2024-11-11 247 浏览
當年樓上cafe盛行時 呢間cafe 已經存在 估唔到隔左咁年 呢到仲屹立不倒下午兩點幾都可以選擇Lunch set 有意粉沙律漢堡飽仲有配埋飲品 重點係無限時!可以同朋友傾下計 食下野仲有大量board game可以玩香蒜白酒蜆意大利粉 蜆份量都好多 香蒜蜆肉配搭永遠好夾 仲炒得好香 軟殼蟹黑松露意大利粉 賣相好吸引 原隻軟殼蟹上 仲有黑松露汁超creamy 另外見佢仲可加錢試埋甜品 俾佢既牛角窩夫配雪糕吸引左 窩夫上到枱時仲係脆既 不過如果再煙韌就更好 甜品就整體不過不失 如果想同朋友hea 下吹下水 呢度絕對可以滿足到你

下午兩點幾都可以選擇Lunch set 有意粉沙律漢堡飽
仲有配埋飲品 重點係無限時!

可以同朋友傾下計 食下野
仲有大量board game可以玩

如果想同朋友hea 下吹下水 呢度絕對可以滿足到你
全日早餐$132點了全日早餐😆好豐富😇牛角包好香,炒蛋夠嫩滑😋薯餅係新鮮炸起😍好脆,最吸引係中間既煙三文魚😍砌到好似朵花,食落好香好有魚味😚份量足夠特式拼盤$83拼盤有幾款炸物:炸雞翼、炸咖喱角、洋蔥圈、魷魚圈、薯角😋種類好多😈極邪惡😂小食炸得香口😋唔會覺得油膩牛角窩夫伴雪糕$42甜品賣相吸引😇打卡一流😆窩夫是即整😆入口時仍是熱騰騰😇好香脆👍🏻搭配埋雲尼拿雪糕😍冰火交融的口感😋好味$惡魔 (藍莓沙冰)$52飲品個名好特別😆重點係好大杯😈藍莓味道不會太甜😋幾清新ps:餐廳環境幾舒適😇最重要可以慢慢坐😆入面仲擺左好多board game可以玩😋10月尾到訪餐廳😃佈置好有點心機😍有南瓜燈同大型蜘蛛網😈好有萬聖節的氣氛

全日早餐$132

特式拼盤$83

牛角窩夫伴雪糕$42
甜品賣相吸引😇打卡一流😆

$惡魔 (藍莓沙冰)$52
飲品個名好特別😆重點係好大杯😈藍莓味道不會太甜😋幾清新

星期六同朋友去咗旺角一間樓上Cafe,真係好開心,可以一邊玩board game,一邊吹水。今次我哋叫咗幾樣好味嘅食物,先介紹一下。首先,叫咗龍蝦汁海鮮意大利粉($94)。呢個意大利粉唔錯,有三隻蝦三條魷魚同埋兩件青口。意大利粉嘅口感剛好,唔會過軟,搭配龍蝦汁,唔錯。接著係軟殼蟹黑松露意大利粉($102)。呢個意大利粉加咗軟殼蟹,蟹肉香脆,黑松露足夠嘅,同creamy。我哋仲加咗龍蝦湯(+$28),呢個湯喝落去好舒服,唔會太鹹。飲品方面,叫咗西班牙咖啡($50)同節制($48)。西班牙咖啡香濃,上面仲加咗球雪糕,啱晒鍾意食甜品嘅人。至於節制係菠蘿味特飲,味道清新,適合餐後飲,令人感覺輕鬆。總體來講,今次嘅用餐體驗愉快,食物唔錯,環境輕鬆,係一個好地方可以同朋友聚會。

龍蝦汁海鮮意大利粉
黑松露軟殼蟹意粉
西班牙咖啡
龍蝦汁海鮮意大利粉
黑松露軟殼蟹意粉
西班牙咖啡
2024-11-04 278 浏览
餐廳位置十分方便企喺潮流特區十字大馬路等緊馬路已經望到對面樓上舖掛住大大個招牌一上到去門口就有好多board game選擇坐位好闊落 唔會同隔離好貼中午時間上去仲透埋陽光入嚟光線好充足星期六中午時間去都坐滿超級一半嘅客人建議下次去預先打電話book位龍蝦汁海鮮意大利粉配凍latte 依間餐廳煮食份量都好大份海鮮有新鮮青口、大蝦意大利粉用咗洋蔥一齊煮龍蝦汁唔算好濃不過整碟意大利粉好夾軟殼蟹黑松露醬意大利粉原隻軟殼蟹上碟好打卡able影相都見到係熱辣辣㗎黑松露醬加埋蘑菇同埋洋蔥一齊煮撈埋意大利粉一齊食好好味熱薄荷朱古力呢杯薄荷朱古力賣相好靚cream加咗薄荷味同朱古力攪勻薄荷朱古力嘅味道恰到好處
餐廳位置十分方便
一上到去門口就有好多board game選擇
坐位好闊落 唔會同隔離好貼
中午時間上去仲透埋陽光入嚟光線好充足
星期六中午時間去都坐滿超級一半嘅客人
建議下次去預先打電話book位

龍蝦汁海鮮意大利粉配凍latte
依間餐廳煮食份量都好大份
海鮮有新鮮青口、大蝦
意大利粉用咗洋蔥一齊煮

呢杯薄荷朱古力賣相好靚
cream加咗薄荷味
同朱古力攪勻薄荷朱古力嘅味道恰到好處

2024-10-29 407 浏览
放假帶阿媽去打卡去左旺角最出名抵食間double cafe 假日lunch 去吾算多人最岩傾偈hea 下因為吾太肚餓,點左一個餐加小食share 龍蝦湯暗橙紅色,好濃好creamy 咖喱角$38有8件,真係估吾到份量超多咖喱份量剛剛好,而且炸得好脆蜆肉意粉意粉小小偏硬,蒜香加蜆肉香口好味蜆肉都算大隻,好鮮甜芝士蛋糕超級香滑芝士味,係我食過最好味嘅芝士蛋糕荔枝紅茶甜度適合,大大杯夠兩個人share 2個人買埋吾洗$200香港地真係好難搵
放假帶阿媽去打卡
去左旺角最出名抵食間double cafe
假日lunch 去吾算多人
最岩傾偈hea 下

因為吾太肚餓,點左一個餐加小食share

龍蝦湯
暗橙紅色,好濃好creamy

咖喱角$38
有8件,真係估吾到
份量超多
咖喱份量剛剛好,而且炸得好脆

蜆肉意粉
意粉小小偏硬,蒜香加蜆肉香口好味
蜆肉都算大隻,好鮮甜

芝士蛋糕
超級香滑芝士味,係我食過最好味嘅芝士蛋糕

荔枝紅茶
甜度適合,大大杯夠兩個人share

2個人買埋吾洗$200
香港地真係好難搵
2024-10-29 342 浏览
☕️☕️孖啡☕️☕️📌📌旺角彌敦道577號高氏大樓4樓📌📌接近👹👻👺🪔節日期間,這間西餐廳的佈置充滿了神秘的氣氛!它採用橙色和暗的燈光,增加神秘感,天花牆上掛著幽靈、南瓜、蝙蝠、蜘蛛技蜘蛛網等裝飾,讓整個空間充滿節日氣氛。這樣的佈置不僅提升了餐廳的吸引力,也讓顧客在用餐的同時也感受到節日的獨特魅力!🪔👺👻👹餐桌椅:🛋🪞🪟🛋以深啡色梳化配白色雲石枱,感覺分明及舒適!玻璃還貼上黑色剪影圖案,裝飾別具心思!入門口位置有很多咭牌及board game 任玩,這都是年輕人的玩意,就算外面下大雨也不怕!♠️♦️♟️♥️♣️🎲🃏餐牌:📜📃📜📃有套餐及散叫,非常清楚明白!兩個套餐🍛🍝+甜品🍦🍰+包飲品🍸🍹1)🍅🐷🍛鮮茄芝士焗豬扒飯$114經過精心醃製,豬扒外焦內嫩,肉質鮮美,有口感,加上融化的芝士均勻覆蓋在豬扒上,仲有一層拉絲感覺,讓每一口都很滿足!切片的鮮茄不僅增添了顏色,還帶來了清新的酸甜,平衡了肉類的油膩。🧀🍰芝士蛋糕+$28芝士蛋糕是經典的甜品,店舖非常有心思將一只簡單的碟親自繪畫一幅由朱古力醬的貓背影畫,儀式感極重!讓整個簡單的蛋糕看起來嘅吸引又美觀芝士蛋糕入口給人一種輕盈而豐富的感覺。適度的甜度使蛋糕不會過
☕️☕️孖啡☕️☕️
📌📌旺角彌敦道577號高氏大樓4樓📌📌

餐牌:📜📃📜📃有套餐及散叫,非常清楚明白!

兩個套餐🍛🍝+甜品🍦🍰+包飲品🍸🍹

1)🍅🐷🍛鮮茄芝士焗豬扒飯$114

🧀🍰芝士蛋糕+$28

芝士蛋糕入口給人一種輕盈而豐富的感覺。適度的甜度使蛋糕不會過於膩口,能夠讓人品味到芝士的純粹風味。
這道甜品不僅適合在節慶或聚會上享用,更是一種隨時都能帶來甜蜜享受的美味!

2)🦐🦐🍝明太子海蝦意大利粉$136
這碟意大利粉煮至軟硬度適中,配上嫩滑的明太子,散發出淡淡的咸香。海蝦增添了鮮甜的風味,肉質爽口,口感豐富!
這碟明太子海蝦意大利粉,在輕鬆的晚餐中享用,既可滿足味蕾,又能帶上視覺的享受。

🍫🍮🍦朱古力心太軟雪糕+$38
甜品簡直是味覺的盛宴!因為輕輕切開那柔軟的朱古力外殼,濃郁的朱古力醬瞬間流出,與雲尼拿雪糕的融合,帶來完美的對比。雪糕的順滑口感與朱古力的濃厚,使每一口都充滿層次感,讓人心情瞬間變得喜悦。

🍋🥤凍檸檬綠茶
🍸🍋‍🟩熱情果綠茶
這晚餐最後配上冰涼的熱情果綠茶,清新的茶香和熱情果的酸甜交織,冰塊的清涼感~像在炎炎夏日中消暑又能提神。

總結:這晚餐不僅是享受食物,同時也可享受環境的氣氛!年輕的感覺返哂嚟!

2024-10-20
庆祝纪念
生日
  • 朱古力心太軟雪糕
  • 明太子海蝦意大利粉
  • 鮮茄芝士焗豬扒飯
  • 芝士蛋糕
今日朋友約了我去孖啡,一間旺角彌敦道樓上Cafe小店,格局帶點歐美風,店員也份外親切友善。我們點選了晚餐,價錢一點兒也不貴。點了主菜、飲品和甜品,鮮美的味道讓人喜愛,口感絕佳。套餐包一杯$38的飲品凍柑桔綠茶凍蜜桃紅茶飲品方面,我們選擇了招牌凍柑桔綠茶、凍蜜桃紅茶,飲落清新可口,為我們的晚餐打開了序幕。鮮茄芝士焗豬扒飯 即叫即制,新鮮滾熱辣的鮮茄芝士焗豬扒飯,賣相討好。面頭鋪滿芝士,好多酸甜的鮮茄,層次豐富,很開胃。上桌後香氣四溢,芝士味道濃郁,拉絲效果突出,大大塊厚切豬扒,肉嫩多汁,加上炒底蛋飯,好有誠意!65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉隨後的卡邦尼煙肉意大利粉也有驚喜,65度溫泉蛋 流心狀態,跟卡邦尼醬汁完美結合。而煙肉的鹹香又是亮點之一,意大利粉彈牙,軟硬適中,吸收了溫泉蛋汁,每一口都充滿滋味。牛角窩夫伴雪糕最後,我們還加了 $42 有牛角窩夫伴雪糕,嘗試了冷熱交融,牛角窩夫酥脆可口,伴雪糕的甜就剛剛好,與窩夫的獨特香氣,令人難以忘懷。
套餐包一杯$38的飲品
  • 鮮茄芝士焗豬扒飯
  • 卡邦尼煙肉意大利粉
  • 蜜桃紅茶
2024-10-24 205 浏览
呢間餐廳開業咗都幾多年水準都冇下降### 黑松露忌廉軟殼蟹意粉這道意粉的主角是新鮮的軟殼蟹,蟹殼柔軟,整隻可以食用,肉質鮮美。意粉通常煮至 al dente,與蟹肉的鮮甜相融合,松露同埋蘑菇調味,超級滿足!### 蒜蓉炒蜆蜆意粉這道意粉的特點在於使用新鮮的蜆蜆,搭配香濃的蒜蓉和橄欖油。蜆蜆經過輕輕翻炒,冇沙之餘都好甜!### 牛角雪糕窩夫牛角窩夫擁有金黃色的外皮,外脆內軟,口感極佳。它通常會搭配香甜的配料,如鮮奶油、同埋雲呢拿雪糕,這些配料的甜味與窩夫的香脆形成對比,讓人一口接一口。### 柑桔紅茶這款飲品結合了紅茶的濃郁與柑橘的清新,茶葉的香氣與柑橘的酸甜相互交融,形成一種清爽的口感!店員仲好好咁幫我哋加水### 檸檬紅茶檸檬紅茶是一款非常受歡迎的飲品,將檸檬的酸味與紅茶的濃郁結合在一起,形成一種既提神又解渴的飲料。
呢間餐廳開業咗都幾多年水準都冇下降

### 黑松露忌廉軟殼蟹意粉

松露同埋蘑菇調味,超級滿足!

### 蒜蓉炒蜆蜆意粉

### 牛角雪糕窩夫

### 柑桔紅茶

### 檸檬紅茶
2024-10-24 226 浏览
位於旺角高氏大廈的孖啡餐廳,環境舒適,侍應服務態度良好,食物仲很美味,特別是甜品,我們試了以下菜式:🌷 明太子鮮蝦意粉:推薦、推薦!蝦新鮮彈牙,配上檸檬汁,味道清新好味!🌷 芝士焗吞拿魚天使麵:勁多芝士及吞拿魚,份量十足,醬汁可以多一些就Perfect!🌷牛角窩夫伴雪糕:加$48可以享用,即叫即整,窩夫是酥皮有層次的,好香牛油味,推薦餐廳座位約二十多個,並非太多客人的關係,我們坐了兩個小時,在此寧靜的樓上Cafe傾偈,份外舒適,店員亦不會催促我們,服務不錯!

2024-06-14
  • 明太子海蝦意大利粉
2024-10-23 182 浏览
話說,最近同女朋友去咗旺角嘅孖啡,真係好開心!呢間小店雖然唔大,但氣氛相當好,裝修簡潔有特色,令人感覺好舒服。我哋點咗招牌,真係唔錯啊!主帥嚟講,我哋訂咗一個65度卡邦尼意粉同埋一個銀河系黑松露意粉,兩個份量都幾夠,黎得幾快。至於甜品真係無得頂。我哋試咗佢哋嘅牛角窩夫伴雪糕,個配搭幾好,份量夠,甜而不膩。無論係下午茶定係晚餐後來一份甜品,孖啡都係一個好選擇。總括嚟講,孖啡係一間值得推薦嘅咖啡店,無論同朋友聚會定自己一個人去享受一杯咖啡,都係一個好選擇。下次你去旺角,不妨試吓呢間小店,真係唔會令你失望。☕🍰

2024-10-22 228 浏览
地點方便,食物不錯,雖然地方細細,但氣氛和環境都算ok,當日入坐率都有60%,在預訂時已要求靜啲嘅window seat,都達到我的要求,奈何昨天有客在玩桌遊,因他們太投入,不時大聲尖叫和叫囂。我是因商務傾談的而來,地點是我選的,這點令我有點尷尬。因為聲浪太大,我間中是聽不到客戶的說話內容的,這樣令我覺得有點不快的。當玩桌遊的客人離開後,靜下來其實是個頗舒服的地方。相信是次是個別事件,若服務員能主動提示客人,將音量收細,哪就更好了。
當玩桌遊的客人離開後,靜下來其實是個頗舒服的地方。
2024-10-10 324 浏览
今天假期約了朋友午膳敘舊,揀的當然是最方便的旺角區。 朋友喜歡西式料理,佢話有一間值得推介的西式餐廳,名孖啡!餐廳在旺角彌敦道577號高氏大廈4樓。油麻地地鐵站A1出口行幾分鐘就到。它以西式風格為主調,可以和朋友悠閒的樓上cafe! 一出電梯,就見到佢地的大招牌,店舖分開兩個單位,所以空間頗大。 卡座梳化好寬敞,坐得舒適! 四周都有很大玻璃窗,採光度十足,還貼上剪影來裝飾,很有特色! Holiday Lunch Menu 都有很多種可選,主食包一杯飲品,仲可以優惠價格加配食物。 我們要了軟殼蟹黑松露意大利粉,擺盤好有氣派,一大隻軟殼蟹,炸得好香脆可口,蟹很新鮮和鮮味,意粉軟硬度適中有口感,有濃濃的黑松露香味的汁,很好吃的! 加配了龍蝦湯,賣相一流,龍蝦味濃郁,超精采!鮮茄芝士焗豬扒飯焗得熱辣辣上枱。 有大量新鮮蕃茄和芝士,加上大件厚切豬扒和炒飯焗製!鮮茄和芝士蓋滿整個飯,豬扒厚身、鬆軟和多汁美味。 整個配合度真的超讚! 飲品要了青蘋果紅茶,青蘋果味道很濃,配紅茶,很夾,清新怡人!還有的是招牌咖啡:孖啡! 咖啡味道略帶酸,但好香濃甘醇!這間西式餐廳的食物的水準高和用心去做!價錢唔貴又合理

這間西式餐廳的食物的水準高和用心去做!價錢唔貴又合理,尤其是適合上班一族去午餐的好地方。 大家可以試試!
2024-10-09 481 浏览
今日收工都比較近旺角就過咗嚟呢度吃晚餐!嚟到嘅時候19:00唔算好多客人我哋就坐低叫野食,今次叫咗軟殼蟹黑松露意大利粉,平時都少食軟殼蟹今次想試下,軟殼蟹新鮮炸嘅唔會好油膩份量都正常的,我會畀呢個菜8.5/10分。非常推薦的另外我女朋友叫咗個全日早餐。入邊有牛角包腸仔炒蛋焗豆同埋沙律,適合健康嘅人食!非常清新唔會太油膩!飲品方面都很正常,女朋友揀咗熱的柚子茶,質素正常唔會太突出最重要講講係佢嘅座位同埋環境都非常好的
飲品方面都很正常,女朋友揀咗熱的柚子茶,質素正常唔會太突出
最重要講講係佢嘅座位同埋環境都非常好的

2024-10-09 460 浏览
Happy Saturday 今日與朋友到旺角的孖啡Cafe,重拾舊日中學時期去樓上cafe的回憶餐廳位於高氏大廈4樓,升降機一出見到黑底白字的孖啡招牌,內在裝潢以木系色調及上深啡沙發為主,牆上掛上西式油畫,營造出一個輕鬆愜意的用餐環境。我們order了以下lunch sets,跟餐可以優惠價$28配咖啡 :軟殼蟹黑松露意大利粉pasta烹得恰到好處,軟殼蟹外脆內軟,配上濃郁的黑松露醬汁,吃上超香超creamy, 而且口感層次豐富全日早餐All day breakfast 食物包括炒蛋、香腸、牛角包、茄汁焗豆、煙三文魚、沙律菜等經典元素,每一項份量不多不少,加在一起卻是很飽肚,要跟朋友分享才吃得光 ,印象最深刻是牛角包,香脆可口跟餐飲品1:Hot LatteLatte拉花美觀,味道不過不失孖啡House coffee Cafe自家研發的特色飲品,他們的「孖啡」採用了兩種不同風味的咖啡豆,混搭出一種獨特香濃醇厚的味道,搭配上香甜的忌廉,值得一試孖啡Cafe所營造的輕鬆氛圍,加上穩定的食物質素,果然是樓上Cafe界的老字號,喜愛玩boardgames 的朋友不要錯過餐廳的玩具concer

軟殼蟹黑松露意大利粉

全日早餐All day breakfast

跟餐飲品1:Hot Latte
Latte拉花美觀,味道不過不失

孖啡House coffee

孖啡Cafe所營造的輕鬆氛圍,加上穩定的食物質素,果然是樓上Cafe界的老字號,喜愛玩boardgames 的朋友不要錯過餐廳的玩具concern , 適合一班朋友玩樂一番

2024-08-24
  • 全日早餐
  • 軟殼蟹黑松露意大利粉
  • 孖啡
今晚黎到呢間上樓Cafe 玩下Game,食晚飯吹水,一入到餐廳就覺得空間感夠同座位幾寬敞,Boardgame攞係門口附近,選擇都好多,唔會怕悶。鮮茄芝士焗豬扒飯豬扒幾juicy,幾淋,唔會乾身,醬汁酸甜度適中,面頭芝士都幾多,個飯做到粒粒分明。煙三文魚意大利烘飽配薯條好中意個包烘得夠脆身,配上柔軟身煙三文魚、青瓜、沙律菜同沙律醬食,估唔到幾夾。跟餐包$38的飲品,揀左青蘋果綠茶同蜜桃紅茶。水牛城雞翼一共有六隻,個水牛城汁少少辣,好惹味。跟餐加$42叫左牛角窩夫伴雪糕,冰凍的雲呢拿雪糕配以熱辣辣又脆口的牛角窩夫食,無得輸。好耐冇上呢啲Cafe邊玩Board 邊食,呢度唔錯,多Game,啲職員又Nice。

鮮茄芝士焗豬扒飯

煙三文魚意大利烘飽配薯條

跟餐包$38的飲品,揀左青蘋果綠茶同蜜桃紅茶。

水牛城雞翼
一共有六隻,個水牛城汁少少辣,好惹味。

• 牛角窩夫伴雪糕