2018-10-09 438 浏览
這晚來到荃灣大鴻輝中心吃放題期待坐得舒服,適合聚會急不及待要點菜趁未上菜先取點海鮮有青口,還有螺!清酒、梅酒任斟小心飲醉!首先要說說這餐放題我最喜歡的日式雞絲翅煲雞絲撕得幼幼,而且超足料,雞絲入口好有口感湯底勾芡不錯,好入味,用煲上更保温,翅亦更香蟹粥都是很足料蟹蓋、蟹鉗秘醬牛肋骨很入味螺肉非常爽口彈牙!醬汁辣辣的,與東風螺好配合放題少不了的魚生超滑的日式蒸蛋好正!炸物燒物餐廳贈送的雪糕甜品任飲飽飽食物有質素的放題
這晚來到荃灣大鴻輝中心吃放題

期待

坐得舒服,適合聚會

急不及待要點菜

趁未上菜先取點海鮮
有青口,還有螺!

清酒、梅酒任斟
小心飲醉!
日式雞絲翅煲

首先要說說這餐放題我最喜歡的日式雞絲翅煲
雞絲撕得幼幼,而且超足料,雞絲入口好有口感
湯底勾芡不錯,好入味,用煲上更保温,翅亦更香

日式蟹粥

蟹粥都是很足料
蟹蓋、蟹鉗

秘醬牛肋骨煲

秘醬牛肋骨很入味

辣湯東風螺

螺肉非常爽口彈牙!醬汁辣辣的,與東風螺好配合

放題少不了的魚生

• 日式雞絲翅煲
  • 辣湯東風螺
  • 日式蒸蛋
2018-10-08 326 浏览
好一陣子冇食過放題呢今次同家人一齊食, 各人中意食咩就自己點唔駛煩食咩好, 哈哈指定動作一定係點大大盤刺身先三文魚同帶子都幾肥美難得赤貝好新鮮同爽脆~汁燒和牛壽司個樣都唔錯, 幾香口壽司款式都幾多~仲點 o左海膽手卷 串燒水準好好, 牛舌好彈牙 羊架唔騷, 燒得幾好有台灣腸食都好特別呢, 咬開好多汁炸 o野都好好味芝麻雞翼大隻又香脆 連個雞翼尖到食乾淨 ar!炸餃子都好掂, 脆得 o黎完全唔油肉餡好飽滿榴槤炸彈好香榴槤味!都係炸得好脆口紅酒燴牛舌好肥厚同串燒 ge 口感好唔同燴得好軟熟甜品有 movenpick 雪糕同 dreyer 雪條 重有 d 自家製 ge 布甸, 蛋糕呢最後想讚讚 d 飲品有 label 清楚有冇酒精o甘就唔怕攞錯~ 酒鬼們又可以專注 o係依道攞
好一陣子冇食過放題
今次同家人一齊食, 各人中意食咩就自己點
唔駛煩食咩好, 哈哈

指定動作一定係點大大盤刺身
三文魚同帶子都幾肥美
難得赤貝好新鮮同爽脆~

汁燒和牛壽司個樣都唔錯, 幾香口

壽司款式都幾多~

仲點 o左海膽手卷

串燒水準好好, 牛舌好彈牙

羊架唔騷, 燒得幾好
有台灣腸食都好特別呢, 咬開好多汁

炸 o野都好好味
芝麻雞翼大隻又香脆

連個雞翼尖到食乾淨 ar!
炸餃子都好掂, 脆得 o黎完全唔油
肉餡好飽滿

榴槤炸彈好香榴槤味!
都係炸得好脆口

紅酒燴牛舌好肥厚
同串燒 ge 口感好唔同
燴得好軟熟

甜品有 movenpick 雪糕同 dreyer 雪條

重有 d 自家製 ge 布甸, 蛋糕呢

最後想讚讚 d 飲品有 label 清楚有冇酒精
o甘就唔怕攞錯~ 酒鬼們又可以專注 o係依道攞

食物選擇多,無論熟食同刺身都好食,羊架好入味,内質嫩滑,雞翼又脆又好味,好多飲品選擇,最貼心係有一個暖櫃,入面有暖維他奶、麥精同解茶雪糕都有好多款除左食物質素好,佢地地方好大,平時好怕食放題坐到迫迫夾,呢度有大量卡位,好寬敞無漏單,收碟又快,職員有禮貌同笑容so nice

雪糕都有好多款

無漏單,收碟又快,職員有禮貌同笑容so nice
羊架好味
羊架好味
2018-09-24 398 浏览
荃灣出名多餐廳,但食放題倒是第一次。 這裡的燈光比較充足,座位寬敞。 由於朋友練完波,急不可待地點了一堆。侍應收單快手。我們立即去飲品自助區取飲料。這裡的選擇都不少,而且牌子都是認識的。 我最喜歡的是這兒有熱飲供應。迅雷不及掩耳,我們都未拿飲品返回到餐桌,點了的食物已經上到。他們的火炙壽司做得很有水準。每一件都燒得很香口。肉也是入口即溶。CP值超高!卷物方面,我很喜歡天婦羅蝦卷。蝦不會因為卷了在飯裡變淋。整隻天婦羅蝦更是出色,外皮脆之餘,蝦肉爽口彈牙!這裡的茶碗蒸蛋簡直是這餐的亮點!滑之餘,蛋味濃郁!還有大大片香菇和蟹柳!😍😍而且仲有得食movenpick! 總括來說,都是一個不錯的放題經歷!
荃灣出名多餐廳,但食放題倒是第一次。

這裡的燈光比較充足,座位寬敞。
由於朋友練完波,急不可待地點了一堆。侍應收單快手。

我最喜歡的是這兒有熱飲供應。

他們的火炙壽司做得很有水準。
每一件都燒得很香口。肉也是入口即溶。CP值超高!

卷物方面,我很喜歡天婦羅蝦卷。蝦不會因為卷了在飯裡變淋。

整隻天婦羅蝦更是出色,外皮脆之餘,蝦肉爽口彈牙!

而且仲有得食movenpick!

總括來說,都是一個不錯的放題經歷!
  • 蟹肉蒸蛋
荃灣來講,真心推介呢間大井町放題,人流高而且食物質素好。地方面積非常大,員工亦都好積極,解除了我一直對放題的偏見XD!種類多多。算係半自助形式,可以出去拎、甜品飲品等等食放題點可以少得刺身,我們點了一份三文魚、吞拿魚、包片和甜蝦,樣樣都好新鮮,特別喜歡後設的三文魚,魚油甘香,鮮味十足。吞拿魚刺身肉質肥美,入口即溶。甜蝦也是不能錯過,非常鮮甜的口味。我想像不到這是放題呢!海膽手卷非常推介!唔係咁多地方可以結識到,而且海膽非常新鮮,完全冇果d咩咩惡臭味,超推介。芥末八爪魚軍艦和蟹籽軍艦都是不錯的,壽司醋飯岩岩好,而且手握飯不大,可以試多呢幾樣食物。另外點了三文魚壽司以及花之戀壽司,花之戀壽司超難忘,好食。凍番茄,沙律,胡麻豆腐,很滋味。雞絲碗仔翅咸左少少囉,不過口感都幾滑同好足料!粟米好重牛油味,值得一試!多春魚粒粒魚子泡沫,燒得剛剛好,不會太乾身,有驚喜!整體來講食物質素高,特別係果盤厚肉刺身,價錢都唔貴。
荃灣來講,真心推介呢間大井町放題,人流高而且食物質素好。

種類多多。
算係半自助形式,可以出去拎、甜品飲品等等

凍番茄,沙律,胡麻豆腐,很滋味。

雞絲碗仔翅咸左少少囉,
不過口感都幾滑同好足料!

粟米好重牛油味,值得一試!

多春魚粒粒魚子泡沫,燒得剛剛好,不會太乾身,有驚喜!

整體來講食物質素高,特別係果盤厚肉刺身
價錢都唔貴。
2018-09-18 345 浏览
一家人食放提,開開心心吹下水,經openrice 打位,方便快速, 店又會打黎confirm。店服務都ok, 店員有禮,坐位都舒適。放提都係果啲野。。。野飲任飲,雪糕任食。不過佢地有啲特別嘅貴少少雪糕要入紙叫先有,每張枱可order一次。睇返食物, 有熱食,炸物,壽司,刺身。。。。。我明明影左影。。。點解無晒架講真食物所有野都一般,中規中矩,無咩特別,出面拎嘅野都係一般野。我8點入坐,平日,大約成人$250一位, 長者大約$200一位。
一家人食放提,開開心心吹下水,

店服務都ok, 店員有禮,坐位都舒適。

放提都係果啲野。。。野飲任飲,雪糕任食。

睇返食物, 有熱食,炸物,壽司刺身。。。。。

我明明影左影。。。點解無晒架

講真食物所有野都一般,中規中矩,無咩特別,

出面拎嘅野都係一般野。

2018-09-13
2018-09-16 2587 浏览
今晚約了一位很久未見面的朋友到大井町食日式放題 ,放題連加一$273/位。感覺放題真是材料新鮮之餘,非常好味及抵食,值得推薦。大井町卡位整整齊齊,見到非常多人,差不多滿座,我們的座位是在窗邊,還可以俯瞰樓下街道呢。我第一時間取入門口時見到的熟食,見到有:東風螺,白灼蝦,青口...等,還有毛豆,粟米粒及沙律菜。還有冷麵及螺肉.......等。水果有:西瓜,哈密瓜,菠蘿等。其中最贊最喜愛食的是東風螺及白灼蝦,非常爽口鮮甜。要了個蟹粥,真是材料新鮮,餐廳不會因是食放題而馬虎,一整隻的蟹,令粥非常鮮甜,非常推薦。燒羊架。燒羊架十分香口,燒得啡啡金金的顏色,見到已令人垂涎,羊肉味濃郁之餘非常香口入味,讚。值得推薦的燒物還有:燒菠蘿,多春魚,燒青魚。燒菠蘿酸酸甜甜夠惹味,消滯又開胃。多春魚魚春非常爽口帶甘香。燒青魚帶魚油香啖啖肉。其實放題食物種類繁多。飲品,甜品,刺身,壽司,炸物,天婦羅,鐵板料理,一品料理,燒物,蒸焗類,湯/麵......等。任取任食,令人花多眼亂,及令客人樂於其中之餘也真是盡興非常。
今晚約了一位很久未見面的朋友到大井町食日式放題放題連加一$273/位。
感覺放題真是材料新鮮之餘,非常好味及抵食,值得推薦。

還有冷麵及螺肉.......等。
水果有:西瓜,哈密瓜,菠蘿等。

其中最贊最喜愛食的是東風螺及白灼蝦,非常爽口鮮甜。

燒羊架。

值得推薦的燒物還有:燒菠蘿,多春魚,燒青魚。
燒菠蘿酸酸甜甜夠惹味,消滯又開胃。
多春魚魚春非常爽口帶甘香。
燒青魚帶魚油香啖啖肉。

其實放題食物種類繁多。
飲品,甜品刺身壽司,炸物,天婦羅,鐵板料理,一品料理,燒物,蒸焗類,湯/麵......等。任取任食,令人花多眼亂,及令客人樂於其中之餘也真是盡興非常。
2018-09-11 329 浏览
今日我和太太到荃灣大鴻輝的大井町食日式放題 ,我們已預先訂了位,雖然前2月都有食放題,但還真是有點期待呢。進到大井町已見到很多人在門口等位,好在約了位,所以我們可以即時有位,訂位真是明智的決定呢。大井町全部是卡位,整整齊齊,座位夠闊落,令人感覺非常舒適。放題食物種類繁多。飲品種類有廿多款,還有清酒,梅酒.....等等有可自取的食物。水果有西瓜,哈密瓜,菠蘿等。熟食有白灼蝦,青口,東風螺......,毛豆,粟米粒及沙律菜可自行選擇多款沙律醬。還有冷麵及螺肉.......等甜品有十多款。有巨蜂提子奶凍,熱情果杯,芝麻布甸,木糠布甸芝士蛋糕,朱古力蛋糕,宇治綠茶紅豆杯,焦糖布甸,士多啤梨蛋糕,荔枝櫻花杯,薄荷朱古力蛋糕,藍莓蛋糕,雲石芝士蛋糕,檸檬撻,雲呢拿泡芙,朱古力條泡芙.....等,真是花多眼亂。除了自取的食物,還有用紙㸃的熟食及刺身。有壽司,炸物,天婦羅,鐵板料理,一品料理,燒物,蒸焗類,刺身,湯/麵......。種類繁多,令人花多眼亂之餘㸃得非常盡興。我和太太都很喜愛食刺身,坐下第一時間就先㸃刺身。刺身要了三文魚,甜蝦,希靈魚,帶子,吞拿魚......等。非常新鮮鮮甜。炸物要了虎蝦

大井町全部是卡位,整整齊齊,座位夠闊落,令人感覺非常舒適。

放題食物種類繁多。
飲品種類有廿多款,還有清酒,梅酒.....等等

有可自取的食物。
水果有西瓜,哈密瓜,菠蘿等。
熟食有白灼蝦,青口,東風螺......,
毛豆,粟米粒及沙律菜可自行選擇多款沙律醬。

還有冷麵及螺肉.......等
甜品有十多款。

除了自取的食物,還有用紙㸃的熟食及刺身
種類繁多,令人花多眼亂之餘㸃得非常盡興。

我和太太都很喜愛食刺身,坐下第一時間就先㸃刺身

炸物要了
虎蝦天婦羅
虎蝦天婦羅外面的炸粉非常脆,上枱還熱哄哄的剛剛炸起,蝦肉熱辣辣的非常爽口鮮甜。

秋葵天婦羅也是熱辣辣剛炸起,外脆內軟帶秋葵特有的沾性,口感非常特別。

榴槤炸彈
榴槤炸彈外脆內裡面的流心榴槤漿,味道與食榴槤差不多,非常香榴槤味,非常推薦。

燒菠蘿,多春魚,燒青魚。
燒菠蘿太太再愛,酸酸甜甜,經過燒烤,太太說似濃縮了的菠蘿。

燒物還要了燒羊架。
燒羊架燒得干身了少少,但十分香,沒有騷味。

今晚食的放題種類繁多,材料新鮮,爲今晚增添美味,樂趣之餘,更添圓滿。
2018-09-10 175 浏览
食物一般,但環境甚差。 食完一餐後,發覺兩隻小腿都有十幾粒跳蝨咬嘅咬痕,又痕又痛。睇到之前有人篇報道都有話米奇出現, 諗住只係偶然。估唔到今次有咁嘅經驗,咁講法環境真係好惡劣。
2018-09-07 2365 浏览
今日入荃灣大鴻輝中心大井町食日式放題,這裡在我反兜必選榜内佔有一席位。 無他,食材優,座位環境舒服,到自助bar檯走一圈,仲有D在酒店食buffet的錯覺。bar 枱有急凍海鮮(有青口﹑灼蝦等)、水果(鮮菠蘿甜入心)、沙律菜 (新鮮)、甜品(多款)。自助飲品很多款除在這等日式放題場慣常有的, 最最開心的是有解茶及日本梅酒。一圈回來心情更佳, 開胃開懷。十多款刺身中, 連肥美的中拖羉及油甘魚都有仲要是厚切, 真的是翻本的不二選擇。二話不說點了一盤, 擺盤方法無失水準如往常的好, 今天不能不讚下那赤蝦, 新鮮到無可挑剔及成六吋長, 彈牙鮮甜, 一食不能停。四款卷物牛油果軟殼蟹﹑辣汁炸蝦卷﹑青瓜鰻魚反卷及杏仁片和牛反卷各有等色。要揀最愛, 我會說是牛油果軟殼蟹卷, 牛油果的滑加軟殼蟹的鮮甜絶配。這裡的蒸蛋, 蛋﹑水的比例掌握得好好, 我經常不自覺食上二杯。廣島蠔北海燒也是不容錯過, 蠔面放满什菇及適量芝士及調料焗後色﹑香﹑味俱在, Yummy yummy。壽司方面我最buy 胡椒柚子醬伴中拖羅, 那醬全把魚的油香帶出, 滋味。燒物中我最愛鹽燒牛舌, 油燒後飄香﹑肉嫩汁多, 可以encore再

燒物中我最愛鹽燒牛舌, 油燒後飄香﹑肉嫩汁多, 可以encore再來, 菠蘿本身已是鮮甜, 一燒更把甜鮮提昇, 好味。

2018-08-27
  • 蟹肉蒸蛋
  • 鹽燒牛舌
話佢質素好絕對有原因, 其一係出野速度算快, 第2係食物質素同環境都好好.其中火炙壽司最為出色, 除左燒得靚之外, 和牛壽司最正, 有小小焦味,但又不失新鮮咁.其他壽司,都不失色, 都係整得好靚. 放題黎講算係咁.刺身相當新鮮. 其中蟹柳上仲有黑松露.呢間餐廳仲有d冷盤可以選 基本上選料係好多.其實仲有一樣野幾中意就係呢到有熱既維他奶飲, 算係幾窩心.尤其唔係個個中意飲凍野.牛柳粒份量岩岩好, 同埋都幾甜, 算係幾野味, 咬落唔硬, 易入口.呢d係基本甜品,  可以任拎.但係仲有movenpick食, 但每人限拎一次only.但基本上我食唔到太多甜品, 所以我只食movenpick XD其他甜點正正常常, 最緊要size不大, 咁就唔會過飽有d乳酪制品都幾好食!

話佢質素好絕對有原因, 其一係出野速度算快,
第2係食物質素同環境都好好.

但又不失新鮮咁.
其他壽司,都不失色, 都係整得好靚. 放題黎講算係咁.
刺身相當新鮮. 其中蟹柳上仲有黑松露.

呢間餐廳仲有d冷盤可以選 基本上選料係好多.
其實仲有一樣野幾中意就係呢到有熱既維他奶飲,
算係幾窩心.尤其唔係個個中意飲凍野.

牛柳粒份量岩岩好, 同埋都幾甜, 算係幾野味,
咬落唔硬, 易入口.
呢d係基本甜品,  可以任拎.
但係仲有movenpick食, 但每人限拎一次only.
其他甜點正正常常, 最緊要size不大, 咁就唔會過飽
有d乳酪制品都幾好食!
2018-08-30 602 浏览
荃灣千色匯附近,地點方便易搵食午市放題幾抵食,由11:30食到3:00都得食物方面最主要係選擇幾多,又分好晒類,唔會亂,可以好快咁簡好想要既野食我覺得食物質素中上,同普通日式料理既品質差唔多(你應該知我唔係指爭鮮)食物既分量(一份)唔多,可以一次過剔多少少上菜速度幾快(炸/燒既要等多少少)個人認為部分剌身會腥,最好除左野飲都預備杯茶啦題外話 : 我覺得個蜂蜜柚子幾好飲最推薦 : 火焰三文魚腩壽司 (入口即融)不推薦 : 蟹粥 (唔多鮮甜,無咩蟹味) 環境方面地方大,座位都寛闊但可能因為開門之前拖過地,入去果陣地下真係好少少濕服務方面剔完紙之後佢地會好快黎收幫你落單,都好快收走啲碟果啲整體黎講服務唔錯,又有禮貌
荃灣千色匯附近,地點方便易搵
食午市放題幾抵食,由11:30食到3:00都得

食物方面
食物既分量(一份)唔多,可以一次過剔多少少
上菜速度幾快(炸/燒既要等多少少)
個人認為部分剌身會腥,最好除左野飲都預備杯茶啦
題外話 : 我覺得個蜂蜜柚子幾好飲

最推薦 : 火焰三文魚腩壽司 (入口即融)
不推薦 : 蟹粥 (唔多鮮甜,無咩蟹味)

環境方面
地方大,座位都寛闊
但可能因為開門之前拖過地,入去果陣地下真係好少少濕

服務方面
剔完紙之後佢地會好快黎收幫你落單,都好快收走啲碟果啲
整體黎講服務唔錯,又有禮貌
刺身
2018-08-30
  • 火炙壽司
  • 芝士年糕
  • 甜品
  • 天婦羅
  • 飲品
2018-08-26 502 浏览
廿年朋友聚會。其實得三條友,兄弟住荃灣,咪就去荃灣囉,以前英皇舊址,成幢大廈成楝樓都差不多係飲食餐廳,七點鐘去到等lift 嘅人龍超過30幾人,好彩我哋去呢間放題可以搭電梯上,不用等,餐廳是三樓全層,地方闊落,食物款色如一般放題餐廳,沒有太大驚喜,刺身種類唔多但尚算新鮮反而熟食味道幾好,燒羊㗎肉多汁,雞亦亦好食,但牛舌就比較乾。辣汁煮蝦好味,但辣左少少,清酒梅酒啤酒任飲,飲品種類亦多,牛肉鍋都幾好食,大致只是漏了一張單,服務唔錯,落單快,收碟快,出菜亦快,總括嚟講服務好但食物質素一般。呢個價錢其實仲有好多選擇。
刺身
燒羊㗎
燒牛舌
2018-08-26
2018-08-23 257 浏览
今日去了荃灣一間日本放題(大井町),佢價錢比出面放題平少少,食物種類都算多,刺身種類方面都好夠,食落都算新鮮,佢嘅蟹粥都相當唔錯,肥牛鍋都好食,海膽手卷都ok,海膽份量都足夠,炸物都係唔錯,燒雞翼都非常出色,所以平價放題係算抵食!
2018-08-20 269 浏览
🍱週五(19.30前離場)日式放題$228另加一🍱質素普普通通,不過不失,刺身有點腥🤭不過燒牛舌、熟食和熟壽司都不錯👌🏻燒物夠香夠濃,上枱熱辣辣好吸引❤️甜品櫃選擇頗多,質素以放題來說合格有餘😌不會死甜,起碼吃得出味道有分別😂而且賣相很不錯👍🏻😍而且有梅酒供應😛.食物質素: 🌕🌕🌕🌑🌑食物顏值: 🌕🌕🌕🌑🌑性價比: 🌕🌕🌕🌑🌑回頭率: 🌕🌕🌕🌑🌑
🍱週五(19.30前離場)日式放題$228另加一🍱

質素普普通通,不過不失,刺身有點腥🤭
不過燒牛舌、熟食和熟壽司都不錯👌🏻
燒物夠香夠濃,上枱熱辣辣好吸引❤️
甜品櫃選擇頗多,質素以放題來說合格有餘😌
不會死甜,起碼吃得出味道有分別😂
而且賣相很不錯👍🏻😍

而且有梅酒供應😛