2024-01-30 31 浏览
去開太子random 搵左間串燒食,見佢7點都未到已經好多枱滿晒,食物真心不錯!馬友-燒得好好!魚皮係薄脆的,重點係魚肉好肥美鮮甜!馬友好大條,真的啖啖肉-加上檸檬汁好清甜和牛肋串-牛味極濃郁,肥美,咬落係juicy 的厚燒玉子-非常有驚喜!蛋味好香濃-唔會太甜,口感外實內軟,真心好食日式汁燒魷魚筒-$98呢個份量呢個質素係好抵食!-魷魚筒好鮮,十分彈牙,魷魚鬚位燒到好香,襯啤酒一流鹽燒牛舌串-每舊都厚切,唔係日式嗰種燒法係偏中式的做法-牛味濃,加少少辣粉調味已足夠雞腎串-好juicy, $20 一串有5塊-邊邊位燒至微焦好香口原條蒜蓉燒茄子-好大的一條!蒜蓉好足料,溶哂落茄子肉好入味韮菜-簡單但燒得出色黑松露什菇墨西哥薄餅-另一味有驚喜的菜式!黑松露&芝士&菇都好豐富-皮係脆口,外脆內creamy好有口感蒜蓉燒蠔-蠔唔算好大隻但好鮮甜,蠔肉圓潤-蒜蓉好足料入味

馬友
-加上檸檬汁好清甜

和牛肋串
-牛味極濃郁,肥美,咬落係juicy 的

厚燒玉子
-非常有驚喜!蛋味好香濃
-唔會太甜,口感外實內軟,真心好食

日式汁燒魷魚筒
-$98呢個份量呢個質素係好抵食!
-魷魚筒好鮮,十分彈牙,魷魚鬚位燒到好香,襯啤酒一流

鹽燒牛舌串
-每舊都厚切,唔係日式嗰種燒法係偏中式的做法
-牛味濃,加少少辣粉調味已足夠

雞腎串
-好juicy, $20 一串有5塊
-邊邊位燒至微焦好香口

原條蒜蓉燒茄子
-好大的一條!蒜蓉好足料,溶哂落茄子肉好入味

韮菜
-簡單但燒得出色

黑松露什菇墨西哥薄餅
-另一味有驚喜的菜式!黑松露&芝士&菇都好豐富
-皮係脆口,外脆內creamy好有口感

蒜蓉燒蠔
-蠔唔算好大隻但好鮮甜,蠔肉圓潤
-蒜蓉好足料入味

燒澳洲龍蝦做優惠價$78半隻,我們分別選了蒜蓉,和芝士味,龍蝦肉質爽口彈牙蒜蓉可以帶出龍蝦嘅鮮甜,芝士味比較甘香安格斯牛肋串,肉質比較有口感,牛味香濃鹽燒牛舌串,厚切的牛舌燒得外脆內軟,咬落非常多汁豬頸肉串,配上特製的辣汁,很有泰國風味羊肉串,燒得剛剛好,羊肉味香濃燒日本甜心蕃薯,有香甜的番薯味,咬落有Q彈的感覺原條的蒜蓉燒茄子,可以拉起一絲絲的茄肉,香噴噴的蒜味非常吸引牛油金菇包的味道得好,不會太濃而掩蓋牛油的香味低溫紐西蘭羊扒,燒得七成熟,肉質非常嫩滑香煎鵝肝配紅酒汁,煎得非常香脆,咬落甘香美味😋燒蠔分別選了蒜蓉和白汁芝士味,蠔肉肥美鮮甜,兩種味道各有特色!

安格斯牛肋串,肉質比較有口感,牛味香濃

鹽燒牛舌串,厚切的牛舌燒得外脆內軟,咬落非常多汁

豬頸肉串,配上特製的辣汁,很有泰國風味

羊肉串,燒得剛剛好,羊肉味香濃

燒日本甜心蕃薯,有香甜的番薯味,咬落有Q彈的感覺

牛油金菇包的味道得好,不會太濃而掩蓋牛油的香味

低溫紐西蘭羊扒,燒得七成熟,肉質非常嫩滑

香煎鵝肝配紅酒汁,煎得非常香脆,咬落甘香美味😋

78蚊半隻鐵板芝士龍蝦🦞
78蚊半隻鐵板芝士龍蝦🦞
  • 蒜蓉燒茄子(原條)
  • 蒜蓉燒蠔
  • 牛油燒開邊大花蝦
  • 鹽燒白鱔
  • 多春魚
2024-01-25 285 浏览
同朋友去串燒店小聚一番,正好餐廳做緊10週年優惠!○1664啤酒買一送一 ○澳洲龍蝦( $78 半隻)今晚揸車唔飲酒喇~ 澳洲龍蝦▫️可以擇蒜蓉燒或者芝士燒,我覺得芝士配龍蝦係最夾☺️ 焗到好靚金黃色,芝士味香濃,龍蝦肉略為乾左少少~牛油金菇包▫️牛油溶化後浸滿成包金菇,勁邪惡但又好正!蒜蓉燒茄子▫️原條真心正, 逐條逐條撕開茄子肉 ,蒜味十足!鹽燒白鱔▫️ 魚皮燒到香脆 ,肉質軟嫰彈牙, 每一口都食到陣陣油脂香味 !多春魚▫️平時BBQ已經好鐘意食 ,裡面脹卜卜好多魚春 ,廿五蚊有三條, 正🤩雞腎串▫️ 粒粒爽口又有嚼勁! 蒜蓉燒蠔 ▫️ 好香蒜味🦪蠔肉入口仲好juicy!韭菜花▫️ 口感爽嫰, 最重要係完全無渣!泰國盧筍 ▫️ 脆綠鮮嫰 ,條條都好爽口!環境乾淨企理 ,款式種類多,性價比高!而家好多餐廳都收早,難得呢度營業時間去到凌晨2點,好適合同朋友聚會啤一啤 食下野😀
同朋友去串燒店小聚一番,正好餐廳做緊10週年優惠!
○1664啤酒買一送一
○澳洲龍蝦( $78 半隻)

今晚揸車唔飲酒喇~

牛油金菇包▫️牛油溶化後浸滿成包金菇,勁邪惡但又好正!

雞腎串▫️ 粒粒爽口又有嚼勁!

蒜蓉燒蠔 ▫️ 好香蒜味🦪蠔肉入口仲好juicy!

韭菜花▫️ 口感爽嫰, 最重要係完全無渣!
泰國盧筍 ▫️ 脆綠鮮嫰 ,條條都好爽口!

2024-01-18
2024-01-21 202 浏览
夜晚和Foo 下班收工後,去了太子,食一食串燒,輕鬆一下。我們去的是鄰近太子地鐵站的好燒式串燒專門店,地方夠大,通風系統都好,所以食完都不會感到衣服有燒烤的味道。人均消費大概$295。臨走時發現原來附近有去皇崗的車,如果要北上按摩,來回大陸真方便,哈哈。日式汁燒魷魚筒$98一整條燒魷魚,光是賣相就很吸引。魷魚厚肉,雪白,燒過加特調醬,風味佳,夠惹味。煙肉燒蠔$36蒜蓉燒蠔$36蠔身肥大肉厚,燒的時間恰到好處,剛熟狀態。蒜蓉配蠔,味道好夾。煙肉配蠔,咸香的煙肉,令燒蠔更香口特別。松葉蟹蓋配多士$85一上枱,要相機先食。擺設很美,完整蟹殼裝着蟹膏,加牛油多士一起吃,感覺很高級,哈哈。味道偏濃,加杯啤酒就一流。(BEER 買一送一😌)安格斯牛肋串$30牛柳串$22雞軟骨$20羊肉串$22煙肉金菇卷$22煙肉蘆筍卷$22串燒豆腐$22 即叫即燒。燒制時間都好快。羊肉不太有羊臊味,牛柳和安格斯都肉質嫩,煙肉蘆筍卷的蘆筍爽脆可口,配搭煙肉,滋味在心頭。泰式燒豚肉$42一客份量都頗多,肉嫩有汁,啖啖肉。蒜蓉燒茄子$40原條燒,賣相吸引。燒得乾身可口,調味惹味豐富,一絲絲的夾出來吃,很好吃。加多寶$1

日式汁燒魷魚筒$98

煙肉金菇卷$22
煙肉蘆筍卷$22
串燒豆腐$22

泰式燒豚肉$42
一客份量都頗多,肉嫩有汁,啖啖肉。

蒜蓉燒茄子$40

加多寶$19
2024-01-16
同班閨蜜齊齊來到這家串燒店,嘆番把啤酒,一齊叫咗一大輪串燒。而家嚟講講其中啲印象深刻嘅啲菜式啦!首先,個鹽燒白鱔真係一流👍👍,又新鮮又爽滑,賣相得來又食得出精心燒製嘅功夫。再嚟,燒露筍嘜口感撩人,外表金黃,一咬落去卻係軟綿綿,真係充滿驚喜😮!嗱,唔好話我多口,啲原條燒茄子真係勁正宗🍆,皮烤得脆卜卜,搭配大量蒜蓉,一嚟香味撲鼻,二嚟入口即化,簡直係茄子控嘅天堂!再配上冬陰公豬肉,個酸辣味激發味蕾,話咁快就見底囉~其實我成晚心水嘅還有嗰隻北寄貝🐚,佢嗰份量碩大,每一啖都係鮮味滿分,食到尾都幾稔滿😌。錦上添花,北寄貝上面嗰啲魚子,咸香帶勁,提升哂味道層次。仲有冇乜好講?飲杯生啤咯,搞掂今晚!下次一定會再嚟試吓其他啲人氣菜式,繼續吊詭我啲味蕾啊!🍻🔥

2024-01-20 20 浏览
風味滿滿選擇想不到亦有特別的食物,跟別的店子不同。會想再吃的店鹽燒馬友整條馬友燒得魚香滿滿爽口,鮮甜加上監味很香。性價比高,很推薦!必點開胃菜醬汁! 有泰式涼拌之感香蒜白酒沙白扁意粉沒沙的沙白,油香滿分,意粉爽口!份量多,整個擺盤用心,香氣滿又不油膩。沙白爽口,鮮甜加上蒜蓉。性價比高,很推薦! 牛柳串燒肉汁,好脆口,沾上酸辣醬惹味。燒雞髀大大隻美味雞髀,肉彈牙,味鮮甜又做到肉質緊實串燒魷魚調味都好豐富,選蜜糖,甜中又有魷魚香。龍蝦汁大蝦意粉西式龍蝦汁煮出蝦味,快樂滿滿餐廳,鮮甜的小蕃茄,加上龍蝦汁。口感豐富,作為主吃不錯,足夠兩人享用,味道有龍蝦香,流出濃濃肉汁,嫩香口感中突圍,香濃味是人氣的主打,快樂之口感,滿滿之口味。
風味滿滿選擇

想不到亦有特別的食物,跟別的店子不同。會想再吃的店

鹽燒馬友

香蒜白酒沙白扁意粉

牛柳串燒
肉汁,好脆口,沾上酸辣醬惹味。

燒雞髀
大大隻美味雞髀,肉彈牙,味鮮甜又做到肉質緊實

串燒魷魚
調味都好豐富,選蜜糖,甜中又有魷魚香。

龍蝦汁大蝦意粉

口感中突圍,香濃味是人氣的主打,快樂之口感,滿滿之口味。

2024-01-18 16 浏览
太陽跌落海嘅時候,我同三五知己撩起褲腳,入咗太子區嘅好燒式串燒專門店。店面唔算巨大,但一踏入去就聞到一股撲鼻嘅炭火香,令人頓時食指大動!🤤首先,嗰碟蒜蓉燒茄子真係開胃,茄子肉腍到化,每條好似蘸滿咗蒜香同煙燻味,嚟到嘅話絕對唔可以錯過!蒜蓉包更加係一絕,多士夾雜著牛油嘅香脆,再嚟點蒜粒,口感係咁軟嘅同時又帶點刺激嘅平衡,流晒口水啦!😋煙肉蘆筍卷都出奇地好食,煙肉嘅鹹香包住椴木茸,夾雜蘆筍嘅爽脆,真係咸香中帶有清新。再講吓海鮮部分,鹽燒白鱔皮燒得脆口,裏面嘅魚肉又嫩,攞醬油輕輕一蘸,嘩,爆炸嘅鮮味!🐠而龍蝦汁大蝦意粉就啱晒哩啲鍾意濃郁口味嘅食客,大隻蝦仁彈牙,龍蝦汁撈勻意粉每條,呢個混合咗海鮮同意大利風味嘅組合,簡直係華麗嘅邂逅!總括嚟講,今晚喺好燒式嘅經歷夜夜笙歌。店員嘅服務又好,氣氛又輕鬆,真心推介給想放鬆一晚,邊嘆串燒邊談天嘅你!🍢👌

香港地吃串燒都是偏貴的,不過剛好這間店的性價比較高,所以吃串燒也能大口大吃的吃肉!而且剛好有超划算的龍蝦優惠,真的不叫龍蝦都對不起自己!難怪晚上的人氣那麼多!龍蝦(78元/半隻)這個十週年優惠性價比真的超高,龍蝦大大隻,肉飽滿,口感非常彈牙,味道鮮甜多汁,說明真的是用上了新鮮的澳洲龍蝦!我兩隻味都選了,蒜蓉味惹味點,芝士就焦香奶滑點!辣椒蒜片什菜意粉(88元)非常健康的一款意粉,味道蒜香味重點,有牛油香,一點點辣味,意粉比較爽滑!黑松露菌蝦多士(68元/4件)多士炸得非常鬆化,蝦滑彈牙,黑松露增香!鹽燒牛舌串(30元)厚切的牛舌,吃起來口感非常軟嫩,牛味香濃!燒雞胸軟骨(35元/2串)性價比挺高的,雞肉味香濃,雖然是雞胸,但口感還是挺嫩的,軟骨爽脆!羊肉串(22元)這價錢那麼多肉,超划算,羊肉帶點筋,所以比較有彈性!陰公豬(30元)用的是豬腩肉,燒得外焦裡爽嫩的!和牛肋串(42元)吃起來非常柔軟多汁,有油香!蒜蓉燒蠔(36元)蒜蓉味很足,蠔味香濃!鮮檸樂(22元/杯)可樂18元,檸樂才22,那肯定要檸樂!

龍蝦(78元/半隻)

辣椒蒜片什菜意粉(88元)

黑松露菌蝦多士(68元/4件)

多士炸得非常鬆化,蝦滑彈牙,黑松露增香!

鹽燒牛舌串(30元)

厚切的牛舌,吃起來口感非常軟嫩,牛味香濃!

燒雞胸軟骨(35元/2串)

羊肉串(22元)
這價錢那麼多肉,超划算,羊肉帶點筋,所以比較有彈性!

陰公豬(30元)

用的是豬腩肉,燒得外焦裡爽嫩的!

和牛肋串(42元)
吃起來非常柔軟多汁,有油香!

蒜蓉燒蠔(36元)

蒜蓉味很足,蠔味香濃!

鮮檸樂(22元/杯)

可樂18元,檸樂才22,那肯定要檸樂!
2024-01-11
2024-01-11 26 浏览
因為好耐冇食串燒, 以前都試過旺角分店, 覺得幾好, 咁就今次試下太子呢間.之前已經訂左台, 所以一到就可以入得.當日有生啤1664買一送一, 不過朋友唔飲酒, 所以冇叫到肉類, 海鮮, 蔬菜類我都叫左點左D, 質素都好平均, 十分唔錯.海鮮既話我推介4色蠔, 佢係煙肉, 香蒜, 什菌同埋白汁芝士燒蠔, 味道同打卡影相都一流另外扇貝都係必食, 好厚肉, 新鮮.肉類方面我就推介牛柳串, 好淋身, 牛味重, 配單酒一流. 另外鐘意食羊既會有羊肉串, D肉類都係新鮮同燒得好.蔬菜方面就推介雞脾姑同燒波羅, 前者爽滑彈牙, 後者離遠已經一陣香甜味, 必點
之前已經訂左台, 所以一到就可以入得.
當日有生啤1664買一送一, 不過朋友唔飲酒, 所以冇叫到

另外扇貝都係必食, 好厚肉, 新鮮.

2024-01-08 145 浏览
太喜歡吃串串燒烤,今晚來到太子覓食去,較早時間到達,不用等位就可直接入座。環境大,食物項目選擇多,不止燒烤,還有意粉等主食也一應俱全。有辣度可選點了中辣,另外店方提供了自家制的泰式酸辣醬,很醒胃。以下食物按順序上菜而介紹:龍蝦汁大蝦意粉肚子餓了,特別點了一份主食填肚子,意粉即叫即煮,彈牙。大蝦爽脆,扁意粉完全掛滿龍蝦汁,濃縮不膩,量不多。辣酒煮花甲店員大力推介,於是下單。蜆肉肥美大隻,想不到的新鮮,最重要是無沙,且辣汁入味,不會嗆喉攻鼻,量也不少。底下舖有粉絲,加了蒜蓉,由於相當吸味,口味稍重,有少許蓋過沙白的甜了。燒日本雞泡魚乾有少少厚度,燒完入面還保持到水份,質地煙韌,加上沙律醬更惹味。燒原條蒜蓉茄子🍆必點必點必點😍要讚,對比內地滿是油的燒茄子🍆這個簡直是走油😊好大個呀😊實在超值,整條大茄子滿佈蒜蓉蔥花,賣相一流,肉厚滿足。燒雞腎具咬口,一粒粒吃好方便,每件大小適中,方便進食。燒羊肉串富羊膻,質地幼細,燒得剛剛好,帶有少許油香。多春魚吃時感覺到滿口卜卜聲,細細條,香口滋味。燒得皮脆肉嫩,魚味迫人。安格斯牛肋串牛味濃縮,肉質嫩滑,香味四溢。燒魷魚鬚做得挺香口,送酒佳品。燒日本芝士年糕

以下食物按順序上菜而介紹:

龍蝦汁大蝦意粉
肚子餓了,特別點了一份主食填肚子,意粉即叫即煮,彈牙。

大蝦爽脆,扁意粉完全掛滿龍蝦汁,濃縮不膩,量不多。

辣酒煮花甲
店員大力推介,於是下單。

燒日本雞泡魚乾

燒原條蒜蓉茄子🍆

燒雞腎
具咬口,一粒粒吃好方便,每件大小適中,方便進食。

燒羊肉串
富羊膻,質地幼細,燒得剛剛好,帶有少許油香。

多春魚
吃時感覺到滿口卜卜聲,細細條,香口滋味。

燒得皮脆肉嫩,魚味迫人。

安格斯牛肋串
牛味濃縮,肉質嫩滑,香味四溢。

燒魷魚鬚
做得挺香口,送酒佳品。

燒日本芝士年糕
很喜歡是燒不是炸,芝味突出,口感如薯蓉,入口軟綿綿,一定要試。

燒雞軟骨
熱騰騰,即叫即燒,脆骨每口都食得到脆脆咬口,燒得不過乾。

娃娃菜
辣粉均勻滿佈,蔬菜最索辣,相當刺激。娃娃菜有菜甜,香辣可口。

食後感:食客蠻多,氣氛熱鬧。廚師🧑‍🍳手勢到家,小菜意粉🍝味道不輸燒烤。
2023-12-28 37 浏览
📍太子同朋友慶祝生日,佢揀咗食呢一間串燒,留意咗好耐今日就過嚟睇吓。而家啤酒仲做緊買一送一優惠!$30 安格斯牛肋串$30都好抵食,牛味香濃,有口感。$22 雞中翼(2隻)雞翼燒到外脆嫩,好惹味。$20 日式雞柳串雞柳估唔到都份量幾多,唔係細細串$35 燒雞胸軟骨串(2串)超有咬口,比起食普通雞軟骨特別。$26 鴨舌串最鍾意食呢個鴨舌,超惹味,又有肉。$22 羊肉串朋友食呢個羊肉串,佢都話幾好食。$26 燒日本芝士年糕(2件)呢個芝士年糕用燒嘅方式,好食過平時喺出邊食到嘅炸芝士年糕。$52 燒日本雞泡魚乾雞泡魚乾超正,配酒一流。$32 翠玉瓜(1份)翠玉瓜好大份,鮮嫩多汁。$19 娃娃菜娃娃菜份量都好多,唔會乾噌噌。$19四季豆四季豆好惹味。$24泰國露筍(1份)蘆筍份量都好多,好嫩口。$52 墨西哥薄餅芝士雞肉串燒舖嘅芝士雞肉薄餅竟然都幾好食,有拉絲芝士。$72 白汁芝士燒蠔 2隻超多芝士,睇得出有幾種芝士,隻蠔都燒得啱啱好,多汁。
📍太子

$30 安格斯牛肋串
$30都好抵食,牛味香濃,有口感。

$22 雞中翼(2隻)
雞翼燒到外脆嫩,好惹味。

$20 日式雞柳串
雞柳估唔到都份量幾多,唔係細細串

$35 燒雞胸軟骨串(2串)
超有咬口,比起食普通雞軟骨特別。

$26 鴨舌串
最鍾意食呢個鴨舌,超惹味,又有肉。

$22 羊肉串
朋友食呢個羊肉串,佢都話幾好食。

$26 燒日本芝士年糕(2件)
呢個芝士年糕用燒嘅方式,好食過平時喺出邊食到嘅炸芝士年糕。

$52 燒日本雞泡魚乾
雞泡魚乾超正,配酒一流。

$32 翠玉瓜(1份)
翠玉瓜好大份,鮮嫩多汁。

$19 娃娃菜
娃娃菜份量都好多,唔會乾噌噌。

$19四季豆
四季豆好惹味。

$24泰國露筍(1份)
蘆筍份量都好多,好嫩口。

$52 墨西哥薄餅芝士雞肉
串燒舖嘅芝士雞肉薄餅竟然都幾好食,有拉絲芝士。

$72 白汁芝士燒蠔 2隻
超多芝士,睇得出有幾種芝士,隻蠔都燒得啱啱好,多汁。

2023-12-24 19 浏览
想搵個地道美味嘅串燒放鬆一下?今晚我就嚟到一間相當有人氣嘅串燒店,攞手抹嘴,開動啦!🍢🍻首先,就係咩都要試吓嘅我,點咗一系列嘅串燒。牛肋、黑毛豬、牛舌...咋,每條串都係滋味盎然!烤得啱啱好,啖啖肉香,啲肉質又唔肥膩,仲係口感嘅極致,真係食到停唔到口嘅味道!🤤當然,唔少得魷魚筒和白鱔,佢地都係鮮味十足,白鱔尤其得意,皮香肉嫩,一啖一啖咸香入味。同一時間,蒜蓉包攝到我心坎入面,啲蒜香飄遍整間店咁勁,塗喺多士上邊,趁熱啖落去,真係幸福滿瀉!嘥氣飲品當然係唔少得,咸檸七同烏龍茶交替著飲,啲氣韻生津,搞得我興奮得好似過節嚟。😋最後,特別讚一下服務生,真係體貼入微,即使店舖人流如織,都保持笑臉迎人,對於初來乍到想試新嘢嘅我嚟講,咁貼心服務真係錦上添花!總結,這家店嘅串燒味美價廉,食物精緻度和份量都表現出色,下次想再嚟串燒狂歡,呢到肯定係首選!👍

2023-12-06 30 浏览
和朋友周日去花墟闲逛,回程路過好燒式串燒店。我们都是燒烤愛好者,便一拍即合選定在這晚餐。這家店的選擇不少,海鮮類,肉類,菜類,小食及意粉等等。點了一盘辣酒煮花甲。花甲新鮮,個頭很大個個飽滿,咬上去很有韌勁,煲底還有粉絲墊底,味道微微辣剛剛好。這裡的特色蒜蓉包也是必點。麵包烤得酥脆,蒜香味十足。如果特別想要更香濃的蒜味的話,旁邊也有煮好的蒜頭可以自己再添加味道。安格斯牛肉串肉質鮮嫩,蘸上餐廳自制的蒜蓉醬很好吃。我最喜歡的竟然是這裡的烤年糕,圓圓的年糕烤完又甜又糯,中间還有芝士心,一點都不甜但是很香。豬頸肉串也不錯,入口即化。烤金针菇,外面包了一層腌肉,增加了味道的層次感。這裡的烤蝦也值得推薦,蝦的個頭很大,蝦肉白嫩,肉质筋斗Q彈!這一餐吃得很滿足,又買到了喜歡的花,開心🥳

這家店的選擇不少,海鮮類,肉類,菜類,小食及意粉等等。

安格斯牛肉串肉質鮮嫩,蘸上餐廳自制的蒜蓉醬很好吃。

豬頸肉串也不錯,入口即化。

烤金针菇,外面包了一層腌肉,增加了味道的層次感。

這一餐吃得很滿足,又買到了喜歡的花,開心🥳
2023-12-04 19 浏览
深夜食宵夜🫶🏻今晚黎到大南街搵食串燒種類都好多 而且串燒都燒得唔錯 同好食👍🏻👍🏻👍🏻加埋個乳鴿仔 滿足完額🔥🔥🔥所以想深夜搵宵夜食 呢間都值得一去🍡🍡🍡🍡
深夜食宵夜🫶🏻
今晚黎到大南街搵食
串燒種類都好多
而且串燒都燒得唔錯 同好食👍🏻👍🏻👍🏻
加埋個乳鴿仔 滿足完額🔥🔥🔥
所以想深夜搵宵夜食 呢間都值得一去🍡🍡🍡🍡

2023-11-29 373 浏览
這晚不算太餓,經過串燒店看起來不錯,剛好適合 。餐廳環境及座位寬敞,不侷促,乾淨企理 。餐牌:羊肉串:原粒羊肉,很大顆;吃羊就是喜歡那種羊味很香,極少脂肪但肉質又不會乾,依然有肉汁;有少少黑胡椒調味已經足夠,沒有蓋原本食材的鮮味 。蒜芯清甜無渣;安格斯牛肋串;和牛肋串: 牛味超級濃郁,多吃真的會膩🤭陰公豬:有點辣辣地,本身冬陰功味不需蘸醬汁挺有趣 。黑松露菌蝦多士:多士連包皮也做到超級鬆化,脆到咬下去「沙沙聲」,蝦肉滑溜,有黑松露菌調味是精粹,有白芝麻更香口 。芝士煙肉焗大啡菇:大啡菇很大隻,不會燒到乾,仍爽嫩滑。滿滿的芝士一咬開是熱辣辣不會過鹹煙肉,啖啖肉,幸福的感覺 。泰國露荀(左),豆卜(中間),串燒豆腐(右):餐廳推介的豆腐,跟豆卜一樣燒到外脆內軟,表面有糖、甜醬油,調了點甜味。低溫紐西蘭羊扒:這是唯一我有點失望的菜式,肉質偏乾 。鹽燒牛舌心、西班牙黑毛豬肋串、菠蘿:這是牛舌心,不同於牛舌,餐牌裏沒有的,期間限定要向員工查詢 ,舌心比牛舌爽口、肉質比較細嫩 。菠蘿夠熟,所以很甜香、清新淡雅的 ,吃過肉類後吃菠蘿很消滯 、亦幫助消化。服務態度好,員工有細心介紹菜式又介紹食材及製作
這晚不算太餓,經過串燒店看起來不錯,剛好適合 。

餐廳環境及座位寬敞,不侷促,乾淨企理 。

餐牌:

羊肉串:
原粒羊肉,很大顆;
有少少黑胡椒調味已經足夠,沒有蓋原本食材的鮮味 。

蒜芯清甜無渣;安格斯牛肋串;
和牛肋串: 牛味超級濃郁,多吃真的會膩🤭
陰公豬:有點辣辣地,本身冬陰功味不需蘸醬汁挺有趣 。

黑松露菌蝦多士:

芝士煙肉焗大啡菇:
大啡菇很大隻,不會燒到乾,仍爽嫩滑。

泰國露荀(左),豆卜(中間),串燒豆腐(右):

低溫紐西蘭羊扒:
這是唯一我有點失望的菜式,肉質偏乾 。

鹽燒牛舌心、西班牙黑毛豬肋串、菠蘿:

服務態度好,員工有細心介紹菜式又介紹食材及製作方法。亦不會催促,讓我可放心慢慢享受美食 。
2023-11-26
  • 羊肉串