

2006-02-01 9 浏览
元朗區的日本菜我都差唔多食過晒, 但嘩鬼拉麵都係近期先第一次去因為唔太肚餓, 冇叫壽司刺身, 叫o左兩個拉麵餐~但淨係拉麵都覺得唔錯了:1)叉燒好好味, 唔太硬/乾, 又煮得夠入味, 係我食過最好食o既日本叉燒2) 炸蝦都唔錯, 有3 隻3) 特別想一讚o既係個湯底, 佢標榜不加味精, 我都覺得清得o黎又好濃郁, 真係唔似用味精開出o黎咁~服務態度都幾好, 伙計做o野好快手我會再幫襯的

因為唔太肚餓, 冇叫壽司刺身, 叫o左兩個拉麵餐~
但淨係拉麵都覺得唔錯了:
2) 炸蝦都唔錯, 有3 隻

服務態度都幾好, 伙計做o野好快手

我會再幫襯的
2005-11-16 10 浏览
我也是o華鬼的常客﹐這裡的食物算不錯啦。。。一開始去是阿媽介紹的﹐覺得不錯。。另外一個原因是﹐不知道為什麼那兒附近的其他店永遠也是超多人的﹐反而大部份時間去o華鬼也不用等。。。that's why 變o左常客囉。。。其實﹐我常跟我爸研究。。。覺得這兒的食物不錯﹐價錢又okay...為什麼附近其他舖多咁多人的﹖唔通那些店真是超好食。。。但我看到其他舖的人龍。。。我真的沒有恆心呢﹗所以大部份時間也回o華鬼...好啦﹐好像太多廢話。。。我覺得這裡的拉麵很不錯(比味千好多了﹐但當然比起別府。。。還有一段距離)。。。而我覺得主要是它的麵好吃﹐算彈牙。。。因為湯和料只是一般而已。。。說到料。。。它的牛不行。。。沒什麼味道其實我每次也是叫拉麵﹐加州卷﹐羊架(必吃)﹐三文魚(算是滿新鮮的)﹐三文魚腩(很好吃﹐但量太少)。。。試過吃鐵板餐。。。還不錯。。。我覺得唯一不好的是地方太小﹐有點擠至於服務。。。這裡的服務okay la...又沒有加一。。。但我的經驗告訴我﹐那兒的服務員“們”有點鈍。。。有一次﹐我叫加州卷﹐過一陣子﹐服務員A來告訴我“沒有加州卷﹐因為未熟”我以為是飯未熟﹐那我說我可以等﹐然後他告
試過吃鐵板餐。。。還不錯。。。
我覺得唯一不好的是地方太小﹐有點擠
有一次﹐我叫加州卷﹐過一陣子﹐服務員A來告訴我“沒有加州卷﹐因為未熟”我以為是飯未熟﹐那我說我可以等﹐然後他告訴我是牛油果未熟。。。那我沒辦法。。。之後他竟然問我。。。那我還要不要加州卷﹖um....(奇怪的問題)﹐那我說不要。。。過一陣﹐我叫服務員B來說我想加點東西﹐她也問我。。。那要不要幫我取消加州卷。。。我還這是來不及反應。。。而我媽就忍不住說“你們已經說沒有加州卷﹐那我們當然取消啦﹗”(當然我媽是笑笑口說的)。。。唉~~~
2005-09-25 8 浏览
今日去左試下,幾好食,嗌一個set lunch好多野食~1個拉麵,3件壽司,又湯又野飲~壽司一定要嗌3文魚~好長架!!包得住成舊飯~如果中意食3文魚既話不妨嗌晒3件都3文魚~!都幾好,唔錯~
2005-09-08 10 浏览
團契o既朋友約食飯,地點o係元朗o既嘩鬼拉麵~咪睇佢店小小,都幾多人,weekday都要排哂隊等位架~ 我食壽司+拉麵set,壽司(三文魚/帆立貝)夠新鮮,幾好;拉麵(炸餃子)味道則略嫌淡,okay啦~飲品o既選揀幾多,除左Kirin/sake等日式飲料之外,仲可以揀台式飲品~ 不過,其實間餐廳最吸引人o既係個勁靚o既HDTV,尤其依排酒店風雲咁受歡迎~幾開心幾casual o既一餐,多謝哂~^^

2005-06-29 10 浏览
好耐之前去過, 覺得壽司唔惦, 除左唔惦之外, 個waitress 仲拿住我碟壽司同人傾計, 傾左半分鐘先比我,d 口水掉晒下去...前幾日經過, 諗住佢會唔會有改善, 點先都係失望而回, 我叫左個三文魚手卷, 我唔明點解佢話係即做既, 個紫菜都係淋晒, 係超淋個隻...下午茶二十蚊食碗麵又超細碗, 細碗係小問題, 但係難食就係大問題, 豬頸肉完全無味!!

2005-02-05 13 浏览
今天去了元朗, 不知吃什麼, 見到一間叫"嘩鬼拉麵" 的個名幾得意, so 去了試~.~! 叫了一個Set lunch 和一個拉麵. 燒牛柳粒飯<-- 牛柳ma ma. 飯好難吃, 好腍! 什錦刺身沙津<-- 刺身不太新鮮( 所以才用來做沙津吧=.=? )餃子<-- ok 啦炸雞翼and 雞柳拉麵<-- 湯底不夠濃, 拉麵ok... 但炸雞來的時候已經凍了/_\~ 飲品超難喝!!!!!!! 士多啤梨雪香<-- 甜到嘔! 又沒有士多啤梨味... 椰香咖啡<-- 咖啡好酸... Service 都不太好... 整體來說: 不好吃! 不會再去!
叫了一個Set lunch 和一個拉麵.

燒牛柳粒飯<-- 牛柳ma ma. 飯好難吃, 好腍!

餃子<-- ok 啦

飲品超難喝!!!!!!!

士多啤梨雪香<-- 甜到嘔! 又沒有士多啤梨味...

椰香咖啡<-- 咖啡好酸...

Service 都不太好...

整體來說: 不好吃! 不會再去!
(非会员)
那次我三時多到那兒食飯, 叫d 野食OK, 點知有人入廚房, 被我看到那桶已經解凍左的三文魚, 放在係垃圾桶邊, 兩桶都冇用蓋關上, 衛生欠佳.............以後都唔感去O個度............
以後都唔感去O個度............
2004-10-02 12 浏览
上次睇完呢度就去試下,一入去感覺都幾好,好寬敞,不過可能做緊獎門人,樓面d人睇得好專心,唔係好理我地。睇左一陣餐\牌都唔係好敢試豆漿底,都係叫左豬骨底,有機會先試下豆漿底,因為豬骨底正常入面都會加豆漿。因為我個拉面入面有鰻魚,變左d汁加埋落湯底到,d湯好咸唔飲得,試唔到咩味,有汁都係分碟上好d。味道整體黎講都叫做ok,如果有返d傳統既款式可能會好d。

2004-09-03 24 浏览
我是嘩鬼的常客!元朗日本餐館林立,本人之所以對嘩鬼情有獨鍾,是因為該店除了食物優質外,座位也較其他同區的日本食肆寬敞。辛辛苦苦工作一天都是想晚上食得舒服些,何必要在行人道上等上一個小時,進食的時候又要受時間限制之苦。況且該店的食物確是非常有水準,三文魚刺身又厚又肥美又新鮮,拉麵的湯底濃郁,壽司又夠真材實料,還有那道鐵板飯更是又有特色又好味。我最喜歡飲它的低糖自制豆漿,非常好飲,仲可以無限添飲。還有元朗嘩鬼拉麵地址已搬了一段時間,新地址是:元朗教育路八十號地下
還有元朗嘩鬼拉麵地址已搬了一段時間,新地址是:
元朗教育路八十號地下