2024-01-04
今次去試一間貓cafe,環境擺設又靚又舒適💯😸多毛😸食物飲品都好精美,睇相片都已經很吸引🤤📌《粟米忌廉湯》;粟米粒粒鮮甜脆卜卜又好味,忌廉湯奶滑可口,一上枱就香噴噴,貓貓都忍唔住衝過嚟啊,唔試走寶🫵🏻📌《蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包》;蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包,這個名字本身已經預示咗一場味蕾嘅盛宴😋。想像一下,香脆嘅牛角包表面,輕輕咬下去,先感受到嗰層烤得金黃、散發著牛油香嘅酥皮🥐,接著係煙肉帶來嘅鹹香,再夾雜住芝士嘅濃郁,令人無法抗拒。而當你嗅到蜜糖芥茉醬嗰陣微妙嘅甜與辛辣嘅香氣,呢種組合已經令人食指大動🤤。蜜糖嘅甜味同芥茉嘅微辛刺激,調動起個人嘅味蕾,同時巧妙地平衡咗煙肉同芝士嘅鹹味。芝士嘅濃厚與煙肉嘅鹹香,配合得天衣無縫,加上芥茉醬嘅點睛之筆,層次分明而且極具創意🎉。食用這款牛角包嘅過程,每一啖都會有新嘅驚喜出現。或者係鹹香嘅煙肉帶來一陣滿足感,或者係芥茉醬激發嘅爽朗辛勁,又或者係芝士嘅溫潤拉絲,每一味都交織成壹場味覺嘅嘉年華🎈。總結嚟講,蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包係一種美味嘅藝術品,每一口都帶來歡樂同幸福嘅感覺💓,畀人一個難以忘懷嘅味道體驗💫。📌《Oreo曲奇雪糕窩夫》;充滿香氣既窩
😸多毛😸
食物飲品都好精美,睇相片都已經很吸引🤤 📌《粟米忌廉湯》;粟米粒粒鮮甜脆卜卜又好味,忌廉湯奶滑可口,一上枱就香噴噴,貓貓都忍唔住衝過嚟啊,唔試走寶🫵🏻
食用這款牛角包嘅過程,每一啖都會有新嘅驚喜出現。或者係鹹香嘅煙肉帶來一陣滿足感,或者係芥茉醬激發嘅爽朗辛勁,又或者係芝士嘅溫潤拉絲,每一味都交織成壹場味覺嘅嘉年華🎈。總結嚟講,蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包係一種美味嘅藝術品,每一口都帶來歡樂同幸福嘅感覺💓,畀人一個難以忘懷嘅味道體驗💫。 📌《Oreo曲奇雪糕窩夫》;充滿香氣既窩夫,軟熟香口,仲充滿了滑溜嘅oreo曲奇雪糕味道,加上靚靚嘅裝飾,食完想再食🫦
📌《是日沙律》;清新自然既感覺!搭配小蕃茄、生菜等既材料,酸甜開胃,帶來味蕾嘅刺激😍
食物賣相靚靚好味,貓貓又嬌嗲,已收藏10大回頭名單🗂️