2018-07-17
雖然上水小店都唔少,但西餐之選就比較少。今次同男朋友去到唔太起眼既橫街入面既孖寶食個西餐。我地星期一晚8點左右坐低,入面已有唔少客人,食既中途都仲有客人黎到,睇黎我地真係無揀錯餐廳。餐廳環境暗暗地,靜靜地係情侶同朋友傾下計食個飯唔錯既選擇。難得有餐牌揀既字體係有心機揀,令我對食物增添左份期待(職業病🙈)仲有連男朋友都讚既插畫🤗店員可能見我地第一次黎,向我地推介左德式豬手同埋豬鞍架,但係我地一眼就Scan到隔離枱既牛扒太吸引,我地點左美國1855安格斯肉眼扒,再點埋我地既大愛墨汁海鮮扁意粉。野食好快到,先到既係墨汁意粉,一上枱,明明係放左係男友前面,但我係自己個位已經聞到好好好香!差啲相都唔影就食左先,上枱之後仲吸引!墨汁包圍每條意粉,意粉真係黑過墨汁啊😂,意粉有彈性,而一上枱就聞到既香味應該係來自大蝦,入口之後大蝦香味不喊!好味啊!呢個意粉應該會成為我地下次再黎既膽拖之選!後到既牛扒賣相都好吸引,用木板上,再加上各種顏色鮮豔同埋炸到橙黃色既既薯粒,視覺先食!我地點左5成熟,肉既鮮味係我地意料之外,佢地揀既部位真係揀得好好!男朋友話邊邊既膏係比肉更香!仲有不得不讚既係呢個牛肝菌汁,無論點
餐廳環境暗暗地,靜靜地係情侶同朋友傾下計食個飯唔錯既選擇。
仲有連男朋友都讚既插畫🤗
呢個意粉應該會成為我地下次再黎既膽拖之選!
仲有不得不讚既係呢個牛肝菌汁,無論點肉、點菜定係點薯都加多好多分!
到中途見到鄰座點既豬手,都流哂口水,下次黎要試返店員推介🤤🤤🤤