2010-11-18
話說今日家姐遲左放工,搞到勁夜先食飯.係屋企附近兜左一陣,決定試下新野.呢度9時半後有20%off,又好似新裝修,無乜人,就上左去啦.開始睇menu既時候,發現勁少選擇.壽司款式少,熟食也少.最後叫左三文魚壽司x4碟,玉子,甜蝦,腐皮壽司,各1碟,加洲手卷&蕃茄沙律.先黎既係蕃茄沙律($25) 係一個大蕃茄切片,加少量椰菜和蟹籽個sauce係芝麻汁,但有少少washibi味.一見到唔係用蕃茄仔,我地就shock左,and食落去,又唔係好食.加洲手卷 ($12)真係唔好食,d飯係熱架!同明將無分別!d飯又散,個手卷又少toppings. 唔抵又唔好食三文魚($8),玉子($8),甜蝦($12),腐皮($8)壽司三文魚勁薄,又唔滑又唔鮮美,玉子都好薄,無甜美無口味甜蝦唔新鮮腐皮好難唔好食,但佢整得好難食,完全無味最重要係所有壽司飯都又散又稔又熱.食完之後,決定將呢度評為'一次過''真係試一次就夠!同樣既錢,我可以去買4個mcdonald餐最後2個人唔夠飽,去m記食多左麥樂雞餐 --
開始睇menu既時候,發現勁少選擇.壽司款式少,熟食也少.
個sauce係芝麻汁,但有少少washibi味.
加洲手卷 ($12)
真係唔好食,d飯係熱架!同明將無分別!
d飯又散,個手卷又少toppings. 唔抵又唔好食
三文魚勁薄,又唔滑又唔鮮美,
玉子都好薄,無甜美無口味
甜蝦唔新鮮
腐皮好難唔好食,但佢整得好難食,完全無味
最重要係所有壽司飯都又散又稔又熱.
食完之後,決定將呢度評為'一次過''
真係試一次就夠!
同樣既錢,我可以去買4個mcdonald餐
最後2個人唔夠飽,去m記食多左麥樂雞餐 --