2018-02-02
尋日掛住食之唔記得影相😂😂😂😂好蔡館跟之前食評一樣 我訂8:15 分枱,收電話的姐姐已經吓,8:15分 (語氣表達唔得嫁),但都接受,好啦8:15分。位置其實距離另一間人氣抵食好味打冷店相隔兩條街。旺角地頭既我,係埋單一刻就完全感受到中菜館跟大排擋既分別。店內位置不多,2 張大枱,其餘都是細枱。這樣就解釋到點解老闆會做兩個時段了,合理的。菜式選擇相約地比較多,主打傳統潮州菜,但土生土長的香港人其實都未必識係咩黎。我們5位點了,芥菜炒豬大腸,沙嗲手切牛炒菜心,半隻鵝,蠔餅,冷盤花甲,炒飯,麻辣青瓜婆參,麻辣牛展撈麵。其實份量覺得比較細,所以先後加了3個餸。🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️相對地價錢其實是略偏貴,以這個地點來說。而且份量少所以不夠食便會多點一點。味道其實係出色既,服務態度亦因為我們唔知叫咩餸好而有多加介紹,相對是人情味濃厚💕