大滾友火鍋 (美新大廈)

Big Boil's Club (Mei Sun Building)
餐厅: 大滾友火鍋 (美新大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-16 30 浏览
勁正既打邊爐店,仲要係大埔咁方便我!!🌟湯底🌟揀左個期間限定 ▪️龍躉片木瓜魚湯鍋木瓜勁鮮甜,落火鍋配料前已經食左成半個木瓜 😙龍躉片既魚皮脂肪同骨膠原層好厚,好Q彈❗🌟牛肉拼盤🌟▪️頂級安格斯牛小排▪️本地手切牛頸脊▪️澳洲和牛金錢展▪️美國頂級雪花肥牛▪️牛黃喉▪️牛肉粒▪️牛舌花牛小排及牛頸脊牛肉味濃香,我至愛🧡🌟伊比利亞橡果豬🌟💥推介💥西班牙頂級黑毛豬係唔同D~🌟手打蟹籽鮮蝦丸🌟蝦丸又彈又爽啊🌟響鈴拼盤🌟有咸蛋黃味同原味,咸蛋黃味好出色,係湯度滾一滾味道都仲係咁濃,仲要D咸蛋黃碎仲係熱架,好新鮮👍👍 🌟雜菜拼盤🌟係要點番D健康野平衡番自己😆仲叫埋一渣竹蔗茅根 🌟山水豆腐花🌟估唔到打邊爐都可以食埋甜品甜甜地平衡番味覺➡️裝修方面勁有氣派,以宮廷做主題,連聖旨都有呀ENCORE 率💯
勁正既打邊爐店,仲要係大埔咁方便我!!

🌟湯底🌟
揀左個期間限定 ▪️龍躉片木瓜魚湯鍋
木瓜勁鮮甜,落火鍋配料前已經食左成半個木瓜 😙
龍躉片既魚皮脂肪同骨膠原層好厚,好Q彈❗

🌟牛肉拼盤🌟
▪️頂級安格斯牛小排
▪️本地手切牛頸脊
▪️澳洲和牛金錢展
▪️美國頂級雪花肥牛
▪️牛黃喉
▪️牛肉粒
▪️牛舌花
牛小排及牛頸脊牛肉味濃香,我至愛🧡

🌟伊比利亞橡果豬🌟
💥推介💥
西班牙頂級黑毛豬係唔同D~

🌟手打蟹籽鮮蝦丸🌟

仲叫埋一渣竹蔗茅根

🌟山水豆腐花🌟
估唔到打邊爐都可以食埋甜品
甜甜地平衡番味覺

➡️裝修方面勁有氣派,以宮廷做主題,連聖旨都有呀
ENCORE 率💯

大滾友火鍋除咗主打高質素火鍋,仲四圍都係打卡位,門口有「大滾友」牌匾,仲有大大張龍椅😎 餐具十分精美,充滿宮廷風,配上古色古香嘅裝潢,俾客人一嘗「九五至尊」嘅皇帝式享受!! 雪白誘人~龍躉片配木瓜魚湯鍋 $308火鍋湯底揀咗木瓜魚湯鍋,選用咗新鮮肥美的龍躉魚片,重點係啖啖肉無骨,連一向唔食魚嘅我都爭住食‼️配上原個清甜木瓜,唔單止有視覺上嘅驚喜,而且可以中和肉類嘅油膩,為整個火鍋增添清新鮮甜嘅感覺😋大滾友牛肉拼盤(細) $428牛肉拼盤包括頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花🐂 全部採用頂級牛肉部位,切片精細,肉質鮮嫩多汁。搭配火鍋湯底更展現牛肉嘅鮮美風味👍伊比利亞橡果豬 $228伊比利亞橡果豬係極為珍稀嘅頂級豬肉,肉質細膩柔軟,脂肪分布均勻。配合鮮甜木瓜魚湯,俾人耳目一新嘅味蕾體驗😋大滾友雜菜拼盤 $118依個雜菜拼盤種類繁多🥬🍅🌽包括有蕃茄﹑金菇﹑娃娃菜﹑生菜﹑油麥菜、粟米、紫淮山等等。吸收曬木瓜魚湯嘅精華,更感鮮甜!!手打蟹子鮮蝦丸-4粒 $72手打鮮蝦丸口感特別細緻彈牙,鮮嫩多汁,全靠蝦夠新鮮先能打至起膠,絕對係必點火鍋配料🦐菜苗帶子餃
古色古香嘅裝潢,俾客人一嘗「九五至尊」嘅皇帝式享受!!

雪白誘人~龍躉片配木瓜魚湯鍋 $308

大滾友牛肉拼盤(細) $428

伊比利亞橡果豬 $228

大滾友雜菜拼盤 $118

手打蟹子鮮蝦丸-4粒 $72

菜苗帶子餃-4粒 $78
餃子餡料豐富,帶子同菜苗搭配賦清香口感。餃子皮薄而不易破裂,煮熟後口感滑嫩順口👍

自家製足料竹蔗茅根 $78
以天然食材熬製,清甜可口,竹蔗茅根可以幫助消化同清熱,唔怕打邊爐熱氣啦✌🏻
2024-06-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 雪白誘人~龍躉片配木瓜魚湯鍋
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
2024-06-12 16 浏览
食店: 大滾友 @ 大埔(太和站行過去比較方便)張梁點餐👦🏻👧🏻1)$328《花膠雞湯鍋-半隻》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:半只雞同花膠熬出嚟嘅湯好鮮甜又補身,雞件嫩滑,花膠爽口,正式打邊爐之前記得飲返幾碗先好落料~2)$228《伊比利亞橡果豬》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:肥美,肉味濃郁,就好似豬入面嘅和牛級數咁正~3)$118《雜菜拼盤》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:大大份咩種類都有啲,夠2-3個人食~4)$428《大滾友牛肉拼盤-細》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同埋牛舌花,一個拼盤滿足你七個願望!每款都好新鮮,油脂分布均勻~5)$72《手打鮮牛丸(4粒)》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:爽口彈牙,墨汁味香濃,中間有鵝肝嘅咸香,唔錯~6)《即炸黃金響鈴》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:即叫即炸,一份有6大條,可以直接食或者浸落湯底2秒就食,兩個食法都唔錯,前者咸蛋黃味好濃,仲好鬆脆!7)《火焰焦糖豆腐花》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:加入會員就可以食呢個特色豆腐花,落咗少少rum酒,又幾夾,用嚟打卡都
食店: 大滾友 @ 大埔
(太和站行過去比較方便)

張梁點餐👦🏻👧🏻

1)$328《花膠雞湯鍋-半隻》

2)$228《伊比利亞橡果豬》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:肥美,肉味濃郁,就好似豬入面嘅和牛級數咁正~

3)$118《雜菜拼盤》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:大大份咩種類都有啲,夠2-3個人食~

4)$428《大滾友牛肉拼盤-細》

5)$72《手打鮮牛丸(4粒)》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:爽口彈牙,墨汁味香濃,中間有鵝肝嘅咸香,唔錯~

6)《即炸黃金響鈴》

7)《火焰焦糖豆腐花》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:加入會員就可以食呢個特色豆腐花,落咗少少rum酒,又幾夾,用嚟打卡都靚!
2024-06-06 11 浏览
The beef was pretty good in terms of Hong Kongese hot pot.Me and my friends ordered a beef platter with papaya fish soup base. The experience was great and the venue was also quite comfortable. Very good atmosphere for gathering and chatting. ☺️
2024-06-06 13 浏览
最近同朋友去咗大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖嘅大滾友火鍋,呢間餐廳裝修中國風,門口有張金色龍椅,火鍋個鍋仲有金色龍頭,好有儀式感。今次試咗佢地嘅玲瓏浮凸花膠雞湯鍋,湯底勁濃郁,三黃雞同大大舊花膠煲出嚟,先飲湯再落打邊爐材料,真係滋補又美味。我哋點咗大滾友牛肉拼盤,有頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花,全部牛肉都非常新鮮,肉質嫩滑,簡直係牛肉愛好者嘅天堂!伊比利亞橡果豬係店長推介,肉質嫩滑,味道香濃,真係唔可以錯過。手打蟹子鮮蝦丸口感彈牙,每一啖都食到鮮味。牛骨髓入口即溶,濃郁香滑。大滾友雜菜拼盤,油麥菜、娃娃菜等都好新鮮,吸收咗湯底嘅精華,味道更上一層樓。飲品方面,自家製嘅足料竹蔗茅根,清甜解渴。最後仲有火燄焦糖豆腐花,店員黎到落糖點火,好有氣勢,外層焦糖香脆,內裡豆腐花嫩滑,甜品收尾,完美嘅一餐。

2024-06-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
2024-06-05 20 浏览
上次食完大滾友嘅排骨山火鍋味道唔錯,所以今次再嚟幫襯試吓其他火鍋口味,坐低後見到有新品香滑豆乳濃湯鍋介紹,湯鍋賣相非常吸引,不過今次想食龍躉木瓜魚湯底多啲。估唔到龍躉木瓜魚湯鍋都一樣咁精緻,木瓜上面都擺放左幾朵白色玫瑰花 🌹 而且周圍仲有花瓣做配襯,後尾問侍應先知道原來玫瑰花用豆乳整成,湯底用咗木瓜、豆乳同龍躉片煮成,味道清甜之餘仲有大大塊龍躉片食 😋 真係睇得又食得。大滾友牛肉拼盤($428 /細): 可以一次食哂不同牛部位 😋 黃喉食起嚟又脆又爽,而且仲有淡淡嘅牛香味,媽咪超鐘意食,每款肉都會因應不同部位,口感同濃郁程度都有所不同。伊比利亞橡果豬 ($228) : 店員打開蓋後,一陣白色仙氣隨即湧出,非常有儀式感 😍 豚片油脂分佈平均,入口油香滿溢。蟹黃餃同蟹子鮮蝦丸都係朋友介紹叫,估唔到都幾有驚奇,餃子同蝦丸都大大粒,蝦丸爽口又彈牙,蟹黃餃真材實料好多餡。飲品就叫咗餐廳自家製嘅竹蔗茅根,味道清清甜甜。臨走前就食埋呢個木桶豆腐花,店員係豆腐花面上淋上冧酒再用火槍燒,瞬間變成火焰豆腐花,面層嘅糖漿變得脆卜卜,所以豆腐花食起嚟又脆又嫩滑口感幾過癮。

飲品就叫咗餐廳自家製嘅竹蔗茅根,味道清清甜甜。

2024-06-02 55 浏览
估唔到大埔都有宮廷式享受嘅火鍋店🥹#玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 🐤🐥🐣❣️花膠雞湯鍋用上大量三黃雞🐔三黃是指羽毛黃、腳黃、嘴黃,雞肉軟嫩😋脂肪豐滿。金黃色雞湯配合厚身花膠🥳除了雞味濃郁之外,更含有大量骨膠原🤩🤩🤩女士至愛😙打邊爐前一定要飲多幾碗‼️因為加咗湯打邊爐就會溝稀咗㗎啦🤫HKD328 半隻#大滾友牛肉拼盤(細 )🥩❣️一次過可以試到七款唔同部位嘅牛肉包括1.頂級安排斯牛小排 2.本地手切牛頸脊 3.澳洲和牛金錢展 4.美國頂級雪花肥牛 5.牛黃喉 6.牛肉粒 7.牛舌 🤗款款都牛味香濃😍fafafoodie最鐘意牛小排同牛舌😙試完下一次就可以揀最鍾意嘅部位再叫~😉HKD428#即炸黃金響鈴 🥖❣️將即炸嘅響鈴放入鹹蛋黃醬快炒🙆🏻‍♀️起沙嘅鹹蛋黃醬配合鬆脆嘅響鈴,一定要趁熱食😎邪惡之選😈HKD88#伊比利亞橡果豬 🐷❣️諗諗吓呢個豬仲貴過牛🤭豬肉軟嫩,肥瘦均勻,冇豬臊味👍🏻果然係店長推介HKD228#手打鵝肝墨汁墨魚丸 🦑估唔到墨汁味都幾重😲墨丸有好多墨魚粒彈牙爽口😬中間包住粒鵝肝好特別HKD78#大滾友雜菜拼盤 🥗🥬🌽🍅超大盤雜菜拼盤,四五個人都夠食😳仲要包括勁多款蔬菜:生菜/油麥菜/娃娃菜/
估唔到大埔都有宮廷式享受嘅火鍋店🥹
#玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 🐤🐥🐣❣️
HKD328 半隻
#大滾友牛肉拼盤(細 )🥩❣️
HKD428
大滾友牛肉拼盤(細)
#即炸黃金響鈴 🥖❣️
#手打鵝肝墨汁墨魚丸 🦑
HKD78
手打鵝肝墨汁墨魚丸
#大滾友雜菜拼盤 🥗🥬🌽🍅
超大盤雜菜拼盤,四五個人都夠食😳仲要包括勁多款蔬菜:生菜/油麥菜/娃娃菜/金菇/木耳/蕃茄/粟米/紫淮山/蓮藕
HKD118
大滾友雜菜拼盤
#Hoegaarden生啤 🍺❣️
難得盡興,叫埋生啤🍻啤啤佢🤪有三款生啤揀,揀左Hoegaarden😚夠凍💛充滿果香又易入口
HKD88
Hoegaarden生啤
職員介紹會員仲送火焰焦糖豆腐花🥰有嘢送仲有得儲分🤩
加一服務費
#大滾友
#fafafoodie_大埔

玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
大滾友牛肉拼盤(細)
即炸黃金響鈴
2024-05-28 18 浏览
特色裝修擺盤出色,仲要樣樣食材都新鮮好味!!l❤️消暑冬瓜瑤柱鍋 充滿仙氣擺盤靚靚賣相一流既湯底,冬瓜清甜,瑤柱既鮮味融入湯底,清熱解暑,打邊爐都唔熱氣既感覺~🧡大滾友牛肉拼盤 擺盤一樣都係好精繳,一次過試齊唔同部位既牛肉拼盤,而且食落全部都牛味濃郁,鮮味十足💛伊比利亞橡果豬 肉質鮮嫩,油脂香而不膩,肉味濃郁,啖啖都係享受💚菜苗帶子餃 帶子鮮甜+菜苗清香,真係皮薄餡靚~💙手打蟹子鮮蝦丸 鮮甜蝦肉之中加上蟹子增加口感,彈牙爽口🩵大滾友雜菜拼盤 份量十足而且有多種唔同款式既蔬菜,蔬菜吸左湯底既甜味,更加鮮甜💜火焰焦糖豆腐花 職員係自家製豆腐花上灑上黃糖同酒再點火,好有氣勢,好岩打卡🤎自家製足料竹蔗茅根 清甜解渴,足料足味好清熱咁,岩晒夏天飲
特色裝修擺盤出色,仲要樣樣食材都新鮮好味!!l
💚菜苗帶子餃 帶子鮮甜+菜苗清香,真係皮薄餡靚~
💙手打蟹子鮮蝦丸 鮮甜蝦肉之中加上蟹子增加口感,彈牙爽口

約了朋友打邊爐,這次去了以中國古代宮廷為主題的大滾友😋招牌花膠雞湯底令人念念不忘喔~未開始打邊爐先來幾碗靚雞湯💗鮮味十足很喜歡~古代風紅色裝潢很有感!接近門口位置還有金碧輝煌的皇帝龍椅,氣派十足打卡一流。🟠花膠雞湯鍋(半隻)店家招牌湯底~每天新鮮熬製的~每一口都充滿香濃鮮味,跟了半隻三黃雞和大大片花膠,雞超嫩又肥美😋花膠厚厚軟腍🫶🏻 打邊爐有個靚湯底,成件事大大昇華!🟠牛肉拼盤(細)一來到煙霧瀰漫~加了乾冰效果,好吸睛啊!拼盤共有七款牛,滿足一眾牛控!💗包括: 頂級安格斯牛肉丶手切本地牛肉丶新鮮牛展丶頂級雪花肥牛丶牛黃喉丶牛肉粒和牛舌花,特別喜歡安格斯牛肉,牛味香濃。還有一口牛粒,爽口嫩滑。🟠三重芝士腐乳牛丸一口咬下牛丸有醬爆feel ,裡面是半溶的芝士腐乳😋腐乳濃香並沒有蓋過芝士和牛味,味道配搭獨特,挺不錯。🟠伊比利亞橡果豬打邊爐靚豬精選!這種豬有大理石紋油花,涮過後滑嫩得很💗而且肉味濃郁肉質柔嫩~好讚~🟠鮮鮑魚1客2隻,都幾大一隻,新鮮彈牙好鮮甜。🟠大滾友雜菜拼盤超大一盤的雜菜拼盤有金菇丶萵筍丶蕃茄丶紫淮山丶唐山菜丶粟米丶木耳等等~種類極多又夠新鮮。🟠火焰焦糖豆腐花在豆腐花上鋪滿了

🟠花膠雞湯鍋(半隻)

🟠牛肉拼盤(細)

🟠三重芝士腐乳牛丸

🟠伊比利亞橡果豬

🟠鮮鮑魚
1客2隻,都幾大一隻,新鮮彈牙好鮮甜。

🟠大滾友雜菜拼盤

🟠火焰焦糖豆腐花
在豆腐花上鋪滿了糖,然後點上火~視覺效果一流。豆腐花豆香味濃。

🟠竹蔗茅根一渣
用了古色古香的壺子盛著,跟環境很合襯喔。清熱解渴又消膩☺️喜歡它不會太甜🫶🏻 打邊爐必喝!

2024-05-24 20 浏览
呢間餐廳位於大埔入面好似皇宮甘既格局,仲有一張龍椅擺設,我地叫左一個花膠雞煲,職員會幫我地落雞湯先品嚐左湯既鮮甜之後先幫我地剪花膠,花膠好軟綿綿入口即溶既口感,雞肉好軟熟。牛肉拼盤入面有牛肉粒肉質好有層次,牛舌薄片好彈牙,牛胸爽好爽脆,牛肋肉花紋好平均蔬菜拼盤入面有紫淮山好爽口,蓮藕好脆,蔬菜種類繁多,仲有粟米,蕃茄等等。甜品必食推介:木桶火焰豆腐花,呢個傳統做法唔係到到食到,豆腐花脆皮糖漿面好滑溜。

2024-05-22 15 浏览
同朋友都懶得衝出大埔。黎呢度打邊爐食物質素有驚喜,兩個字講哂:高質👍🏻要講嘅係佢嘅牛肉拼盤!必點推介!有六款牛肉,每一款都非常新鮮,牛味濃郁!不同類型不同口感,不同油膩比例!試哂咁多款真係大滿足!另外,象果豬都係要試,平時唔好豬的我都覺得好好味😍手打丸超彈牙,真材實料!呢度啲份量偏大,連個蔬菜盤都大過人,抵食!仲有好多特別口味嘅湯底,我哋試左木瓜龍躉魚湯!木瓜雖然要啲時間去烹淋,但整個湯底好鮮甜!❤️❤️
另外,象果豬都係要試,平時唔好豬的我都覺得好好味😍
手打丸超彈牙,真材實料!
呢度啲份量偏大,連個蔬菜盤都大過人,抵食!
2024-05-20 11 浏览
今日雨天,涼涼地,諗住食下打邊爐,就上網SREACH下附近有咩好推介啦,最後選左D間叫大滾友既打邊撈,好彩係非凡忙時間,唔駛等位,一入到門口就立即有驚喜,門口有張真係皇帝坐既龍椅,真係要打下卡先,同埋裝修好正,感覺返左清朝既酒樓一樣。我地兩個人食,叫左以下食物湯底叫左 半隻花膠雞牛肉拼盤手打丸伊比利亞橡果豬雜菜拼盤竹蔗茅根最後仲有甜品👍👍 火焰焦糖豆腐花👍👍湯底一洗,夠晒濃,牛肉新鮮,連其他食材都新鮮,難得難得!最好真係要讚讚個甜品,冇得頂,豆腐花滑得黎有豆味,仲有焦焦既糖,配搭很好,很出色👍👍👍🫰🫰🫰🫰整體以D個價錢,D個水準D個裝修,我會經常黎食🎊🎊🎊餐廳: 大滾友(大埔)地點:大埔舊墟直街美新大廈地下B2鋪
我地兩個人食,叫左以下食物
湯底叫左 半隻花膠雞
牛肉拼盤
手打丸

雜菜拼盤
竹蔗茅根
最後仲有甜品👍👍 火焰焦糖豆腐花👍👍
整體以D個價錢,D個水準D個裝修,我會經常黎食🎊🎊🎊

餐廳: 大滾友(大埔)
地點:大埔舊墟直街美新大廈地下B2鋪
2024-05-17 23 浏览
早前和朋友在大埔相聚,對大埔的餐廳感到驚喜,特意再找朋友推薦一間餐廳然後過去嘗試一下,剛好知道我想打邊爐的朋友正正介紹這一間火鍋店餐廳環境舒適,裝修風格討好,而且座位和餐枱大小適中,不會像某些火鍋店過於擠迫點選了餐廳推薦的花膠雞湯底,果然沒有介紹錯,花膠份量之多以及半隻雞,非常足料,而且湯底膠質濃郁,湯底亦帶有濃郁肉香牛肉拼盤(細),和朋友二人前來,點了這份細拼盤,沒有想過份量兩個男人也吃不完,價錢超值,拼盤內有頂級安格斯牛排、手切牛頸脊、金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒和牛舌花,每一個部位都有獨特之處,當中推薦牛頸脊和牛黃喉伊比利亞橡果豬,同樣令人驚喜,豬味十足,而且肉質結實重豬香手打鵝肝墨汁墨魚丸,十級推薦,墨魚丸內有大量墨魚粒,非常彈牙,墨魚香味爆發,坦白墨汁味道不太突出,但以墨魚丸來評分已經是上級叫咩鬼馬油炸鬼,油炸鬼上面鋪滿黑膠,再有大量蟹籽,只需放到火鍋90秒,入口蝦膠彈牙,蟹籽爽口,油炸鬼香脆,滿足

伊比利亞橡果豬,同樣令人驚喜,豬味十足,而且肉質結實重豬香

叫咩

2024-05-16 14 浏览
📍大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖媽媽節又到啦 🥳 今次帶媽媽 嚟呢間大滾友打邊先🤓 呢間主要以古代 古典風裝修,更有隆坐 做打卡位 😝 玲瓏浮凸・花膠雞湯鍋同媽媽一齊梗係要花膠啦 美容 養顏 又滋潤 😍 湯底濃郁 又清甜 可以飲咗碗湯先 ☺️ 花膠相當大片 充滿骨膠原 🥳 雞肉已經熟咗㗎啦,稍為加熱就OK 非常嫩滑 😋牛肉拼盤 (細) 🐮雖然係細份,但係份量都算多 😙 共有七款不同部位👇🏻頂級安格斯牛小排,手切牛頸脊,和牛金錢展,頂級雪花肥牛 ,牛肉粒,牛舌花 ,牛黄喉 。 都牛肉味濃 牛舌及牛黄喉 口感最相似都係較為爽口 新嘗試幾好食 😝😝伊比利亞橡果豬 🐷 稱之為和牛級別嘅橡果豬 🤩 肥瘦均勻 ,肥美但係唔會油膩 🥰 肉味幾夠濃郁 🫰🏻雜菜拼盤 呢盆蔬菜好大份😝成個田園花盆 入邊有齊各種蔬菜 營養均勻 非常健康 😎手打鵝肝墨汁墨魚丸 手打嘅魚蛋更爽口彈牙 ,中心位有少量鵝肝 提升鮮味 😆響鈴拼盤 鹹蛋黃 & 原味 各三滿滿流沙嘅鹹蛋黃響鈴 直接食用鹹香十足 ,鹹蛋黃味好出 🫰🏻 原味梗係打邊爐,吸晒膠原蛋白湯底啦 🥰竹蔗茅根 冰冰涼
📍大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)
大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖

媽媽節又到啦 🥳
今次帶媽媽 嚟呢間大滾友打邊先🤓

呢間主要以古代 古典風裝修,更有隆坐 做打卡位 😝

玲瓏浮凸・花膠雞湯鍋
同媽媽一齊梗係要花膠啦 美容 養顏 又滋潤 😍
湯底濃郁 又清甜 可以飲咗碗湯先 ☺️
花膠相當大片 充滿骨膠原 🥳
雞肉已經熟咗㗎啦,稍為加熱就OK 非常嫩滑 😋

牛肉拼盤 (細) 🐮
雖然係細份,但係份量都算多 😙
共有七款不同部位👇🏻

伊比利亞橡果豬 🐷
稱之為和牛級別嘅橡果豬 🤩
肥瘦均勻 ,肥美但係唔會油膩 🥰 肉味幾夠濃郁 🫰🏻

雜菜拼盤
呢盆蔬菜好大份😝
成個田園花盆 入邊有齊各種蔬菜 營養均勻 非常健康 😎

手打鵝肝墨汁墨魚丸
手打嘅魚蛋更爽口彈牙 ,中心位有少量鵝肝 提升鮮味 😆

響鈴拼盤
鹹蛋黃 & 原味 各三
原味梗係打邊爐,吸晒膠原蛋白湯底啦 🥰

竹蔗茅根
冰冰涼涼,清熱消暑一流 🥳🥳
2024-05-10 17 浏览
平時極少去大埔既我 為左大滾友 點都要黎啦🤩大滾友出晒名足料又好食 大埔店都幾寬敞 當日有其他客人 一家八口都坐到👍🏻一齊打邊爐好溫馨先黎返鍋半隻花膠雞先😋雞湯鮮味十足 雞件預先切件 花膠好大塊又厚身 加左花膠同雞落去雞湯煮滾後可以先試湯底😍包滿意 好濃郁既鮮雞湯雞件鮮嫩 一啲都唔嚡口.🦀蟹黃餃係呢度必點既!!! 皮薄餡靚 一咬開係爆餡蟹肉 仲有香濃蟹黃 香氣四溢手打鵝肝墨汁墨魚丸加左墨汁 所以全黑的😝彈牙嘅墨魚丸入面夾住一粒鵝肝 好有睇頭又特別.🐂牛肉拼盤有一口牛粒 安格斯牛肉 牛頸脊 牛舌 美國肥牛 牛黃喉等等牛肉既紋理好靚 肥瘦勻稱 牛黃喉爽脆彈牙 .伊比利亞橡果豬有豚肉界和牛之稱 肉質細嫩 大理石紋👍🏻完全無平時我好怕果陣豬味.夏日炎炎🌞配返渣竹蔗茅根 不會太甜 易入口又清熱氣打邊爐飲佢就啱晒!
平時極少去大埔既我 為左大滾友 點都要黎啦🤩
煮滾後可以先試湯底😍包滿意 好濃郁既鮮雞湯
雞件鮮嫩 一啲都唔嚡口

手打鵝肝墨汁墨魚丸加左墨汁 所以全黑的😝
彈牙嘅墨魚丸入面夾住一粒鵝肝 好有睇頭又特別

牛肉既紋理好靚 肥瘦勻稱 牛黃喉爽脆彈牙

夏日炎炎🌞配返渣竹蔗茅根 不會太甜 易入口又清熱氣
打邊爐飲佢就啱晒!
2024-05-05
用餐时段