2018-09-22
慶祝朋友的生日,就近近地去北區搵吓美食,朋友指明想食西餐,就上OpenRice搵吓,見到呢間餐廳食評都不錯👍🏻。餐廳門口擺放不同嘅招牌-是日推介食物及餐牌,我們先看一下餐牌食物啱唔啱食,原來食物都幾多花款,而且入面僅餘一張枱,最後二話不說入去坐低左。餐牌厚厚的,入面嘅食物圖文並茂,每一樣食物都好想試吓。心大心細之下,每人首先叫咗一碗是日餐湯濕濕口,原來係南瓜忌廉湯,幾位女士即刻好高興😊,因為南瓜係她們至愛,又可以養顏。飲落去仲有細細粒嘅南瓜蓉,而且味道剛剛好,唔會太甜。飲品方面,竟然有我最喜歡嘅抹茶鮮奶,非常大愛!鮮奶表面拉花成心型圖案,真的好考功夫,而且飲落去質感好滑,好好飲!朋友叫了一杯凍檸茶。朋友喜歡吃香煎牛脷,就特意叫了給他食。我也不忘試一塊,咬落去第一啖非常入味,好香濃嘅牛味道。我們四人就叫了四份主菜。飯麵方面,Order了芝士肉醬意粉同埋黑松露雜菌意大利飯。芝士肉醬意粉好多配料,而且醬汁鋪滿晒喺意粉面頭,食落去每條意粉都好入味。主菜方面,有我最喜歡嘅香烤羊仔柳同埋德式豬手配蜜糖芥末醬。豬手切成一塊塊,而且份量都比較多 ,驟眼睇外皮香脆無比,食落去果然係外脆內軟。配以薯條再點
餐牌厚厚的,入面嘅食物圖文並茂,每一樣食物都好想試吓。
飲落去仲有細細粒嘅南瓜蓉,而且味道剛剛好,唔會太甜。
朋友叫了一杯凍檸茶。
我們四人就叫了四份主菜。
飯麵方面,Order了芝士肉醬意粉同埋黑松露雜菌意大利飯。
主菜方面,有我最喜歡嘅香烤羊仔柳同埋德式豬手配蜜糖芥末醬。
配以薯條再點茄汁一齊食,非常滿足。
最後埋單都只係$700左右,每人平均消費只係$200有找,係上水區搵到咁高質素、殷勤服務、坐得舒適嘅西餐廳已經買少見少了。