2024-01-21 178 浏览
Pacific coffee的凍鮮奶咖啡是一種非常受歡迎的飲品,特別是在夏天。它結合了濃郁的咖啡香氣和冰涼的鮮奶,帶來一種令人愉悅的口感和清涼感。這種飲品通常使用新鮮的咖啡豆和高品質的鮮奶製作,並添加適量的糖或糖漿調味。在Pacific coffee可以品嚐到優質的凍鮮奶咖啡。這些裏通常專注於咖啡的品質和製作過程,以確保每一杯咖啡都能夠提供最好的口感和風味。你可以選擇不同的咖啡豆和濃度,根據自己的口味偏好定製你的凍鮮奶咖啡。無論是作為一種清涼的夏日飲品,還是作為一種享受生活的方式,凍鮮奶咖啡都是一個受歡迎的選擇。在Pacific coffee的咖啡店裡,你可以找到高品質的凍鮮奶咖啡,同時體驗這個獨特地區的風情。無論你是當地居民還是遊客,都可以在Pacific coffee中品嚐到這種美味的飲品。
2024-01-20
下午茶
2023-12-23 72 浏览
天氣凍,最後喝熱飲。揀了Matcha Latte 加糖,用瓦杯更有質感。等了一些時間,喝下去有些苦,有泡沫而沒有奶的質感。喝到最後見杯底有渣,水準十分之不專業,冇下次。
2023-12-22
2023-08-06 148 浏览
22-7-2023 (Sat)朝,同老公喺屋企食咗啲嘢再送膠後去行街,但時間太早,舖頭未開門吧,先搵個地方坐吓先啦,咁啱見到呢間有好坐嘅位,於是入嚟.老公就自己用$43.00買咗杯中凍朱古力咖啡飲,而我因為有啲感冒,所以自己去睇吓有咩嘢啱飲,答案係冇嘅.咁我唯有等老公飲完佢嘅份量後至飲,到我飲時,好似感受唔到朱古力味,有咖啡嘅甘,但唔苦.味道:2.8分之後我未想行住,於是老公就睇吓有咩嘢食,喺橙味鬆餅同檸檬芝士蛋糕揀,我揀咗後者,盛惠$36.00.件蛋糕口感同味道都正常冇問題.味道:3分環境:唔知咩問題,冷氣唔多夠,係達到只可接受嘅程度.衛生:唔會有人抹枱.服務:自助形式都算,走嘅時候回返餐具俾佢哋,唔該都冇聲.2.5分抵食係 2.75分     上次食評係2021年7月27日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/blue-%E5%94%94%E5%A4%9A%E6%8E%82-e4103933

老公就自己用$43.00買咗杯中凍朱古力咖啡飲,
中凍朱古力咖啡
中凍朱古力咖啡
而我因為有啲感冒,所以自己去睇吓有咩嘢啱飲,答案係冇嘅.

味道:2.8分

檸檬芝士蛋糕
檸檬芝士蛋糕
件蛋糕口感同味道都正常冇問題.
味道:3分

環境:
唔知咩問題,冷氣唔多夠,係達到只可接受嘅程度.

衛生:
唔會有人抹枱.

服務:
自助形式都算,走嘅時候回返餐具俾佢哋,唔該都冇聲.
2.5分

抵食係 2.75分

2023-07-22
$39.5 (早餐)
2023-07-16 93 浏览
今日黃昏8pm去喝咖啡,人不多,買了咖啡Latte,見店員拖地感到奇怪,在地鐡隔離估不會太早關店。再到門前看關8:30pm。落單時店員冇提,樓上角落另一大型品牌嘅連鎖咖啡店10pm先close,令這間體驗很差。
2023-07-14
2023-07-08 139 浏览
July 7th one day after my birthday, went to Kolour Mall Pacific Coffee House. Top up my loyalty card, sat down waiting for a friend.After an hour was time to take my medicine, requested the young girl and the man with glasses to give me a glass of water. I was told I need to purchase something only then they can give me tap water. I was shocked.I told them I just topped up my loyalty card with you guys. The staff said it does not account to purchase so I need to buy something, I tried to reason with them but they didn't budge.

No more humanity at PCH served by humans who have got their entire moral compass screwed up....

Sad, do not give your business here better coffee shops out there, this brand has a short life from my predictions after this recent incident with me.

No amount of sorry or remorse will bring back how they made me feel that day for a glass of water.

Inhuman staff....
2023-07-07
$50 (早餐)
庆祝纪念
生日
2023-06-14 92 浏览
Spark your zest! 返咗成日工,已經好鬼攰約咗朋友拎野,點知早咗到出面咁熱,就喺地鐵站附近嘅綠揚坊揾間cafe坐見到呢杯🍋鮮檸檬梳打錫蘭蘋果茶做緊promotion 就買黎試吓檸檬x梳打x蘋果三樣我都中意,咁正得唔得㗎😋加咗蘋果糖水,夠晒甜仲有有氣梳打水,飲落好清涼解渴不過錫籣茶味如重返啲就好整體味道似冇酒精嘅蘋果酒好飲嘅 不過有啲貴始終材料普通 自己屋企整都得但係如果咁晏唁想飲咖啡試下都有新鮮感
Spark your zest!
返咗成日工,已經好鬼攰
約咗朋友拎野,點知早咗到
出面咁熱,就喺地鐵站附近嘅綠揚坊揾間cafe坐
鮮檸檬梳打錫蘭蘋果茶

見到呢杯🍋鮮檸檬梳打錫蘭蘋果茶做緊promotion
就買黎試吓
檸檬x梳打x蘋果
三樣我都中意,咁正得唔得㗎😋
加咗蘋果糖水,夠晒甜
仲有有氣梳打水,飲落好清涼解渴
不過錫籣茶味如重返啲就好
整體味道似冇酒精嘅蘋果酒
好飲嘅 不過有啲貴
始終材料普通 自己屋企整都得
但係如果咁晏唁想飲咖啡
試下都有新鮮感
2023-06-13
$47 (其他)
鮮檸檬梳打錫蘭蘋果茶
2023-01-01 205 浏览
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於荃灣綠陽坊嘅「太平洋咖啡」偷閑一番。 最理想嘅生活莫過於每一日係返工嘅時間偷閑幾個鐘😆😆😆去咖啡店嘆下咖啡食下小食,理想還理想… 現實一個星期偷到一次已經好開心啦🪖🪖🪖。美食攻略:今次同大家分享一下佢哋嘅「Sausage Roll + Americano 」。 呢個Sausage Roll我覺得我係香港食過最好味嘅一個。 外皮鬆脆實在,香腸唔會太咸亦不失應有嘅味道又有口感,夾埋酥皮一齊食真係味覺享受,再配搭一杯熱美式😌,為每日帶來美妙嘅開始。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚環境:🌝🌝🌝🌝🌚服務:🌝🌝🌝🌝🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌝🌚
環境:🌝🌝🌝🌝🌚
服務:🌝🌝🌝🌝🌚
賣相:🌝🌝🌝🌝🌚
$50 (早餐)
約左🤴🏻6:00,點知出左門口先知佢要加班到8:00☹️☹️,唯有去Cafe 邊飲邊等啦😗😗咁啱Pacific Coffee 30th周年,推出咗一系列嘅優惠,包括用手機app付款有9折😚😚~~~特選抹茶鮮奶🥤~~~綠色嘅一杯飲品,抹茶味同牛奶味大約各一半,抹茶嘅回甘味幾重,我點嘅係正常甜,但好似飲緊 ‘微甜 ’😐😐,如果茶嘅質感再厚實啲會更好🤭🤭~~~烤肉卷🫔~~~外表幾討好,職員會幫加熱(讚),用酥皮包住中Size嘅肉腸,酥皮唔算厚,所以食落唔太酥脆,有少少黏比較難切但可接受😀😀。香腸呈粉紅色有少少黑椒吊味,腸味就一般,但幾鍾意個肉卷唔係好油,所以整體OK😜😜
~~~特選抹茶鮮奶🥤~~~

~~~烤肉卷🫔~~~
2022-07-21
$63.9 (其他)
2022-01-02 213 浏览
假日同朋友傾偈梗係最好去咖啡店啦!去咖啡店除咗飲咖啡之外,仲可以叫乳酪食㖭!今次我叫咗杯雜莓乳酪杯配紅莓穀物, 杯乳酪相當層次豐富,上層鋪滿穀物, 中間嗰層充滿牛奶味, 最底下個層充滿唔同嘅雜莓,例如紅莓、藍莓等, 紅藍黑白四種色充滿著乳酪入面,色彩鮮艷無比!乳酪貴為超級食物,含極高鈣質;香脆的穀物又能提供足夠能量,加上鮮甜有益的水果,營養豐富,吃完還有足夠的飽腹感,健康有營大滿足!當作早餐或飯後甜品均可。
假日同朋友傾偈梗係最好去咖啡店啦!

去咖啡店除咗飲咖啡之外,仲可以叫乳酪食㖭!

2021-07-27 287 浏览
前(25-7-2021 Sun)日同老公繼續買家品前食個晏,由於都快到食晏時間,由於25號喺Euro GoGo食完後,至記得呢喥有Pacific Coffee,於是決定嚟呢間. 我啱去到都仍有位嘅,睇完嘢食,牛角包唔太吸引,我就決定要:1. $46.00嘅蟹肉香草意式三文治配蜜糖芥末醬揭開睇,有菜同青瓜.食落,個包都脆脆地嘅,蟹肉好多亦鮮味,但咩蜜糖芥末醬呢?我食唔出.味道: 3分2. $39.00 嘅芒果其樂冰(中)店員主動問要唔要忌廉,我答要.咁杯嘢顏色ok嘅,飲落,好甜,味道似芒果糖咁假,冇乜芒果味,飲到最後有啲似芒果奶昔.味道: 0.5分3. 老公買$26.00嘅麵包焗布甸面上嘅麵包脆,蛋熟滑唔太甜,裡面重有提子乾同焦糖,ok嘅.味道: 5分4. 老公買$28.00嘅忌廉雞肉蘑菇批呢個味道唔錯,口感亦正常.味道: 5分5. 老公買$41.00嘅Mocha(中)都幾大杯,由於我覺得芒果其樂冰丸甜,就飲兩啖,呢個唔多飲到朱古力味,一般.味道: 2分服務:買完後,店員會將食身叮返熱.價錢:原本冇乜好講,只係佢啱唔會俾收據,而食物價錢牌又睇得唔太清楚(尤其是最低嗰層),攪到我啱估估吓,

我啱去到都仍有位嘅,睇完嘢食,牛角包唔太吸引,
我就決定要:

1. $46.00嘅蟹肉香草意式三文治配蜜糖芥末醬
蟹肉香草意式三文治配蜜糖芥末醬
揭開睇,有菜同青瓜.
蟹肉香草意式三文治配蜜糖芥末醬
味道: 3分

2. $39.00 嘅芒果其樂冰(中)
味道: 0.5分
芒果其樂冰(中)
左: 蟹肉香草意式三文治配蜜糖芥末醬, 右: 芒果其樂冰(中)

3. 老公買$26.00嘅麵包焗布甸
麵包焗布甸
面上嘅麵包脆,蛋熟滑唔太甜,裡面重有提子乾同焦糖,
ok嘅.

味道: 5分

4. 老公買$28.00嘅忌廉雞肉蘑菇批
忌廉雞肉蘑菇批
呢個味道唔錯,口感亦正常.

味道: 5分

5. 老公買$41.00嘅Mocha(中)
都幾大杯,
Mocha(中)
味道: 2分
左: 忌廉雞肉蘑菇批, 右: Mocha(中)

服務:
買完後,店員會將食身叮返熱.

價錢:
原本冇乜好講,只係佢啱唔會俾收據,而食物價錢牌又睇得唔太清楚(尤其是最低嗰層),攪到我啱估估吓,重特登行返出去睇.
2.5分
2021-07-25
2021-01-08 303 浏览
今日氣溫得7度,真係凍,心想飲杯熱飲增加熱能。行過太平洋咖啡廳,見到有個大招牌宣傳兩款新春叫柑牛的特色咖啡,拿拿聲買左杯柑牛朱古力咖啡回家飲。因為沒有加鮮忌廉,所以單純細味朱古力的濃厚味道,口感滑,甜度適中,飲飲下又食到絲絲柑肉,以為加左生果味道會怪怪地,飲落又幾得意,始終係咖啡的濃香蓋過左D柑香。飲左一杯即時感覺溫暖。平時飲開朱古力咖啡的我就覺得有冇柑都差唔多,不過因為要用金字的諧音,所以加柑肉,創造有點新意思也是好事。

柑牛朱古力咖啡
2021-01-08
外卖自取
柑牛朱古力咖啡
2020-04-02 290 浏览
這日找到一個開揚而不擠迫的咖啡店喝下午茶,除了叫了一杯cuppacino,還有一件布甸蛋糕。布甸質感綿密,很有滿足感,配上一口濃濃的泡沫咖啡,配合得天衣無縫,很有特色小店的風味。
2019-10-21 188 浏览
話時話做 #小秘書 間唔中都有啲著數㗎,尤其係幫老闆買嘢、安排 #會議 中嘅 #早餐、#茶點... 我都會盡量簽 #信用卡。不單止可以賺積分,有時做埋 #會員,仲有 #餐廳 嘅 #優惠🤩 呢排我就勁多幫襯 #PacificCoffee,賺賺埋埋啲積分仲可以換 #下午茶 添🙏🏻 實在一舉兩得!呢日唔知做乜鬼,食完碗 #烏冬 都覺得未夠飽😅 個心不知幾想食啲甜嘢安慰下自己,每次經過 #PacificCoffee,我都會買支 #石榴檸檬汁,呢次更加犀利,要埋件 custard tart先至夠滿足🤩 件custard tart好重蛋香味,吉落去軟綿綿咁,味道超乎想像好👍🏻 加上係用積分免費換嘅,好開心呀💙

2019-10-19
宵夜
用餐优惠
優惠券
2019-10-17 212 浏览
星期日我多數在荃灣揾吃!9月某個星期日行過Pacific Coffee見杯話梅梳打好爽咁,見行到熱熱哋整杯飲先。 我喜歡話梅梳打可惜車爸爸不愛,他反而看上了柚子話梅抹茶其樂冰$46,坦白講看賣相我冇乜興趣,不過世事無絕對喝一口帶柚子和話梅的酸香,加上一點遺和感也沒有的甘醇抹茶,這杯柚子話梅抹茶其樂冰認真層次豐富。  我的話梅梳打$42是我喜歡的清爽飲品,原來用上么鳳的靚話梅來泡製,喝下鹹酸加上清香好解渴耶! 其實隔了兩星期想再去飲話梅特飲,可惜原來限時供應已經完畢!既然一場來到又試試另一限時秋季特飲為*梨*鍾情吧! 冷熱的為*梨*鍾情是蜜梨胚芽燕麥奶咖啡,和蜜梨薏仁燕麥奶其樂冰,熱飲蜜梨胚芽燕麥奶咖啡$42當然是車爸爸的,我偷偷嚐了一口面層有蜜糖和胚芽粒口感十分豐富,加了燕麥奶和梨蓉令咖啡更滑溜更甜蜜,味道口感也十分不錯。 而喜歡凍飲的我則選了蜜梨薏仁燕麥奶其樂冰$46,同樣加入梨蓉只是混於綿滑沙冰中,還有勁富口感的薏仁珍珠,在甜蜜之中帶煙韌口感好過癮。

2019-09-29
其他
2019-08-14 181 浏览
一到sem尾考試重要時期,最佳温書地方一定係Pacific coffee,荃灣綠楊店呢間pacific coffee係我每星期常來的温書地方!我飲過好多間嘅焦糖咖啡,呢一間一定係最好飲的!佢地沖嘅咖啡份量十足!唔會好重奶味,反而係咖啡味偏重!個人特別喜歡飲💕而且啲staff好細心!好主動問你需唔需要杯水,因為通常飲完咖啡,嘴裡都存留陣陣餘味🤢🤢🤢呢到星期一至五都無乜人,所以平日去一定有位坐,好靜,每次去温書做功課都好有效率添!如果想去coffee shop坐,我強烈推薦呢間Pacific coffee😍😍😍😍😍
焦糖咖啡
焦糖咖啡