2022-08-11
朋友心血來潮話想食壽司郎, 咁岩要係佐敦剪頭髮就順便去拎飛。 6點半去拎飛, 估唔到最後都要等到差唔多9點先入到去。 真係好誇張, 就算開左咁多分店,佐敦果間好似都永遠最多人幫襯。講番食物先食左幾款壽司燒三文魚腩必點,正常水準好食芝士燒鰻魚好食,但口感差少少, 有d細骨, 食果陣要小心留意大拖羅好食, 但今次果件竟然食到有筋,扣分🥲仲有食左腐皮,帶子,三文魚牛油果都唔錯, 可以一試炸物淨係食左佢個忌廉可樂餅,好食, 一定要食。最驚喜反而係茶碗蒸, 懷疑係全店最好食, 好有蛋味, 又暖粒粒。一定要食。下次試埋佢d拉麵烏冬先。最後最後點左幾樣甜品綠茶蛋糕個蛋糕似係cheese cake咁, 唔似海綿蛋糕果種口感軟綿綿黑隻, 但d cream係好食, 比我要知人食哂oreo軟雪糕好耐冇食過oreo,同個軟雪糕好夾好正。卡樂b 卡達拉娜都唔差, 好似cheese cake咁。一食落口要覺得好似唔係甜品咁, 因為好似咸咸地唔甜, 之後先會食到好似好濃味既cheese cake咁, 都唔差, 可以一試。最後兩個人食左4百幾, 兩個人都飽到要由佐敦行去尖沙咀消化下再坐地鐵番屋企,大滿足
講番食物先
食左幾款壽司
燒三文魚腩
必點,正常水準好食
芝士燒鰻魚
好食,但口感差少少, 有d細骨, 食果陣要小心留意
大拖羅
好食, 但今次果件竟然食到有筋,扣分🥲
仲有食左腐皮,帶子,三文魚牛油果都唔錯, 可以一試
炸物淨係食左佢個忌廉可樂餅,好食, 一定要食。
最後最後點左幾樣甜品
綠茶蛋糕
oreo軟雪糕
好耐冇食過oreo,同個軟雪糕好夾好正。
卡樂b 卡達拉娜
都唔差, 好似cheese cake咁。