2016-06-25 1209 浏览
朋友試過覺得好食,就帶我地去食串燒~! 真係冇介紹錯,多款而價錢又適中。雖然鋪頭有D細,不過都坐得舒服,唔會太逼。先講餐牌,過膠然後用MARKER 係面畫,睇得舒服又環保。Hoegarden係送串燒之選~! 串燒有分大中小辣,小辣我覺得已經夠味,唔夠枱面有辣粉可以自己加辣。自覺自己吃得辣,但自助辣粉都真係頗辣。肉類必食之選: 鹽燒牛脷、羊架、白鳝、雞翼、豬腩肉、金菇牛肉卷遜色的有: 牛柳、雞皮蔬果推介:韮菜、露荀、菠蘿、芝士翠肉瓜、茄子呢度既串燒唔會話有咩特色,但勝在好味,性價比高,而且係落左order 之後好快就有得食,仲要係一齊上枱,唔會續碟續碟上枱,近來新興的串燒餐廳,就係等好耐先有得食。 不過就係因為d野食嚟得快,分幾round 嗌d野就唔會咁快涼。

先講餐牌,過膠然後用MARKER 係面畫,睇得舒服又環保。

Hoegarden係送串燒之選~!
Hoegaarden

遜色的有: 牛柳、雞皮
鹽燒厚牛脷、五花腩、牛柳、雞軟骨
燒羊架
燒白鳝
蜜汁雞中翼
金菇肥牛
燒多春魚
燒雞皮
燒花枝丸、墨魚丸、魚豆腐
蔬果推介:韮菜、露荀、菠蘿、芝士翠肉瓜、茄子
燒露荀(兩份)
燒露荀(兩份)
燒韮菜
燒波蘿
蒜香茄子
  • 鹽燒牛脷、羊架、白鳝
  • 韮菜、露荀、菠蘿
2016-06-11 1419 浏览
今次嚟到大胃燒搵食!自從2月第1次嚟食~今次已經係第3次光顧因為呢度抵食+店員服務好首先係叫咗2支汽酒:桃+莓&檸檬+士多啤梨(各$48)之後就係食物:燒雞泡魚干($28)呢個夠日本風味!甜甜哋又夠脆不會太乾身👍🏻鹽燒厚牛脷($16)有牛味!夠juicy最怕牛脷唔新鮮會有酥嘅佢就完全冇呢個問題!燒翠玉瓜($13)食串燒其實個人覺得燒蔬菜類好過食肉因為最能顯示師傅功架同埋感覺冇咁快膩。呢個翠玉瓜表面有少少燶~剛好可鎖住瓜類本身水份!yummy燒鮮冬菇($13)菇類也是串燒必食之作!香味夠!咬落去juicy度極高!蒜香茄子($26)呢度有生蒜茄子同蒜香茄子~分別係用生蒜同熟蒜來鋪面店員友善地提醒不要食茄子皮~因為燒過的部分會苦焼金菇肥牛($22/3件)肉不會太肥~不過個辣粉有D重手沙嗲醬可中和一下個辣燒京蔥和牛($28)雖然感覺不像和牛但還算有肉香!燒雞皮($13)燒得太乾~冇味!今次敗筆之作⋯⋯芝士牛油焗帆立貝($50)呢個真係每次必叫的!芝士超多,試過拉絲過半隻手臂!仲有成6粒帶子!抵食兼好食!推介之作!左:燒芝士丸($14)右:燒黃金麻吉燒($17)焼芝士丸中間好熱~要小心食。麻吉燒
今次嚟到大胃燒搵食!
自從2月第1次嚟食~今次已經係第3次光顧

因為呢度抵食+店員服務好

首先係叫咗2支汽酒:桃+莓&檸檬+士多啤梨(各$48)
之後就係食物:

燒雞泡魚干($28)
呢個夠日本風味!
甜甜哋又夠脆
不會太乾身👍🏻
鹽燒厚牛脷($16)
有牛味!夠juicy
最怕牛脷唔新鮮會有酥嘅
佢就完全冇呢個問題!
燒翠玉瓜($13)
食串燒其實個人覺得燒蔬菜類好過食肉
因為最能顯示師傅功架同埋感覺冇咁快膩。
呢個翠玉瓜表面有少少燶~剛好可鎖住瓜類本身水份!yummy
燒鮮冬菇($13)
菇類也是串燒必食之作!
香味夠!咬落去juicy度極高!
蒜香茄子($26)
呢度有生蒜茄子同蒜香茄子~分別係用生蒜同熟蒜來鋪面
店員友善地提醒不要食茄子皮~因為燒過的部分會苦
焼金菇肥牛($22/3件)
肉不會太肥~不過個辣粉有D重手
沙嗲醬可中和一下個辣
燒京蔥和牛($28)
雖然感覺不像和牛
但還算有肉香!
燒雞皮($13)
燒得太乾~冇味!
今次敗筆之作⋯⋯
芝士牛油焗帆立貝($50)
呢個真係每次必叫的!
芝士超多,試過拉絲過半隻手臂!
仲有成6粒帶子!抵食兼好食!推介之作!
左:燒芝士丸($14)右:燒黃金麻吉燒($17)
焼芝士丸中間好熱~要小心食。
麻吉燒係第一次食!係魚蛋+年糕!非常好味!
大有機巨菇($18)
有點出水~
巨菇可能焗會好味啲!
燒海大蝦$($24/1隻)
比想像中大隻~足足有手掌咁長
好有鮮味~啖啖肉!
好想試吓虎蝦!
真心推介這間小店~希望大家有機會都去試一下
2016-06-08
  • 芝士牛油焗帆立貝
2016-06-01 771 浏览
Casual Family Gathering. Dinner at a restaurant nearby. The passionate staffs made the dinner much happier and warmer.It's quite surprising to have Mushroom with Bacon. First time to have a food combination like this. These 2 ingredients match and create a new taste especially with melted cheese in between.Other foods are up to standard as usual.

Mushroom with Bacon
2016-05-31
Mushroom with Bacon
2016-04-13 663 浏览
友人帶我來哩間鋪頭食燒烤,佢就食開服務嘅,推介我食哩間D侍應上菜時會提“小心啊”行開又講“慢慢食”食物來講,哩間鋪又唔算好多選擇,但都夠嘅,咩都有D甘咯 飲酒食野當然唔可以少左雞泡魚干啦,賣相佢就無咩,但軟硬適中,香口送酒一流! 燒芝士丸真係要早d食,唔係攤凍左D芝士就無流心feel芝麻雞翼係我地最愛,全晚最有驚喜嘅啦😍皮燒到好脆但又唔燶,肉仲保持嫩口十級推薦! 烤魚姐姐仔話係招牌,又話D魚新鮮即日送來架,又話天氣凍左叫個烤魚暖下身…………🙈比人講2講,就點左啦!上檯時哥哥仔又提我地要煮一陣先,因為條魚烤到半熟,宜家係鍋煮熟先會入味D甘我地就比D耐性煮下啦,開頭都唔覺得個鍋有咩特別,但越煮越香,搞到我好似餓鬼甘係甘問友人得未得未🙈係正嘅!姐姐仔無呃我地好啦!講完正野,我要講我地點左個失敗ge都唔知佢地平時都係甘啊🤔定今日失手? 見唔見啊?佢個芝士焗西藍花落辣粉如果我想食辣味西藍花我就order另一個口味啦真係唔明😩哩個我地無食曬🙈食肉獸性格暴露左出來添兩個人叫甘多野食,我地真係顛左食到超飽甘離開,咪單無加一仲送粒姐哩我地食!真係好sweet!係啦~講起送嘅,仲有送我地一人一隻墨魚仔,唔
友人帶我來哩間鋪頭食燒烤,佢就食開服務嘅,推介我食哩間
D侍應上菜時會提“小心啊”行開又講“慢慢食”

食物來講,哩間鋪又唔算好多選擇,但都夠嘅,咩都有D甘咯

雞泡魚干
燒芝士丸真係要早d食,唔係攤凍左D芝士就無流心feel
燒芝心丸
十級推薦!

烤魚
好啦!講完正野,我要講我地點左個失敗ge

都唔知佢地平時都係甘啊🤔定今日失手?

見唔見啊?佢個芝士焗西藍花落辣粉

如果我想食辣味西藍花我就order另一個口味啦

真係唔明😩哩個我地無食曬🙈食肉獸性格暴露左出來添
芝士焗西藍花
兩個人叫甘多野食,我地真係顛左

係啦~講起送嘅,仲有送我地一人一隻墨魚仔,唔記得影相添!整體來講哩間野食整得唔差,服務又好,我地行出去,企出面派傳單果個仲好熱情甘講下次見
雞泡魚干
燒芝心丸
烤魚
  • 芝麻雞翼,烤魚
風馬牛不相及, 本來都唔係黎呢區. 因為友人泊唔到車, 所以唯有黎到渡船街搵飯食。本來都唔係黎呢間, 但因為食肆熱情街招令到我們再三考慮後, 最後懷著平常心進入。我們是三人到訪, 均是有份量之人。坐位尚算可以接受, 唯坐位間距有有迫, 但仍談得上。本人最近嗜吃烤魚, 適逢此處除串燒外亦有烤魚提供, 二話不說先來一客肉滑少骨的香辣原條魽魚吧 !原條魽魚比在外的要大一點, 這個真要說讚, 但可能因為考慮到長期在煲內翻騰關係, 魚好像有點不熟, 要等湯底煲滾才可以享用 (此時此刻, 心情難以形容 !)然後再多點幾個串燒, 一些佐口小吃及一些火鍋配料,便來大吃一番。魽魚本身魚味不濃, 肉厚而滑, 此處做法為將魽魚先稍為煎實魚皮位置再伴上香辣濃湯泡制, 出來效果倒是不錯。 湯底選上香辣味(微辣) 還未算吃得上有香辣效果, 但味道已是正常在外可吃到的。另外還有厚燒牛脷, 厚而淋, 還有那個醬汁來得妙筆生揮。燒蕃茄, 我覺得有更好的煮法。燒雞翼, 都幾好食, 夠乾身, 但我唔鐘意咁乾身 (嘿嘿嘿)火鍋配料有羅白 (越濃湯底越好吃) 雜菇, 餐肉, 肥牛, 大蝦 (蝦原身預六隻, 但到來後通知因為太大
黎到渡船街搵飯食。

本來都唔係黎呢間, 但因為食肆熱情街招令到我們再三考慮後,
最後懷著平常心進入。

我們是三人到訪, 均是有份量之人。
坐位尚算可以接受, 唯坐位間距有有迫, 但仍談得上。

本人最近嗜吃烤魚, 適逢此處除串燒外亦有烤魚提供,
二話不說先來一客肉滑少骨的香辣原條魽魚吧 !
原條魽魚比在外的要大一點, 這個真要說讚, 但可能
因為考慮到長期在煲內翻騰關係, 魚好像有點不熟,
要等湯底煲滾才可以享用 (此時此刻, 心情難以形容 !)
然後再多點幾個串燒, 一些佐口小吃及一些火鍋配料,
便來大吃一番。

魽魚本身魚味不濃, 肉厚而滑, 此處做法為將
魽魚先稍為煎實魚皮位置再伴上香辣濃湯泡制,
出來效果倒是不錯。

湯底選上香辣味(微辣) 還未算吃得上有香辣效果,
但味道已是正常在外可吃到的。

另外還有
厚燒牛脷, 厚而淋, 還有那個醬汁來得妙筆生揮。
燒蕃茄, 我覺得有更好的煮法。

火鍋配料有
但到來後通知因為太大隻所以只有 3 隻, 希望 貴店考慮一下食客感受,
我本身不知你6隻有多大, 希望公平一點, 在來之前通知一聲, 免得
對此出現反感 ! )

希望 貴店能夠做得更出色 !
原條烤魽魚
2016-01-20
原條烤魽魚
2016-01-17 474 浏览
朋友突然說很想吃串燒 於是就帶她到位於文英街的《大胃王》試試 是日我們點了芝士焗蠔 辣味燒雞翼 串燒墨魚仔 還有必吃的燒雞泡魚干 當然要配一下啤酒啦芝士焗蠔 這店真的一點都不小器唷 芝士多得放滿整隻蠔 加上蠔的鮮味 真得不得之了!再來辣味燒雞翼 又辣又脆的雞皮 完全刺激了我的味蕾 叫了兩碟串燒墨魚仔 彈彈的口感至於下酒菜雞泡魚干不用多說 又是一點再點的必吃小吃!另外一提 有禮貌的店員令人感覺十分舒服
串燒墨魚仔 彈彈的口感
2015-10-13 553 浏览
放工約朋友食飯, 近排偏向喜歡食串燒地點就選擇了佐敦附近幾間不是佢食過就是我食過最後就決定一試這間6點多就在這裡, 只得一檯正在吃魚首先店員都算熱心介紹食物 , 也沒有一味HARSH SELL 貴價海鮮之後再睇佢地menu, 印象唔錯,好環保!用marker在過了膠既menu上寫ORDER,完成後就就會抹左佢再放返係枱。我們點了以下食物 :魚乾---已經無咩地方可以食到, 唔錯, 不會太硬送的豆腐乾---我覺唔錯 , 蒜味及醬都香濃 , 可惜同行說過咸唔知咩牛扒---唔得, 仲要唔係好平, 好乾 茄子---普通, TOPPING 太硬, 皮濃卻不易拿掉...同時不夠厚身花螺---唔得, 可以不叫, 無味粟米 --- 唔錯, 幾JUICY  不知明串--- 普通...因為一點印象都無海鮮可以,比隔壁平點可是整體普遍, 食物款唔算多食完一陣已經感到非常口喝

放工約朋友食飯, 近排偏向喜歡食串燒
地點就選擇了佐敦
附近幾間不是佢食過就是我食過
最後就決定一試這間

6點多就在這裡, 只得一檯正在吃魚
我們點了以下食物 :

魚乾---已經無咩地方可以食到, 唔錯, 不會太硬
魚乾
豆腐乾
唔知咩牛扒---唔得, 仲要唔係好平, 好乾
牛扒
茄子
花螺---唔得, 可以不叫, 無味
粟米 --- 唔錯, 幾JUICY
 不知明串--- 普通...因為一點印象都無
花螺/粟米
海鮮可以,比隔壁平點
海鮮
可是整體普遍, 食物款唔算多
食完一陣已經感到非常口喝
2015-09-24
2015-09-05 461 浏览
深夜有D餓餓地就口痕想食宵夜 但係又懶得自己郁手煮野食就出左去覓食啦XD文英街呢度串燒店林立 抱住試下未為不可既心態就入左大胃燒 (事實係因為門口貼左好多老闆同藝人ge合照先走入去坐低個時服務員好親切咁介紹下菜單 服務態度良好 老闆又好親切之後我隨便點左d野食啦~過左10幾分鍾就有野食得呢度D野食好入味 尤其係燒蒜蓉生蠔都幾鮮甜 加D辣粉簡直冇得彈! (呢度d辣粉好正 好夠味 中意食辣既同志咪走雞啦!食燒芝心丸個時 一咬開D芝士就流晒出黎 身為芝士控既我非常滿意(心諗下次一定要再食過)原本就好中意食玉子壽司既我 見到有燒玉子就心郁郁叫左黎試下 個玉子竟然係厚身 食落去好有口感  講起口感,燒雞泡魚干同汁燒魷魚筒我都覺得好好啃 大家可以一試 價錢又合理而且,呢度仲要送浦汁墨魚仔又送小零嘴(糖個類~) 食完仲有飯後甜品好好啊~~

之後我隨便點左d野食啦~過左10幾分鍾就有野食得

然係厚身 食落去好有口感

题外话/补充资料: 有d食物太心急冇影相就食左^^"
2015-09-02
$200 (宵夜)
  • 燒蒜蓉生蠔,燒海大蝦,燒風味羊架,燒芝心丸,鹽燒厚牛舌,燒芝士腸,燒玉子,燒雞泡魚干,
  • 汁燒魷魚筒
今晚去油麻地睇戲,但油麻地廟街又怕污糟,8點鐘左右行行下已經到左佐敦。我同男人都異口同聲想食串燒。最後去左佐敦舊區度找串燒。之前返學成日經過 有雞煲,串燒和甜品。今次再返去已經見到好大變化。男人鐘意飲啤酒的程度係見到門口有啤酒已經吸引了他停步。門口待應又勁熱情sale...所以我地今次試左一間叫大胃燒的地方。入到去待應(其實可能是老闆)好熱情推介食品,而我地當然睇酒啦,啤酒日本酒,但都有無酒精飲品選擇。食品有串燒,烤魚,焗菜都多選擇,辣度都有分大中小辣。大辣會再加辣椒油整。中小都是用辣粉,最後我們所有東西食中辣(但可能我地食得辣,所以只覺得是少辣)。」飲品: 開瓶費$20﹣30:因沒有酒冇合心水,最後決定出去買枝酒來飲(開瓶費$20),之後佢買左枝白酒回來要冰筒,原來再比多$10,都沒法子都去付錢,但肥仔待應好好人地最後免費這費用(我諗希望留在客人吧) 苦瓜茶$13:以為好勁苦瓜味,點知最後係覺得淡如水,失望。焗蠔 $free:其實都有鮮味,都已驚有驚喜,醬汁都吾錯,仲留到有蠔汁鮮味,吾錯。牛脷$15:沒想過也淋但還有口感和有牛肉味,本人就比較鐘意食牛脷多過牛脷芯,當然價錢也平差不多一

開瓶費

苦瓜茶$13:以為好勁苦瓜味,點知最後係覺得淡如水,失望。
焗蠔
牛脷
牛脷$15:沒想過也淋但還有口感和有牛肉味,本人就比較鐘意食牛脷多過牛脷芯,當然價錢也平差不多一半。
燒尖椒
燒尖椒$12:一般燒法,但夠辣。份量比較少。
牛脷芯和鵪鶉旦
牛脷芯和鵪鶉旦$24,$12:牛脷芯好淋同有肉味,鵪鶉旦普通有特別。
燒白膳
燒白膳$32:厚身有魚味,價錢還叫合理,推介!~
鐵板蒜香花甲
鐵板蒜香花甲$49:花甲太細,但汁夠辣同香。
風味燒羊架
風味燒羊架$46:羊架太硬,羊味不多,失望。
大眼雞
大眼雞$78:魚肚內有香芧之類,香口又有魚味,但魚偏細。加上醬汁更野味。
燒九菜
燒九菜$12:份量夠,燒得香口,加上辣粉好味道。
台灣蜜糖腸
台灣蜜糖腸$13:好脆口,有3件,一咬下去陣陣蜜糖味出黎,勁快就食完,推介!~
燒雞皮和蜜汁雞中翼
燒雞皮和蜜汁雞中翼$13,$14:燒雞皮夠香口又乾身,推介!!~ 雞中翼好多蜜糖味夠香口,但男人覺得偏甜。

總結結帳$333,食了1.5小時飽飽離開。沒想到價錢咁抵(男人話可能食少海鮮原因),味道吾錯但如果辣有分辣粉和辣醬會更好,因有一些如果搽上去會入味更多。待應態度好,夠熱心。如果下次再經都想去再試這間店的烤魚!

2015-06-30
  • 燒九菜
  • 台灣蜜糖腸
  • 燒雞皮
2015-05-25 623 浏览
自從重慶燒大不如前後,試左呢間隔離既大胃燒。老闆好親切,服務由頭好到尾。一睇佢地menu, 嘩!好環保!係過左膠既menu, 用marker寫上去,佢地落晒order就會抹左佢再放返係枱。非常環保有腦既小方法👍講下野食,比佢地獨家既魽魚(唔知有冇打錯名)吸引。老闆話呢隻魚冇骨好滑,對於我呢啲食魚但唔中意lur骨既人係最佳之選👍門面大大字寫住試過難忘 咁就信老闆一次試下。老闆一開始已講明魚即叫即燒,所以會耐啲。等左20分鐘左右到啦。好香!魚已熟但可等多陣等個爐滾啲再食。冇呃人,真係得一條大骨,側面冇細骨我呢啲懶人最岩食!而且真係滑,佢地既醬料方面做得好好夠麻辣!食完好回味食完條魚可用返個爐做打邊爐,我地再叫左碟生蠔,魚皮鮫,娃娃菜同肥牛。生蠔夠大隻,用盤冰冰住。魚皮鮫就麻麻,明顯百佳超市既一大包個啲。肥牛都好好,夠肥美唔多根!佢個湯底因為啲麻辣做得好足,真係之後加咩送落去都好好味👍👍最意外係食完後,老闆話每位會送多客燒蠔同雪米池!雖然燒蠔唔係話好好味但都不過不失。最重要係呢啲卓頭比客覺得有熱誠,好客之道。老闆會係埋單執台個時埋黎問你啲野食ok 嗎? 我地去咁多次,就算老闆唔係到 其他員工
自從重慶燒大不如前後,試左呢間隔離既大胃燒。
老闆好親切,服務由頭好到尾。
老闆一開始已講明魚即叫即燒,所以會耐啲。
佢個湯底因為啲麻辣做得好足,真係之後加咩送落去都好好味👍👍
老闆會係埋單執台個時埋黎問你啲野食ok 嗎? 我地去咁多次,就算老闆唔係到 其他員工都會過黎問你,感覺好好。
唔需要加一,送燒蠔,服務態度好,價錢唔算太貴。大胃燒係我覺得可以長期幫襯既熱誠之店👍
  • 燒魽魚
  • 生蠔
2015-01-13 893 浏览
今晚突然好想串燒, 但附近真的有很多串燒店的選擇,多到唔知點揀好…… 最後選擇試這間的原因是因為多好評,以及店主在門外的熱情招攬~題外話,店內貼了很多與TVB藝人的合照, 不知老闆是否有關係呢~但店員跟老闆也是熱情招呼~總括來說, 較好的食物如下:以下的食品都不太滿意, 雖然是即燒, 但我覺得不夠熱, 食材感覺不算新鮮, 花甲跟雞軟骨尤其失望...贈送的食品如下:送的廣島生蠔
題外話,
總括來說, 較好的食物如下:
風味燒羊架
贈送的食品如下:送的廣島生蠔
送的廣島生蠔
贈送的雪米磁

2014-05-08 1371 浏览
成條街都係燒野食.....接到大胃燒張傳單...睇見傳單D野係抵食好多...而且又送生蠔..經過同老公一齊研究左一番之後.....就決定去大胃燒....起初仲搞錯以為叫大胃王添........一坐低...老公二話不說就叫左支ASAHI.....叫佢唔好飲酒,佢又唔聽WOR...環境雖然一般,但職員都"服侍"週到,而且態度很好個職員將個MENU既野介紹左一次......然後叫我地慢慢睇.....我地叫左龍蝦沙律,燒烏頭,土豆片,燒豬頸肉,燒白膳,西非龍蝦,燒扎肉(有圖片).....仲有燒煙肉鵪鶉蛋,芝士翠肉瓜,花枝丸.......整體黎講.....人多得黎,D野燒得唔會求其......如果食物質素同味道有10分既話,我俾8.5分啦......我老公都話D野好好食....下次再同老公一齊再去食

起初仲搞錯以為叫大胃王添........

環境雖然一般,但職員都"服侍"週到,而且態度很好

仲有燒煙肉鵪鶉蛋,芝士翠肉瓜,花枝丸.......

我老公都話D野好好食....下次再同老公一齊再去食

土豆片
燒烏頭
燒蒜香生蠔
2014-05-07 1303 浏览
去到佐敦想食燒烤見大胃燒唔駛等位就入左去~估唔到幾好味之餘服務都好好。餐後再送蜜瓜味糯米滋,而且啤酒同清酒選擇特多(有十幾款),配燒烤一流!食物不貴之餘選擇很多,就龍蝦就已有好幾種做法 (芝士,蒜烤,等)
2014-05-06
厚燒牛脷
雞中翼
多春魚 (一碟有6條)
大蛽
京葱
(送的) 蠔
冬大過年,雖則都吃了幾餐冬,但仍然很想念這條街的燒烤檔,之前試了兩次龍蝦燒,就是怕了那些煩厭的侍應阿姐,看到可網上訂座這一家,就膽粗粗的BOOK了,估不到也很不錯,但如果有埋刺身就更好了 ! 最衰只係影左幾樣食物相,影得唔多~ 那晚冬至確實人不多,應該是老板親自打點,還不時問我地口味是否OK,感覺不錯,有下次!! 還有燒香蕉送,飽到上心
! 最衰只係影左幾樣食物相,影得唔多~

羊架
团年饭
羊架
牛利
2013-11-09 762 浏览
是日妹妹為嘴刁小姐(^.^)慶生,搵左一大輪終於決定試下呢間唔太多食評的四川燒烤小店;6:35去到無咩人,店員好好禮貌,比我第一印象唔錯,讚!返左成日工餓到死梗係第一時間睇下有咩食啦,店員好熱心甘走過黎推介有咩好食;最後選左聖子&冬菇&雞翼&蠔&茄子&牛利&魷魚筒聖子燒得岩岩好,蒜蓉沒有澀味反而是有點甜味,讚!牛利夠厚,腍腍地,不夠爽口妹妹和嘴刁小姐向來鍾意食燒魷魚,見到餐牌上有梗係要點啦,估唔到又燒得幾好喔,魷魚鮮嫩又無燒到干爭爭,讚!食過好多地方的燒茄子,第一次食到甘juicy的,味道岩岩好,加點辣粉更惹味,Good!成晚最期待的是燒蠔(事關嘴刁小姐係生蠔發燒友),但但但呢個燒蠔竟然係我最不推介的,原因就係無咩特別,味道又唔太突出星爺話"燒雞翼我鍾意食"(我都鍾意),呢隻雞翼外脆內滑,口感幾好,係味道一般.總的來說呢間係一間有誠意的店子,食物ok又坐得舒服(嘴刁小姐好在意坐得舒唔舒服呢個問題),價錢尚算合理,是傾計的好地方.
6:35去到無咩人,店員好好禮貌,比我第一印象唔錯,讚!
生燒聖子
聖子燒得岩岩好,蒜蓉沒有澀味反而是有點甜味,讚!
厚燒牛利
牛利夠厚,腍腍地,不夠爽口
燒魷魚筒
燒茄子
蒜燒生蠔
芝麻雞翼

题外话/补充资料: 店家最後送上燒香蕉&糯米慈雪糕,雪糕很好吃(^.^)
2013-11-07
庆祝纪念