【油尖旺區】【天ぷらまきの】有一日喺旺角做嘢需要飯腳,叫咗浣紗娘嚟陪我食,但係又唔知食乜。喺 moko 新世紀廣場嗰度搵,見到呢間「天ぷらまきの」,英文叫 Tempura Makino,見佢有位就食佢啦。點知入到去坐先話有限時,我其實就唔係好中意,不過既然揀好咗就算啦。佢叫咗個 $120 嘅「天丼定食」,有虎蝦兩隻、鱚魚、雞胸、北海道舞茸菇、茄子、南瓜、法國邊豆、日本雞蛋配飯。我就叫 $180 嘅「特選天丼」,有虎蝦三隻、鱚魚、海鰻半條、魷魚、北海道舞茸菇、茄子、南瓜、法國邊豆、日本雞蛋,都係配飯。雖然我嗰個飯貴六十蚊,但係我覺得兩者其實分別不大,啲餸唔係爭好遠,唔使食貴嗰隻。嘢飲就飲各 $38 嘅「沖繩四季柑梳打」同「菠蘿梳打少冰」少甜,味道都唔算特別,而且都係散叫,冇優惠。埋單 $414,我覺得唔平,味道又冇特別之下,唔算抵。。。(地址:旺角旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓352號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delic

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #旺角 #旺角東 #天ぷらまきの #tempuramakino #天婦羅 #天丼 #天丼定食 #沖繩四季柑梳打 #特選天丼 #菠蘿梳打 #1am1508 #1ambackup
2024-06-29
2024-07-02 2027 浏览
隔左一段時間無黎旺角moko估唔到多左咁多新餐廳行下見到呢間天婦羅店好似幾吸引就入左去原本佢係黎自日本關西嘅人氣天婦羅店咁啱係呢個出左個期間限定嘅二人set就去試試沖繩豬耳沙律爽脆豬耳加上酸酸甜甜嘅醬汁入口好開胃三文魚刺身配飛魚籽厚切三文魚刺身好新鮮又充滿光澤口感彈牙而且入口充滿魚油甘香醒搭鮮味嘅飛魚籽令鮮味更豐富香蒽吞拿魚腩蓉手卷一口size香蒽吞拿魚腩蓉手卷吞拿魚腩蓉質感綿滑充滿吞拿魚肥美感輕燒帆立貝配柚子汁帆立貝微微炙燒後更香味道甘甜配上柚子汁更清爽底下再伴上新鮮蕃茄,青提更fresh天婦羅盛合蝦 l 雞肉天婦羅 l 栗米野菜什錦天婦羅 l 南瓜 l 蕃薯豐富2人天婦羅盛合天婦羅炸漿好薄身而且好乾身入口唔油膩而且好脆蝦肉好大隻而且鮮甜爽彈自已係盛合入面最鍾意就係栗米野菜什錦天婦羅滿滿嘅野菜 充滿甜味而且外脆內爽配上天婦羅醬汁後味道更清爽時令冷素麵食完天婦羅盛合當然要配返碗素麵除去天婦羅嘅膩感素麵滑溜 雖然麵條幼身但又不失嚼勁十勝紅豆檸檬雪葩最後以清香又帶檸檬酸香嘅檸檬雪葩做總結雪葩冰凍酸酸甜甜 無負擔感嘅甜品煙肉蘆筍卷除左2人set外亦單點左一份煙肉蘆筍卷蘆筍爽脆 配上鹹香煙肉好
隔左一段時間無黎旺角moko估唔到多左咁多新餐廳

充滿吞拿魚肥美感

輕燒帆立貝配柚子汁
帆立貝微微炙燒後更香
味道甘甜配上柚子汁更清爽
底下再伴上新鮮蕃茄,青提更fresh

天婦羅盛合

煙肉蘆筍卷
除左2人set外亦單點左一份煙肉蘆筍卷
蘆筍爽脆 配上鹹香煙肉好夾

• 栗米野菜什錦天婦羅
關西正宗原創天婦羅! 定食套餐🍤🍽🍤今次去左旺角MOKO 天婦羅代表「天ぷらまきのTempura Makino」叫左2個定食野菜天婦羅定食 $90南瓜、茄子、西蘭花苗、北海道舞茸菇、蘆筍、 蓮藕、法國邊豆(配抹茶、咖哩及紫蘇鹽)食材新鮮清爽,再點3種食鹽再併日本米飯🍚,十分夾👍▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️天丼定食 $120虎蝦(2隻)、鳝魚、雞胸、北海道舞茸菇、茄子、南瓜、法國邊豆、日本雞蛋虎蝦新鮮,鳝魚肉質夠滑以上餐也有跟麵豉湯 和 特色醃漬 (秋葵)過江龍日本兵庫縣天婦羅專賣店🍤採購日本特製的天婦羅麵粉新鮮即油炸,以最佳新鮮又夠熱的狀態呈現給顧客,炸漿較為輕盈,味道濃厚😋好飽大滿足😋📍天ぷらまきの (MOKO店)旺角MoKo新世紀廣場3樓352號舖位
關西正宗原創天婦羅! 定食套餐🍤🍽🍤

野菜天婦羅定食 $90

食材新鮮清爽,再點3種食鹽再併日本米飯🍚,十分夾👍

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
天丼定食 $120

虎蝦新鮮,鳝魚肉質夠滑

以上餐也有跟麵豉湯 和 特色醃漬 (秋葵)

過江龍日本兵庫縣天婦羅專賣店🍤採購日本特製的天婦羅麵粉

📍天ぷらまきの (MOKO店)
旺角MoKo新世紀廣場3樓352號舖位

2024-10-11
2024-10-08 272 浏览
前日行過moko 商場,肚餓搵野食,上到三樓food court諗住求其搵間餐廳用膳,點知改晒一間間舖頭,再行前角落位有間食天婦羅,抱住試下心態入去,坐在bar 枱可以見到廚師現場即炸,我就叫左個醬積三文魚丼飯$120,三文魚都厚身口感新鮮不流,加埋秋葵漬物同湯,份量都夠飽,另外上菜前服務員都有溫馨提示十月感恩月送一隻天婦羅雞蛋冇,我都冇幫佢

過江龍𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚 𝐌𝐚𝐤𝐢𝐧𝐨於𝟐𝟎𝟎𝟔年在日本兵庫縣開設了第1️⃣家分店,並於𝟐𝟎𝟐𝟐年正式進軍香港市場。每一道天婦羅都是使用店家自製的獨特麵糊炸製,保證每一件都是新鮮現炸、酥脆可口(會在你面前即刻炸‼️)——— ✤ 特上二人套餐(期間限定)|$𝟒𝟐𝟖✰ 沖繩豬耳沙律~清新𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠,豬耳爽脆無比,味道酸甜開胃✰ 三文魚刺身配飛魚籽~肥美𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧捲成玫瑰花𝐬𝐡𝐚𝐩𝐞超打卡𝐚𝐛𝐥𝐞🌹✰ 香蔥吞拿魚腩蓉手卷~𝐦𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐢𝐳𝐞剛剛好,𝐭𝐨𝐫𝐨蓉用料新鮮🐟✰ 輕燒帆立貝配柚子汁~炙燒過的帆立貝更顯鮮甜🐚✰ 天婦羅盛盒~必須重點介紹‼️包括粟米野菜雜錦天婦羅(以洋蔥🧅、粟米筍、甘筍、雜菜𝐦𝐢𝐱而成,口感味道具豐富,推薦!)、超甜番薯、南瓜、雞胸肉(略柴)、炸蝦(剛熟肉質保𝐬𝐭𝐢𝐥𝐥雪白之餘帶點晶瑩剔透🍤)✰ 時令冷素面~嫩滑麵質一啜勁𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠✰ 十勝紅豆檸檬雪葩~檸檬口味酸酸甜甜好解膩🍋

———
✤ 特上二人套餐(期間限定)|$𝟒𝟐𝟖

✰ 輕燒帆立貝配柚子汁~炙燒過的帆立貝更顯鮮甜🐚

✰ 時令冷素面~嫩滑麵質一啜勁𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠

✰ 十勝紅豆檸檬雪葩~檸檬口味酸酸甜甜好解膩🍋
星期六下午兩點幾去到,因為附近其他餐廳都排隊,見呢間唔洗排就試下,喺門口已見到有吉枱 (大枱),吧枱都有位,店員話有張二人枱執緊,叫我哋等執好才入,點知等了一陣有另兩個人取了飛,店員就竟然叫我哋都取飛,明明係話執好就入得,而家變咗排第二,之後店員問我哋,有吧枱坐唔坐,咁我哋就話OK,點知問完我哋後,佢又去問攞了飛的那兩個人,對方又答無所謂,店員就話因為人哋張飛係先的,所以要俾對方先,咁你就唔好走嚟問我哋啦,我懷疑佢發緊夢都唔知自己做緊咩! 入座後點了餐,足足等了廿幾分鐘才上餐,當時只約有6-7成客人,都要等咁耐,仲要限時一個鐘,仲要食物都唔係熱的,咁先至激氣!唯一OK係天婦羅夠脆身,但係入面是暖的,最離譜個天婦羅汁係冰凍的,從未見過係用雪凍的汁,點完汁後,外層是凍,入面是暖,真係唔知自己食緊咩!麵豉湯勁咸,我朋友都算係食開重口味的人,都話好咸,鰻魚飯同樣係唔熱,只係暖。另一差勁食品係所謂的和牛烏冬,其實都預咗只係肥牛,邊會有和牛俾你食,但連烏冬都差就真係劣!烏冬明顯係一早已煮定,我要用筷子摷散啲烏冬,因為已結成一舊舊,碗好細,湯好少,混在唔熱的烏冬中,整碗嘢只係溫溫哋,最勁係可以煮到啲

另一差勁食品係所謂的和牛烏冬,其實都預咗只係肥牛,邊會有和牛俾你食,但連烏冬都差就真係劣!烏冬明顯係一早已煮定,我要用筷子摷散啲烏冬,因為已結成一舊舊,碗好細,湯好少,混在唔熱的烏冬中,整碗嘢只係溫溫哋,最勁係可以煮到啲烏冬好稔完全無咬口,收呢個價錢,用嘅唔係急凍烏冬,細細碗都要用cheap cheap 烏冬!

我個餐是包甜品,原來係一小碟水果,但無餐具,問侍應攞,佢嘅覆回係:「我哋無叉喎,枱上有牙簽!」真係估佢唔到。

服務唔洗講,梗係無啦,隔離枱叫斟茶,兩張枱咁細咁近,我哋兩杯都飲晒都唔會順便斟埋!
一個set連加一要HK$180多,但食物係food court 質素,亦無服務,仲要限時一個鐘,無人排隊真係有原因㗎!

2024-07-30 720 浏览
旺角Moko’s foodcourt裝修好後,都無咩點真正行過。一去到先發現完全唔同晒,變晒全部一間間餐廳😆 見到呢間餐廳坐得又舒服,又係天婦羅專門店,就決定試一試🙈⭐天丼蕎麥麵定食初頭見到menu寫滿腹度💯都唔覺得有咩特別 ! 見而家天氣實在太熱 ,諗住食冷蕎麥麵開胃,配埋沾汁食夠清爽😂 點知呢個定食一上枱,嚇到呆左😯個性價比簡直超高😂簡直係叫重量級❗❗❗天婦羅有:虎蝦、魷魚、茸茹、茄子、南瓜同日本流心蛋加飯底,再配埋蕎麥麵,天婦羅仲要係即叫即炸,好新鮮超豐富👍🏻👍🏻👍🏻⭐特選天丼人氣推介「特選天丼」🤗 天婦羅有:虎蝦(3隻)、鏝魚、海鏝、魷魚、茸茹、茄子、南瓜、法國邊豆同日本流心蛋加飯底不同材料配搭不同口感,每啖都有鮮味仲無油膩感😆

⭐天丼蕎麥麵定食
初頭見到menu寫滿腹度💯都唔覺得有咩特別 !

⭐特選天丼
不同材料配搭不同口感,每啖都有鮮味仲無油膩感😆
2024-07-13
本身約咗老公喺MOKO食飯睇戲,見到入面唔錯都幾多人食又近戲院於是就去試吓,入到去被安排坐吧枱。隨後職員一句QR code自己落單就劈低咗QR code,冇介紹就走咗連樣都望唔到!因為坐喺吧枱睇倒廚師即時炸野又望到職員出嘢食,不過吧枱位非常狹窄,同隔離人手踭撞手踭根本食得好辛苦,坐得超唔舒服。期間見倒個長髮女職員同一個西裝男職員一邊出食物一邊互相講粗口喺到玩仲要來來回回幾次大大聲。大約等咗15-20分鐘咁上下,個飯上枱食物正常發揮,起碼叫做即場炸。一路食又聽到粗口橫飛,老實講真係有D尷尬同反感!食完叫埋單職員話要出去埋單,先發覺原來有+1服務費。落單自己落!枱面已放左一籃餐具籃,筷子係自己攞!埋單自己出去埋。仲要+1服務費,請問服務咗啲咩?最慘係成餐飯不停聽到粗口!唔會再有下一次。
仲要來來回回幾次大大聲。
一路食又聽到粗口橫飛,老實講真係有D尷尬同反感!
食完叫埋單職員話要出去埋單,先發覺原來有+1服務費。
最慘係成餐飯不停聽到粗口!唔會再有下一次。
2024-07-07
2024-06-24 681 浏览
日本人氣天婦羅專門店 天ぷらまきの 於數年前由日本引入香港,主打價位親民的特色天婦羅。每間分店都是木系裝潢、有多卡座以滿足親子需要,另亦有席前烹煮的吧枱位置,滿有高級料理的體驗。.天婦羅以關西風炸製,沾上薄薄一層只加蛋黃的麵衣,再用植物油炸成,口感較清爽,外酥內軟。對比關東風的金黃脆口,個人的確偏好關西風。.餐廳最近推出了特上二人前セット $428包括了前菜沖繩名物豬耳沙律、手卷、三文魚刺身、帆立貝、天婦羅盛合、冷素面及檸檬雪葩,十分豐富。.主角天婦羅盛合,除了炸蝦及炸雞,其餘以蔬菜為重點食材,炸漿及油較為輕盈的關係,都能吃出食材的鮮甜及清爽,尤其炸南瓜及蔬菜球。佢.吃畢天婦羅後,再吃碗冷素面減輕膩感,非常清涼舒服感覺良好。作結的十勝紅豆檸檬雪葩也是意外地厚身很有質感,驚喜完美收尾✨

餐廳最近推出了特上二人前セット $428

2024-06-19 518 浏览
老公親自推薦俾我話好食既🥰而且佢個兒童餐仲好吸引🤩所以今日帶埋個女再食一次!揀左Moko分店,餐廳坐位非常寛落,張枱又夠大,坐得好舒服👍🏻先黎一個「扭蛋童樂餐」$88顧名思義,食完個餐可以扭一次蛋🥰兒童餐個海豚造型飯好可愛吸睛!仲有小朋友都鐘意嘅小螃蟹香腸、時令水果、啫喱、飲品等等。阿女全程安靜地自己食晒所有野!仲死都吾俾我幫佢😂好欣賞呢個餐營養均衡,有蔬菜同水果👍🏻仲有得扭蛋堅係開心豬🥰到我哋大人enjoy下~✨虎蝦天婦羅冷烏冬配豚角煮丼定食 $158✨大蝦野菜天婦羅定食 $140✨軟殼蟹(半隻) $44✨生蠔🦪 $64真係要大讚佢地既天婦羅🍤非常非常好食🤤每件都係新鮮即叫即炸!確保客人食到最香脆口感👍🏻重點係外邊嘅炸粉好薄一啲都唔油利!而入面既食物確是保留食物本身既新味及肉汁!非常鮮嫩可口😋難怪老公之前就已經大讚呢間!佢仲話好食既天婦羅就係應該甘樣既🤭

先黎一個「扭蛋童樂餐」$88

顧名思義,食完個餐可以扭一次蛋🥰

到我哋大人enjoy下~
✨虎蝦天婦羅冷烏冬配豚角煮丼定食 $158

✨大蝦野菜天婦羅定食 $140

✨軟殼蟹(半隻) $44
✨生蠔🦪 $64

2024-06-17
星期五晚,諗住同朋友食餐好嘅,去食過江龍天婦羅,點知我行正門入座都完全冇人理想問職員攞杯茶飲,兩個掛住傾偈,揮極手都冇人應,揮到隔籬枱都忍唔住望佢兩個喺度做緊乜,明明望到你都扮望唔到,終於佢哋傾完偈過嚟應你,著西裝個男人應該係經理 ,終於見到我但個樣非常不滿咁行埋嚟,之後俾左杯個杯充滿茶漬嘅茶黎喂,其實如果你哋只係想傾偈,唔想做嘅,返屋企慢慢傾丫,完全唔想做咁樣,餐廳有幾大?你兩個企係到,個客舉手舉咁耐都睇唔到?嗌左個天丼set,烏冬正正常常,但天丼無一樣野係熱嘅,仲油淋淋,所有皮都係淋嘅,個麵豉湯勁咸,無一樣野好食隔籬枱話想要個天婦羅汁都係要嗌兩次先至送到嚟,呢到冇一個人想做嘢,唯一有個女職員係會定時定候黎幫你加茶,一間餐廳請著呢啲員工真係倒米,絕對唔會再去幫襯,個西裝佬係灸。宴都見過,個時都已經唔好態度,已經唔去個間,估唔到佢轉左黎呢度,原來兩間同一集團

2024-05-25 403 浏览
最近好少食日本菜🇯🇵今日經過見到日式風格🎏優雅簡潔🎌嘅裝修就俾佢吸引咗去試🤣餐廳有定食套餐✌🏻最平$78就有交易🤝🏻定食有飯有麵🍜🍚啱晒咩都想啲嘅我🤭即叫即炸熱辣辣🔥🫛雜錦天丼蕎麥麵定食冰上蕎麥麵配上wasabi同秘製醬汁凍冰冰🧊非常開胃🥰雜錦天丼有虎蝦🦐雞胸🐔法國邊豆🫛茄子🍆南瓜🎃本來以為份量好少👀但係食完飽到上心口😂🐟蒲燒鰻魚丼雜錦天婦羅定食鰻魚都幾厚肉😚唔會太多骨👍🏻配上蛋絲撈飯就perfect池🙌🏻天婦羅內容大致上一樣☝🏻多咗魷魚🦑 味道正常呢個價位有呢個質素性價比幾高🤑唯一餐廳座位比較開放式🤡好多路人甲乙丙會八掛你食緊咩💀

🫛雜錦天丼蕎麥麵定食

🐟蒲燒鰻魚丼雜錦天婦羅定食

好耐無黎過moko,原來多左好多新餐廳,揀左呢間食天婦羅既餐廳試吓🦐整體食物都ok,但職員既服務就有進步空間~.餐廳既定食類都會擺喺一個好大既餐盤上面,上面會擺有3-6碟大大細細既碟/碗,作為中檔次既日式餐廳,客人唔會expect d野食瀉住咁擺上枱,可惜店員貪快要每隻手攞一盤😅單手上枱,碗飯打斜咁瀉到去盡頭咁制,睇見都驚⚠️.另外,年輕既職員上碟時又唔會問吓係邊位客人享用,就咁打橫成個餐盤擺喺枱中心😅如果餐廳係想行有少少檔次既路線,就要改進吓喇⚠️.✨虎蝦野菜天婦羅盛合✨有虎蝦、茄子、南瓜、舞茸菇、法邊豆、蓮藕,第一眼就望到吸油紙好多油,不過食落唔油既,外皮好脆,唔會同內餡分離。虎蝦好彈牙,相對最唔中意就係舞茸菇,因為菇入面無乜水份,做唔到外脆內juicy既效果✨天丼✨ 有虎蝦、魚、雞胸、雞蛋、茄子、南瓜、舞茸菇、法邊豆,雞胸好乾,反而雞蛋仲係係流心狀態。醬汁無乜特色,味道略淡,點天婦羅汁比較好食
✨虎蝦野菜天婦羅盛合

✨天丼
2024-04-05 627 浏览
我見個個comment話間野係日本過江龍但完全search唔到呢個集團係日本有一個正正常常既企業網頁,只有hk網既日文版本身係冇呢個懷疑,食完之後覺得完全唔係日資管理就懷疑只係一間港資管理既公司我係復活節先第一次食呢間,午餐叫左個季節限定set,點知食完睇單先知佢冇上過個甜品,打返電話叫餐廳之後補返。點知聽電話個女職員反問我地當時有冇嗌”起”,聽到真係10萬個問號。首先餐廳係電子落單,入面都冇寫有得揀甜品一齊上定係後上,職員又冇問過。日本餐廳居然要講”起”先上得甜品,唔講以為酒樓叫人起菜過左2日我返餐廳補返個甜品 (雪葩),我要求外賣拎走。之前聽電話呢位女職員,我估係經理? 佢就咁俾個盒我,但冇餐具,然後佢話餐廳冇外賣餐具。有外賣盒,但冇外賣餐具,咁點解一開始又唔講聲先呢? 佢叫我係餐廳坐低食,但又唔俾甜品用嘅匙羹,叫我用黑色嗰啲湯羹食,好似茶記咁求奇。當時反問佢要用黑色湯匙匙羹食雪葩?呢位女職員又好風趣咁問我係咪想要甜品用嘅匙羹食,好似要迫個食客黑面咁結論係呢一間餐廳唔會再有第二次幫襯嘅機會,天婦羅其實唔算特別好食,壽司郎嘅炸天婦羅其實都好食過佢。D服務質素仲要咁樣,真係貼錢買難受同
我見個個comment話間野係日本過江龍

同埋佢限時60分鐘,等上餐都差唔多20分鐘,仲要冇爆場喎
2024-03-29
午餐
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍤 P͓̽o͓̽p͓̽u͓̽l͓̽a͓̽r͓̽ ͓̽T͓̽e͓̽m͓̽p͓̽u͓̽r͓̽a͓̽ ͓̽S͓̽p͓̽e͓̽c͓̽i͓̽a͓̽l͓̽t͓̽i͓̽e͓̽s͓̽ ͓̽f͓̽r͓̽o͓̽m͓̽ ͓̽K͓̽a͓̽n͓̽s͓̽a͓̽i͓̽ @ 🌟 天ぷらまきの《👽食神大媽食天婦羅》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:⠀Lobster & Vegetables Tempura Platter HKD 188Tendon & Soba Set HKD 78Grilled Eel Donburi with Tempura Platter & Udon HKD 98Okinawa Shallot Tempura HKD 38Pineapple Soda HKD 38Okinawa Lime Soda HKD 38.👽 大媽開心有朋友仔介紹黎食呢一間來自關西嘅過江龍餐廳,主打食天婦羅,用上自家特製炸漿即叫即炸,一定要同大家介紹吓!.🦞 店員介紹時令推介嘅特選菜式係「龍蝦野菜天婦羅盛含」,當然要試下啦!有原隻龍蝦,配上茄子、新鮮蔬菜,超滿足呀!.🍤 揀左人氣推介「雜錦天丼蕎麥麵定食」,性價比超高!雜錦天丼裡面有:虎蝦、雞胸、法國邊豆、茄子同南瓜,仲要配埋蕎麥麵,真係超豐富!.🐟 另外仲叫左「浦燒鰻魚丼配雜
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
💁‍♀️ 圖片展示美食為:⠀
Tendon & Soba Set HKD 78
Pineapple Soda HKD 38
Okinawa Lime Soda HKD 38

Tendon & Soba Set

🐟 另外仲叫左「浦燒鰻魚丼配雜錦天婦羅定食」,鰻魚燒得鮮嫩多汁,再配埋雜錦天婦羅,有虎蝦、魷魚、雞胸、茄子同南瓜,仲配烏冬,好多樣化!

🧅 時令推介仲有「沖繩蔥頭天婦羅」,夠特別,一定要試。蔥頭炸得香脆,口感好過癮,仲要夠健康!

Okinawa Shallot Tempura

🍹 呢度嘢飲配埋天婦羅一齊食好好味,好鍾意「沖繩四季柑梳打」同「菠蘿梳打」。兩隻都好清爽,有柑橘同菠蘿嘅酸甜味道,喝落去好開胃又消濟。

Pineapple Soda & Okinawa Lime Soda

😝 真係好難得有主打天婦羅嘅過江龍,仲要定價好合理,難怪生意超好,有機會一定要試下呀!

📍 旺角旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓352號舖
☎️ +(852)2887-0838
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️