2024-04-19 25 浏览
Ooo荃灣高質串燒居酒屋ooO位於路德圍附近日式小店 重點是價錢親民食物品質又高 大愛💕各式串燒、刺身、壽司、鍋物、拉麵、丼飯、小食煮物等樣樣齊所有食物即叫即燒即製 小店親力親為 荃灣街坊有口福了😋👍🏻OooooO🔸牛舌塩燒 $34牛舌厚切超爽口 充滿肉汁 配自家調味的黑椒&塩燒 必食❗️OooooO🔸塩燒油甘魚鮫 $75食過既燒油甘魚鮫NO. 1 👍🏻大大份油甘魚肉燒熟魚皮微燶 魚肉極嫩加上魚油的香 👏🏻真係停唔到口大家唔使怕多骨 原全是大大啖肉只有魚鮫骨老闆告知此魚鮫跟別的店不一樣 是他們自己切的不是叫貨的最主要是他們的廚師的燒物真的燒得很出色👍🏻 所以大家必定要食燒物OooooO🔸鹽燒三文魚骨(4件) $34香脆魚骨都脆到可以食埋 不過小編怕骨OooooO🔸燒玉子$18 外層加了無糖燒至香脆 別有一番風味 OooooO🔸燒茄子串 $15保留了茄子中間的水份就是燒茄子的技巧OooooO🔸逸品胡麻松葉蟹肉冷烏冬 $80又靚又好食 大量的日本松葉蟹肉 青瓜絲 蟹籽 配冷烏冬夏天恩物 胡麻醬跟配料非常夾 食完燒物食佢清一清OooooO🔸逸品蘿蔔麵豉煮大腸 $50日本蘿蔔以麵豉湯浸煮 蘿蔔
Ooo荃灣高質串燒居酒屋ooO

位於路德圍附近日式小店 重點是價錢親民食物品質又高 大愛💕
各式串燒、刺身壽司、鍋物、拉麵、丼飯、小食煮物等樣樣齊
所有食物即叫即燒即製 小店親力親為 荃灣街坊有口福了😋👍🏻

大腸廚師已細心的去掉所有肥膏 非常花功夫
所以不是常見的菜

🔸牛肉壽喜鍋 $85
壽喜鍋材料十足 湯底唔會過甜 鍋中放了日本生雞蛋
客人可拌勻雞蛋連牛肉一起吃 喜歡大量的大白菜吸晒壽喜湯的精華好惹味

2024-04-16 46 浏览
荃灣昌泰街,食肆琳立,可算是荃灣區是食街,隨選了天竜居酒屋🏮開餐,性價比高有驚喜 🥰🥰環境乾淨企理,座位尚算舒適,簡單中帶著日式風味!點了一客丼飯脕餐 $138,有麵豉湯、芝麻醬沙律及丼飯!丼飯飯面上滿鋪了多款刺身,有兩隻牡丹蝦,三文魚籽、油甘魚、帶子刺身、三文魚及吞拿魚!刺身新鮮鮮甜,絕對大滿足!熱食燒三文魚頭 $38,超市都未必買到的價錢,超級超級抵食!魚頭肥大肉厚,面肉滑嘟嘟,正!😍😍串燒亦是這裏的主打,隨意點了幾款,秋葵串、冬季串,同樣是$15,秋葵燒得乾身無潺口 👍👍,過足口癮。大蔥雞串 $18,雞肉夾著大蔥,大蔥熟透無辛辣,雞肉鬆軟有肉汁 👍👍茄子串燒 $15,平日多是蒜蓉,這次是乾燒配鰹魚片,另有一番風味。燒新鮮白鱔串 $48,熟透有鮮味,加上鹽花吊味,好食!中華冷麵 $80,材料豐富,有蕃茄、雞蛋、火腿、紫菜絲等,簡單味好。酸味的湯汁夠醒神,麵條爽口彈牙,真不錯。牛肉寿喜鍋 $85,大愛菜式,喜歡它甜甜的湯底味道!牛肉份量多,肉質肥瘦均勻,軟熟得嚟又有牛味 👍👍抵食又好食😋,很滿意的餐廳 😄😄

環境乾淨企理,座位尚算舒適,簡單中帶著日式風味!

點了一客丼飯脕餐 $138,有麵豉湯、芝麻醬沙律及丼飯!

燒新鮮白鱔串 $48,熟透有鮮味,加上鹽花吊味,好食!

牛肉寿喜鍋 $85,大愛菜式,喜歡它甜甜的湯底味道!

牛肉份量多,肉質肥瘦均勻,軟熟得嚟又有牛味 👍👍

抵食又好食😋,很滿意的餐廳 😄😄

荃灣高質小店朋友介紹呢間小店好抵食,我哋當日去人流唔係好多,反而隔離鋪大排長龍,但食完之後覺得抵食又高質,真係好希望有更多人認識佢!晚市都有丼揀,我地分別叫咗三文魚丼定食同火灸鰻魚海鮮丼定食~套餐可以另加小食~我地就加咗$28要三文魚3切~三文魚丼勁抵食🥹勁厚切仲要有腩位🥹勁正,三文魚控表示很高興!炙燒丼啲刺身都燒到勁香勁好食🥹比目魚西京燒先係$98!有兩大件!🥹勁抵食!平時98先得嗰一小件🥹燒得勁香啲香油bid曬出黎勁正![特價]燒三文魚頭又係勁抵勁好食之一🥹先38$,夫復何求🥹牛舌塩燒呢個有驚喜!睇相以為薄薄地,點知係厚切🥹中間勁軟心爽口,好滿足😌
荃灣高質小店

比目魚西京燒

[特價]燒三文魚頭
又係勁抵勁好食之一🥹先38$,夫復何求🥹

牛舌塩燒
2024-04-01 50 浏览
今晚朋友帶路,到路德圍覓食,向來到這邊都是吃小食掃街的,但是他說有一家日式料理非常不錯,我們便來試試了~今晚點了:牛肉壽喜鍋 $88壽喜鍋材料十足,加入了滿滿的娃娃菜和牛肉~湯頭非常清甜,另外還有一隻日本雞蛋🥚,最愛打成湯蛋花,然後讓不同的材料都給滿湯汁,吃起來非常滿足!『逸品』自家製雞白湯赤味噌拉 $68相當抵食!拉麵入口煙靭有口感,而且配有大量的芽菜!叉燒偏肥一點,但是入口即溶,一點也不油膩! 阿波(德島)酢橘雞胸軟骨串$18所有串燒都是即叫即燒,上枱的時候熱辣辣,香噴噴,雞胸軟骨口感特別,必試~自家製免治雞肉球串$ 36大推!朋友說她一自己要吃兩粒~所以我們一人點了一串,完全明白為什麼她這麼喜歡了!免治雞肉粒內裏的口感非常軟熟,充滿肉汁~而且超高性價比! $18日便有一串,足足兩大粒! 燒飯團$ 24我超級喜歡(*ˉ︶ˉ*)外皮燒得超級超香,每一粒米飯都是金黃朝香,飯粒粒粒金黃飽滿,而且加入了紫蘇調味,所以一點也不單調(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)牛舌塩燒$ 34超級厚切!火候掌控得非常好!裏面肉嫩,充滿肉汁!一點也不膩,牛味香濃(*ˉ︶ˉ*)阿波(德島)酢橘雞皮串$ 18超級邪惡之選,每一塊雞

今晚點了:
牛肉壽喜鍋 $88

『逸品』自家製雞白湯赤味噌拉 $68

阿波(德島)酢橘雞胸軟骨串$18

自家製免治雞肉球串$ 36

燒飯團$ 24

牛舌塩燒$ 34

阿波(德島)酢橘雞皮串$ 18
超級邪惡之選,每一塊雞皮都燒得金黃香脆!

燒新鮮白鱔串$ 48
鰻魚串$ 24
魚生肉厚多汁,無論是白鱔還是鰻魚都非常好吃!朋友舔舔脷~

八爪魚串燒$ 24
超級彈牙爽口~肉汁多多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

塩燒雞中翼$ 18
店家特別展開了雞翼來燒,一面是雞皮,另外一面則是燒得超香的雞翼肉,吃起來10分方便,入口香脆~雞肉亦燒得相對乾身(≧∇≦)

『揚げ物』唐揚雞軟骨粒 $48
是聊天必備的下菜小吃,每一次吃居酒屋🏮只要餐廳有,我們都都必點~一口一粒,非常過癮!

總括來說,所有食物的單項價錢都不高,品質卻是非常不錯,環境舒適,是個聊天聚會的好地方。
2024-03-31 25 浏览
🍜 天竜 Tenryu 🐉荃灣昌泰街11號地下(路德圍恆生銀行對面)✨ 罕有麵豉湯底拉麵,湯底濃郁✨ 美味拉麵、串燒和丼飯位於荃灣昌泰街的天竜 Tenryu,就在路德圍恆生銀行對面,是一個絕對超值的日本居酒屋!他們的味噌湯拉麵以罕有的麵豉湯底聞名,湯底濃郁鮮美,令人回味無窮!🍜🔥We orderd:🍽️ 『逸品』自家製雞白湯赤味噌拉麵🍽️ 秋葵串$15🍽️ 自家製の治雞肉球串$18🍽️ 丼飯晚餐$166🍽️ 【丼飯晚餐】天竜丼$138🍽️ 【食餐小食】章魚小丸子4粒$28🍽️ 【燒島六本】套餐有六串 ,有雞翼、雞腎、雞肉等$108🍽️ 【串燒SET】有可樂送😍😍😍🍽️ 比目魚西京燒 皮脆油香$98『逸品』自家製雞白湯赤味噌拉麵帶來了濃郁的湯底和豐富的口感。秋葵串和自家製の治雞肉球串則是口感獨特,令人一試難忘。而天竜丼和章魚小丸子更是讓你一口接一口,無法停下!燒鳥串燒和比目魚酉京燒則帶來了燒烤的風味和美味。最後,別忘了品嚐他們的抹茶奶,絕對是一個令人愉悅的飲品!🍵🍢🍚無論你是喜愛拉麵還是燒烤,天竜 Tenryu都能滿足你的味蕾!不要錯過這個美食的天堂!🐉💖🍜
🍜 天竜 Tenryu 🐉
荃灣昌泰街11號地下
(路德圍恆生銀行對面)

✨ 罕有麵豉湯底拉麵,湯底濃郁
✨ 美味拉麵、串燒和丼飯

We orderd:
🍽️ 【食餐小食】章魚小丸子4粒$28
🍽️ 【串燒SET】有可樂送😍😍😍
🍽️ 比目魚西京燒 皮脆油香$98

2024-03-19 52 浏览
我今日放工後,約同好友去位於荃灣昌泰街11號地舖的天竜食日本料理。環境舒適,日本輕歌飄送,好個日本風情!我點左「手卷」三文魚籽手卷$45,「逸品」自家製雞白湯赤味噌拉麵$68,鹽燒牛舌(1本)$34,燒飯團(1個)$24,鰻魚串(1本)$24,大蔥雞串(1本)$18,雜錦串燒(阿波德島雞心、雞腎、阿波德島雞胸軟骨、燒雞肉串、午作免治雞肉球及日本產雞頭)6本連雪碧一罐 $120,燒牛柳粒(1本)$34,燒新鮮白鱔串(1本)$48,「楊漬物」章魚燒(4粒)$38。材料新鮮和燒得外脆內嫩,我最欣賞燒新鮮白鱔串,魚身肉厚多汁,好好味!拉麵也是佳作,自家製作,十分有特色,好食!

• 牛舌鹽燒
  • 自家製雞白湯赤味噌拉麵
  • 鰻魚串
  • 三文魚籽手卷
  • 燒飯團
  • 燒新鮮白鱔串
  • 燒牛柳粒
2024-03-17 49 浏览
餐廳:天竜📍地址:荃灣昌泰街11號地舖🔎竜(讀音:龍lóng) ,本為“龍”的異體字經過荃灣想吃燒物,便來到這家別緻的居酒屋吃晚飯😋。裡面是日式居酒屋🏮裝潢:日系裝飾擺設,牆身也掛了些日本海報和鮮魚種類的資訊。小店經營模式,但是座位也不少。老闆店員都待客親切客氣,招呼好好,還會不時過來斟茶🫶🏻🍢燒物:阿波德島雞肝 $18/串鹽燒雞中翼 $18 /串(2隻)日本鹿兒島豚腹串 $18 /串鹽燒牛舌 $34 /串鹽燒蝦$45 /串(4隻)燒玉子 $18 /串~來這兒一定要來吃居酒屋風味的燒物🤩燒出來香噴噴🤤最愛鹽燒雞翼、牛舌和蝦,調味剛好,鹹香惹味!牛舌爽口彈牙、雞翼外皮香脆,鹽燒蝦一邊剝殼,一邊忍不住啜埋蝦殼內外既蝦汁🤭推✨!當日無叫酒,下次可以叫埋三五知己,來飲生啤吹水食串燒,最適合不過!🍣壽司:大拖羅(兩貫)$96火炙左口裙邊(兩貫)$40油甘魚(一貫)$24松葉蟹肉蟹膏(一貫)$25🍲丼飯:迷你三文魚丼 $45~鮮魚生全部厚切肥美,擺得很精緻,還灑了鵝黃色的食用花點綴,打卡幾靚!🍜麵食:「逸品」自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68~湯底是濃濃的味噌鹹香,上面鋪了兩塊厚切豚肉,拉麵是幼身的很
餐廳:天竜
📍地址:荃灣昌泰街11號地舖
🔎竜(讀音:龍lóng) ,本為“龍”的異體字

🍢燒物:
阿波德島雞肝 $18/串
鹽燒雞中翼 $18 /串(2隻)
日本鹿兒島豚腹串 $18 /串
鹽燒牛舌 $34 /串
鹽燒蝦$45 /串(4隻)
燒玉子 $18 /串

🍲丼飯:
迷你三文魚丼 $45

🍜麵食:
「逸品」自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68
~湯底是濃濃的味噌鹹香,上面鋪了兩塊厚切豚肉,拉麵是幼身的很彈牙,配上芽菜蔥花,個人覺得不用加麵,份量很足呢!
2024-03-14 26 浏览
同朋友黎食Dinner,叫到成枱都係野,飽到抱住個肚走,每人都係$250左右,食物質素又唔錯🙈🙈.⭐️【丼飯晚餐】比目魚西京燒追加左套餐小食,三文魚3切,都算厚切😋比目魚有兩塊,燒得好入味!.⭐️火灸鰻魚海鮮丼定食所有刺身都火炙過,新鮮厚肉,又足料☺️.⭐️『逸品』自家醬汁香煎厚切牛舌牛舌偏淋身,自家製醬汁好惹味👍🏻.⭐️牛舌塩燒爽口牛舌,燒得岩岩好,值得一試~.⭐️自家製免冶雞肉球串大大粒雞肉球🫢 估唔到串燒都食到啖啖肉⭐️燒新鮮白鱔串皮脆,肉質中上~⭐️燒帆立貝2粒無過多調味~ 鮮味突出
⭐️【丼飯晚餐】比目魚西京燒
追加左套餐小食,三文魚3切,都算厚切😋
比目魚有兩塊,燒得好入味!
⭐️火灸鰻魚海鮮丼定食
所有刺身都火炙過,新鮮厚肉,又足料☺️
⭐️『逸品』自家醬汁香煎厚切牛舌
牛舌偏淋身,自家製醬汁好惹味👍🏻
⭐️牛舌塩燒
爽口牛舌,燒得岩岩好,值得一試~
⭐️自家製免冶雞肉球串
大大粒雞肉球🫢 估唔到串燒都食到啖啖肉

⭐️燒新鮮白鱔串
皮脆,肉質中上~

⭐️燒帆立貝2粒
無過多調味~ 鮮味突出
2024-02-24 56 浏览
荃灣區呢間日本菜好值得一試。佢哋嘅自家製雞白湯赤味噌拉麵只需$68,湯底濃郁,拉麵質感唔錯,豚肉肥瘦適中。如果你鍾意串燒,呢度有好多唔同嘅串燒,我就叫咗幾款🍢八爪魚串燒$24,烤得剛剛好,味道好香!塩燒雞中翼2隻同雞腎串分別只需$18。雞翼皮燒得香脆,雞肉嫩滑。牛舌$34夠爽口。兩件鵝肝脆脆$76,好好食,油脂滿滿配上炸油揚。另外,芥辣八爪魚$35,辣味與八爪魚嘅鮮味完美結合,味道刺激又美味。油甘魚壽司同北寄貝壽司分別只需$24同$16,新鮮嘅魚肉配上嫩滑嘅壽司飯,每一口都帶來滿滿嘅享受。最後,仲叫咗丼飯晚餐$138。呢個套餐包括牡丹蝦、三文魚、帶子、三文魚子、油甘魚同吞拿魚等,多種新鮮海鮮組合,絕對能夠滿足你嘅胃口。

牛舌$34夠爽口。
兩件鵝肝脆脆$76,好好食,油脂滿滿配上炸油揚。

2024-02-20 86 浏览
🇵係荃灣工作完,發現呢間新開既居酒屋🏮,餐牌款式超多選擇,價錢又唔貴,壽司、串燒、拉麵、鍋物、小食樣樣都好吸引!🌟所有串燒都係即點即燒,需要耐心等候,不過好野係值得等既,燒生蠔、鰻魚味道都唔錯!燒鳥串燒六本有雞心、雞肝、雞腎、雞皮、雞翼、雞胸軟骨,樣樣都燒得好夠火喉,非常惹味,Set+$38配杯清酒飲更加爽!🔥串燒生蠔($45)燒鰻魚($24)燒鳥串燒六本($108)👍🏻蟹肉忌廉餅($38)自家醬汁香煎厚切牛舌($68)牛肉壽喜鍋($88)蟹肉忌廉餅炸得好脆,厚切牛舌一咬爆汁,牛味無窮。牛肉壽喜鍋香甜好味,材料豐富,係必點之選呀!🍣燒三文魚丼($68)晚餐Set跟埋沙律同麵豉湯,燒三文魚外層微焦,內部溫熱,魚油香濃,性價比極高!
🇵

🌟

🔥
串燒生蠔($45)
燒鰻魚($24)
燒鳥串燒六本($108)

👍🏻
蟹肉忌廉餅($38)
自家醬汁香煎厚切牛舌($68)

牛肉壽喜鍋($88)

🍣
燒三文魚丼($68)

食過性價比高嘅其中一間日式料理餐廳,平時好少去荃灣,原來抵食嘅野咁多!鮪魚蓉蟹肉魚籽丼 $98 + 三文魚刺身 $28/3我地去食係晚市,居然有set係賣緊呢個價!而且仲係包沙律同麵豉湯🫨鮪魚蓉同蟹肉份量唔少,好足料,但蟹肉感覺解凍得唔夠,食落有啲硬同乾火炙鰻魚海鮮丼 $118呢款丼就有多好多款,除咗鰻魚仲有帶子、劍魚、左口魚,每款都微微火炙過,帶出個款魚嘅油香,食落口好香🤤比目魚西京燒 $98完全估唔到呢個價居然有2大塊,而且燒得好香好有油脂味,皮亦都好香脆,西京汁甜甜咸咸好惹味塩燒深海池魚鮫 $38每次食燒物魚頭係必叫,雖然唔係魚身咁啖啖肉,但係食落會好香同啲肉好滑,但估唔到會係用呢個價錢食到!牛舌 $34比起睇相要厚好多,而且仲係好嫩,入口幾滑鰻魚串 $24呢個就唔算太大驚喜,但都係價錢實惠

鮪魚蓉蟹肉魚籽丼 $98 + 三文魚刺身 $28/3

火炙鰻魚海鮮丼 $118

比目魚西京燒 $98

塩燒深海池魚鮫 $38

牛舌 $34
比起睇相要厚好多,而且仲係好嫩,入口幾滑

鰻魚串 $24
呢個就唔算太大驚喜,但都係價錢實惠
2024-01-28 68 浏览
探味在天竜,「海膽忌廉餅」一啖㖭個口,那脆得嚟唔夠筋夠力嘅口感真係得意,忌廉好似絲滑牛油咁慢慢溶化喺口裏面,恰到好處嘅海膽香甜讓人忍唔住再嚟多一啖🥟。嗰啲「火炙魚生丼」嘅魚片呢,勁到射啊!三文魚火炙過後嘅那層脂肪化開,口感簡直就係咸香滿層嘅享受嚟㗎,真係食得出師傅功夫🍣。至於「軟殼蟹卷」,啲蟹影嗰種剛啱啱脆嘅質感加上啲飯卷裏面鮮味夠晒,唔得了,每啖都嘆為觀止呀😍。「銀鱈魚西京燒」呢,外皮焦脆內裏肉嫩滑細膩,沾上少少蛋黃醬,簡直就係滋味滿分。總括黎講,依家食飯難得揾到啱心水,依間天竜簡直就係隱世美食寶盒,值得再嚟挑戰下次。👍
2024-01-22 547 浏览
天竜,位於荃灣既日本居酒屋,幾溫馨舒服既居酒屋風裝修🏮餐牌超豐富,刺身壽司鍋物炸物拉麵丼飯小食煮物等都有,但今日有一個目標🎯就係試下佢sell性價比既日式串燒!🍢🍡忍唔住都叫左個推介既:自家醬汁香煎厚切牛舌,上枱好靚,牛舌童叟無欺,超超超級厚切😍醬汁有啲似黑椒汁,成個食法唔會好膩而超濃牛味,真爆,好好味☺️飲返杯惠比壽生啤,無得輸👏🏻串燒時間🍡雜錦串燒6本飲品SET,幾抵食既餐,仲可以優惠加野飲,牛柳,肉質唔錯,好厚身,牛味濃👍🏻牛舌,嫩滑,香濃牛味攻佔味蕾,必食😇雞肉,正常,焦香幾正,個汁燒都唔錯,雞胸軟骨,好特別既口感,第一次黎必試,好味🤤日本鹿兒島豚腹串,肥瘦適中既豚肉,好味💘雞頸肉,好juicy既部位,相當有特色👐🏻燒新鮮白鱔串,一上枱香到呢,個皮燒得好脆,調味正,好juicy😽雞肩肉串燒,正常,雞串既汁燒都唔錯既,燒蒜頭,重口味之選,但鍾意蒜頭既可以食到燒烤味加重蒜味🤘🏻燒牛筋,勁特別既口感組口,都幾得意既串燒,好味😋性價比高到驚既居酒屋,大部分食物都有自己演繹既方法🫶🏻串燒大推,好難搵到抵x好食過依度!💟

自家醬汁香煎厚切牛舌

燒白鱔
燒牛筋
燒蒜頭
2024-01-17 112 浏览
路德圍係荃灣宵夜天堂, 小食,麵食 , 快餐多不勝數, 但係經濟實惠嘅日本餐/ 居酒屋就 好罕有🤔 今次試咗呢間天竜, 就係極少數嘅 日本餐😉 裝修方面走平實路線, 小店形式, 但勝在選擇多, 魚生 ,丼飯, 壽司,串燒, 天婦羅, 鍋物, 樣樣齊👍串燒日本鹿兒島豚腹串豬豚肉好香, 但係又唔會太肥膩💖大蔥雞串大蔥同雞幾時都咁夾, 雞肉燒得好juicy, 醬燒汁都幾香濃✨炸雞皮串唔係燒到好乾好乾好脆嗰隻, 而係帶點油花, 有雞味之余又香🫶鰻魚串性價比非常高, 鰻魚亦都好juicy😋咖哩吉列豬扒飯炸豬扒非常非常大件, 咪以為佢價錢咁抵食, 出品都唔慌好。 查實炸豬扒厚切, 一啲都唔油膩, 粉漿好薄好脆, 日式咖哩好香又唔孤寒, 完全夠送白飯👍👍三文魚腩刺身真係三文魚腩好肥美, 加上厚切, 咬落口感更佳😍😍炸野菜餅呢個係必點推介, 店家提供點嘅醬汁應記一功, 非常之香, 提升咗蔬菜嘅甜味😋😋牛肉壽喜燒窩牛肉好香牛味, 雖然唔係乜嘢a5和牛, 但係油脂豐富, 咬落香口, 牛肉壽喜燒汁唔會太甜, 性價比極高👍Cp值極高, 價錢相宜但係食物質素唔會hea你, 係荃灣cp值最高必食日本餐🎊🎊

串燒
日本鹿兒島豚腹串
豬豚肉好香, 但係又唔會太肥膩💖

大蔥雞串

炸雞皮串

鰻魚串
性價比非常高, 鰻魚亦都好juicy😋
咖哩吉列豬扒飯

三文魚腩刺身
真係三文魚腩好肥美, 加上厚切, 咬落口感更佳😍😍

炸野菜餅

牛肉壽喜燒窩

荃灣路德圍一向多野食 但係食黎食去都係果幾間今日食間新既 路德圍轉個彎就到見到menu有壽司、刺身鍋物、串燒、麵食等等 近日天氣又涼返少少 生冷野今日就唔食住 先發覺呢度有好多特別串燒 一於叫串燒啦~ 即叫即燒!所有雞串燒都好食! 係所有!雞腳筋串燒$18 :皮脆內裡仲有汁,軟骨好有口感雞肩肉串燒$18:肉唔算嫩,但唔會唉口仲好濃雞味酢橘雞尾串$18:雞pat pat 未必個個鍾意,不過佢有種特別既油香 日本華味鳥雞頸肉串燒$18:推薦!雞頸肉應該係我最愛既部位,嫩滑又夠曬油脂塩燒雞中翼 2隻 $18 :雞翼不錯 燒完仲好嫩滑鰻魚串$24 味道還好 個人喜歡再脆口乾身燒飯團$24 🍙非常有心機 燒曬5面 入而仲要已經調好味! 汁燒日本魷魚筒$98 🦑大大隻! 睇相都知燒到好香口 🥰如果無食錯應該有少少蜜糖 超正😛自家醬汁香煎厚切牛舌 $68 非常好食 夠曬淋 個汁仲好refreshing! 自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68 最後食返個拉麵 湯底較濃 麵質彈牙 暖笠笠 夠曬飽整體評分:味道: 4/5環境: 4/5服務: 4/5抵食: 4/5📍 天竜昌泰街11號地舖

荃灣路德圍一向多野食 但係食黎食去都係果幾間
今日食間新既 路德圍轉個彎就到

見到menu有壽司刺身鍋物、串燒、麵食等等
近日天氣又涼返少少 生冷野今日就唔食住
先發覺呢度有好多特別串燒 一於叫串燒啦~

即叫即燒!

所有雞串燒都好食! 係所有!

雞腳筋串燒$18 :皮脆內裡仲有汁,軟骨好有口感
雞肩肉串燒$18:肉唔算嫩,但唔會唉口仲好濃雞味
塩燒雞中翼 2隻 $18 :雞翼不錯 燒完仲好嫩滑

鰻魚串$24
味道還好 個人喜歡再脆口乾身
燒飯團$24 🍙
非常有心機 燒曬5面 入而仲要已經調好味!

汁燒日本魷魚筒$98 🦑
大大隻! 睇相都知燒到好香口 🥰
如果無食錯應該有少少蜜糖 超正😛

自家醬汁香煎厚切牛舌 $68
非常好食 夠曬淋 個汁仲好refreshing!

自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68
最後食返個拉麵