夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-04-17 51 浏览
前日係老公生日,好好老婆嘅我當然要搵一間佢最鍾意食嘅日本餐廳同佢好好慶祝💞問咗朋友就推介左呢間尖沙咀嘅《夜。鐵板燒》!生日當然要食好啲,所以我就揀咗呢個dinner set $1588套餐💯💯南非鮑魚鮑魚大大隻,十分厚肉!鮑魚口感煙韌,仲一啲腥味都冇添👍🏻💯日本甘鯛估唔到竟然會有得食日本甘鯛,呢款魚都比較珍貴,之前去日本旅行食過一次,呢到完全可以還原返日本嘅味道,勁鮮甜!💯蘇格蘭蟶子王估唔到蟶子王咁大隻,好鮮甜嘅味道,加上口感都非常之爽口,超厚肉!💯螢光魷魚💯刺身食日本嘢,必定要食刺身!廚師挑選嘅刺身都非常之新鮮,每一款都好鮮甜又美味。環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)

💯南非鮑魚
鮑魚大大隻,十分厚肉!鮑魚口感煙韌,仲一啲腥味都冇添👍🏻
💯日本甘鯛
💯蘇格蘭蟶子王
💯螢光魷魚
💯刺身
食日本嘢,必定要食刺身廚師挑選嘅刺身都非常之新鮮,每一款都好鮮甜又美味。

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
上完學〰️咁啱有人陪我〰️一齊去到附近既食午餐算〰️諗住簡簡單單咁食〰️點知行過嗅到好香〰️就係呢一間鐵板燒吸引我地〰️入面好大環境上較寛敝〰️整個店舖都有日式感〰️同埋感覺氣氛都較為高級宮崎 A4 和牛厚燒🔝🔝🔝🔝🔝✔️$1288套餐好優惠〰️仲有勁多野食〰️食到超級飽肚〰️呢個和牛好食到不得了〰️和牛既質素係高級牛〰️牛味好香又濃郁〰️裡面仲充滿著牛汁〰️令到我回味無窮蘇格蘭蟶子王🔝🔝🔝🔝🔝✔️超好食既日本料理〰️呢個係位於蘇格蘭海域既蟶子〰️肉質肥美又有鮮味〰️日本甘鯛🔝🔝🔝🔝🔝✔️肉質都係夠嫩〰️好食到無得彈櫻花蝦和牛炒飯🔝🔝🔝🔝🔝✔️櫻花蝦同和牛既味道好夾〰️炒飯亦好吸引又好有獲氣茶碗蒸🔝🔝🔝🔝🔝✔️日本人經常都會食〰️而我就特別鍾意〰️每次見到都必會飲炒菜🔝🔝🔝🔝🔝✔️呢道配菜既卡路里好低〰️好有營養漬物🔝🔝🔝🔝🔝✔️呢道配菜都唔差〰️味道簡單又好食茶碗蒸🔝🔝🔝🔝🔝✔️口感好軟腍〰️質地又滑溜〰️個個都好鍾意食
宮崎 A4 和牛厚燒🔝🔝🔝🔝🔝

✔️呢道配菜都唔差〰️味道簡單又好食

茶碗蒸🔝🔝🔝🔝🔝
✔️口感好軟腍〰️質地又滑溜〰️個個都好鍾意食
2023-04-14 30 浏览
復活節假期喺香港繼續搵好野食,上網見呢間鐵板燒都幾吸引。款款套餐由師傅精心炮製,師傅會即場燒,旁人都好欣賞佢地既專業,以精緻和食料理滿足大家的味蕾。前菜已經有驚喜,配上香醋,食落酸酸甜甜非常開胃😋沙律賣相精美,以精緻碟子盛載。刺身🍣會用精選時令食材,肥美鮮甜。每款都晶瑩剔透,入口具獨特的鮮甜味,肉質細膩!炒菜🫛就係一道清新嘅菜式,口感爽脆,好健康。櫻花蝦和牛炒飯鑊氣十足,櫻花蝦配埋和牛味道更香濃,飯粒乾爽唔油膩。師傅手勢好好, 唔會整得過熟。鹿兒島黑豚肉眼選用肉香濃厚嘅肉眼部位,厚身肥美 脂香豐腴🤤師傅會問我哋鍾意食幾多成🤣牛肉燒至五成熟🔥香口重牛肉味 濃郁又好食。總括而言,今晚嘅鎂鐵板燒真係好好食,每款食物都係好出色。如果講到Omakase或者鐵板燒,我就高度推介呢間餐廳‼️

趁放假去咗山林舍staycation,經過樓下嘅時候已經見到下邊新開左間全黑色嘅餐廳!樓下條街望入去覺得好神秘!酒店住下有優惠,梗係夜晚落去試吓啦!呢間餐廳價錢中間至中上,夜晚千幾蚊起跳,我見晏晝就幾百蚊都可以~一開頭前菜未開始飲酒,都會記得影相,後來全靠勁有趣,廚師詢問我哋影唔影相,如果唔係都唔記得留低呢啲咁珍貴回憶😆 啲嘢食真係好新鮮!廚師整之前會拎一盤出嚟比我地拍片打下卡! 因為我哋食夜啲既時分,剛好上手包房走左成間房比我地食!實在太滿足!裏面好似有幾間房,平時就開一間大房比冇預訂嘅客人,今次超好俾我哋成間房要哂!!廚師超好傾! 雖然我哋一行4人已經講到雞啄唔斷,但係每次廚師再介紹嘢食嘅時候,大家會傾得更開心!超有氣氛!建議一定要嗌和牛!!!中間嗰個位廚師會勁有氣氛特登校暗啲燈光,叫我哋準備拍片😆😆!係火呀!現場睇震撼好多!值得一讚!個廁所,好乾淨,企理!

值得一讚!個廁所,好乾淨,企理!

• 宮崎和牛
2023-04-04 127 浏览
週年紀念日男友帶咗我嚟試鐵板燒😍餐廳環境神秘感滿滿 氣氛安靜且舒適亦有3間特式廂房 裝修高雅 係有心思嘅設計當日安排坐細房 私隱度高 仲可以坐到席前位置 可以一邊欣賞大廚手藝一邊享受料理👍🏻食材方面高級新鮮 配搭相當有心思 價錢合理 .夜。鐵板燒精選套餐 (2人份)師傅會先捧出食材出嚟俾我哋打卡😝師傅嘅擺盤同料理都好出色 好有講究上菜速度啱啱好 唔會有種食得好趕嘅感覺!.季節料理一品(魚翅) - 味道酸酸甜甜好開胃刺身三點 - 好新鮮 各有千秋仲有表演睇 我真係嘩左一聲 好驚喜😂活西澳龍蝦有份量 即場拆肉 功架十足!龍蝦好多蝦膏 師傅會取出蝦膏係鐵板上炒香 做成醬汁 好香好濃郁 龍蝦肉質細嫩爽口彈牙 粘上醬汁超好食 !!和牛經過備長炭煙燻 厚燒和牛至五成熟 油脂均勻 肉質柔軟 有肉味 香氣四溢 入口即溶湯品係加埋頭先嘅龍蝦一齊烹煮 好鮮甜入味炒飯係加有頭先和肉最肥最多脂肪嘅部位切成和肉粒一齊炒 師傅用上日本米 加入櫻花蝦 日本蛋同蔥粒 勁香噴噴 好乾身粒粒分明 充滿蛋香 甜品係日式紅豆丸子 煙煙韌韌唔會過硬 配時令日本哈密瓜 又甜又多汁~洗手間有啲意外 設備齊全 有化妝枱 有衛生綿同
週年紀念日男友帶咗我嚟試鐵板燒😍
餐廳環境神秘感滿滿 氣氛安靜且舒適
亦有3間特式廂房 裝修高雅 係有心思嘅設計
當日安排坐細房 私隱度高 仲可以坐到席前位置
可以一邊欣賞大廚手藝一邊享受料理👍🏻
食材方面高級新鮮 配搭相當有心思 價錢合理
夜。鐵板燒精選套餐 (2人份)
師傅會先捧出食材出嚟俾我哋打卡😝
師傅嘅擺盤同料理都好出色 好有講究
上菜速度啱啱好 唔會有種食得好趕嘅感覺!
刺身三點
季節料理一品(魚翅) - 味道酸酸甜甜好開胃
刺身三點 - 好新鮮 各有千秋
仲有表演睇 我真係嘩左一聲 好驚喜😂
活西澳龍蝦
美國穀飼牛
湯品係加埋頭先嘅龍蝦一齊烹煮 好鮮甜入味
甜品果物

洗手間有啲意外 設備齊全 有化妝枱 有衛生綿同牙刷漱口用品 勁加分😳
最後想多謝廷師傅嘅用心 仲幫我哋影咗啲靚合照 今餐真係食得好開心 有機會再來☺️
庆祝纪念
纪念日
刺身三點
活西澳龍蝦
美國穀飼牛
甜品果物
  • 夜。鐵板燒套餐
2023-02-07 468 浏览
新春去食鐵板燒,呢間餐廳有不同賀年新菜式,新春有年糕,終於出街可以食即煎熱辣辣而脆口內暖年糕,吾洗自己屋企煎到好多油煙😂 今次有烔師傅和eric師傅serve,仲有lobster ,鹽焗花螺,大大塊鴨肝,煙燻炭燒和牛,炯師傅先將炭放在和牛旁再用銅圓皿焗住,和牛有陣陣燻香的香味,加埋入口融化,正~ 好少鐵板餐廳,會見到有關西燒,新年係香港都可以食到日本關西燒,我地提議埋廚師下次整廣島燒,甘就可以 encore encore~~
2023-01-17 652 浏览
次次老同聚會都想試唔同嘅嘢,今次好特別是鐵板燒!嘩,一早六點半入座,見個餐牌,有長腳蟹,龍蝦,仲有鴨肝,鮑魚,刺身,龍蝦湯,款款都係我最想食嘅,未食已經流晒口水,對住廚師面前,望到燒和牛火氣十足,甘多菜式都有吾同酱汁或乾蒜配,邊食邊飲埋清酒,绝配!bar 枱位又可以同師傅近距離傾偈,食下傾下,居然吾覺吾覺就幾個鐘,已經半夜,最后上埋個甜品,好滑既奶凍,不過略嫌奶凍份量少,又或者可能我係甜品控,如果甜品可以大份啲就再大滿足啲。

2023-01-08 824 浏览
山林道 Japanese Restaurant 🍶 餐廳有兩間大房,可以容納15人左右酒水Sake都唔算太貴,可以係餐廳Order佢唔單只有一般鐵板燒龍蝦~鮑魚~和牛外海鮮食材夠新鮮,水準都中上級數我喜歡餐廳嘅重點特色係有啲Crossover中菜煮法前菜以魚翅香菇湯🍄 亦少不了和食刺身🍣原個鵝肝扒即場燒烤,所以今次有驚喜嘅Teppanyaki#尖沙咀美食 #尖沙咀生活圈 #sake #foodiehk #tst #tstfood #思思帶你周圍食
山林道 Japanese Restaurant 🍶
餐廳有兩間大房,可以容納15人左右
酒水Sake都唔算太貴,可以係餐廳Order
佢唔單只有一般鐵板燒龍蝦~鮑魚~和牛外
海鮮食材夠新鮮,水準都中上級數
我喜歡餐廳嘅重點特色係有啲Crossover中菜煮法

前菜以魚翅香菇湯🍄 亦少不了和食刺身🍣
原個鵝肝扒即場燒烤,所以今次有驚喜嘅Teppanyaki

2023-01-03 681 浏览
這家新開的鐵板燒非常型格, 設計花盡心思,全店以暗黑作主題,簡直讓人「眼前一黑」,黑色背景牆,黑色桌椅,充滿一種神秘而性感的感覺。食物質素極高,食材新鮮, 用料一流,尤其海鮮及和牛,加上師傅運用精湛廚藝,不只帶來美味佳餚,還有精緻擺盆,為我們帶來新的鐵板燒體驗,同時也有Fine Dining 的享受。除鐵板燒外,壓軸的甜品 - 西柚雪糕x焦糖多士條,實在令人喜出望外,師傅利用牛油、砂糖和麵包去整呢度甜品。牛油和砂糖在鐵板上焦糖化。用脆卜卜而帶甜的多士條,再配上微酸的西柚雪糕,用此甜品作為這一餐的結尾,十分完美。
2022-12-29
2022-12-27 664 浏览
好耐無食鐵板燒了🥹路過見到山林舍樓下有間新鐵板燒就入去試下間餐廳出面好似好神秘咁入到去見到啲裝修同燈都好特式有花心思設計過侍應姐姐安排咗我地去間8人房私隱度好高1️⃣一坐低先嚟個田園沙律🥗不過我自己就唔太鍾意食草🤣2️⃣然後就到刺身有蝦 帶子 吞拿魚好新鮮😍因為我本身唔太鍾意食吞拿魚我要好新鮮先覺得唔腥佢做到😋3️⃣跟住到茶碗蒸好鮮甜鮮甜到我仔都忍住食多碗4️⃣鐵板鮑魚好好味😋 我仔至愛唔夠食仲要食埋我個份5️⃣蟶子蟶子我好少食鐵板燒原來意外地夾爽。甜!師傅用啲菇同蘆筍炒埋清新♥️6️⃣雞同雞皮雞皮煎到薯片咁脆雞肉又滑又甜7️⃣和牛最精彩嘅一part表演放火🔥燒和牛我仔睇到叫出嚟🤣8️⃣和牛炒飯粒粒分明可惜已經太飽食唔晒🥹浪費咗9️⃣榛子味雪糕好特別我第一次食榛子味雪糕原來好夾真係要大量推出市面雖然好飽但係我個甜品位都仲裝到一球🤭
好耐無食鐵板燒了🥹

雞+雞皮
和牛
榛子雪糕
2022-12-26 405 浏览
12月24日平安夜,我和太太一起去嘗試這一間餐廳。食物新鮮,Christmas Dinner set乜嘢都有,包括吞拿魚刺身,蟶子,鵝肝,松葉蟹,雪場蟹,龍蝦,鮑魚,和牛,日本蔬菜,等等。烹調出色,老闆及員工服務態度一流。一定會再去!強烈推薦👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-24
$2000 (晚餐)
庆祝纪念
平安夜
2022-12-20 329 浏览
今天和朋友來到Yoru這裡晚餐慶祝生日,房間可坐八人,地方cozy舒服,主厨Eric非常友善,為我們介紹了每樣食物的出處和特色。前菜有拖奴牡丹蝦和比目魚羣腳魚生,當然都是high quality 的,然後來了一個菇菜翅,很有特色,翅湯的味道甘香醇厚,拍得住外面一些專門賣翅的名店。海鮮頭盤有西澳龍蝦,南非鮑魚和_蘇格蘭聖子,師父的鐵板技術高超,每樣食物的生熟和味道拿揑剛好,可以食到各海產的鮮味,加上各種非常用心制作的酱汁,色彩和味道同樣一佰分。然後來了Iberico 豬肉和A4和牛,只能再次讚美厨師的功力把每一種肉都燒得剛好,肉味和油香非常balance.最後來了炒飯,炒飯是一個很看功力的食物,蛋香和樱花蝦剛好為高级的日本米帶出濃濃米香,每個朋友雖然已經被海鮮和肉喂飽了,但每人仍把一大碗炒飯KO。結帳時老闆來打了一個招呼,原來是一個很有上進心又靚仔的年輕人。今天能在這家非常有水準的鐵板燒為牙医朋友慶生,實在要再安排下個月的生日之星再來enjoy一次高質鐵板燒。
2022-12-18 273 浏览
山林道有一間新開鐵板燒, 今次同朋友叫咗商務精選二人套餐, 一齊坐落有廂房, 可以近距離欣賞廚師手藝, 師人就捧出一盤好靚擺盤, 有銀鱈魚、和牛、海老、赤貝, 仲好細心比我哋影相打埋卡 。【前菜】田園沙律, 配埋好爽口的車厘茄,酸酸甜甜,開胃前菜。【時令刺身】新鮮生蝦刺身,經理建議我試埋紫蘇葉,紫蘇葉獨特香葉味帶出份外清新感覺。【松葉蟹.茶碗蒸】茶碗蒸內的松葉蟹帶出鮮甜味,配上一絲絲手撕松葉蟹,材料十足。【銀鱈魚】雪白銀鱈魚肉質嫩滑,先吃上面脆卜卜的銀鱈魚皮,口感像炸薯片般鬆脆, 再吃高湯汁銀鱈魚肉部份,高湯配雪白銀鱈魚肉帶出香軟鮮甜, 與剛才鹽脆魚皮形成鮮明對比,顯得魚肉鮮味甜滑。【海老】海老鬚香煎成開花薄片,整個個擺盤像一件藝術品,海老肉肉嫩爽口加上原汁原味蝦膏汁,由於我蟹膏是我的最愛,炒過的蟹膏味道特別濃郁,全沾滿在鮮蝦肉上,好滿足。【北寄貝】北寄貝超爽口彈牙,配上日本海苔清湯,啖啖肉都肥美鮮甜,最後連殼的清湯都可以一併飲埋。【龍蝦】龍蝦也裏有很多蝦膏,廚師同樣取出蝦膏在鐵板上再炒, 龍蝦膏汁特別濃郁,太好吃了。【黑豚鞍】黑豚肉香口,肉和油脂分佈岩岩好,吃到肉時又夠多汁,連埋炸蒜
【前菜】

田園沙律, 配埋好爽口的車厘茄,酸酸甜甜,開胃前菜。

【時令刺身

【松葉蟹.茶碗蒸】

【銀鱈魚】

【海老】

【北寄貝】

【龍蝦】

【黑豚鞍】

黑豚肉香口,肉和油脂分佈岩岩好,吃到肉時又夠多汁,連埋炸蒜片和岩鹽調味。

【 田園沙律】
【時令刺身】