2017-08-24 223 浏览
大家樂剛推出抵食下午茶 香煎雞扒配稻庭烏冬 都只28蚊連熱飲 咁優惠既價錢 更係即刻去試下 等候時間方面係耐左d 但雞扒香脆滑溜 烏冬都好滑 份量對我黎講岩岩好 呢價價錢真係冇得輸
2017-08-08
2017-06-18 119 浏览
呢個蕃茄肉碎腸蛋扭紋粉 TEA,連餐飲只係 $28 (用券再減 $2),抵食又飽肚!(呢個角度影唔到條腸仔添~)  個湯有蕃茄濃香,扭紋粉份量夠多而且好入味。食慣公仔麵同米粉,轉轉口味食扭紋粉感覺幾新鮮。
蕃茄肉碎腸蛋扭紋粉
2017-05-15
用餐优惠
優惠券
蕃茄肉碎腸蛋扭紋粉
2017-05-30 67 浏览
太古城真係好少平價午餐可以搵到黎食,每一次嚟到呢一度食我都好頭痕,午飯時間周圍都好多人, 大家樂可以話係唔使諗嘅選擇。呢個最平之選嘅鴛鴦炒飯,基本上都冇乜茶餐廳可以做到呢一個嘅價錢,當然未都未必係算係好好,但我多一於唔使諗照叫,果然不出我所料,雖然鴛鴦炒飯甜甜酸酸,但真係唔可以用炒飯黎形容,完全感覺唔到佢係炒過。呢排低糖綠茶可以話越做越hea,唔使錢都可以勉強飲,假如要加錢我就真係唔要啦。如果唔係太古城冇嘢食,我都唔會算大家樂。

2017-02-17 145 浏览
以前一哥焗豬扒飯好味,是大家樂的標記,估唔到現在仲厲害,芝味厚切一哥焗豬扒飯。芝味當然係講緊有芝士啦,起初我以為係豬扒內有芝士,但原來是飯面有芝士而已,芝士焗得拉絲的,我諗可能都有兩片芝士,因為芝士味好重,除左豬扒同芝士,仲有菠蘿,蕃茄等,都算好重料,深入講講塊豬扒,講明厚切又真係幾厚,皮有啲蛋味,好似搵啲蛋漿包住塊豬扒煎過咁,豬扒肉質幾嫩滑,咬落都唔會覺得靭,飯是炒飯底,幾有Heart!熱好立克無味,不要試了。~完,推介指數:7~
~完,推介指數:7~
2016-09-26 161 浏览
下午茶去咗大家樂食飯,普普通通叫個油雞切雞粉$30都唔使就有得食,我就覺得份量少左啲,每一夠雞好細而且好多骨,佢都無理會到骨嘅問題搞到好少肉食。油雞切雞米米粉質素同樣普普通通,食起嚟鞋鞋地,湯底有少少味精味道,飲完有啲後學。熱咖啡質素都幾好,一直都好鍾意飲快餐店嘅咖啡,但呢度沖得都一d都唔滑,完全冇港式茶餐廳嘅感覺。

下午茶
2012-10-21 26 浏览
唔知點解呢度永遠都咁多人, 點解呢度D人咁早起身...一位難求, 幾經辛苦先等到有人肯走... 雞扒腸仔多士 -- 黑椒汁很鹹, 沒有黑椒香味, 雞扒雪味重, 有點腥, 腸仔太乾, 沒有肉味, 多士是最易入口, 脆脆的帶點焦香...糯米雞 -- 超級大隻, 糯米很多, 香軟綿糯, 餡料是雞翼及火腿粒, 雞翼切得碎碎的, 雞皮腍至溶化, 火腿結實有咬口, 醬汁不鮮甜, 好飽肚...熱檸茶 -- 茶味濃而苦澀, 檸檬新鮮酸味十足...一頓豐富美味的食物可以帶給我無限動力, 相反, 一頓難食的早餐, 可以將朝氣蓬勃的早上變得沒有動力...
唔知點解呢度永遠都咁多人, 點解呢度D人咁早起身...

一位難求, 幾經辛苦先等到有人肯走...
西式早餐

熱檸茶 -- 茶味濃而苦澀, 檸檬新鮮酸味十足...

西式早餐
2011-07-19 47 浏览
早前與家人參加了免費報章的問答遊戲,竟幸運地獲得三張「大家樂」紐西蘭爵士牛扒鐵板餐券,既然咁好彩,週末就決定唔開火鑽,一家人齊齊去据扒。記得以往阿媽年代,据扒是一項上等活動,每次家父提議去吃扒餐,我們幾兄妹都會表現得十分雀躍,當然喇,物以罕為貴嘛,不過現在食扒餐已成為大人細路的「家常便飯」。記憶所及,「大家樂」推出「爵士牛扒鐵板餐」已非首次,對上一回吃已是往年三月的事了,當時的售價是每份 $44,而現在則叫價 $48,價錢中等,話貴唔貴,話平……. 嗯,那就要試過其質素及用料再說吧。 據 promo 講,這次的鐵板牛扒,是選用了兩歲以下的紐西蘭牛隻,並指定用每頭牛身上只得 2.5% 的矜貴上腰肉,貪其油花比例均勻,肉汁豐富,肉味香濃,好,就試吓你有多麼棒。原來每份鐵板餐可選酥皮金必多魚翅湯或雪糕木糠布甸,另加 $6可配各款冰冰,由於筆者向來食量不大,加上已有 3 份扒餐,所以其中 2 份餐就要了酥皮湯、 1 份就改選雪糕木糠布甸,另加了 2 杯最新推出的士多啤梨乳酪冰 (+$6) 及 芒果乳酪冰 (+$6) 。先說說個主角「爵士牛扒鐵板餐」,拿上桌時塊鐵板雖然仍是熱燙
大家樂牛扒鐵板餐贈券
爵士牛扒鐵板餐
牛扒大小都算適中
牛扒肉質尚算鬆化軟腍
薯角
先說說個主角「爵士牛扒鐵板餐」,拿上桌時塊鐵板雖然仍是熱燙燙的,但當淋下醬汁時,竟沒發出滋滋聲響,真令人費解,唉,方才老公還煞有介事地提醒我要小心衣服被醬汁濺倒,真是白費心機。至於塊牛扒,大小都算適中,無乜點呃秤,而且亦有番咁上下厚度,起碼不會薄如紙張般。肉質方面,塊牛扒雖未至於細嫩綿滑,肉汁豐富,肉味濃厚,但咬落都算鬆化軟腍,而且入口也帶點點牛味,加上無乜肥膏位,配上我勁愛的香濃惹味黑椒汁和蒜蓉牛油,對我這些要求不太高的食客來說,整體食味都算 OK。 另隨餐附上的薯角,可能炸好後已擺放了一段時間,香脆度自然欠奉,吃來又乾又硬,經兒子教路後,發現蘸黑椒汁同吃,味道反有點提升。
酥皮金必多魚翅湯
酥皮吃來酥香鬆化
餐湯以法式忌廉湯、雞絲、素翅及火腿等烹調而成
以法式忌廉湯、雞絲、素翅及火腿等烹調而成的酥皮金必多魚翅湯,入口忌廉味頗濃,而且用料都算慷慨,只是飲完後有點糊口,而且感覺上是放了過多味精。至於湯頂蓋上的酥皮,吃來酥香鬆化,以這金黃熱烘烘的酥皮配上一口熱湯,口感還算不錯啊。
甜品換領咭
雪糕木糠布甸
至於那個話源自葡萄牙的經典甜品雪糕木糠布甸,以布丁托底,加上一球雲呢拿雪糕,再放上瑪莉餅碎作為 topping, 賣相本來不俗,不過原來入口味道真的有點古怪。首先個布甸係就係夠軟身,但連一點綿滑的口感也沒有,加上那些灑在雪糕面的木糠碎,質感過濕,入口彷如粉團般黏作一起,與早兩天在「木糠甜品屋」吃的布甸,簡直是天淵之別啊,幸好整體味道還不算過份甜膩。
士多啤梨乳酪冰
芒果乳酪冰
飲品方面,加錢點的士多啤梨乳酪冰芒果乳酪冰,看起來還以為味道會有點驚喜,點知無論個士多啤梨味或是個芒果味皆亳不突出,其實個人認為乳酪冰應該帶點甜甜酸酸,可惜這兩杯冰的酸度還是欠了一點,而且甜度又不足,搞到味道怪怪的,還給老公揶揄我早就應該點甚麼紅豆冰之類,起碼夠穩陣啊!

臨走前看看餐牌,原來顧客若非狂熱牛迷,這兒尚有幾款鐵板套餐包括美式雜扒、法式燒春雞和美式燒豬仔骨以供選擇,有時間再來試試。

2011-07-16
甜品換領咭
2011-05-27 28 浏览
每到星期五晚,兩口子便不想留在家中做飯,當然嘛,經過一星期辛勞的工作,假期前夕稍為放鬆一點,外出用膳是最好不過的了。不過懶惰的老公,不喜歡走太遠,所以就由我這個無飯主婦提議,到附近的商場吃算了。醒起早前「大家樂」推出了甚麼鐵板料理定食,而且免費報紙還有 $3 優惠券奉送,就來這裡試試看。這次的鐵板餐,每份都包一款主菜,再跟飯和飲品或餐湯,這晚的選擇就有「蜜糖芝麻雞扒」、「窩蛋穀飼牛肉」及「滑蛋吉列豬扒」,售價由 $39 - $41,另加 $3 可配綠茶紅豆雪糕或糖不甩,看來價錢還可以,而且有 $3 coupon 即等如甜品免費,當然也一拼叫埋啦。老公點的「鐵板蜜糖芝麻雞扒」($39),賣相不太吸引,而且份量看來亦不多,只得 4、5 件雞左右,還有連墊底的椰菜也少得可憐。不過更可惡的是當我把醬汁倒進鐵板上的,竟然沒發出應有的 "滋滋 " 聲響,熱力看來是絕對不足夠啊!好,先試試雞扒,其實吃來唔多覺有蜜糖味,不過件雞扒就煎得唔錯,雞肉夠厚身,外皮還算香脆,肉質亦頗軟腍,配上香口的芝麻,還稱得上惹味。至於跟餐的珍珠飯,入口雖然無乜飯香,尤幸軟硬度剛好,而且吃來 QQ 的,帶點黏口
鐵板料理定食
鐵板蜜糖芝麻雞扒
雞肉夠厚身,肉質亦頗軟腍
老公點的「鐵板蜜糖芝麻雞扒」($39),賣相不太吸引,而且份量看來亦不多,只得 4、5 件雞左右,還有連墊底的椰菜也少得可憐。不過更可惡的是當我把醬汁倒進鐵板上的,竟然沒發出應有的 "滋滋 " 聲響,熱力看來是絕對不足夠啊!好,先試試雞扒,其實吃來唔多覺有蜜糖味,不過件雞扒就煎得唔錯,雞肉夠厚身,外皮還算香脆,肉質亦頗軟腍,配上香口的芝麻,還稱得上惹味。至於跟餐的珍珠飯,入口雖然無乜飯香,尤幸軟硬度剛好,而且吃來 QQ 的,帶點黏口的感覺,也算不錯。
鐵板窩蛋穀飼牛肉
牛肉肉質結實多汁,質素還算不賴
羅宋湯
另一款「鐵板窩蛋穀飼牛肉」($39),外貌看來有點像吉野家肥牛,牛肉的數量明顯地比雞扒放得較多,而且牛肉的質素還算不賴,雖然入口未至於脂香滿溢,但吃來肉質結實多汁,而且這些薄切的穀飼牛,落咬還散發著獨特的牛肉味道,再配上醬汁、椰菜和生蛋,伴勻後竟有吃日式牛肉鍋的感覺,整體水準都算唔錯。當然那鐵板唔夠熱的老問題,仍是有待改善的。至於跟餐的羅宋湯,味道不過不失,只是稍嫌湯內配料較少,而且亦欠了一丁點的酸辣味,未能刺激起味蕾。
兩款甜品
綠茶紅豆雪糕
貪吃的我當然又點了綠茶紅豆雪糕 ($3) 和糖不甩 ($3) 作飯後甜品。筆者向來都不是綠茶雪糕的粉絲,但甜美的紅豆則是我至愛美食之一,先試試這兒的綠茶紅豆雪糕,綠茶味原來一點也不濃,幸好吃來亦不覺太甜,口感也算清新,配上既軟腍、甜得來又不會溜喉的紅豆,整體味道都幾夾,若然紅豆的份量再多一點就更好了。
糖不甩
內裡包著的是花生餡料
至於糖不甩,雖然未至於如乒乓球般大,但這裡的 size 看來也絕不算小,根本與湯丸無異。先挾起其中一粒試試,咬開一口,原來內裡包著的是花生餡料,入口花生味不太濃郁,但流心程度可算合格,而且配上面頭的芝蔴,口感頓時變得更豐富,加上咬落質感煙煙韌韌的,以 $3來說,是絕對值得一試的。
2011-05-06
鐵板料理定食
2010-07-29 12 浏览
師傅都好耐冇試過捧餐喇, 早幾日中午放飯時間, 不知道咩野原因驅使到師傅會有去呢間捧餐食店, 唔通真係好似佢個名話齋 “happy together”? 縱使心裡面十萬個不願意, 但係腳步仍然好有目的咁行去!既然已經黎到加上師傅諗唔到有咩更好選擇, 於是就行入食店望下有咩想食; 師傅唔想食燒味飯, 又唔想等得太耐, 所以燒味同廚房即炒都可以唔使睇; 最後師傅望到有甚麼咖哩穀飼牛坑腩, 於是就決定去買飛, 而餐飲就要左汽水!攞住張飛埋去輪候食物時, 師傅真係覺得有少少似喺監房咁; 話都冇咁快就成個餐放晒喺師傅面前, 呢個時候正正係師傅最唔鍾意做嘅野出現喇, 就係捧餐搵凳仔! 好唔容易先搵到個位, 坐底後拿拿聲開餐! 咖哩穀飼牛坑腩其實咪就係咖哩牛腩, 講真師傅就真係食唔出隻牛係咪穀飼喇; 先講下個咖哩汁, 咖哩汁略嫌太稀, 幾水下, 不過咖哩味又確實幾香, 而且味道微辣, 汁底尚算不錯; 而咖哩汁裡亦有少少薯仔, 薯仔腍得黎夠入味, 不錯; 至於主角牛坑腩亦炆得幾腍身, 一d都唔韌, 配上少少牛筋亦算腍, 但就冇牛味, 整體黎講收貨啦!總括黎講食物質素可以, 環境清潔, 服務友善,

總括黎講食物質素可以, 環境清潔, 服務友善, 價錢一般, 三十五蚊飯連汽水, 抵食唔見得, 接受到啦! 食完呢一餐, 師傅又唔覺得有“happy together”呢個感覺喎, 反而師傅兒時就有呢個感覺, 皆因成日嚷著要去; 是次笑臉都可以一比, 但希望佢地唔好再吹水囉, 因為師傅唔會相信咁嘅價錢會有穀飼牛囉; 仍然會有機會再黎, 不過唔知幾時了!
咖哩穀飼牛坑腩餐
咖哩穀飼牛坑腩
2010-07-09 76 浏览
Open rice 贈送了兩張「鐵血戰士S」特別場戲票,今晚看戲前先找個地方醫醫肚。大家樂最近大賣廣告,推廣其新推出的「原切板端燒」晚餐,既然沒有試過,今晚就決定在這裏開餐。紐西蘭西冷條‧雞柳條 ($45) -- 其實一向覺得大家樂的鐵板餐質素不差,可稱得上香口惹味,當然未能與高級餐廳、扒房等相比,不過一分錢一分貨,況且已比同類型快餐店出品出色,所以印象也不錯。據說這鐵板餐選取了紐西蘭原條西冷,而西冷是來自牛上腰部的脊肉位置,西冷及雞柳條在鐵板上放得頗為雜亂無章,與宣傳廣告上的圖片簡直有天淵之別。西冷條肉汁未算特別豐富,反而筋位帶點韌和較為乾身,不過肉質算軟腍又有嚼勁,有咬口之餘亦富牛味。至於雞柳條也不錯,金黃嫩滑,酥香味濃,以鐵板火熱盛上,挑戰味覺新感受。每份鐵板餐上都放有小型香草牛油一粒,牛油入口帶微微香料味道,我趕緊把牛油往西冷條上塗,如果可用薯條點來吃就更加美味,是清香之選。除此之外,鐵板餐亦配有兩片直徑為 8 吋長的墨西哥薄餅和西生菜,另有三個迷你盛器分別裝有番茄粒‧車打芝士‧辣肉醬和粟米。我把薄餅捲起,將所有材料拚命地往仍微温的薄餅內塞,吃起來餅皮軟軟的但卻富有嚼勁,入口

除此之外,鐵板餐亦配有兩片直徑為 8 吋長的墨西哥薄餅和西生菜,另有三個迷你盛器分別裝有番茄粒‧車打芝士‧辣肉醬和粟米。我把薄餅捲起,將所有材料拚命地往仍微温的薄餅內塞,吃起來餅皮軟軟的但卻富有嚼勁,入口酸酸甜甜,非常醒胃,是不錯的夏日前菜。唯一可惜的是肉醬雖濃,但辣味不足,如果能配搭芒果莎莎醬同吃,味道一定更清香。

鐵板餐所配的酥皮焗番茄海鮮湯,番茄湯味道酸甜清新,內裏配有多款海鮮,包括龍脷魚柳、蝦及帶子,雖然不是甚麼新鮮食材,但感覺頗為清爽,特別適合炎炎夏日,入口醒胃味美,而酥皮焗得金黄鬆脆,確實可口。

煙鴨胸‧豬柳條‧墨魚扒條 ($45) -- 通常煙過的鴨胸會又硬又實又鹹,但這份鴨胸濃郁燻香,色澤粉嫩,頗為軟熟油潤,不鹹不膩,口感豐盈。至於豬柳條口感嫩滑,清爽香甜,而墨魚扒條則似魚片狀的墨魚丸,入口彈牙,味道鮮甜有咬口,加上大量惹味青、紅椒和洋葱,令人食指大動。

焗鴛鴦香螺 -- 香螺以葡式及香草醬汁焗製,一客兩種不同口味,葡汁風味帶出海鮮甜味,香草汁芳香四溢,加上薯蓉焗得夠香滑,薯味濃郁,雙重滋味多重享受。至於海螺其實壳大肉少,味道偏淡,未算特別出色,不過螺壳內藏著香口的薯蓉,味道還不錯呢。

朱古力心太軟蛋糕‧雪糕 (+$7) -- 這件心太軟是朱古力蛋糕頂頭配上一球雲尼拿雪糕,而且這心太軟亦算做得不差,因為只要你一舀開蛋糕中間就有熱朱古力緩緩流出來。這份心太軟味道也不俗,外層朱古力蛋糕很軟熟,而且朱古力味濃郁,內裡的朱古力漿雖然濃度不高,但絕對有流心效果。至於雲尼拿雪糕當然不會有甚麼差錯,暖暖的蛋糕配上超冰凍的雪糕,一冷一熱,一黑一白形成強烈對比,口感獨特,很適合我這愛吃朱古力的甜媽媽。不竟這份甜品只需 $7 ,實在超值抵食。

楊枝甘露冰 (+$6) -- 因為忘了要少冰,所以面頭充斥着一層細細的碎冰,不過由於今天確實非常炎熱,這些冰塊倒令人有種透心涼的感覺。至於這杯楊枝甘露,賣相也不錯,看起來色彩黃澄澄的,西柚味比芒果味濃,所以喝起來酸苦中帶絲絲甜意,芒果肉切得較細碎,欠了點咬口,但不失香甜,不過整體仍算清香美味,

醬汁 -- 這兩份鐵板餐可選:意大利番茄汁或黑椒汁,我就兩款都選了,每個餐一款,如果你愛酸酸甜甜,味道香濃的番茄味,不妨選擇前者,但如果你愛香辣惹味,就非選稠濃的黑椒汁不可了。唯一美中不足的是盛載醬汁的器皿改由以往如亞拉丁神燈模樣的大口碗變為迷你小碗,所以醬汁較少。在此謹謝謝開飯網頁送贈的戲票。

Open rice 贈送的「鐵血戰士S」戲票
煙鴨胸‧豬柳條‧墨魚扒條板端燒
煙鴨胸色澤粉嫩
焗鴛鴦香螺
墨西哥薄餅、生菜
墨西哥薄餅,餅皮軟軟但富嚼勁
朱古力心太軟蛋糕‧雪糕
心太軟內裏流心
2010-07-08
Open rice 贈送的「鐵血戰士S」戲票
2010-05-09 44 浏览
聽同事講話大家樂嘅 POP POP五層脆腩幾對辦,但我一向對呢啲連鎖快餐店嘅燒肉無乜信心,食燒味飯都只會到燒臘飯店購買,不過既然有人做過白老鼠,就即管今日去買嚟試吓。買咗份五層脆燒腩多寶飯包括有脆腩、燒雞翼、紅腸、鹹蛋半隻 ($29). 聽聞話呢啲五層脆腩製作過程絕不馬夫,嚴選肥瘦相間的五花腩,以淮鹽、五香粉、玫瑰露等醃製。 咬落去的確非常鬆化,面嗰層皮夠香脆,跟住嘅脂肪層好甘香,接著的是一層薄薄的嫩肉,再落嚟係軟骨層及最後嘅全瘦肉,確係鹹淡適中,唯一係脆腩細舊咗啲,不過有蜜味嘅燒雞翼、紅腸等一齊食,都算豐富,如果有淨脆腩飯出售就更好了。而家購買仲會奉送一款涼伴小碟,我就選了爽口的千層峰。除咗呢款小食,應該仲有麻醬雞絲、五香牛、佛山燻蹄、七味照燒魷魚咀、涼拌貢菜、香茜茄子等輪流供應,中午想不到吃甚麼時,這個也是不錯的選擇。

五層脆燒腩多寶飯
五層脆腩
千層峰
2010-05-09
2010-03-12 26 浏览
今晚唔煮飯,同老公去附近水族商場嘅大家樂食,聽老公講話呢個商場嘅大業主係「舖王」鄧成波,人稱(波叔)。呢個商場曾經搞過大改革,由普通商場打造成香港水族廣場,以售賣熱帶魚及水族用品為主,希望與旺角"金魚街"分庭抗禮,可惜轉形不成功,現在只剩下零星有金魚及水族用品出售的店舖,而其他店舖亦不斷搬出搬入、所以大家樂可算係呢個商場嘅 '老臣子'。講番食物,叫咗两份紐西蘭爵士牛扒餐,揀咗黑椒汁,每份 $44,另加 $6要咗個香草焗田螺試試。啲牛扒的確唔錯,肉質好淋,汁液豐富,加上鐵板夠熱,倒汁時啲黑椒汁汁液四濺,比起附近康怡廣場嘅越棧鐵板牛扒餐好味得多。個酥皮湯啲酥皮雖然焗得唔夠燶 (可以再燶啲) , 但也不失酥香鬆化 。個薯角就不過不失,點啲黑椒汁食都幾好味。唯一敗筆就係個焗田螺,淡而無味,完全沒有焗過嘅感覺,味同嚼臘,可以不叫。

講番食物,叫咗两份

2010-03-11
  • 紐西蘭爵士牛扒
2008-04-17 25 浏览
o係公司做到七點幾, 屋企又無飯食所以同埋兩個同事落左樓下大家樂醫肚order 左味味新出既御味鰻魚飯定食$42(鰻魚飯, 炸一口豚肉, 日式蒸蛋, 紅豆抹茶)日式蒸蛋幾好味鰻魚d 汁好味, 魚肉質口感唔錯炸一口豚肉就麻麻, 無乜味紅豆抹茶好飲, 有d 似紅豆冰, 不過好飲d
o係公司做到七點幾, 屋企又無飯食
所以同埋兩個同事落左樓下大家樂醫肚
order 左味味新出既御味鰻魚飯定食$42
(鰻魚飯, 炸一口豚肉, 日式蒸蛋, 紅豆抹茶)
日式蒸蛋幾好味
鰻魚d 汁好味, 魚肉質口感唔錯
炸一口豚肉就麻麻, 無乜味
紅豆抹茶好飲, 有d 似紅豆冰, 不過好飲d
返到公司附近去左大家樂食埋野先返去見到門口banner個脆爆燒腩五寶飯好吸引, 就試左喇......咁咪lai野囉! >.<所謂脆爆燒腩, 皮就一d都唔脆, 燒腩就淨係得肥膏五寶呢? 墨魚紅腸: 難食到lur返出黎>.<雞槌雞翼: 超鍾意食雞翼既我都要將佢放棄! 難食程度可想而知!!!咸蛋: 最令我心痛!!! 佢有味, 但唔係咸味, 係一陣令到條脷有感覺既味...唔識講!最好味係條菜心同埋加錢買既中湯! ~_~
返到公司附近去左大家樂食埋野先返去
所謂脆爆燒腩, 皮就一d都唔脆, 燒腩就淨係得肥膏
五寶呢? 墨魚紅腸: 難食到lur返出黎>.<
最好味係條菜心同埋加錢買既中湯! ~_~
2006-09-07 20 浏览
前兩日lunch同friends食大家樂, 諗住求求其其食返餐... 點知有驚喜!我叫左個咖喱牛腩飯, D咖喱ge辣度非常適中, 牛腩夠諗, 薯仔加咖喱汁真係好好味...如果多D配菜就更健康, 同埋D配菜最好唔好凍冰冰啦, 點左熱辣辣ge咖喱汁都仲唔夠暖, 好難入口ga ma...點都好, 估唔到大家樂D咖喱好食過我之前去ge所謂專門店...不過有個清潔阿嬸倒瀉水, 整濕我個fd個袋都毫無悔意, 服務態度有待改進!