2006-08-21 22 浏览
平時去呢到飲野只係飲果汁,覺得佢d果汁唔錯,好似都幾新鮮,同埋唔似溝了很多水,特別係奇異果汁,真係好好飲。而且環境唔錯,坐梳化位睇書一流。今日唸住轉下口味,叫了latte + mango cheese cake, 食完之後覺得呢個決定係錯既!! Latte 奶味不足,奶泡很少,咖啡味唔多,唔夠香滑。Mango cheese cake不好食,食落既口感好唔新鮮,芝士打得不夠滑身,口感粗糙,入面既芒果肉好似芒果乾咁,個蛋糕唯一值得我讚的便是芝士味道香濃, 但下次一定唔會再食。
2006-07-16 39 浏览
(15/7/06)感到好凍,男友說去飲杯熱野。好難得有得坐沙發。榛子意大利咖啡,mm...唔鍾意o個種假榛子味,又奶,咖啡味唔多,所以男友喜歡。我就飲chocolate paradise,嘩...甜得好交關!仲要左中size添,飲唔晒!sausage roll,o係starbucks食得多,今次試埋,店員唔會幫你叮熱,要自己叮。味道差唔多,不過無咁油o羅。
2006-06-24 40 浏览
響附近開完一個Quarter-end 前最後的一個摔數大會,便跟ABC 同事到這兒抖抖,吹水煲煙。ABC 同事點了「蜜糖麥貝果」($12)、中杯裝「是日咖啡:哥斯達尼加」($20)。依咗些少「蜜糖麥貝果」,質地粗糙中見清甜,烘烤得香脆,塗上果醬牛油,好!未食早餐的我,好肚餓。於是點了個「炸雞意大利餡包」($25)、「杧果慕絲餅」($15)、細杯裝「Americano」($17)。個炸雞包無翻熱,冰凍乾硬,超難食,差差差!杧果慕絲餅幾好味,慕絲幼滑,份量剛好,唯餅底軟身。Americano 加入鮮奶油拌飲,香濃潤滑,感動!==========================================商業社會,日新月異。近日職場市況活躍,同事轉職意欲回昇。要留住班靚仔靚妹,在錢途和前途引誘下,真係幾擇使難攪!
炸雞包無翻熱,冰凍乾硬,超難食,差差差!
杧果慕絲餅幾好味,慕絲幼滑,份量剛好,唯餅底軟身。
Americano 加入鮮奶油拌飲,香濃潤滑,感動!
2006-05-28 13 浏览
前幾日買左個煙三文魚墨西哥卷,味道好淡,而且無汁點,麻麻地咯! 唔會再買啦!
2006-02-28 20 浏览
行完職業博覽,地來一坐,要了杯新出o既valhrona hot chocolate,感覺上偏甜同唔夠滑,臨走時忍唔住又多買了一杯mocha chilino,真係好得,咖啡味香濃,但又不至於苦澀難飲,冰打得夠幼細,冇話飲飲突然啜到成粒冰,幾好幾好,希望能保持水準。
2005-12-24 25 浏览
cafe從來都是偷閒的好地方。前日老細同d官開會,等食飯果一個鐘,我同同事去左呢度休息休息~為左報答我地兩個努力工作,我地買左一個blueberry cheesecake share!!加埋一人一枝西柚汁…嘩!好滿足~~Blueberry cheesecake幾抵食~個texture幾實淨…芝士味香,blueberry醬都幾清。唔錯唔錯,最緊要係我覺得都算抵食夾大件。西柚汁,都係西柚味囉,冇乜特別!!係我o既喜好之一!哈~
cafe從來都是偷閒的好地方。

西柚汁,都係西柚味囉,冇乜特別!!係我o既喜好之一!哈~
2005-08-21 13 浏览
好奇怪,今日好凍,可能因為落雨加上風gwa我叫左Hazelnut latte(tall/hot)味道還可以,hazelnut好似多左少少蓋過latte的味道朋友叫了Mocha(tall/hot)她說不錯耶另一朋友要了一支juice+朱古力合桃批合桃好好味,但批邊同底太硬同冇乜味改善下好wor近日,睇緊"pour your hear into it:how starbucks build a company cup at a time"覺得starbucks d objectives比起初有好大分別可能係因為美心的關係吧呢排都係比較喜歡pacific的coffee但食物好似starbucks好d
好奇怪,今日好凍,可能因為落雨加上風gwa

我叫左Hazelnut latte(tall/hot)
味道還可以,hazelnut好似多左少少
蓋過latte的味道
朋友叫了Mocha(tall/hot)
她說不錯耶
另一朋友要了一支juice+朱古力合桃批
合桃好好味,但批邊同底太硬同冇乜味
改善下好wor

可能係因為美心的關係吧
呢排都係比較喜歡pacific的coffee
但食物好似starbucks好d
2005-07-29 15 浏览
set完場,路經pacific,見有新產品o既易拉架楝o左門口,二話不說走入去買杯試。 原來係rocky road chilino(之前好似出過),得一個tall size,但杯drink要$33,感覺好唔抵,而且裡面o既棉花糖打得唔夠爛,一飲已有成舊棉花糖塞住o係支飲管裡面,但咖啡味唔錯,若果糖漿落少會更理想。
2005-02-22 6 浏览
今次新出o左rocky road mocha,但只係得tall size供應,星期日來這兒時,便要了一杯試。其實都冇乜特別,只是多了些棉花糖,另外店員說o既兩款糖漿完全飲不出,只係飲到似朱古力奶多過似mochao既飲品,不過呢杯mocha都頗甜,或許有機會再試時叫店員落少一點棉花糖。
食品:燕麥核桃提子曲奇/Oatmeal Walnut Sultana Cookies($10)評語:體積只有手掌那麼大,卻相當足料,啖啖都有提子乾或核桃肉。質地濕潤,口感煙韌扎實,頗飽肚。較‘田野太太’的曲奇更有口感;吃完絕不會有‘食風’的感覺;感覺更划算!
2004-08-25 11 浏览
太平洋早排出左隻朱古力批咖啡好好味,入面加左朱古力粉,咖啡粉,2至3件朱古力蛋糕,再加冰攪碎,飲落有蛋糕粒,好好味。但間間舖製作出來都各異,試過ifc個間奇差,成口都係冰,完全攪唔碎,都幾搵笨,因為大杯裝都要成36元,不過睇你好彩與否,某幾間真係幾好味,例如九龍灣、中環荷里活道兩間都ok,味道好濃,尤其中環荷里活道個間環境仲好寧靜,好舒服,不妨去試下。但大家記住張卡吸印,每買一杯一個,14個可換回咖啡一杯。

但大家記住張卡吸印,每買一杯一個,14個可換回咖啡一杯。
2004-08-23 5 浏览
行完電腦展好攰,要搵個地方歇下腳.呢間pacific coffee都幾大間,好闊落.枱與枱之間的距離都幾遠下.講野大聲d都唔怕比人知.要左一杯榛子latte,聞就好香.但係飲落就好淡.好似冇咩味.另外要左一杯berries frenzy.雖然係berries,但都唔會好酸,幾好飲.加埋cream就更滑啦.另外要多左件blueberries cheesecake.個texture幾好.cheese入面都有blueberries.可惜cheese味較輕.
行完電腦展好攰,要搵個地方歇下腳.

2004-06-25 11 浏览
買左芒果汁$20同一包doritos$7,芒果汁係100%芒果&冇其他野落,而且都幾大樽,包野$7真係唔多抵,哩度好闊落,唔錯~
買左芒果汁$20同一包doritos$7,
芒果汁係100%芒果&冇其他野落,
而且都幾大樽,
包野$7真係唔多抵,
哩度好闊落,唔錯~
2004-05-01 20 浏览
此店坐得好舒服....坐位較闊...比其它店好...品質跟其它無大分別....只是較為坐得舒服...