2023-10-13 121 浏览
今天與朋友來到太子附近食串燒,店舖名叫📍好燒式都幾別緻,門面都幾光猛入內見牆上貼了精美食品的介紹。餐廳裝飾簡約、潔淨、舒適,有梳化卡位坐,可以望到用玻璃隔開的廚房。🍽看看menu有各種的🍢🥩肉類串燒,🥦蔬菜類、👍廚師推介 、🐟海鮮類、小食類、意粉類和🍹酒類飲品都有,食品種類頗多。今天先試了串燒:🍢💢鹽燒牛舌串🐂、牛脷肉質軟不會韌。💢黑毛豬肋串🐖、頗有豬肉味肉質軟滑有汁不錯。💢燒牛柳🐃、牛柳肉味一般不突出,不過勝在燒烤後仍然外脆内裡腍口。💢安格斯牛肋串🐃、一入口就感到有濃郁的牛味,且夠肉鮮味又有點咬口感。💢串燒豆腐、雖然材料簡單但豆腐燒得外脆內軟滋味一流,之後要再encore。😚💢燒司華力腸🥓,燒得剛剛好外皮不會太乾,可以一試。💢蒜蓉燒茄子🍆(原條)、茄子劏開原條來烤,用筷子將其一絲絲挾來吃,夠腍身夠香又帶點甜味。💢煙肉燒蠔🦪平時用蒜蓉來燒就吃得多,今次揀用煙肉來燒,煙肉味滲入蠔肉内又味道幾特別。😊💢泰式蝦餅(4件),四件蝦餅份量都不算少,外面炸得金黃色夠脆口,咬落啖啖蝦肉夠滿足。🤗💢芝士煙肉焗大啡菇,啡菇上面用芝士包裹著煙肉來焗,使啡菇沾上煙肉的鹹味與芝士的香味,切開已聞到其混和的味道

今天先試了串燒:🍢

💢鹽燒牛舌串🐂、牛脷肉質軟不會韌。
💢黑毛豬肋串🐖、頗有豬肉味肉質軟滑有汁不錯。

💢燒司華力腸🥓,燒得剛剛好外皮不會太乾,可以一試。

💢芝士煙肉焗大啡菇,啡菇上面用芝士包裹著煙肉來焗,使啡菇沾上煙肉的鹹味與芝士的香味,切開已聞到其混和的味道,吃來口感滋味很好。😘

💢特色蒜蓉包🥖 (配完粒蒜頭), 蒜頭切開焗熟,原粒的蒜頭已經變得很腍,用刀搽上法包上面成厚厚的一層蒜泥,入口非常濃烈蒜香味,正。👍

💢龍蝦汁大蝦意粉,意粉有別於平時的白汁做法,顏色炒得像中式的炒麵,不過味道真的十分惹味,蝦隻肉實而且個頭亦算大隻。😋

💢飲品要了咸檸七,因用上整個咸檸檬,所以檸檬味十足,吃燒烤串後喝一口認真舒適解渴。

🔷️今天串燒的體驗是餐廳的座位舒適,價錢適中,而且食物質素有水準,下次仍然會來一試其他食物。
2023-10-10
  • 串燒豆腐, 蒜蓉燒茄子
2023-10-02 25 浏览
喺街聞到勁香串燒味💨原來係由「好燒式串燒專門店」傳出😃.蕃茄清酒煮花甲🐚蕃茄味無乜🥺🍅少量清酒味🍶花甲一般,底下粉絲唔夠味😢.芝士煙肉焗大啡菇🍽️大啡菇切緊嘅時候已經見到好Juicy😍加上芝士同煙肉🥓非常邪惡😈旁邊有個小沙律🥗.蒜蓉燒茄子(原條)🍆.燒雞髀🍗雞髀肉質超級嫩滑多汁🤤只係加少量胡椒等🧂已經畫龍點睛,出色之作💯.蒜蓉燒蠔🦪加咗蒜蓉🧄特別惹味😋.什菌燒蠔🌊加咗大量什菌同蒜芯喺表面🤩輕輕用牛油調味🧈最主要係食翻蠔嘅鮮甜😌.燒雞胸軟骨串(2串)🐓雞胸軟骨非常脆😗.翠玉瓜(1份)🥒一咬落去就feel到飽滿嘅水份💧加上孜然粉🌶️爽脆鹹甜😆.燒日本芝士年糕(2件)🥢芝士年糕外脆內軟糯😝芝士味道濃香🧀.多春魚(3條)🐟魚肉肉質細嫩中,鮮味突出😉.串燒豆腐🤍.雞髀菇🍄.蒜芯🥬.蟹籽丸🦀輕輕用蜜糖調味🍯好滋味😛.竹蓆茅根🎋
喺街聞到勁香串燒味💨原來係由「好燒式串燒專門店」傳出😃
  • 豆腐
  • 多春魚
  • 串燒
  • 燒豆腐
  • 燒茄子(原條)
2023-10-02 23 浏览
📍太子 《好燒式串燒專門店》    #款式多羅羅串燒店  ✨蒜蓉燒茄子 $𝟒𝟎 食串燒必點嘅原條燒茄子🍆茄子燒到好軟熟,餐廳好細心配備左個鉗,可以好方便一絲絲咁夾起食,今次嗌左唔辣,不過有孜然粉香同滿滿蒜蓉醬同樣惹味😋  ✨鹽燒白鱔 $𝟒𝟗 🐟白鱔好肥美𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,外皮焦脆!食到鱔肉既鮮甜,食材新鮮簡單加啲鹽都已經好好味🤩  ✨和牛肋串 $𝟒𝟐 牛肋肉肉味幾濃,和牛油脂豐富,所以燒完都唔會乾同鞋口🐮  ✨煙肉露筍串 $𝟐𝟐 煙肉燒到微焦香脆,厚身有口感,包著爽口既露筍,中和左油膩感,係幾好既組合😝  ✨泰式燒豚肉 $𝟒𝟐 真心好泰式,完全就係泰國夜市小食既調味,豬頸肉都燒到金黃,火喉岩岩好👍🏼  ✨燒日本芝士年糕 $𝟐𝟔 燒到外脆內軟,而且溫度啱啱好, 一咬入面啲芝士就會爆出嚟😙    ✨厚燒玉子 $𝟐𝟐 玉子甜甜地香濃蛋香,𝐛𝐢𝐭𝐞-𝐬𝐢𝐳𝐞𝐝可以一人幾粒𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食🤣   ✨菠蘿 $𝟐𝟎 最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁,切到一舊舊三角型,好方便食🤩  ✨翠玉瓜 $𝟑𝟐 翠玉瓜份量超多,仲好厚身,好適合中和食串燒嘅膩感👍🏼  ✨牛油金菇包 $𝟒𝟎 一大包牛油金菇🍄 用錫紙包著上,可以𝐤𝐞
📍太子 《好燒式串燒專門店》
 #款式多羅羅串燒店

✨蒜蓉燒茄子 $𝟒𝟎
食串燒必點嘅原條燒茄子🍆
茄子燒到好軟熟,餐廳好細心配備左個鉗,
可以好方便一絲絲咁夾起食,今次嗌左唔辣,
不過有孜然粉香同滿滿蒜蓉醬同樣惹味😋

✨鹽燒白鱔 $𝟒𝟗
🐟白鱔好肥美𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,外皮焦脆!食到鱔肉既鮮甜,
食材新鮮簡單加啲鹽都已經好好味🤩

✨和牛肋串 $𝟒𝟐
牛肋肉肉味幾濃,和牛油脂豐富,
所以燒完都唔會乾同鞋口🐮

✨煙肉露筍串 $𝟐𝟐
煙肉燒到微焦香脆,厚身有口感,
包著爽口既露筍,中和左油膩感,係幾好既組合😝

✨泰式燒豚肉 $𝟒𝟐
真心好泰式,完全就係泰國夜市小食既調味,
豬頸肉都燒到金黃,火喉岩岩好👍🏼

✨燒日本芝士年糕 $𝟐𝟔
燒到外脆內軟,而且溫度啱啱好,
一咬入面啲芝士就會爆出嚟😙

✨厚燒玉子 $𝟐𝟐
玉子甜甜地香濃蛋香,
𝐛𝐢𝐭𝐞-𝐬𝐢𝐳𝐞𝐝可以一人幾粒𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食🤣

✨菠蘿 $𝟐𝟎
最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁,
切到一舊舊三角型,好方便食🤩

✨翠玉瓜 $𝟑𝟐
翠玉瓜份量超多,仲好厚身,
好適合中和食串燒嘅膩感👍🏼

✨牛油金菇包 $𝟒𝟎
一大包牛油金菇🍄 用錫紙包著上,
可以𝐤𝐞𝐞𝐩住保溫,啖啖都係充滿油香嘅菇😍

✨鮑魚汁海鮮荷葉飯 $𝟏𝟎𝟖
飯有荷葉香,每啖飯都食到切粒海鮮,
估唔到份量咁大,一大班人都可以𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食,飽肚之選😇

味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎
性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
2023-09-24
2023-09-27 219 浏览
串燒確實係有佢嘅魔力,這晚來到距離太子站好近的串燒店先睇睇餐牌,種類好多,有海鮮,小食,肉類,蔬菜,廚師推介,仲有意粉同飯落單嘅時候佢哋會問你要唔要辣,我哋揀咗少辣先來個串燒豆腐絕對有驚喜,外脆內軟,面頭加上醬汁,份內惹味,呢個食完再encore多一轉。再嚟就係串燒肉類,安格斯牛肋串,西班牙黑毛豬肋串,鹽燒牛舌串,雞軟骨,豬頸肉串,羊肉串列陣出場,香噴噴,非常吸引。 每條串燒都可以燒到鎖住肉汁,火候控制得啱啱好,唔會乾,又唔會靱,好好食呀還有燒雞胸軟骨串,呢款比雞軟骨多咗啲肉,一樣咁惹味日式汁燒魷魚筒原隻魷魚燒,上枱時已經幫你切好,肉質爽口彈牙,又鮮甜。鹽燒白鱔燒得皮香,鱔肉飽滿,肉色鮮明,無泥味來多客特色蒜蓉包 (配原粒蒜頭)原個蒜頭焗得香淋,可以一瓣蒜頭塗在麵包上,極級蒜味,多士焗得香脆。食串燒除咗配啤酒外,我哋揀咗 咸檸七同烏龍茶,一樣咁爽
串燒確實係有佢嘅魔力,這晚來到距離太子站好近的串燒店
落單嘅時候佢哋會問你要唔要辣,我哋揀咗少辣

先來個串燒豆腐
還有燒雞胸軟骨串,呢款比雞軟骨多咗啲肉,一樣咁惹味
日式汁燒魷魚筒
原隻魷魚燒,上枱時已經幫你切好,肉質爽口彈牙,又鮮甜。
鹽燒白鱔
燒得皮香,鱔肉飽滿,肉色鮮明,無泥味
來多客特色蒜蓉包 (配原粒蒜頭)
食串燒除咗配啤酒外,我哋揀咗 咸檸七同烏龍茶,一樣咁爽
2023-09-17
2023-09-24 56 浏览
很久沒吃串燒,尋覓到太子這間叫「好燒式」的燒肉店。店內環境不算很寬敞,可是卻坐得十分舒服。老闆和員工也很招待我們,才剛坐下就馬上看看有什麼燒肉。種類款式,可以選擇的燒肉真的十分之多。首先來了一盤林林總總的燒肉,雞翼金針菇雞軟骨牛舌。味道真的是十分惹味。老闆給我們酸辣汁和辣粉。燒肉沾上汁確實真的很開胃。金針菇和蘆筍確確實實十分之脆香可口,不得不讚!燒蠔配上煙肉這個配搭真的十分好!吃完之後再來一盤,司華力腸可以再燒久一點就更加好。最好吃就是多春魚。有種入口即溶的感覺。最抵食就一定非乳鴿莫屬!份量足夠,可是乳鴿要等待十分鐘左右。光是這個味道就覺得十分值得等待!賣點是無骨的乳鴿,吃下去就更加爽口。吃燒肉的時候,如果配合啤酒就更加完美了!現在還有啤酒優惠呢!逢一至四全日買一送一,星期五六日就晚上11時後有這個優惠~整體而言確實是一間很不錯的燒肉店。價錢適中又食到好食材!
很久沒吃串燒,尋覓到太子這間叫「好燒式」的燒肉店。

整體而言確實是一間很不錯的燒肉店。價錢適中又食到好食材!
2023-09-19 27 浏览
1664生啤買一送一!係食串燒時嘅天大喜訊🤭蕃茄清酒煮沙白 ❤️‍🔥鮮味十足,沙白煮得剛剛好,彈牙又飽滿,而清酒同蕃茄嘅組合更加帶出鮮甜味低溫去骨燒乳鴿❤️‍🔥上得好精緻,乳鴿經過低溫烹調後肉質嫩滑多汁,咸香鮮脆,去骨後更加方便食,大推!燒雞胸軟骨串❤️‍🔥雞胸肉燒得恰到好處,而軟骨部分有脆口嘅口感,帶來不同嘅層次感安格斯牛肋肉、西班牙黑毛豬肋肉、鹽燒牛舌🍖全部串燒得剛好,肉質唔會太硬,肥瘦相宜蒜蓉燒蠔 🦪蠔肉中等size,雖然蠔味足,但蒜蓉有少少搶味蒜蓉燒茄子❤️‍🔥茄子燒得軟綿,蒜蓉勁多好香口!✨欣賞尼度嘅調味料唔會過濃,蔬菜都保留咗本身嘅鮮甜味道,食完唔口渴
1664生啤買一送一!係食串燒時嘅天大喜訊🤭

蕃茄清酒煮沙白 ❤️‍🔥

低溫去骨燒乳鴿❤️‍🔥

燒雞胸軟骨串❤️‍🔥

安格斯牛肋肉、西班牙黑毛豬肋肉、鹽燒牛舌🍖
全部串燒得剛好,肉質唔會太硬,肥瘦相宜

蒜蓉燒蠔 🦪
蠔肉中等size,雖然蠔味足,但蒜蓉有少少搶味

蒜蓉燒茄子❤️‍🔥
茄子燒得軟綿,蒜蓉勁多好香口!

2023-09-12 31 浏览
放工後和同事在太子這間好燒式串燒專門店吃串燒,話說我同事是常客,我之前也吃過一次,真的很不錯,價錢相當平民而味道也是出色的!現在還有1664買一送一優惠,直至9月30號👍🏻上次主要食串燒,今次叫了海鮮類,原來更好味🤤🔸先叫餐前小食😂,七味魚翅,是雞泡魚的朋友,好香好味,愈食愈開胃!🔸番茄清酒煮花界:花甲好大隻,大大碟,內有不少粉絲,味道好鮮,我連湯也喝,好清甜好有鮮味!🔸鹽燒黃立䱽:條魚都好大條,厚肉,燒得外皮香脆,裡面魚肉好鮮嫩,而且保留了水份,一點也不乾👍🏻,喜歡魚的本身鮮味就咁食已經好正,也可以點他們特制的酸酸辣椒汁,會惹味點!再叫少少串燒真係好足夠飽!🔸安格斯牛肋串,鹽燒牛舌是必點的,牛肋肉味道濃,牛舌好厚身,有咬口!🔸和牛肋串,比較軟身,juicy!🔸陰公豬,肉質有點硬身,好有咬勁!🔸芝士煙肉焗大啡菇,呢個都變成必點之一,好香濃芝士煙肉味,連大啡菇一起吃好juicy, 味道提升好多,咁樣食法雖然簡單但非常好味!🔸菠蘿必點,好新鮮的菠蘿,真係好甜好多汁!
上次主要食串燒,今次叫了海鮮類,原來更好味🤤
再叫少少串燒真係好足夠飽!
🔸和牛肋串,比較軟身,juicy!
🔸陰公豬,肉質有點硬身,好有咬勁!
🔸菠蘿必點,好新鮮的菠蘿,真係好甜好多汁!
番茄清酒煮花甲
鹽燒黃立䱽
2023-09-03
番茄清酒煮花甲
鹽燒黃立䱽
2023-09-10 355 浏览
太子依間「好燒式串燒專門店」依家做緊Promotion,大杯裝500mL Hoegaarden 生啤有買一送一優惠,真係帶俾大家好消息呀,雖然依度嘅串燒、海鮮定價比較高,但食物質素都唔錯嘅。*此餐廳收取加一服務費。蒜蓉燒蟶子王(兩隻$140),蟶子王幾大隻,大約有我大半隻手掌闊、一隻手掌多咁長,表面鋪滿蒜蓉、香蔥,蟶子肉質爽口,味道鮮甜,粉絲份量多。龍蝦汁大蝦意粉(單點$118),大蝦肉質彈牙,加上龍蝦汁,食落有雙重鮮味;扁意粉口感軟硬適中,但如果麵條嘅龍蝦汁味道更加濃厚會更好,配料包括有車厘茄,略嫌價錢偏貴,因為份量比較少。4件泰式炸蝦餅(單點$60),口感酥脆,但略嫌蝦滑部分蝦肉嘅比例應該比較少,食落偏粉稍欠彈牙,配以泰式甜辣醬食用,味道更佳。芝士煙肉焗大啡菇(單點$60),大啡菇食落好Juicy,配以芝士、煙肉食用,味道鹹香。原條蒜蓉燒茄子(單點$40),表面鋪滿蒜蓉、香蔥、孜然粉,茄子食落好惹味。蒜蓉燒蠔(單點$36),表面鋪有指天椒、蒜蓉、香蔥,生蠔食落好新鮮。白汁芝士燒蠔(單點$36),白汁嘅配搭令生蠔食落更加Creamy。2件燒日本芝士年糕(單點$26),口感外香脆內煙韌

*此餐廳收取加一服務費。

2件燒日本芝士年糕(單點$26),口感外香脆內煙韌,芝士餡料流心效果突出。

韮菜(單點$19),表面鋪滿孜然粉,食落好香口。

蒜芯(單點$19),口感爽脆,味道清甜。

泰式酸辣汁(跟餐$0)。

好燒式串燒專門店
  • 蒜蓉燒蟶子王
  • 韭菜
  • 芝士煙肉焗大啡菇
  • 燒茄子
  • 燒茄子(原條)
  • 蒜芯
2023-09-08 224 浏览
第一次去好燒式串燒,好有驚喜又抵食,份量比出面串燒舖多好多!食完真係捧住個肚走,超滿足。一定要再約朋友黎大魚大肉!1664生啤🌟食串燒一定配啤酒,而家生啤做緊買一送一,咁抵梗係要叫番兩杯 🍻 原條蒜蓉燒茄子🌟燒到軟熟嘅茄子,加了滿滿的蒜蓉醬,又香又好味,串燒舖必叫。和牛肋串🌟最新推介嘅和牛肋串,油脂分布好好,食落好juicy。羊肉串🌟冇乜羶味,咬落去幾軟稔。鹽燒牛舌串🌟牛舌好香而且好軟稔,一串仲有五舊,真係好足料!豬仔髀🌟一份有兩支骨,厚肉雖然要等耐少少,但係熱辣辣好惹味!松葉蟹蓋配多士🌟滿滿嘅蟹膏連肉,搽上蜜糖多士好好味,串燒豆腐🌟見到推薦試下,原來係燒豆腐乾,似食臭豆腐嘅口感,面層嘅醬酸酸辣辣。牛油金菇包🌟超多溶咗嘅牛油浸住,但食落唔鹹,淡淡地充滿牛油香。鹽燒白鱔🌟一定要試嘅白鱔!一串有三舊,燒到層魚皮好乾脆,底下嘅魚肉油脂好juicy,咬落去爽口又冇骨,覆桌之選!芝士焗西蘭花🌟芝士同西蘭花真係絕配,一夾起就好多拉絲芝士,食串燒都可以好健康!燒雞胸軟骨串🌟(2串)雞胸肉同軟骨一齊燒,爽脆嘅骨加埋雞肉,口感豐富。韮菜🌟燒完好香,加了辣粉好惹味。

1664生啤🌟

原條蒜蓉燒茄子🌟
燒到軟熟嘅茄子,加了滿滿的蒜蓉醬,又香又好味,串燒舖必叫。

和牛肋串🌟
最新推介嘅和牛肋串,油脂分布好好,食落好juicy。

羊肉串🌟
冇乜羶味,咬落去幾軟稔。

鹽燒牛舌串🌟
牛舌好香而且好軟稔,一串仲有五舊,真係好足料!

豬仔髀🌟
一份有兩支骨,厚肉雖然要等耐少少,但係熱辣辣好惹味!

松葉蟹蓋配多士🌟
滿滿嘅蟹膏連肉,搽上蜜糖多士好好味,

串燒豆腐🌟

牛油金菇包🌟
超多溶咗嘅牛油浸住,但食落唔鹹,淡淡地充滿牛油香。

鹽燒白鱔🌟

芝士焗西蘭花🌟

燒雞胸軟骨串🌟(2串)
雞胸肉同軟骨一齊燒,爽脆嘅骨加埋雞肉,口感豐富。

韮菜🌟
燒完好香,加了辣粉好惹味。
  • 鹽燒牛舌串
  • 安格斯牛肋串
  • 串燒豆腐
2023-09-06 17 浏览
好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)太子大南街32-34號地舖鮮檸樂真係解渴又爽口,檸檬嘅酸味就好似青春嘅活力,一飲就覺得精神爆棚再嚟試下墨西哥薄餅芝士雞肉,真係巴不得一口食哂!薄餅底薄脆,上面有多層次嘅芝士同鮮嫩多汁嘅雞肉,好好味!食落去,啲芝士同雞肉嘅組合就好似青春嘅朝氣,令人食指大動!安格斯牛肋串同西班牙黑毛豬肋串都係串得啱啱好嘅肉類美食!安格斯牛肋串肉質鮮嫩多汁,一咬就有滿溢嘅肉汁,好滿足!西班牙黑毛豬肋串則有獨特嘅豬肉香氣同口感,真係好香好好味!鹽燒牛舌串同燒雞胸軟骨串都係串燒界嘅巨星!鹽燒牛舌肉質嫩滑,每一口都帶嚟濃郁嘅燒烤味道,太好食啦!燒雞胸軟骨串則係多汁嘅雞肉同軟滑嘅軟骨結合,咬落去有嚼勁又彈牙,仲有淡淡嘅燒烤香味,好開胃!煙肉露筍卷同羊肉串都係獨特嘅小食!煙肉露筍卷係酥脆嘅煙肉包裹住嫩滑嘅露筍,一啖就好香好脆!羊肉串則是香嫩多汁,每一口都充滿濃郁嘅羊肉風味,真係令人回味無窮!秋葵同串燒豆腐都係素食界嘅亮點!秋葵炸至脆口,內裡嘅滑嫩質感同清新口味好協調!串燒豆腐則係煙燻嘅豆腐,帶嚟一股淡淡嘅煙燻香氣,加埋串燒醬汁,真係好開胃!唔好忘記芝士焗西蘭花同香煎鵝肝配紅酒汁!
好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)
太子大南街32-34號地舖

唔好忘記芝士焗西蘭花同香煎鵝肝配紅酒汁!芝士焗西蘭花係香脆嘅西蘭花頭淋上濃郁嘅芝士,入口即化,好滋味!香煎鵝肝配紅酒汁就更加豪華,鵝肝香滑,紅酒汁帶嚟嘅甜美味道完美融合,一口食落去就好似置身高級餐廳一樣!

最後,加多寶!呢杯飲品係我嘅青春能量補充劑!清涼又解渴,加多寶就好似我生活中嘅好朋友,隨時陪伴著我,帶嚟活力同快樂!
2023-08-26 35 浏览
今日去太子食串燒,好燒式串燒專門店,餐廳位於太子大南街,附近就係太子地鐵站,非常便利。食物種類選擇多,海鮮,肉類,蔬菜,一應俱全。1664生啤仲做緊買一送一,食串燒必備。-黑松露雜菌包黑松露味道濃郁,整個墨西哥薄餅充滿芝士同埋各式各樣的菌類,味道非常配合,絕對適合鍾意芝士嘅人士。-串燒豆腐,豆卜兩款串燒外皮燒得香脆,加上搽咗濃厚嘅醬汁一齊去燒,兩款豆製品都吸收晒醬汁嘅香氣。-牛舌,五花腩,白鱔牛舌夠厚肉,牛味濃郁,咬落去口感煙韌,充滿肉汁。五花腩肥瘦均勻,油脂經過烹調之後,更加澎湃咁釋放肉嘅香味。白鱔非常厚肉,魚皮燒得香脆可口,火候剛剛好,唔會燒到好乾身。-燒生蠔,豬仔脾燒生蠔我哋揀咗兩隻味,分別係蒜蓉同埋煙肉,蒜蓉傳統做法,份量夠多,簡單帶出生蠔的鮮味。煙肉燒生蠔味道較重,鹹香可口。豬仔脾食落去啖啖肉,越黐住骨頭位置的肉,味道更加濃郁。-評分 : 7/10
黑松露雜菌包
串燒豆腐,豆卜
牛舌,五花腩,白鱔
燒生蠔,豬仔脾
評分 : 7/10
2023-08-25 27 浏览
好燒式串燒專門店在香港有幾間分店,時常都很滿座,所以一定要預先預約。這次和朋友到這間位於大南街的分店,位置方便在太子港鐵站附近,坐位佈局舒適。另外,值得一提的是這裡客人較多,所以加單可能要等比較長的時間,建議第一次下單就order想吃的比較好。❈ 白汁芝士燒蠔 HK$72燒蠔🦪,新鮮清甜加上白汁芝士後就更加creamy🤩🤩❈ 串燒 HK$32 - HK$60我們點了以下幾款串燒小食,每款都好吃惹味。其中,我認為,蒜蓉燒茄子🍆好好吃;鹽燒牛舌串厚度適中👍🏼;雞軟骨有咬感😋厚燒玉子鹽燒牛舌串雞中翼雞軟骨燒雞髀豬頸肉串泰式燒豚肉蒜蓉燒茄子(原味)翠玉瓜牛油金菇包

❈ 白汁芝士燒蠔 HK$72

燒蠔🦪,新鮮清甜加上白汁芝士後就更加creamy🤩🤩

❈ 串燒 HK$32 - HK$60

厚燒玉子
鹽燒牛舌串
雞中翼
雞軟骨
燒雞髀
豬頸肉串
泰式燒豚肉
蒜蓉燒茄子(原味)
翠玉瓜
牛油金菇包
2023-08-23 28 浏览
食串燒,我就好鐘意嚟呢間好有港式風味嘅小店食👍串燒屋有3間分店,分別有太子、旺角同元朗,之前有去過幾次旺角分店食過,今次就去太子分店試下,地點都好方便🤗今日收左⭐️豬仔脾(2支)$42⭐️牛油金菇包$ 40⭐️燒茄子$40⭐️翠玉瓜$32⭐️菠蘿$20⭐️辣酒煮螺$138⭐️香煎鵝肝配紅酒汁(2件)$138⭐️羊肉串$22⭐️鴨舌串$22⭐️燒日本芝士年糕(2件)$26⭐️煙肉燒蠔 $36串燒上枱速度好快,上碟時又夠熱,買相都算吾錯,份量又夠,味道又好!讚👍而且職員態度勤快又有禮物,食左兩個鐘,都keep住聽到食客讚呢間串燒店D食物質素好,一聽都知道一定係成日嚟幫襯開嘅熟客仔,下次有機會會到訪埋元朗嘅分店先😋
食串燒,我就好鐘意嚟呢間好有港式風味嘅小店食👍

今日收左

⭐️鴨舌串$22
⭐️燒日本芝士年糕(2件)$26
⭐️煙肉燒蠔 $36

2023-08-13
放工後約朋友飯聚,大家都想少吃飯麵一類的碳水食物,見這間串燒店的選擇甚多,而且價錢合理,就決定一試。餐廳內的環境光猛、乾淨企理,沒有聞到任何油煙味。每張枱之間距離闊落,坐得舒服。鹽燒牛舌串 ($30)有別於一般煙煙韌韌的牛舌,這個牛舌串是偏向軟淋的口感,不會有嚼香口膠的感覺,是我喜歡的肉質。安格斯牛肋串 ($30)牛肋串肉味濃,配上少許孜然粉調味,不會搶了牛肉本身的味道。燒的火侯剛好,令牛肋串仍保有肉汁。雞軟骨 ($20)雞軟骨數量頗多,性價比高。軟骨燒得焦香、有咬口。燒日本甜心蕃薯 ($18)蕃薯本身已非常香甜,加上燒得軟糯,令人吃不停口。燒日本雞泡魚乾 ($52)魚干本身的魚味濃,不會被後加的調味蓋過。燒得焦香,但不會過火,是一個很有驚喜的開胃小食。蒜蓉燒蠔 ($36)蠔的肉厚鮮味濃,配上簡單的蒜蓉調味已非常美味。黑松露什菌包 ($52)什菌包材料豐富,有冬菇、蘑菇、杏鮑菇,配上牛油和份量慷慨的黑松露醬,油香十足。芝士焗西蘭花 ($36)焗西蘭花配上多款芝士,芝士的鹹香味和蔬菜清新味很配,可平衡肉類的飽滯感。

鹽燒牛舌串 ($30)

安格斯牛肋串 ($30)

雞軟骨 ($20)
雞軟骨數量頗多,性價比高。軟骨燒得焦香、有咬口。

燒日本甜心蕃薯 ($18)
蕃薯本身已非常香甜,加上燒得軟糯,令人吃不停口。

燒日本雞泡魚乾 ($52)

蒜蓉燒蠔 ($36)
蠔的肉厚鮮味濃,配上簡單的蒜蓉調味已非常美味。

黑松露什菌包 ($52)

芝士焗西蘭花 ($36)
2023-08-20 19 浏览
今日心血來潮好想食串燒,即刻打電話俾好友相約即興飯局。鮮檸樂配上新鮮檸檬清新又解渴,清暑一流。黑松露什菇墨西哥薄餅薄餅皮香脆可口,中間饀料包住什菇芝士黑松露醬,整體味道非常豐富,而且不會太漏。泡菜肥牛卷肥牛入口非常軟嫩,泡菜的酸味可以中和肥牛的油膩感,沾上韓國辣醬,更加滋添風味。鹽燒白鱔白鱔燒得非常香脆,而且肉質超厚咬落彈牙又富口感。鹽燒牛舌串牛舌厚身但口感非常軟嫩,牛味香濃,鹽燒令到牛舌嘅香味大大提鮮,可口美味。陰公豬名字由來原來是因為用上冬陰公醬醃制,入口充滿泰國風味,辣辣地非常惹味。燒馬友馬友肥美厚肉、魚油豐富,揭開魚皮魚肉充滿魚汁,肉質鮮甜嫩滑。雞全翼燒雞全翼真的很美味,外皮香脆內裏juicy,雞肉鮮甜軟嫩。韭菜花顏色翠綠入口鮮嫩,加上孜然粉更加香濃惹味。串燒豆腐外皮金黃香脆,內裏豆腐滑溜富豆香,豆味濃郁。司華力腸烤得香脆可口,加上孜然粉後更加增添風味。
今日心血來潮好想食串燒,即刻打電話俾好友相約即興飯局。

鮮檸樂
配上新鮮檸檬清新又解渴,清暑一流。

黑松露什菇墨西哥薄餅

泡菜肥牛卷

鹽燒白鱔
白鱔燒得非常香脆,而且肉質超厚咬落彈牙又富口感。

鹽燒牛舌串

陰公豬

燒馬友

雞全翼
燒雞全翼真的很美味,外皮香脆內裏juicy,雞肉鮮甜軟嫩。

韭菜花
顏色翠綠入口鮮嫩,加上孜然粉更加香濃惹味。

串燒豆腐
外皮金黃香脆,內裏豆腐滑溜富豆香,豆味濃郁。

司華力腸
烤得香脆可口,加上孜然粉後更加增添風味。