2024-01-01 448 浏览
最近造訪了佐敦的一家串燒店,這裡提供了各種各樣的串燒美食選擇。我點了一份燒雞泡魚乾、韭菜、羊扒、牛舌、朱古力燒香蕉、桂花蚌、燒菠蘿和鐵板清酒花甲等多道菜品,讓我來評論一下這次的用餐體驗🍻整體來說,這家串燒店的味道一般。菜品的烤製技巧尚可,但是味道並沒有給我留下太深刻的印象。其中一道讓我印象較好的是燒菠蘿,這道菜的烤製得略微恰到好處,燒出了菠蘿的香甜味道,讓人回味無窮。如果你想找一道適合宵夜的串燒菜品,燒菠蘿絕對是一個不錯的選擇🍍其他菜品則在整體味道上沒有太大的亮點。燒雞泡魚乾的味道較為普通,沒有太多特色。韭菜、羊扒、牛舌等肉類串燒菜品的口感尚可,但味道並沒有給人留下深刻印象。朱古力燒香蕉則是一個有趣的嘗試,但是在味道上並沒有太大的突破。鐵板清酒花甲是我點的唯一的海鮮菜品,味道一般,並沒有給我帶來太多驚喜。桂花蚌則是另一道有趣的口味組合,但是味道相對平淡,缺乏層次感。總結來說,這家串燒店的整體味道一般。燒菠蘿是我用餐體驗中較為滿意的一道菜品,其他菜品在味道上沒有太多亮點。如果你和朋友想找一個宵夜的地方,這家串燒店可能是一個選擇,但是不要期待太高的味覺享受

2023-08-02 522 浏览
老闆好好人 次次都會請食🍬🍬外賣就會請飲汽水🥤但我好少飲 成日都拎黎借花獻佛比保安叔叔飲😂 員工服務態度好好👍🏻環境就一般 但勝在性價比高 嘢食好味 服務好 所以值得keep住幫襯💕💕
住幫襯💕💕
2023-03-16
$200 (宵夜)
  • 芝士焗蠔
朋友last day收工諗住喺附近食,佢哋話好出名嘅串燒,其實本身係想食對面嗰間,原來好早收舖,串燒癮起,誤打誤撞就入咗對面果間食。但係原來質素都幾好,價錢都唔算貴,兩個人食咗三百幾都好夠飽。🥩 肉類eg肥牛金針菇,牛舌果啲,啲肉汁都保持到,幾鮮嫩鮮甜🐟 燒多春魚好飽滿,唔會腥🍄 芝士大啡菇啲芝士勁多囉,可以拉到絲💕🍆 燒茄子係食串燒必嗌,呢間都ok,Juicy同唔重口味(之前唔記得邊間,咸到阿媽都唔認得,簡直就係陰影)🍍 燒菠蘿好甜,見佢啲色澤啱啱好,燒到有啲好似糖漿喺面頭咁,就知jeng💕推薦指數:🌝🌝🌝🌝🌗經過可以試吓佢,質素唔差~

🐟 燒多春魚好飽滿,唔會腥

🍄 芝士大啡菇啲芝士勁多囉,可以拉到絲💕
芝士大啡菇

推薦指數:🌝🌝🌝🌝🌗
經過可以試吓佢,質素唔差~
芝士大啡菇
2023-03-30 535 浏览
好耐冇食大胃燒,之前食物好味,唔知係咪疫情過後轉咗廚師,食品差咗,原隻燒元貝唔新鮮似急凍貨,牛仔骨燒過火,似食牛肉乾,聖子皇只係中size,唔係大size, 貴妃蚌超細冇肉食,乾鍋雞煲還可以,蔬菜都係一搬可以,烤魚係ok嘅.
  • 燒茄子
2023-03-22 526 浏览
大胃燒@佐敦渡船街渡船街附近集中左唔少嘅串燒店,大胃燒就係其中一間明星店。除咗食物價錢抵之外,員工服務態度亦非常好。我同朋友夜晚七點幾左右去到,但入邊唔算多人可以即刻有位入去坐。因為啲嘢食都賣相唔錯,同埋我哋真係大食同好肚餓,我哋叫咗好多野食。有燒茄子、燒韭菜、牛油焗金菇、燒菠蘿、燒娃娃菜、燒雞全翼等等。如果你鍾意嘅仲可以灑啲辣粉上去,又辣又野味!全部串燒嘅賣相都唔錯,但食落無想像中咁好食。燒娃娃菜同各種肉類出到嚟都比較乾,鎖唔住個汁。燒菠蘿比較酸,可能因為用嘅係新鮮菠蘿。雞泡魚乾未去到平時居酒屋食到嘅水準,而且質地比較硬,咬到有少少牙痛。燒蠔味道都一般般,雖然有好厚嘅芝士聞落幾香,但食落冇乜味道。反而道燒茄子幾有驚喜,食落幾惹味,加埋孜然粉等等嘅香料之後更係非常香口。
大胃燒@佐敦渡船街

燒菠蘿
2023-02-28
燒茄子
2023-01-14 441 浏览
今晚收夜咗,又喺佐敦搵嘢食,今晚想食餐好啲嘅,所以就去咗文字樓嗰邊食四川燒烤,搵間新嘅試下先,呢間四川燒烤店,平時都好多人,所以冇食過,睇佢門口嘅宣傳,都好似好多明星嚟過食嘢喎,應該都幾穩陣,所以就揀咗呢間,首先點咗麻辣烤魚,今次揀咗鉗魚(大半條 $188)冇乜骨,肉質都算有口感,最驚喜係薯粉,加咗落烤魚入面,熟咗之後入晒味,好正!另外又嗌咗基幾款燒烤,包括燒貴妃蚌,上面加咗好多蒜蓉同粉絲,整體味道好配合好正,另外又點咗一份消蠔,消蠔味道就一般般啦 ,另外叫咗幾款蔬菜類,包括燒秋葵、燒蕃茄、燒茄子等等 ,燒秋葵加咗 孜然粉之後非常香口,埋單 480 元,人均 240 元。
2023-01-14
$240 (宵夜)
2022-12-27 263 浏览
點咗外賣,所有食物都好乾無汁,尤其是雞泡魚,好似食魷魚絲咁好堅韌,其他仲有娃娃菜,好乾冇乜味,椒鹽牛舌,好乾冇椒鹽味,雞軟骨好煙韌,五花腩肉,好乾好似食緊好煙韌嘅瘦肉,食物味道好一般
外卖自取
2022-05-15 892 浏览
首次幫襯這類食店,留有非常好的印象,店員熱情招呼,食物種類多選擇,和一個素食朋友去,他食他的素,我食我的葷,海鮮、肉類、素材樣樣有,重要的是價錢親民,我哋今晚祗係食燒物,一口氣點了十數款,自己帶了一支紅酒,店家酌量收了合理開瓶費,另外點了之日本清酒,和燒物簡直是絕配下個月有朋友生日一於再去幫襯
下個月有朋友生日一於再去幫襯
幾味墨魚卷等現成野 不是燒出來的就咁炸 收$20幾$30 仲要特登一條都俾唔足是觀感問題 是誠意問題-串燒店唔用心串燒 連支竹簽都費事交戲成堆散收收 油炸既痕跡毫不掩飾放埋落碟-其餘肉類/串燒 不過不失 無驚喜肉類五花腩豬頸肉牛舌 是燒的但一咬 就知唔是即燒老早燒好 再收單加燒 全部該有油花的肉都是干的-你很忙嗎?串燒用炸 燒定唔即燒 咁做咩要食串燒?你又點收一間串燒店既食價?-昨日係第5波後開放堂食的第一個週末正常都用心做好 ,你尚且如此?! 無心做 請你唔好做 有好多做飲食嘅人都等緊機會 係度努力捱緊浪費食客期待 亦令其他有水準食店少左幾張單
幾味墨魚卷等現成野 不是燒出來的
但一咬 就知唔是即燒
老早燒好 再收單加燒
全部該有油花的肉都是干的
你很忙嗎?串燒用炸 燒定唔即燒
咁做咩要食串燒?你又點收一間串燒店既食價?
昨日係第5波後開放堂食的第一個週末
正常都用心做好 ,你尚且如此?!
無心做 請你唔好做 有好多做飲食嘅人
都等緊機會 係度努力捱緊
浪費食客期待 亦令其他有水準食店少左幾張單

2022-04-23
2021-09-19 775 浏览
串燒夜今日黎到佐敦搵食呢間串燒種類好多 花多眼亂而且仲好多人食•燒蒜香生蠔•燒蒜香聖子皇•燒多春魚月•燒白鱔•燒厚牛脷•燒司華力腸•日本芝士年糕•燒雞泡魚干竹•燒秋葵•燒竹韮菜•燒雞軟骨•燒鮮冬菇•燒翠玉瓜•燒烤魚叫左好多野食 而且整得都唔錯配返杯啤酒 滿足🍻

串燒夜

•燒烤魚

叫左好多野食 而且整得都唔錯
配返杯啤酒 滿足🍻

2021-09-12 528 浏览
大胃燒 (佐敦)📍佐敦渡船角文英街20號地下有串燒酸菜魚 火鍋同飲酒好地方近尖沙咀佐敦一帶好多串燒店 6點左右黎到已經full house Menu : 雞煲鉗魚酸菜雞煲火鍋配料燒肉類海鮮類蔬菜類焗類食左好多串燒 燒雞翼/燒秋葵/象拔蚌/鵪鶉蛋/多春魚/雞腎/雞皮/雞軟骨/燒魚/蘆筍/燒冬菇/酸菜魚/燒菠蘿/肥牛火鍋1. 先食勁多串燒 30串起 2.再飲生啤 幾杯 3.再叫雞煲或酸菜魚 4.叫完可以叫配料做打邊爐火鍋 一晚滿足哂 4個願望😝😝😝埋單個陣老闆都有問我地食物質素如何都算caring 燒串燒質素真的不錯條魚都唔錯 喜歡飲杯酒 談心晚麻甩仔去一流😝溫馨提示: 星期五晚6點前要到!非常爆! 成條街既店都係! 下次成班fd一定會再黎 美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️.5服務態度:⭐️⭐️⭐️️️️️️️️⭐翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐(滿分為 5⭐)
大胃燒 (佐敦)
📍佐敦渡船角文英街20號地下

都算caring
燒串燒質素真的不錯
條魚都唔錯
喜歡飲杯酒 談心晚麻甩仔去一流😝

溫馨提示: 星期五晚6點前要到!非常爆! 成條街既店都係!

下次成班fd一定會再黎

美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️.5
服務態度:⭐️⭐️⭐️️️️️️️️⭐
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(滿分為 5⭐)
2021-05-15 843 浏览
Back at our fave chill place for the umpteenth time. Always recommended to friends and family who visit us. Music could use a change, though lol, but food is always good! 真係好好吃!!!! We definitely recommend the Grilled short ribs. You can also ask for side of Wasabi and Mayo which, in our opinion, elevates the dish even more!
Grilled Short Ribs
Grilled Short Ribs
2021-05-02 240 浏览
My husband and I have been coming here for years and David has never failed us with taste. We usually come for the grilled food, not the hotpot. Love, love, love it. Great taste at affordable prices.
Fish nugget mochi and Japanese Fish Cake
Indomie Noodles
Angus short ribs
好小食串燒,但今次朋友推介真係冇介紹錯呢間餐廳除左食串燒,仲可以打邊爐架既然一場黎到,梗係要試下啦食物款式好多選擇,真係咩都想試下啊!當中最想推介係個一口牛粒,燒娃娃菜 兩者都吾會燒得太乾,好有肉汁,而且配搭埋店舖自家製嘅辣粉味道更加係一流啊見到舖頭仲貼左好多明星光顧嘅相d姐姐服務態度又好好!十個like
好小食串燒,
但今次朋友推介真係冇介紹錯
呢間餐廳除左食串燒,仲可以打邊爐架
既然一場黎到,梗係要試下啦
食物款式好多選擇,
真係咩都想試下啊!
當中最想推介係個一口牛粒,燒娃娃菜
兩者都吾會燒得太乾,
好有肉汁,而且配搭埋店舖自家製嘅辣粉
味道更加係一流啊

見到舖頭仲貼左好多明星光顧嘅相
d姐姐服務態度又好好!
十個like
David服務態度真係超級好!食咗呢間串燒好多次,就連疫情嘅時候我都會叫外賣!因為真係好好食,同時性價比超級高!😻😻😻我最鍾意叫大辣,因為佢嘅辣粉係用好特別嘅辣椒磨成粉,辣得好過癮👹👹燒豆卜 好脆 係意想不到咁好味😋燒貴妃蚌,熱辣辣,蒜蓉夠多,但仍然好鮮味多汁!😋😋😋燒多春魚真係好高難度,但呢度每一條都笑得好好味😋爆晒春!又夠乾身!蜜汁雞中翼,非常入味!蒜蓉燒生蠔🦪好抵食!嘩仲要每一隻都好大隻👻👻👻超級抵食!其實仲叫咗好多其他嘢,但掛住食唔記得咗影相!我仲好推介大家食牛丸、燒韭菜、燒菜心、燒牛舌!呢啲全部都真係好好!佢哋嘅服務態度好好,好值得幫襯!
David服務態度真係超級好!
食咗呢間串燒好多次,就連疫情嘅時候我都會叫外賣!
因為真係好好食,同時性價比超級高!😻😻😻

燒豆卜 好脆 係意想不到咁好味😋

燒貴妃蚌,熱辣辣,蒜蓉夠多,但仍然好鮮味多汁!😋😋😋

蜜汁雞中翼,非常入味!

蒜蓉燒生蠔🦪好抵食!嘩仲要每一隻都好大隻👻👻👻超級抵食!

佢哋嘅服務態度好好,好值得幫襯!