2020-01-09 47 浏览
這店服務好,店員反應迅速,一坐底叫咗嘢食,唔洗10分鐘差不多全部到齊,由南瓜湯開始,樣樣熱辣辣到齊。咁凍既天氣下真心覺得服務配合得好好。😆佢既海南雞勝在肉身嫩滑(唔見肥膏),食原味同口水雞都好味,各有特式。另外都好鐘意佢啲小菜,尤其係個薰蹄,軟綿綿,味夠濃,同平時酒樓食一片片果種清淡既做法好唔同。另外,那碗金黃色的飯,滿滿的又好口感,非常配合到海南雞既風味。其實各樣食物份量都好大,開心share最好!

2020-01-05 526 浏览
黎到元朗又新街,成條街都係嘢食,真係好多選擇😍上星期嚟到見到呢間海南雞店舖排到滿晒人,我都冇機會入去試😬今日早左黎終於唔使排隊😂不過就見到外賣多籮籮一坐低就放低兩碗熱辣辣嘅南瓜湯,聞落去都好香,湯最緊要夠熱👍🏻味道又夠鮮甜,似乎用咗大量南瓜去煲非常足料嘅麗湯又夠清甜入邊仲有一隻雞腳餐牌上面都有好多唔同種類嘅選擇,主要都係海南雞為主,每一個餐都可以跟白飯或者油飯,如果要轉米線,米粉就另加$3叫咗個去骨海南雞飯套餐62,雞皮非常夠黃,又夠爽滑,雞肉嫩滑得來又有雞味賣相相當吸引油飯都好夠味道軟硬適中食過一次之後我相信都會再返嚟幫襯瑞士汁雞翼$28有五隻味道不錯非常夠味雞翼都煮得好嫩滑套餐加$3就可以轉米線11:30剛剛開門人流已接近坐滿海南雞跟嘅有三款醬汁,有甜酸醬,甜酸油膏加姜蓉三款,我最喜歡的是甜酸醬,甜甜酸酸食到停唔到口,又夠惹味😍食到飽飽的離開食完仲可以喺附近飲埋珍珠奶茶加好出名嘅豆腐花
賣相相當吸引
非常夠味
雞翼都煮得好嫩滑
套餐加$3就可以轉米線
11:30剛剛開門人流已接近坐滿
海南雞跟嘅有三款醬汁,
有甜酸醬,甜酸油膏加姜蓉三款,
我最喜歡的是甜酸醬,
甜甜酸酸食到停唔到口,
又夠惹味😍
食到飽飽的離開
食完仲可以喺附近飲埋珍珠奶茶
加好出名嘅豆腐花
  • 去骨海南雞飯
2020-01-04 35 浏览
><通常都係嗌外賣食 今日要喺附近搭小巴於是就近近哋解決埋午餐先招牌海南雞飯套餐($62)雞飯/蠔油時菜/例湯去晒骨雞唔肥 啖啖肉 而黃薑油飯好香碟菜都幾大碟 湯食到南瓜絲同甘筍甜味外賣個湯好似有搭雞腳?!狀元燻蹄飯($48)豬手炆到好腍 輕輕一夾已經分開鍾意食豬手係因為個層皮無論炆定燒都正另外+$5豆漿 有熱會更加好瑞士雞翼($28)醬汁夠濃 仲有菜墊底><><><><><><><><><><><><><><孖寶去骨海南雞元朗又新街27號地下1號舖
通常都係嗌外賣食 今日要喺附近搭小巴
於是就近近哋解決埋午餐先
招牌海南雞飯套餐($62)
雞飯/蠔油時菜/例湯
去晒骨雞唔肥 啖啖肉 而黃薑油飯好香
碟菜都幾大碟 湯食到南瓜絲同甘筍甜味
外賣個湯好似有搭雞腳?!
狀元燻蹄飯($48)
豬手炆到好腍 輕輕一夾已經分開
鍾意食豬手係因為個層皮
無論炆定燒都正
另外+$5豆漿 有熱會更加好
瑞士雞翼($28)
醬汁夠濃 仲有菜墊底
><><><><><><><><><><><><><><
孖寶去骨海南雞
元朗又新街27號地下1號舖
2019-12-31 34 浏览
兩個人去了附近的餐廳食飯,這裏有二人套餐,都是$158,有半隻海南雞及一個小菜,另外還有一碟菜,湯及油飯。南瓜紅蘿蔔粟米煲雞腳味道清甜,完全無味精。海南雞全部已去骨,近雞胸部位,入口啖啖肉,雞皮皮下脂肪很薄,入口帶點爽,雞肉嫩滑,加上特製醬油,味道更佳,而且油飯有淡淡雞油香味,飯質爽口,新鮮熱辣。小菜就揀了狀元燻蹄,豬皮炆至入口溶化,骨膠原豐富,肉質很腍且無渣,味道亦都不會過咸。最後碟蠔油生菜應該有至少半斤,大碟到不得了。

南瓜紅蘿蔔粟米煲雞腳味道清甜,完全無味精。

最後碟蠔油生菜應該有至少半斤,大碟到不得了。
2019-12-30 375 浏览
元朗的確是幾多食店,前兩天朋友帶我來到孖寶無骨海南雞,她說吃過這裡的海南雞,應該是數一數二。自己最喜歡就是無骨海南雞,方便又易食,朋友推薦當然一定要品嘗下這裡的美食。店裡裝修簡約,地方整潔,而牆壁上貼了多幅食品海報,看起來吸引。餐牌上有孖寶2人餐及4人餐,另有單點去骨海南雞飯、肉燥飯、咖哩飯、湯、小食、飲品等,不錯。一坐下來,店員立刻奉上老火靚湯給我們,好溫暖,好像回到家的感覺,讚!店員說湯是以雞殻、雞腳、南瓜、紅蘿蔔等材料煲成,湯好夠火喉,絲絲南瓜蓉,香甜可口,太好飲了!去骨海南雞飯      $52這碟是大 size,海南雞飯包括無骨海南雞、油飯、老火湯和醬油,滿滿的海南雞,肉質鮮嫩,不乾身,啖啖雞肉香,完全沒有骨,方便進食,沾上三款的醬汁,更惹味可口  ;  再配合特別香的油飯,眨眼間已被我吃光了!狀元燻蹄      $45單看賣相已經覺得很入味,燻蹄肉質鬆軟,很嫩滑,咬一口即化開,豬皮軟軟的,很有彈性,美味可口。瑞士雞翼     $28大大的雞翼,肉質嫩滑,雞翼完全吸入了醬汁,味道帶少少甜,不會只得鹹味,吃完一隻又一隻,太回味了!涼拌拍青瓜     $20醤料鋪滿了青瓜的上面,

老火湯

去骨海南雞飯      $52

狀元燻蹄      $45

狀元燻蹄

瑞士雞翼     $28

瑞士雞翼

涼拌拍青瓜     $20

醤料鋪滿了青瓜的上面,少少辣,好惹味,越食越想食的前菜小食,爽爽脆脆,口感清新,不錯。

涼拌拍青瓜

清甜爽口的凍檸檬茶,冰冰涼涼,散發陣陣檸檬香,口感清新,好飲。
凍檸檬茶
2019-12-30
下午茶
老火湯
狀元燻蹄
瑞士雞翼
凍檸檬茶
2019-12-30 45 浏览
孖寶抵讚,因為佢有好食既海南雞,又有意想不到咁好味既魚香煎肉餅(睇落似煎豬扒)。上次食過二人餐,今次人多食個4人餐仲可以encore上次既餸再揀多兩款,又再抵啲! 當餸黎齊既時候你會發覺成枱都係食物,好豐富㗎!佢既雞皮薄,皮下脂肪似係零雞肶肉都好嫰滑,加埋海南雞三款醬好正呀!另外仲有口水雞味比你揀㗎!我話encore果款餸係魚香煎肉餅。當呢款餸第一次放上枱時我以為個面炸得好厚,但原來好薄好香脆㗎。咬落亦啖啖咸魚香,肉嫰有汁,炸得面就乾身,但內裏juicy既,所以食完再食。

佢既雞皮薄,皮下脂肪似係零

2019-11-03 376 浏览
中意嘅請分享請點讚🍻----------😋去骨海南雞飯 大$52 中$42咁啱食到雞髀, 雞肉嫩滑再配海南雞醬油係勁正。有飯粒粒分明聽身唔會成糊狀。所有飯都會送一碗靚湯,碗湯出乎意來意料之外好飲,飲落冇乜味精而且真材實料,嗰日嘅例湯係蘿蔔木瓜豬骨湯。-😋涼拌拍青瓜 $20拍青瓜份量多,因為朋友唔食得辣,所以醬汁另上,咁樣反而仲正😍可以自由選擇醬汁濃度, 重口味人士一定要試。----------🔎孖寶去骨海南雞🚩元朗又新街27號地下1號舖
中意嘅請分享請點讚🍻
----------
😋去骨海南雞飯 大$52 中$42
😋涼拌拍青瓜 $20
----------
🔎孖寶去骨海南雞
🚩元朗又新街27號地下1號舖
  • 無味精靚湯
  • 去骨海南雞飯(大)
2019-10-21 222 浏览
自己一個人午餐,記得附近有家海南雞,有位置便走進去!一坐下看餐牌,店員便送上一碗南瓜湯,熱呼呼的好過癮,午餐選擇算多,有招牌海南雞,也有不同的肉燥飯選擇!點了孖寶海南雞配油飯,這裡可選大份或中份量,視乎自己食量多少,而且價錢實惠,中份量適合細食的我☺️店員說大概半碗飯,油飯不會很膩,容易入口,油香味不錯!重點雞肉嫩滑,汁醬蠻搭配,有點想念新加坡的海南雞飯!下次想試試看口水雞,也是招牌,而且外賣會更便宜🤤🤤🤤
自己一個人午餐,記得附近有家海南雞,有位置便走進去!

2019-09-28 284 浏览
I don’t really recommend this restaurant to anyone. Super long wait for the takeaway!!! 1.45 hours!!! Finding a foreign object in food!!!! Very disappointed experience

2019-09-28
105 分钟 (外卖送餐)
2019-08-21 488 浏览
今天收早,突然想食海南雞飯,就諗起呢間孖寶海南雞!以往叫套餐,都有雞比,今次唔好彩了,無雞比食!但雞翼都好好食,好香雞味,無雪味,好鮮!油飯夠乾身又夠香口!加上三種唔同既醬汁去點雞,仲有碗唔咸既老火湯同碟好爽口既菜!好正既一餐下午茶!
今天收早,突然想食海南雞飯,就諗起呢間孖寶海南雞!
油飯夠乾身又夠香口!
2019-08-20 269 浏览
服務超差,等左成個鐘都未到打去問,就不停話出咗車趕收線。等咗半個鐘仲未收到,於是又打去,佢又係話出咗車等多10分鐘,今日多單,趕收線!等多20分鐘仲未收到,再打去,條友先去問清楚原來根本仲未送!!對唔住都冇聲,淨係問我仲要唔要垃圾服務,大家千期唔好去叫外賣!
垃圾服務,大家千期唔好去叫外賣!
外卖送餐
今晚要落元朗 女朋友話想食海南雞就帶佢去孖寶去骨海南雞飯到食離元朗西鐘站約10分鐘路程7點9左右到 唔洗等位鑑卡上次經驗因為份量好多 女朋友又細食叫兩個海南雞套餐係食唔晒所以今次就叫一個套餐 同一個大雞套餐分別在於有菜同冇菜碟菜真係好大碟女朋友無菜不歡都食唔晒先飲左個湯絕對係真材實料 有湯渣而且有少少「蓉」 口感好豐富唔覺有味精 值得一讚然後佢個雞好滑好嫰而且份量夠多又好食 重雞味 美中不足我個碟有少量骨而女朋友個碟係完全冇個油飯又係好多雞油味夠香而且飯夠乾身至於個醬就正常一般海南雞醬料冇咩特別總結呢間可以話係我係香港食過CP值最高嘅海南雞飯係我心中第一位不過值得留意一點係個地板好滑易仆倒但呢點無礙我再去食
今晚要落元朗 女朋友話想食海南雞

不過值得留意一點係個地板好滑
易仆倒
但呢點無礙我再去食
2019-06-30 519 浏览
今晚試咗個「海南雞飯套餐」同埋「瑞士雞翼肉燥飯」。呢兩個套餐都包咗個湯嘅,個湯幾好飲,飲落都唔多覺有味精,裏面仲有少量粟米同埋蘿蔔。首先講吓個瑞士雞翼肉燥飯,瑞士雞翼都幾多,有四隻!!😸同埋肉燥份量都唔少,肉燥當中混入菇碎增添飯嘅口感。另外海南雞飯,雖然係外賣,但依舊有三包醬汁比你,配埋油飯,口感同味道都唔錯。我叫呢個係海南雞套餐,所以佢另外仲會配埋個油菜的。

明明好好味,但外賣最低消費愈來愈貴,之前成日買外賣,係落單果個推介送貨的,我話係白沙村都好遠下喎,佢話橫洲都送,冇問題,但最近因同外賣拆賬問題,初時$200 ,打到最近$300 ,明明只係食$180蚊野,點可以叫多一倍呢,只可以放棄😔😔😔(因為只叫外賣,所以部分未能評分)

(因為只叫外賣,所以部分未能評分)
2019-06-27
外卖送餐
2019-06-23 288 浏览
海南雞套餐+海南雞(中)配油飯一坐低已經遞上無味精靚湯,平日我一定放棄例湯,但今次聞到木瓜雞腳味香濃,飯未到先試一口,之後成碗例湯飲清,返到屋企依然對佢念念不忘!招牌無骨海南雞是每台必點,雞夠嫩滑,配上海南雞醬油就是完美組合!油飯不膩;單點的雞跟飯沒比套餐少很多,只是套餐是(大)飯,再多一碟滿滿的生菜。連續兩日去試左不同店家既海南雞,「孖寶」價錢及味道都比連鎖店好,實在超值,難怪堂食及外賣的生意都沒有停
海南雞套餐+海南雞(中)配油飯

2019-06-23