🩵🧡💚去酸菜魚店唔食酸菜魚🌶️依個季節就最啱食啲麻麻辣辣嘅嘢,開胃又過癮!今次嚟到姚姚酸菜魚,唔食酸菜魚😂因為想試吓佢哋嘅新嘢呀!🤩❤️美極鮮辣汁麻辣香鍋❤️ $198麻辣香鍋可以揀牛或豬😚牛魔王嘅我緊係揀牛啦!依個大大盆嘅麻辣香鍋有嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角,肉類份量都唔少,超級豐富!🐮美極鮮辣汁令麻辣香鍋多咗鮮美香辣🌶️,配搭花椒麻香,越食越上癮!💚豪吉藤椒油麻辣燙💚 $88另一個新品就係麻辣燙🤤未食已經聞到豪吉藤椒油有幾過癮!鮮麻清香嘅豪吉藤椒油麻辣燙,掛上每條手工麵條🍜真係好正!6款自選配料分別揀咗: 鱸魚片、豬頸肉、魷魚鬚、萵荀片、油麥菜、脆魔芋絲!🤩口感都好豐富!💛解辣奇冰💛依家有快閃優惠午市套餐,食麻辣燙會奉送三色冰粉 解辣特飲🍧食完辣嘢😏緊係要解辣爽一爽啦!🧡北京烤鴨🧡 半隻 $188半隻都好夠食😛用煙韌軟糯嘅麼麼皮包住烤鴨 油脂均勻、皮薄肉嫩多汁,配上青瓜條🥒蔥絲、秘製填鴨醬,味道有層次!流連忘返🤤依間酸菜魚店除咗酸菜魚正,新品都好有驚喜🤣麻辣香鍋同埋麻辣燙都必試呀!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️📍姚姚酸菜魚📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場
🩵🧡💚

美極鮮辣汁麻辣香鍋
豪吉藤椒油麻辣燙
解辣奇冰
2024-06-25 273 浏览
今晚約左朋友行久違噶銅鑼灣,肚餓噶時候,2人都有選擇困難,於是就決定來呢間位於銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1301號舖噶姚姚酸菜魚 因為2人都想食辣辣地噶野。然後又又又一次選擇呢間!環境超正,尤其係近窗位,一邊食,一邊欣賞夜景,真係身心舒暢。今次選左麻辣豚香鍋,材料豐富,有豬肉腩片,重慶酥肉,鮮豆皮,椰菜花,薯角,份量超級多,慢慢一大盤,味道麻辣鮮香,配飯一流。清新騰椒湯,材料自由搭配,有鮮蝦,鮮豆皮,油麥菜,木耳,豚肉,鱸魚片,湯鮮帶有藤椒噶清香,一口一口食唔停。黃金炸脆小酥肉,外層脆脆,配上辣椒面,好惹味。藤椒無骨鳳爪,藤椒香味十足,鳳爪脆彈,因為無骨,一口一個,超方便。彩虹烏龍冰粉,簡直比臉還大,配料有,酒糟,提子,花生碎,黑芝麻,丸子,紅豆,甜度適中,解麻一絕,吃麻辣噶菜必點。今晚呢餐,真係飽足12個鐘。

清新藤椒湯

黃金脆炸小酥肉

黃金炸脆小酥肉,外層脆脆,配上辣椒面,好惹味。
藤椒無骨鳳爪

彩虹烏龍冰粉

今晚呢餐,真係飽足12個鐘。
2024-06-11
清新藤椒湯
黃金脆炸小酥肉
藤椒無骨鳳爪
彩虹烏龍冰粉
其實本來想試下佢酸菜魚,但原來酸菜魚冇一人份,唯有叫小菜餸白飯啦。太愛佢既辣汁!叫左最少既辣,佢個汁香多過辣裏既料人曬味,餸飯一流。雖然睇落好細碟但份都唔少,唔夠食既原因係因為好食。叫多左個窩荀涼拌,除左本人鐘意食窩荀之外,亦可以解一解辣,估唔又幾好食😋兩個小菜已經令我想再食,西利!

2024-06-20 116 浏览
姚姚酸菜鱼这是一道经典的川菜,以酸菜和鱼为主要食材。它的特点是酸辣爽口,鱼肉鲜嫩,搭配上酸菜的酸味和香料的独特调味,形成了独特的口味风格。有丰富的配料,豆芽、豆腐等等。增添了口感的层次。片皮鸭(半只)片皮鸭的皮薄脆香,肉质鲜嫩多汁,搭配上特制的酱料和薄饼,使得每一口都充满了浓郁的鸭肉香味和口感的享受。川味鸭架川味鸭架有浓厚的麻辣口味,搭配上川菜特有的调料和香辣的火锅底料,使得鸭架肉质鲜嫩,带有辣味的麻辣香气,让人回味无穷。
姚姚酸菜鱼

片皮鸭(半只)

川味鸭架
2024-06-19 97 浏览
🍽️ Boiled Fish in Tomato Soup (姚姚番茄魚) $288好紅🤣 但其實唔係辣油,係番茄湯🥣 因為要戒口,所以食唔到最出名嘅酸菜魚😌 但正因為唔辣,所以先食到魚肉的鮮味🐟 塊塊厚肉~🍀🍽️ Spicy Pork Pot (麻辣豚香鍋) $198鍋裡面有:豬腩片、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花、薯角😝 最好吃是重慶酥肉,炸得香~ 加上美極鮮辣,真的辣!🍀🍽️ Fried Milk Custard (姚姚脆奶) $58炸得很脆,而且沒有多餘的油分👍🏻 不甜,好味!🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍀

炸得很脆,而且沒有多餘的油分👍🏻 不甜,好味!
2024-06-19 70 浏览
之前一直都想試呢間,今次同朋友去咗希慎行街,所以去試吓!美極麻辣牛香鍋(嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角):香濃既麻辣味混合美極鮮醬油、再加上指天椒及花椒,令到辣味層次豐富!而鮮嫩嘅牛肉、爽口嘅牛柏葉同外脆內軟薯角,相當惹味,令人吃得開胃🩵姚姚秘製經典麻辣燙用上清新藤椒湯做湯底配上蝦、魷魚鬚、黑木耳、萵筍片、鮮豆皮同寬薯粉條!湯帶有清新藤椒味同小小麻辣味,十分清新香辣,讓人回味無窮😍藤椒無骨鳳爪:無骨鳳爪十分鮮嫩,香辣味十足彩虹🌈烏龍冰粉 :彩虹粉有芝麻、寒天、花生、酒糟、椰奶、紅豆同提子乾!這個一定是必叫的,尤其是吃完辣嘢的時候,非常解辣、消暑!手打檸檬茶/新鮮水果烏龍茶:解辣一流👍
之前一直都想試呢間,今次同朋友去咗希慎行街,所以去試吓!

姚姚秘製經典麻辣燙

藤椒無骨鳳爪:無骨鳳爪十分鮮嫩,香辣味十足

手打檸檬茶/新鮮水果烏龍茶:解辣一流👍
2024-06-15 813 浏览
姚姚酸菜魚位於銅鑼灣希慎廣場也有家分店,這次和同事也決定點其他招牌菜式嘗試一下;這裡的招牌菜式之一有:「姚姚秘製經典麻辣燙」$88以清新的藤椒湯底為基礎,搭配鱸魚片、大蝦、豚肉片、油麥菜、鮮豆皮和黑木耳,再配上一碗香氣撲鼻的白飯,每一口都是麻辣鮮香的享受。另一道必試的菜式是「麻辣豚香鍋」$198豬腩片、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花和薯角在香辣的湯底中燙煮,帶來濃厚的豬肉香氣和麻辣的風味,讓人回味無窮。因為我們都很喜歡小吃,所幸又品嚐一碟「黃金脆炸小酥肉」$78外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都是美味的享受。「藤椒無骨鳳爪」$68鳳爪肉質鮮嫩,搭配著藤椒的香辣調味,絕對是下酒的絕佳選擇。在姚姚酸菜魚,不僅有美味的菜式,還有舒適愜意的用餐環境。餐廳裝潢典雅,燈光柔和,讓人感受到溫馨的氛圍。服務人員熱情周到,讓我們在用餐過程中感受到賓至如歸的待遇。最後,來一份「彩虹烏龍冰粉」$68清涼解膩的口感,一口麻辣的同一口冰涼的解辣。舒適的空間,性價比極高的餐點份量;真的是放工聚會的好地方!
姚姚酸菜魚位於銅鑼灣希慎廣場也有家分店,
這次和同事也決定點其他招牌菜式嘗試一下;
這裡的招牌菜式之一有:
「姚姚秘製經典麻辣燙」$88

另一道必試的菜式是「麻辣豚香鍋」$198

因為我們都很喜歡小吃,所幸又品嚐一碟
「黃金脆炸小酥肉」$78
外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都是美味的享受。

「藤椒無骨鳳爪」$68
鳳爪肉質鮮嫩,搭配著藤椒的香辣調味,絕對是下酒的絕佳選擇。

服務人員熱情周到,讓我們在用餐過程中感受到賓至如歸的待遇。

最後,來一份「彩虹烏龍冰粉」$68
清涼解膩的口感,一口麻辣的同一口冰涼的解辣。

舒適的空間,性價比極高的餐點份量;真的是放工聚會的好地方!
  • 新鮮水果烏龍茶
  • 黃金脆炸小酥肉
  • 多多桃膠椰奶
  • 麻辣香鍋
  • 彩虹烏龍冰粉
端午節假留港消費行希慎,見到呢間 Tiffany Blue 顏色嘅酸菜魚,朋友話係大陸過江龍好正宗,一於拎飛試試。.招牌酸菜魚拼番茄魚🍅由於同行朋友唔係好食得辣,所以叫咗雙拼酸菜魚配番茄魚,魚片真係幾滑同埋配料畀得都幾多,呢樣抵讚嘅。配料都好入味,個番茄湯粉絲我食咗 2 碗!.涼拌萵筍絲🥲見天氣熱熱地,叫個涼菜諗住開開胃,點知食落超鹹…食完起碼要飲番 3-4 杯水先解到,唔係超重口味嘅可以不試.涼拌土豆絲不過不失,食落小小辣係幾開胃嘅,但略嫌份量少咗啲,性價比唔高。用嚟送下飯或者送下酒都Ok。.總括而言我覺得呢間性價比唔算好高,如果好鍾意酸菜魚,淨係嚟食魚都 Ok。但呢個價錢可以有更好嘅選澤。
招牌酸菜魚拼番茄魚🍅

涼拌萵筍絲🥲

涼拌土豆絲

如果你以為「姚姚酸菜魚」就只有酸菜魚食咁就錯啦🤭其實佢仲有好多正嘢食架,就好似最近推出左「姚姚秘製麻辣燙」同「麻辣香煱」都好正架🩷✨清新藤椒湯哩碗清新藤椒湯可以自選配料,我哋揀左出前一丁、鱸魚片、嫩牛肉、墨魚丸、萵筍片、黑木耳同炸豆卜🤤湯頭清爽鮮美,最重要係加左入豪吉®藤椒油製作😎加上配料豐富多樣,每一啖都可以品嚐到唔同嘅食材風味😙 ✨麻辣豚香鍋這道麻辣豚香鍋以豬腩片、重慶酥肉、鮮豆片、椰菜花同薯角為主要食材🤤湯底用左美極®鮮辣汁,麻辣香濃,帶有濃烈嘅辣椒同香料風味,能夠激起食慾🌶️ 豬腩片肉質鮮嫩,重慶酥肉外脆內嫩,加上椰菜花、鮮豆同薯角,令人非常滿足😌 ✨北京烤鴨外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁🦆入口即溶,散發著誘人嘅香味🤤配上薄薄嘅蔥絲、甜甜嘅醬料同軟綿嘅薄餅,令人回味 ✨藤椒無骨鳳爪:鳳爪經過處理去骨,入口滑嫩,香辣味十足,帶有微微嘅麻感☺️✨茉莉香橙帶有茉莉花嘅淡雅香氣同橙嘅清甜,適合消暑解渴✨爆打檸茶濃郁爽口,帶有檸檬嘅酸甜同茶香,令人回味無窮✨三色冰粉唔同口感同味道嘅冰粉層層疊加,口感豐富

✨清新藤椒湯

✨麻辣豚香鍋

✨北京烤鴨

✨藤椒無骨鳳爪:
鳳爪經過處理去骨,入口滑嫩,香辣味十足,帶有微微嘅麻感☺️

✨茉莉香橙
帶有茉莉花嘅淡雅香氣同橙嘅清甜,適合消暑解渴

✨爆打檸茶
濃郁爽口,帶有檸檬嘅酸甜同茶香,令人回味無窮

✨三色冰粉
唔同口感同味道嘅冰粉層層疊加,口感豐富

又心思思想食酸菜魚~就諗起姚姚酸菜魚🐟~..一間人氣店以tiffany blue 既色調打造,色彩鮮明帶有少女感。主打招牌酸菜魚,仲有多款川味菜式 & 小食、甜品,呢期仲有「美極」同「姚姚酸菜魚」有聯乘,製作出美極®️鮮辣汁麻辣香鍋 (用上美極鮮辣汁)味道更有層次,辣得好過癮!鐘意食辣既朋友不妨來一試吧。先來主打招牌菜式 🔸姚姚酸菜魚(2人份)$288 一大鍋份量十足,魚肉嫩滑,加上大量酸菜很有風味。而期間限定🔸美極麻辣牛香鍋 $198(一客有齊:嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)加上鮮辣汁,味道更吸引~最後來一客甜品🔸姚姚脆奶 $58 香脆而內裡充滿濃郁奶香😍,這個甜品很可以!愛了 愛了。記得食埋四川冰粉,都是不能錯過喔!..×××××ש銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1301號舖..
又心思思想食酸菜魚~就諗起姚姚酸菜魚🐟~

先來主打招牌菜式 🔸姚姚酸菜魚(2人份)$288

一大鍋份量十足,魚肉嫩滑,加上大量酸菜很有風味。

而期間限定🔸美極麻辣牛香鍋 $198
(一客有齊:嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)

加上鮮辣汁,味道更吸引~

愛了 愛了。記得食埋四川冰粉,都是不能錯過喔!
×××[姚姚酸菜魚 -YAOYAO]×××
©銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1301號舖
來銅鑼灣不要錯過這家酸菜魚近期出了一款麻辣香鍋!!真的吃到了地道重慶風味❗️又麻又辣真的太爽了!!!兩個人用餐點了這些~主食+肉食+素菜+甜品+飲料份量大真的好好吃!😍✅麻辣牛香鍋尊滴好香好香!看著辣椒多但不是很辣,主要是麻味重真的很還原重慶口感!!一鍋里有嫩牛肉 牛柏葉 鮮豆皮等✅麻麻辣辣口水雞口水雞麻辣口感真的很正宗肉質嫩滑 特別下飯👍✅上湯野菌浸娃娃菜份量很大的素菜~湯汁很好喝✅米飯搭配餐食必備~不過有點小貴✅彩虹烏龍冰粉顏值好高的冰粉!!真的好吃甜品控不要錯過😋✅鮮奶紅茶凍巨好喝特色飲料!甜度剛剛好其實就是凍奶茶+口茶口味果凍✅多多桃膠椰奶椰奶味很濃郁~桃膠很Q彈喝起來香甜特別解辣!!簡直是⚠️真香警告‼️美極鮮辣汁真的好入味麻辣口感真的很絕!!每道菜恰到好處 百吃不厭
來銅鑼灣不要錯過這家酸菜魚
近期出了一款麻辣香鍋!!
真的吃到了地道重慶風味❗️
又麻又辣真的太爽了!!!

兩個人用餐點了這些~
主食+肉食+素菜+甜品+飲料
份量大真的好好吃!😍

✅麻辣牛香鍋
尊滴好香好香!看著辣椒多
但不是很辣,主要是麻味重
真的很還原重慶口感!!
一鍋里有嫩牛肉 牛柏葉 鮮豆皮等

份量很大的素菜~湯汁很好喝

✅米飯
搭配餐食必備~不過有點小貴
✅彩虹烏龍冰粉
顏值好高的冰粉!!
真的好吃甜品控不要錯過😋

✅鮮奶紅茶凍
巨好喝特色飲料!甜度剛剛好
其實就是凍奶茶+口茶口味果凍
✅多多桃膠椰奶
椰奶味很濃郁~桃膠很Q彈
喝起來香甜特別解辣!!

簡直是⚠️真香警告‼️
美極鮮辣汁真的好入味
麻辣口感真的很絕!!
每道菜恰到好處 百吃不厭

2024-06-05 49 浏览
🔹️美極®️鮮辣汁麻辣香鍋揀咗麻辣牛香鍋 有牛肉 牛柏葉 鮮豆皮 椰菜花同薯角呢個一食已經辣到出晒汗但越食越滋味 薯角香脆 停唔到口牛肉煮得夠腍 豆皮就負責嗦晒啲味🔹️豪吉®️藤椒油麻辣燙湯底揀咗清新藤椒湯餸菜方面就揀巴掌肥牛 青口 牛丸 千葉豆腐 生菜 蓮藕片麵底揀手工麵 個麵好好食 吸盡湯嘅精華呢個餐送解辣奇冰同一杯手打檸檬茶奇冰即係紅豆 花生碎 提子乾加冰粉 亦係解辣首選🔹️姚姚酸菜魚(中辣)拼蕃茄魚2人份都咁大盆🫨 好多魚蕃茄魚有大量粉絲喺底 魚質好嫩滑另外再叫多杯青瓜手打檸檬茶 解辣再解渴 幾fresh 🥰
🔹️美極®️鮮辣汁麻辣香鍋

蕃茄魚有大量粉絲喺底
魚質好嫩滑

另外再叫多杯青瓜手打檸檬茶 解辣再解渴 幾fresh 🥰

2024-06-05 45 浏览
帶鍾意食辣嘢嘅博哥哥去食「姚姚酸菜魚」唔好以為呢度淨係食魚仲有好多其他嘢食㗎!食中菜嚟講呢,呢度嘅裝修幾靚用咗Tiffany Blue🩵作底色我哋就點咗啲新菜式:🐮 麻辣牛香鍋 $198可以揀牛或者豬,我哋就揀咗牛麻辣牛香鍋好大鍋!有嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花同埋薯角。除咗大量辣椒外,仲加咗美極®️鮮辣汁,衝擊味蕾,辣得嚟又麻,口水不斷自然分泌出嚟🤣越食越上癮🌶️ 姚姚秘製經典麻辣燙 $88呢個午市限定真係好抵食湯底:我哋揀咗清新藤椒湯底,用咗豪吉®️藤椒油,除咗麻辣味之外,仲帶嚟一陣藤椒嘅香氣。海鮮肉類可以揀3個餸:我哋揀咗鱸魚片、嫩牛肉、大蝦鱸魚片無骨,鮮味嫩滑,大蝦彈牙,牛肉鮮嫩,又可以食魚,又可以揀其他肉類,真係Wonderful 呀!蔬菜類可以揀3款:我哋揀咗芋絲、雲耳、金菇,加埋辣湯一齊食好好味再揀飯或者粉麵:揀咗寬薯粉條,索晒湯汁勁正呀!甜品:跟餐送咗個三色冰粉,少甜,雪雪聲就食晒,好解辣喎🐓麻麻辣辣口水雞$98呢個係餐廳推介菜式👍🏻真係冇介紹錯喎!阿仔一舊接住一舊咁食!雞多肉嫩滑,麻辣汁好惹味🌟紅糖糯米糍粑$68煙煙韌韌嘅糯米糍粑,外面有紅糖糖漿同埋黃豆粉,炸到外脆內軟,
帶鍾意食辣嘢嘅博哥哥去食「姚姚酸菜魚」
唔好以為呢度淨係食魚
仲有好多其他嘢食㗎!

食中菜嚟講呢,呢度嘅裝修幾靚
用咗Tiffany Blue🩵作底色

我哋就點咗啲新菜式:

🐮 麻辣牛香鍋 $198
可以揀牛或者豬,我哋就揀咗牛

🌶️ 姚姚秘製經典麻辣燙 $88
呢個午市限定真係好抵食

海鮮肉類可以揀3個餸:我哋揀咗鱸魚片、嫩牛肉、大蝦

再揀飯或者粉麵:揀咗寬薯粉條,索晒湯汁勁正呀!

甜品:跟餐送咗個三色冰粉,少甜,雪雪聲就食晒,好解辣喎

🐓麻麻辣辣口水雞$98
呢個係餐廳推介菜式👍🏻
真係冇介紹錯喎!阿仔一舊接住一舊咁食!
雞多肉嫩滑,麻辣汁好惹味

🌟紅糖糯米糍粑$68
煙煙韌韌嘅糯米糍粑,外面有紅糖糖漿同埋黃豆粉,炸到外脆內軟,QQ彈彈,為呢餐作個完美句號呀

🍹手打檸檬茶$38
清香嘅檸檬茶,好好飲

🥤罐裝可樂$16
問店員拎咗個冰底,都冇托我哋手踭👍🏻
麻辣牛香鍋
麻麻辣辣口水雞
紅糖糯米糍粑
麻辣牛香鍋
麻麻辣辣口水雞
紅糖糯米糍粑
2024-06-01 42 浏览
美極真係由細食到大,今次聯乘「姚姚酸菜魚」推出期間限定 — 美極®️鮮辣汁麻辣香鍋及豪吉®️藤椒油麻辣燙,兩款產品都均為期間限定😆🤟🏻先講麻辣豚香鍋,我哋揀咗豚肉香鍋,主角豬腩片塊塊都好大片👍 酥肉係重慶流行一種小吃,用豬肉裹上澱粉油炸而成,呢度既酥肉條條都好大條,絕對冇偷工減料!鮮豆皮、椰菜花、薯角,呢三個配菜絕對係呢一盤香鍋既精粹,全部都經過「美極®️鮮辣汁」爆炒,超級入味🙌🏼!姚姚秘製經典麻辣燙,我揀咗清新藤椒湯「豪吉®️藤椒油」佢嘅辣味係慢慢滲透出嚟,有少少漸進式嘅感受,一大盤麻辣燙樣樣都好足料,同埋擺盤都超級靚😆首先要講下大蝦,係有彈牙既感覺,鱸魚片非常滑嫰,最愛嘅萵筍片比左超多!個餐仲包咗一杯飲品,同埋三色冰粉,我就加咗錢升級做手打檸檬茶😆另外喺度見到我嘅最愛 — 北京烤鴨,咁就嗱嗱聲嗌返半隻嘆吓😄 估唔到佢仲包咗川味鴨架,實行一鴨兩食🦆✣ 麻辣豚香鍋 (豬腩片、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)$198✣ 姚姚秘製經典麻辣燙 $88- 清新藤椒湯- 寬薯粉條- 巴掌肥牛- 大蝦- 鱸魚片- 萵筍片- 蓮藕片- 千葉豆腐解辣奇兵、三色冰粉+$29 加配特飲✣ 北京烤鴨(半隻)$188

姚姚秘製經典麻辣燙

北京烤鴨(半隻)
川味鴨架

✣ 北京烤鴨(半隻)$188
- 川味鴨架
✣ 多多桃膠椰奶 $48
姚姚秘製經典麻辣燙
北京烤鴨(半隻)
川味鴨架
多多桃膠椰奶
2024-05-31 52 浏览
我是一位經常光顧您餐廳的顧客,但這次的用餐體驗讓我感到非常失望。我點了一份要求走麻走辣的菜式,但是實際上並沒有按照我的要求烹調。以下是我在這次用餐中遇到的問題:菜式不符備註: 我在點餐時明確要求走麻走辣,但是菜式中充滿了大量的麻椒,讓我感到不滿意。寬粉缺失: 我點了一份寬粉,但是實際上並未出現在餐桌上。非繁忙時段: 我在非繁忙時段光顧,但是服務和菜品的質量仍然不如預期。作為一位長期的顧客,我對這次的用餐體驗感到非常失望。我不會再次光顧也不推薦大家。

寬粉缺失: 我點了一份寬粉,但是實際上並未出現在餐桌上。

2024-05-31