2016-05-07
Happy friday! 梗係要飲杯野輕鬆一下。朋友話帶我去一間性價比好高 而又有live band既bar. 我們食完飯即刻去 揀左個梳化位 舒服得黎又自成一角。岩曬傾計。坐低睇下menu, Tapas 大部分都是$50一碟,開枝酒大部份都是百幾二百幾蚊一枝 其實都好抵。先點了一枝甜酒 好甜 好像食糖咁 口感幾厚 都算滑 唔錯 不過可能最後配甜品會更夾。因為第一枝酒太甜 再叫左另一枝香檳。雪得夠曬凍 花香味幾種 比較dry 都好易入口 叫下叫下 飲左三枝。~薯仔沙律~薯仔好爽脆 沙律醬唔會太多 香草味幾濃。開胃小吃。翻兜左三次。~炭燒西班牙風乾腸~風乾腸甘香 都幾辣 辣味會持續好一陣子 好惹味。配埋d豆 送啤酒一流。 ~芝士拼盤~好鐘意呢個。送酒佳品。有布里 巴馬臣 藍芝士 再配上青蘋果和蕃茄乾 加上黑麥包 幾好的配搭。特別一提 蕃茄乾好入味 好正。~韓國排骨~燒得唔錯 唔會太老 而且夠曬BBQ sauce的味道。$80 但份量不少。~朱古力布朗尼~呢個好surprise 因為brownie好像半溶的狀態而且朱古力味好濃厚 唔會太甜。讚👍🏻👍🏻 配返枝甜酒 即刻match返曬。
~炭燒西班牙風乾腸~ 風乾腸甘香 都幾辣 辣味會持續好一陣子 好惹味。配埋d豆 送啤酒一流。
~芝士拼盤~ 好鐘意呢個。送酒佳品。有布里 巴馬臣 藍芝士 再配上青蘋果和蕃茄乾 加上黑麥包 幾好的配搭。特別一提 蕃茄乾好入味 好正。
~韓國排骨~ 燒得唔錯 唔會太老 而且夠曬BBQ sauce的味道。$80 但份量不少。
~朱古力布朗尼~ 呢個好surprise 因為brownie好像半溶的狀態而且朱古力味好濃厚 唔會太甜。讚👍🏻👍🏻 配返枝甜酒 即刻match返曬。