入到天水圍搵朋友,佢推薦咗間坐得幾舒服既日本店,菜式選擇好豐富。唔只有新鮮海鮮、刺身、鍋物、串燒仲有壽喜燒,點少得拉麵烏冬定食,唔怕冇嘢啱食。💡時令推介: 小鯛壽司 & 池魚壽司 $32/兩件坐飛機新鮮到港,小鯛壽司,味道清甜,保留埋魚皮但唔會。池魚爽滑柔嫩,清新唔會腥。💡 鹽燒厚切牛舌心(2串) $64牛舌心都幾大塊,調味夠惹味,少少五香粉辣辣地,同時又有肉汁好好食。💡 櫻花蝦灸燒三文魚手打烏冬 $68本身只想有個簡單主食,朋友強烈推薦呢個烏冬,點知呢個烏冬不簡單!櫻花蝦嘅甜味配上鰹魚湯底,鮮甜味非常突出,。灸燒三文魚係連魚皮,平時好少會湯食有皮三文魚,但皮個種鹹香,仲要好滑身,配有彈性又掛湯嘅手打烏冬好夾。呢個真係意料之外咁好食,可能下次就咁Lunch set會叫佢。💡 三文魚軟殼蟹反卷 (4件) $64反卷相當巨形,飯唔會一夾就散晒,軟殼蟹炸得香脆!💡 鹽燒鯖魚 $66鯖魚油脂較多,燒可以迫出油份,令口感更好食,鯖魚本身有種獨特嘅味道,唔會腥。💡 檸之水滴 $33 & 櫻花星空 $39兩者都有酒精成份,檸之水滴係燒酒+檸檬汁+梳打水,味道清新。櫻花星空真係好靚,有櫻花飄在酒中,飲

💡時令推介: 小鯛壽司 & 池魚壽司 $32/兩件

💡 鹽燒厚切牛舌心(2串) $64

💡 櫻花蝦灸燒三文魚手打烏冬 $68

💡 三文魚軟殼蟹反卷 (4件) $64
反卷相當巨形,飯唔會一夾就散晒,軟殼蟹炸得香脆!

💡 鹽燒鯖魚 $66

💡 檸之水滴 $33 & 櫻花星空 $39
兩者都有酒精成份,檸之水滴係燒酒+檸檬汁+梳打水,味道清新。櫻花星空真係好靚,有櫻花飄在酒中,飲落味道甜甜地,都幾易入口。

2023-06-24
2023-06-24 116 浏览
叫咗5款食物,3款都唔掂👎🏻呢個價錢寧願食放題🥲1. 三文魚軟殼蟹飯卷👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻三文魚唔新鮮,軟殼蟹好似隔夜油炸鬼,好似咬緊紙皮2.豐州水產刺身盛合👎🏻👎🏻$3xx 蝦同鮑魚都唔新鮮,其餘都係好普通3. 鵝肝海鮮炒飯 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻油到每粒飯都立立令,食完滯到仲有啲反胃重點係,後面張枱傾計好大聲,仲要係呢間餐廳話事人同友人食飯。唔似日本餐廳嘅氣氛。以為自己去咗大排檔。失望。。。。。。早知去隔離吉野家食,坐得仲舒服!
叫咗5款食物,3款都唔掂👎🏻
呢個價錢寧願食放題🥲

1. 三文魚軟殼蟹飯卷👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
三文魚唔新鮮,軟殼蟹好似隔夜油炸鬼,好似咬緊紙皮

2.豐州水產刺身盛合👎🏻👎🏻
$3xx 蝦同鮑魚都唔新鮮,其餘都係好普通

3. 鵝肝海鮮炒飯 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
油到每粒飯都立立令,食完滯到仲有啲反胃

早知去隔離吉野家食,坐得仲舒服!
2023-06-24
2023-06-13 67 浏览
天鳥居酒屋⛩️一間環境舒適的日本料理餐廳給人一種彷佛置身日本🇯🇵既感覺✨推薦平時一家大小或朋友戀人約會來這裡喲🧡除咗寛敞既環境 食物質素方面也很美味 有新鮮空運來港既飛機魚 想試多啲唔同品種魚生既朋友仔可以黎天鳥居品嘗🤤串燒同熟食亦都唔錯👏🏻服務態度都好好 員工有禮和友善😚十分推介牛肉火鍋 材料份量都很足 一個人未必食得哂所以啱哂撐枱腳既朋友們😛仲可以加$29有手打烏冬⋯放落壽喜燒湯底真係好正❤️總括而言 食物有水準價錢又合理☺️這家餐廳真的值得一試🥰
天鳥居酒屋⛩️一間環境舒適的日本料理餐廳
火炙左口魚  +三文魚腩壽司
小鯛魚
  • 原條小鯛魚
2023-06-08 808 浏览
近頌富輕鐵站的T town商場,有間居酒屋🏮。餐廳裝修充滿日式風情,掛左好多日式燈籠,餐廳內坐位好闊落,食物選擇多,有刺身、壽司、串燒、炸物、咖哩飯、烏冬等等,仲有二人套餐選擇。 質素同價錢都性價比高,住天水圍的居民吾洗特登出市區食啦😚。🍲牛肉火鍋 $102見到好多枱都叫火鍋,我又跟!結果好驚喜🫢,實物同相片一樣勁大盤,滿滿既牛肉蓋面,賣相幾正!牛肉🥩都幾新鮮,份量幾多,岩晒大食妹的我☺️。底下有豆腐同好多蔬菜,例如:金菇、娃娃菜、秋葵🫛、羽衣甘藍🥬、洋蔥🧅、鴻喜菇,仲有好滑口既薯粉😋。另外,個壽喜燒湯底好濃味😋,大盤到要分兩次煮。真心抵食,平時出去食個鍋物,肉少菜少吾夠我飽,但今次食得好飽,而且肉質口感幾好、量又多。👍👍👍🦪活日本帆立貝(1隻)$58本身想點壽司長推介的刺身壽司🍣!點知全部都售罄😖,店員推介帆立貝,就點左1隻試下。上碟有三小塊,好鮮甜😍。🍸梳打水$19✏️沒有其他分店✏️有加一服務費📍 天鳥居酒屋 (天水圍)天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖
近頌富輕鐵站的T town商場,有間居酒屋🏮。餐廳裝修充滿日式風情,掛左好多日式燈籠,餐廳內坐位好闊落,食物選擇多,有刺身壽司、串燒、炸物、咖哩飯、烏冬等等,仲有二人套餐選擇。 質素同價錢都性價比高,住天水圍的居民吾洗特登出市區食啦😚。

🍲牛肉火鍋 $102

🦪活日本帆立貝(1隻)$58

🍸梳打水$19

✏️沒有其他分店
✏️有加一服務費

📍 天鳥居酒屋 (天水圍)
天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖
2023-06-08
2023-05-27 62 浏览
最近去咗天鳥居酒屋食晚餐,估唔到天水圍都有咁正嘅居酒屋!呢間居酒屋都幾大間,環境好舒服同埋好熱鬧最近seasonal有小鯛刺身,我地叫左半條,都只係$158。鯛魚片好新鮮,色澤好靚同埋肉質好嫩滑,連埋特製嘅汁,每一口都好清新,真係食到停唔到口!之後嚟嘅就係極上壽司盛合,兩個人share食幾好,而且壽司每款都夠新鮮。平時我唔係好食吞拿魚赤身,但呢度都整得夠爽口同有鮮味。我地仲試咗佢哋嘅鹽燒鯖魚定食。鯖魚燒到金黃色同埋好香。鯖魚嘅肉質嫩滑多汁,配埋白飯,真係好正!定食仲跟埋麵豉湯、螺肉、沙律、蕨餅,超抵食!最後,我仲加左芝士辣肉醬焗原條茄子,因為真係好特別少見。加左芝士同埋辣肉醬,味道層次分明同埋好夠香,每一啖都帶嚟濃郁嘅味道同埋好豐富嘅口感。總括而言,天鳥居酒屋真係留低好深刻嘅印象喇!佢嘅食物好正,價錢又平民,性價比唔錯。

鹽燒鯖魚定食

芝士辣肉醬焗原條茄子

2023-05-25
鹽燒鯖魚定食
芝士辣肉醬焗原條茄子
牛肉火鍋🍲有5、6塊大大嘅牛肉片鋪喺面,牛肉嘅油花雖然望落唔多,但係食落唔會韌,底下嘅配料非常充足而且種類多,有金菇、娃娃菜、秋葵、羽衣甘藍、豆腐等等🥬火鍋配料方面我哋追加咗一份烏冬,似係手打烏冬咁好彈牙,壽喜燒風味嘅湯底帶甜,個烏冬掛湯入味,成個火鍋連埋追嘅烏冬可以夠2個人share食,份量頗足🥢一口鵝肝多士🍞雖然話係一口,但實際嘅size遠比一口大,同平時喺西餐廳食到嘅大細差不多,側面睇見到鵝肝有多士咁厚,都可以話係幾邪惡😈牛肉薯餅炸得熱辣辣~加拿大海膽壽司🍣

牛肉薯餅炸得熱辣辣~

加拿大海膽壽司🍣
2023-05-24 84 浏览
天水圍原來都有不少餐廳,今次來到T Town的天鳥居酒屋,吃日本菜。 晚上8時去到,餐廳門口有不少人等位,看來都幾受歡迎。我們等待了一會兒,就被安排入座。餐廳內的裝潢,餐桌椅子是木製的,牆上有日本居酒屋小巷的相片,加上掛滿日式燈籠,讓客人不知不覺進入了日本的氛圍,輕鬆輕鬆地進餐。先來到的是「吞拿魚八海丼」刺身飯定食($128)。除了肥美拖羅兩片,還有三文魚、油甘魚、白身魚、甜蝦、鮟鱇魚肝及蟹膏。每款刺身均很新鮮,吃到應有的鮮甜味。飯有足夠的醋味,還加上飯素,十分開胃。定食除了刺身飯主食,還配有麵鼓湯、沙律、小食螺肉及甜品葛餅一件,十分豐富。除了刺身飯,我們還叫了「小鯛壽司」(兩件$32)及「油甘魚腩壽司」(兩件$45)。小鯛是壽司長推介,原條或半條的份量,對於兩個人太多了,唯有叫一客兩件的壽司。小鯛魚味鮮甜,壽司飯的醋香,更把鮮味提升了。喜歡吃魚味的朋友一定要試試。油甘魚腩壽司除了帶有本身的魚味,還有肥美的油香,壽司醋飯提升鮮味同時中和油膩感,使味道十分平衡。我們還叫了三款串燒,分別是「秋葵墨魚」(兩串$32)、「串燒雞皮」(兩串$27)及「走地雞胸三角軟骨」(兩串$33)。秋葵墨魚這

我們還叫了三款串燒,分別是「秋葵墨魚」(兩串$32)、「串燒雞皮」(兩串$27)及「走地雞胸三角軟骨」(兩串$33)。秋葵墨魚這個配搭很可愛,秋葵爽爽的,墨魚彈口的,雖然是串燒,味道卻帶清新感。串燒雞皮十分脆口,雖然雞皮油份全「燒」,但雞皮香依然常在,佐酒一流。走地雞胸三角軟骨在日本吃過,一試難忘,這裡的也令人印象深刻,軟骨爽脆,依附在軟骨的雞肉,肉味特別濃厚,加上燒汁,把整串雞軟骨的味提昇,十分惹味可口。

我們還叫了一品料理「清酒煮蜆」。蜆的份量不少,尺寸也算大,肉質鮮嫩,味道甜美,新鮮的表現。

結帳時,看到有外賣餐單,有多款選擇,譬如有「吞拿魚八海丼」,還可以配一款小食或飲品,例如壽司三件或者手卷等,十分划算。如果住附近真的很好,可以用經濟的價格在家享用日本料理。

吞拿魚八海丼
秋葵墨魚、串燒雞皮
走地雞胸三角軟骨
酒煮蜆肉
  • 串燒走地雞胸三角軟骨
位於天水圍嘅天鳥居酒屋 一睇Menu發現佢哋有超多唔同嘅選擇🤩🤩🤩 見到佢地嘅壽司長推介竟然有小鯛刺身😲😲 好奇寶寶第一次食小鯛刺身🍣🍣發現呢隻魚嘅味道相當清新爽口 咬落去食到魚嘅油脂而唔膩😲😲 配埋酸味味嘅柚子醋😋😋😋 係一個相當開胃嘅刺身前菜🕺🕺 除咗小鯛刺身🐟🐟叫咗一份特大海赤蝦刺身🦐🦐同埋赤貝刺身✨✨幾款刺身都相當新鮮男朋友好鍾意食三文魚🤣🤣於是乎我哋就叫咗幾款三文魚嘅菜式🦦🦦有三文魚三寶飯🤩三文魚壽司同埋和風三文魚米紙卷😛😛三個菜式嘅三文魚都相當新鮮😋😋除此之外,不得不讚嘅係佢哋嘅丼飯唔貴之餘 ($79 only) 亦相當大碗 🍚🍚 我哋兩個人share都夠晒食😆😆除咗三文魚壽司 😋😋亦叫咗三文魚籽壽司同埋黃鰭吞拿魚壽司🍣醋飯食落粒粒分明👍到咗今次嘅主角串燒啦🍢🍢講到串燒絕對係居酒屋嘅靈魂🙃🙃叫咗串燒秋葵就當然係健康之選😎😎叫埋個靚靚鹽燒開邊雞中翼🐓🐓 肉質燒得香而唔柴🤩🤩而我哋今次最鍾意嘅就係佢哋嘅串燒走地雞胸三角軟骨🤣🤣🤣🤣 叫完兩串再叫多四串🤣🤣🤣 雞胸同軟骨燒得超香之餘🤩配埋個燒汁真係相當惹味😋😋😋😋

天水圍高質居酒屋之選-天烏居酒屋🏮環境裝修都好居酒屋感覺!👍🏻黑松露凱撒沙律估唔到黑松露同凱撒沙律咁夾每塊菜葉都滿滿黑松露味,啱晒黑松露愛好者😍刺身樣樣新鮮刺身蝦好大隻 肥美!仲好難得有原隻鮑魚肉 爽😊燒廣島蠔同焗蠔 我地揀左燒燒過都唔乾 超大隻 啖啖肉沙白蜆都一樣好鮮味 唔使調味料都好好食!之後到壽司有好幾款選擇我地揀左油甘魚同芝士蟹籽油甘魚好厚身 超正呀!然後 重點壽司來了池魚壽司 比較小機會食到好鮮味呢😋到牛肉火鍋一放低個下已經好吸引打卡岩哂 可能係湯底好味!令到每樣配料都好好食!雜菜啦!豆腐,金菇,烏冬等等!超豐!最後飲品方面白桃玉露巨峰提子竟然係真水果😍 好飲
天水圍高質居酒屋之選-天烏居酒屋🏮

環境裝修都好居酒屋感覺!👍🏻

黑松露凱撒沙律
估唔到黑松露同凱撒沙律咁夾
每塊菜葉都滿滿黑松露味,啱晒黑松露愛好者😍

刺身樣樣新鮮
刺身蝦好大隻 肥美!
仲好難得有原隻鮑魚肉 爽😊

燒廣島蠔同焗蠔 我地揀左燒
燒過都唔乾 超大隻 啖啖肉
沙白蜆都一樣好鮮味
唔使調味料都好好食!

之後到壽司有好幾款選擇
我地揀左油甘魚同芝士蟹籽
油甘魚好厚身 超正呀!
然後 重點壽司來了

最後飲品方面
白桃玉露
巨峰提子
竟然係真水果😍 好飲

坐落天水圍天華路範圍,喺濕地公園附近嘅T Town 商場北翼,上次嚟天水圍探住呢邊嘅好朋友,佢就已經極推介呢間餐廳,如果鍾意食平靚正嘅日本嘢真係要試吓👍🏻平日夜晚時間第二次嚟食,基本上都唔使等位,如果假日同星期六日嘅話就建議真係要早少少嚟。佢哋嘅環境都好大,店內重設有唔同嘅獨立卡位更加自成一角,餐廳中庭位置牆身裝修令人錯覺好似去咗轉日本咁。除咗款式選擇多,價錢都好實惠,上次就試咗小火鍋,份量都幾大份,今次同朋友就想試埋佢嘅魚生飯同壽司🍣 今次就等我試吓佢哋唔同嘅菜式🤭⭐️極尚壽司盛合性價比極高,有壽司九貫、卷物三件、厚燒玉子一件,譬如有蟹子壽司、花之戀壽司、帆立貝壽司、櫻花蝦壽司等等,啱晒我呢啲唔想諗咁多又想食齊鍾意食嘅壽司,雖然係小店經營,但魚生質素真係好高,食落好新鮮🤭而吞拿魚卷物都唔會剩係得脂肪,魚蓉咬落香甜鮮美,食完一盤已經非常滿足👍🏻⭐️海膽壽司呢個係非常推介,用上當造食材,而且非常足料,上面鋪滿咗日本運返嚟嘅海膽,入口甘香鮮味,紫菜咬落亦都係爽口嘅🤭 ⭐️鮭的三品丼 (三文魚三寶飯)鋪滿咗新鮮三文魚,側邊仲有黃金魷魚、海鮮沙律同蟹子,通常食魚生飯都好驚淨係好多飯,真心好足料,醋飯

⭐️極尚壽司盛合

⭐️海膽壽司

⭐️鮭的三品丼 (三文魚三寶飯)
鋪滿咗新鮮三文魚,側邊仲有黃金魷魚、海鮮沙律同蟹子,通常食魚生飯都好驚淨係好多飯,真心好足料,醋飯嘅比例、飯嘅份量亦剛剛好,呢個價錢真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️章魚小丸子
真係即叫即整新鮮滾熱辣,食嘅時候真係要睇辣口,外脆內軟,上面仲鋪滿左木魚絲同紫菜,章魚🐙亦好有咬口。

天鳥居酒屋
📍天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖
2023-05-15
  • 極尚壽司盛合
🥳預祝媽媽節🌹🍣去吃了媽媽喜歡的壽司、刺身、日式料理😋由於妹妹正日身處異地✈️我們提早慶祝吧🏡有機會要帶媽媽去日本吃🇯🇵🫰🏻先在天水圍吃了數一數二的居酒屋🏮😆「天鳥居酒屋」我們認為同一集團的「千葉鳥」味道更好在這間試了特別的甜品拼盤「星球大戰」🪐一起分享就更甜😋😋😋😋😋😋一家人夾時間不容易🫰🏻長大後難得聚在一起👐🏻少見多珍惜 💕刺身盛合壽司盛合👆🏻一起分享的都是combination~不用多想就可以下單是QR code自己下單的另外點了牛油果軟殼蟹卷6人份量價錢還好感覺不是非常飽肚儘管連壽喜燒牛肉鍋也吃了(通常熟食都很飽)也有點了雞軟骨
🥳預祝媽媽節🌹🍣

去吃了媽媽喜歡的壽司刺身、日式料理😋
由於妹妹正日身處異地✈️

長大後難得聚在一起👐🏻
少見多珍惜 💕

刺身盛合

壽司盛合

👆🏻一起分享的都是combination~

不用多想就可以下單

是QR code自己下單的

另外點了牛油果軟殼蟹卷

6人份量
價錢還好

感覺不是非常飽肚

儘管連壽喜燒牛肉鍋也吃了(通常熟食都很飽)

也有點了雞軟骨
2023-05-06
2023-05-03 45 浏览
同屋企人去濕地公園玩完,係附近覓食,屋企人話想食日本嘢,揾揾下揾到呢間日本餐廳,見餐廳門面幾有特色,用多支日本酒同紅色燈籠做裝飾,環境都唔錯就入去試下😍🐟小鯛刺身 - 半條$158我記得初春係品嘗鯛魚嘅佳期,加上係壽司長推介,一於要試下,刺身一上枱賣相好靚啊,排列整齊而且光滑新鮮,每片都切得好均勻適中,可見師傅嘅刀功功架,入口肉質結實油份高,口感爽口而彈牙,味道清甜,配上柚子醋,更有提鮮作用,相當鮮美好食😋🍲牛肉火鍋 $102我地仲叫左個壽喜燒湯底嘅牛肉火鍋  ,一上枱已經好震撼,d食材堆到成座山咁,面層舖滿大大塊嘅牛肉,牛肉底下仲好多配料,有羽衣甘藍、菇類、娃娃菜、洋蔥、豆腐 、粉絲等等,湯底濃郁鮮甜 ,整體份量真係好誇張,食到最後,粉絲吸收晒湯嘅精華, 非常滋味🍣極上壽司盛合  $175壽司盛合包括:8件壽司+3件葱拖羅卷 +1件花之戀+ 1件玉子燒壽司整體都唔錯,件件都好新鮮,葱拖羅卷最出色🍹白桃乳酸特飲 $21🍹澳洲蜜瓜乳酸特飲 $32

🐟小鯛刺身 - 半條$158

🍲牛肉火鍋 $102

🍣極上壽司盛合  $175

壽司整體都唔錯,件件都好新鮮,葱拖羅卷最出色

🍹白桃乳酸特飲 $21

🍹澳洲蜜瓜乳酸特飲 $32

• 牛肉火鍋
2023-04-24 46 浏览
真·愛店 食左n咁多次都仲係會心思思想繼續食^_^(*¯︶¯*).今次見佢見個menu竟然有我未食過嘅野,又要紀錄底先🙌🏻.未試過嘅蒲焼鰻魚朴葉飯,因為見到個friend係日本食打咭鰻魚飯,所以係香港都忍唔住要叫返個打下卡,上枱都有個木箱裝住,打開入面有塊葉包住,再打開先見到鰻魚,啲鰻魚有口感,絕對唔係donki鰻魚個啲頹野.灸燒三文魚腩骨鮭魚漬非常啱送酒,每舊都燒到油香出晒黎,又唔會過乾,推薦.串燒走地雞頸肉係同呀媽竟一定唔會俾叫,我對雞頸肉個種油香同爽口真係無抵抗力.有時居酒屋嘅薯條真係特別好味,大推三重芝士煙肉焗粗薯條,佢個份量已經嚇親,性價比超級高,每條薯條都有芝士/汁點到,係好食嘅.火炙三文魚醬油漬壽司有醬油漬連鼓油都唔洗點,火灸師傅手勢幾好,食到上面脆,半熟之下仲有少少生嘅口感.池魚壽司係近排好興食嘅刺身魚,以前好少食池魚,今次食過對佢改觀,下次食試一條,聽講嘅骨仲可以炸左佢.活日本帆立貝大大粒,鮮味爆棚,推薦大家食
今次見佢見個menu竟然有我未食過嘅野,又要紀錄底先🙌🏻
活日本帆立貝大大粒,鮮味爆棚,推薦大家食
2023-04-16 47 浏览
天水圍天鳥居洒屋.味道:8/10🌟抵食:9/10🌟環境:8/10🌟服務:8/10🌟.超級抵食嘅日式料理店❤️午市嘅牛肉火鍋真係必點🔥火鍋係壽喜燒味湯底,超足料!🙆🏻‍♀️有牛肉,白菜,金針菇,豆腐,粉絲等等配料,仲跟半份烏冬都只係100蚊!😯超抵食🤭會跟埋個爐,一路食一路熱煮,超滿足👍🏻另外仲叫咗迷你脆脆丼+配迷你牛肉烏冬🐮又係份量好夠,兩份主食食到超飽🥰值得一提嘅係,湯烏冬嘅牛肉超嫩,幾好味😌迷你飯有燒三文魚、扇貝同玉子,幾得意😋嘢飲方面叫咗杯薑茶同咖啡,兩樣都正正常常🤔不過幾正嘅位係,呢度啲嘢飲全部可以無限任加♾️另外叫咗串燒翠玉瓜同埋3切三文魚,兩樣都唔錯🥒小編係星期日去,都需要等幾張台先食得,不過總體黎講呢間真係抵食值得黎試🍣
天水圍
天鳥居洒屋
味道:8/10🌟
抵食:9/10🌟
環境:8/10🌟
服務:8/10🌟
餐廳主要做街坊生意的,晚上七點左右就差不多滿座了。第一次去見到餐牌都幾多選擇,不過最近腸胃麻麻地就食主要吃熱食,家姐就吃刺身。串燒雞軟骨(2串)$33主要用黑椒調味,雞軟骨燒得幾香脆惹味。拖羅三色丼$108壽司飯很好吃,三色丼有碎蔥拖羅蓉,三文魚籽,日本貝柱,份量對得住價錢~櫻花蝦海鮮炒飯 $102用鐵板炒的飯熱辣辣,海鮮有章魚、魷魚、三文魚、蝦仁等等,很大碟,建議兩三個人share(凍食)黑松露厚燒玉子(3件)第一次食到又甜又軟的玉子!雖然說是凍的,其實不算太凍,比常溫涼少少。黑松露和甜玉子幾夾!(2本)池魚壽司$32是今期廚師推介,池魚都幾新鮮,壽司飯又幾好味香蕉益力多奶特飲$32是聽到隔離枱熟客小朋友就想飲益力多,才知道餐廳有這款飲品供應,益力多和香蕉都幾夾,凍凍地感覺幾新鮮好味。上菜又幾有效率,店員和熟客有講有笑。在我不小心倒瀉水時又很快處理🥹下次再去試試其他菜式~

串燒雞軟骨(2串)$33
主要用黑椒調味,雞軟骨燒得幾香脆惹味。

拖羅三色丼$108

櫻花蝦海鮮炒飯 $102

(凍食)黑松露厚燒玉子(3件)

(2本)池魚壽司$32
是今期廚師推介,池魚都幾新鮮,壽司飯又幾好味

香蕉益力多奶特飲$32
益力多和香蕉都幾夾,凍凍地感覺幾新鮮好味。

2023-04-12