2023-06-17 990 浏览
不限時間,坐到收鋪,質素keep到之餘,仲高質左,新店地方大,乾淨,坐得寬落,每樣海鮮都好大件,好新鮮,無沙,好鮮甜🤤✨小食->刺身->麻辣雞煲->飲湯(老火花膠雞)->打邊爐✨任食花蟹,貴妃蚌,沙白,花甲,鮑魚,珊瑚蚌,生蠔,蟮片,蝦。✨任飲白酒,紅酒,清酒,特飲✨無限時間(預先預約)記得預訂特選湯底(免費)同留埋雪燕燉椰皇($25)。翻兜之選,溫馨提示,戰鬥力高先好來,要有策略地食,同fd吹下水,慢慢食,慢慢歎。😂

✨小食->刺身->麻辣雞煲->飲湯(老火花膠雞)->打邊爐

✨任飲白酒,紅酒,清酒,特飲

✨無限時間(預先預約)

記得預訂特選湯底(免費)同留埋雪燕燉椰皇($25)。

2023-06-15
2023-06-09 885 浏览
擺盤超級好看食物質數超級難食刺身–– 雪到溶水 入口惹味雞煲––完全冇味~(真係0添加 無鹽無味精)火鍋湯底––– 似 清水湯 海鮮 ––––(完全唔新鮮)(貝殼一上檯已經開曬口)醬料––––(好多款) 但都非常無味小食 6味碟(非常差)環境不錯,感覺乾淨衛生
擺盤超級好看

食物質數超級難食

刺身–– 雪到溶水 入口

惹味雞煲––完全冇味~
(真係0添加 無鹽無味精)
火鍋湯底––– 似 清水湯

海鮮 ––––(完全唔新鮮)
(貝殼一上檯已經開曬口)

醬料––––(好多款)
但都非常無味

小食 6味碟(非常差)

環境不錯,感覺乾淨衛生

<家嫂一家大小>📍佐敦🔸Unbelievable大過張枱嘅刺身船 🛳️🚢🛥️🔸新鮮海鮮、靚肥牛!無限refill!超抵食!$428 + 10% 飽到上心口!!!🤰🏻🤰🏻🤰🏻第一擊:數款小食無限Refill👍🏼推薦紅糖芭滋👍🏼推薦蝦多士第二擊:刺身郵輪🚢(Non-refill)Unbelievable!!! 隻郵輪係要兩位家嫂先抬得起,完完全全長過張圓枱,可想而知有幾大隻 👀 不過刺身唔算好新鮮 🦐🦀🐠🪼🐋🐙 無肚痛,尚可接受 😌👌🏼👌🏼👌🏼 份量取勝!最好食嘅係鮑魚!😋第三擊:雞煲無限Refill 🐣個人麻麻地佢種辣,有啲似蠔油汁底加辣 🤔 同埋唔鐘意有豬皮同蜆。第四擊:海鮮 & 肥牛無限Refill⭐️⭐️⭐️ 全晚嘅重點就係依度 ⭐️⭐️⭐️海鮮拼盤,勁鮮味!勁新鮮!隻沙白大到手掌心咁大隻 🤚🏼 癲!肉肉口感超滿足 🥴 (OMG!!! 諗起都流口水)最重要係無限Refill,我地叫左好多轉鮑魚同巨型沙白 😍 真係好正!!!仲有!!!佢啲肥牛係靚雪花肥牛 🥰 巧巧吃喔~ 性價比極高!除咗海鮮同肥牛之外,仲有其他配料嘅例如魚皮、丸類、菜 🤣🤣🤣 但我無乜點食,專攻海鮮 & 牛牛 (回本
<家嫂一家大小>📍佐敦
🔸Unbelievable大過張枱嘅刺身船 🛳️🚢🛥️
🔸新鮮海鮮、靚肥牛!無限refill!超抵食!

$428 + 10% 飽到上心口!!!🤰🏻🤰🏻🤰🏻

第一擊:數款小食無限Refill
👍🏼推薦紅糖芭滋
👍🏼推薦蝦多士

第二擊:刺身郵輪🚢(Non-refill)

第三擊:雞煲無限Refill 🐣

第四擊:海鮮 & 肥牛無限Refill
⭐️⭐️⭐️ 全晚嘅重點就係依度 ⭐️⭐️⭐️
除咗海鮮同肥牛之外,仲有其他配料嘅例如魚皮、丸類、菜 🤣🤣🤣 但我無乜點食,專攻海鮮 & 牛牛 (回本!)

第五擊:是日精選糖水

餐廳環境十分之舒服,我哋五個人都配有一張圓檯。餐廳啲家嫂真心好好服務態度,Refill上得好快!驚死我地班「生番」唔飽咁款 🤣🤣🤣 朋友電話無電仲Offer放Counter幫佢叉電 💞 OMGGGGGG … 係母愛啊!

性價比超高嘅餐廳!絕對會回頭幫襯 🫰🏼
首先今次係第二次去,上次跟同事一行十一人食呢間,食得滿足開心,所以今次再去,但結果係食到朋友發晒火。食最貴個餐1930-2200時段1 刺身船坐低45分鐘後才到,叫左幾次2. 服務態度極差,完全唔覺有錯3. 想要既海鮮,一開始就話無(大蜆,魚,仲有一兩樣唔記得了),那我無必要去呢度食啦,雞煲又唔係特別好食,魚生,好多放題都有,貪呢度三款都有。4. 打左電話投訴,兩個星期都無回覆,咁即係點呢?只能夠講,不會有下次
1 刺身船坐低45分鐘後才到,叫左幾次
2. 服務態度極差,完全唔覺有錯
4. 打左電話投訴,兩個星期都無回覆,咁即係點呢?

只能夠講,不會有下次
2023-05-13
2023-05-29 538 浏览
每位$428 +1,我本人就覺得好抵食。首先佢會有幾款小食俾你無限添食,皮蛋姜、鹽水蜆、南乳齋、黑松露蝦多士、紅糖糍粑同埋一個炸嘅唔知咩瓜,不過其實佢每日都會有少少更改,所以今次食到嘅下一次一定食到。小食之後就會上刺身,五個人或以上就會有一隻超級大嘅刺身船,不過我今次得四個人,所以得刺身碗,不過都好多款式,有蟹、三文魚、油甘魚、八爪魚、赤蝦、鮑魚、北寄貝、翡翠螺、帶子同埋一碗條教咗味道嘅雜錦刺身,同埋今次我哋加咗$238要咗一隻象拔蚌刺身,刺身只係食一次冇得添食,食完刺身之後就會上雞煲,雞煲係可以添食,不過通常都唔會,因為之後係會上火鍋,我哋火鍋係一早預訂嘅老火花膠湯,而火鍋嘅配料係無限添食,而且佢嘅海鮮係有成八至十款都係任食,不過次次都唔同,同埋食食吓之後佢會通知你多咗一啲新嘅海鮮問你,今次就多咗蟹同蠔,不過我又係唔記得影相😂,除咗海鮮之外,亦都有肉類、丸類、餃類同埋蔬菜類等等,真係好多嘢食。飲品選擇亦都好多款式,除咗冇酒精飲品之外,亦都有酒精飲品。甜品就會係有雪條,又或者你可以加$25就有一個叫做雪燕燉椰皇,我今次就叫咗,我覺得好好食,非常推薦!
每位$428 +1,我本人就覺得好抵食。
首先佢會有幾款小食俾你無限添食,皮蛋姜、鹽水蜆、南乳齋、黑松露蝦多士、紅糖糍粑同埋一個炸嘅唔知咩瓜,不過其實佢每日都會有少少更改,所以今次食到嘅下一次一定食到。小食之後就會上刺身,五個人或以上就會有一隻超級大嘅刺身船,不過我今次得四個人,所以得刺身碗,不過都好多款式,有蟹、三文魚、油甘魚、八爪魚、赤蝦、鮑魚、北寄貝、翡翠螺、帶子同埋一碗條教咗味道嘅雜錦刺身,同埋今次我哋加咗$238要咗一隻象拔蚌刺身刺身只係食一次冇得添食,食完刺身之後就會上雞煲雞煲係可以添食,不過通常都唔會,因為之後係會上火鍋,我哋火鍋係一早預訂嘅老火花膠湯,而火鍋嘅配料係無限添食,而且佢嘅海鮮係有成八至十款都係任食,不過次次都唔同,同埋食食吓之後佢會通知你多咗一啲新嘅海鮮問你,今次就多咗蟹同蠔,不過我又係唔記得影相😂,除咗海鮮之外,亦都有肉類、丸類、餃類同埋蔬菜類等等,真係好多嘢食。飲品選擇亦都好多款式,除咗冇酒精飲品之外,亦都有酒精飲品。甜品就會係有雪條,又或者你可以加$25就有一個叫做雪燕燉椰皇,我今次就叫咗,我覺得好好食,非常推薦!
2023-05-27 8405 浏览
。O小姐。生日飯。日常。今年第一次生日飯,我地去左食新開嘅家嫂,同其他分店一樣(已經幫襯過去好幾間其他嘅分店)😌一開始就有一堆前菜-有蝦多士、紅糖糍粑、齋、皮蛋、蜆🦐 (紅糖糍粑係同蝦多士係一定要嗌!)之後就刺身-帶子、八爪魚、三文魚、北寄貝、蝦🦐如果人多嘅話,仲可以有成隻刺身船,可惜我哋得四個人跟住就嚟無限添加嘅雞煲 - 我哋叫咗小辣,但都有辣味嘅、個雞煲要浸耐少少先好食,因為唔係太入味食完之後就到主菜,我哋留咗個花膠湯底,個湯底係有花膠既,佢仲加咗蜜瓜、先飲咗湯、再打邊邊,海鮮方面佢都唔少,有鮑魚、貴妃蚌、丸、蝦、珊瑚蚌…仲有牛、魚皮、生菜籃、仲有鮮腐竹…佢仲可以添加牛、豬,仲有其他海鮮👍🏻呢個係值得加分!但其實你食到咁上下已經開始飽,所以前段唔好食咁多!飲品方面佢有好多款,仲有紅酒白酒、鹹檸七la、蘋果雪梨、西瓜汁、竹蔗茅根等等😳飲極都仲有😳😌無限時,食極都未食完飽飽,滿足😌我哋揀呢間餐廳,除咗嘢食水準唔錯之外,另外一個重點係可以傾偈,傾到唔會俾人趕走😊
。O小姐。生日飯。日常。

前菜

魚生拼盤

雞煲

海鮮拼盤

佢仲可以添加牛、豬,仲有其他海鮮👍🏻呢個係值得加分!
肥牛

但其實你食到咁上下已經開始飽,所以前段唔好食咁多!

鹹檸七

😌
無限時,食極都未食完
飽飽,滿足😌

😊
魚生拼盤
海鮮拼盤
  • 蝦多士
  • 紅糖糍粑
2023-05-23 543 浏览
$428 1位必須打電話book枱,如果唔係openrice ok食既好似得兩個鐘Book枱要比按金!呢個做法都好,令人唔會放飛機。呢個價錢,完全滿足到所有為食既香港人因為係包括魚生刺身,前菜小食,雞煲任添,火鍋配料任食。首先個魚生,我無影到相,但完全係以震撼去形容,正所謂唔打得都睇得。好打卡able!之後雞煲,可以仼加雞,我係最中意雞,所以覺得好食,唔會死咸。之後上火鍋,個湯要左老火花膠湯,係可以飲架!飲完先開始打邊爐。咁既價錢,再有野任飲,而且唔係hea野飲野食,在坐每一位都覺滿足!仲要海鮮係仼添,雖然到最後,海鮮質素少少下滑,但都可以!真係太耐無岀街打邊爐,但呢間真係可以!重點一填,呢到服務完全係頂級,全程無需要花時間心機去諗幾時上咩野食,因為照顧非常非常週到。
$428 1位
Book枱要比按金!呢個做法都好,令人唔會放飛機。
呢個價錢,完全滿足到所有為食既香港人
因為係包括魚生刺身,前菜小食,雞煲任添,火鍋配料任食。
仲要海鮮係仼添,雖然到最後,海鮮質素少少下滑,但都可以!
真係太耐無岀街打邊爐,但呢間真係可以!

火鍋
  • 雞煲
  • 帶子刺身
  • 菜肉雲呑
2023-05-18 481 浏览
依間係好出名同勁多人推介任食雞煲同海鮮火鍋,要早好多日book枱先有位。今次我一行10人去食海鮮火鍋,一坐低就上小食。黑松露蝦多士是必食,勁好味😋!我都忍唔住食咗四件,但我要停手啦!要留返個肚食雞煲同海鮮呀!朋友唔食得辣只可以要微辣雞煲,食完雞煲就到戲肉,花膠雞湯湯底。我們每人來飲一碗老 火湯,之後再食好好味的海鮮火鍋大餐。蝦同蟹勁新鮮!蝦送上枱時仲會跳跳下!今日依餐好滿意!
蝦同蟹勁新鮮!蝦送上枱時仲會跳跳下!
今日依餐好滿意!
2023-04-28
2023-05-08 924 浏览
因為下周爸媽唔係香港,所以提早食母親節飯。我地book左食lunch $298 加1,11點食到4點。(5大2細,大小同價,埋單2千幾)小食:炸茄子加麻醬,煮蜆,齋,黑松露蝦多士,酸薑皮蛋刺身船(好新鮮):帶子,牡丹蝦,象拔蚌(5位以送象拔蚌同香檳),油甘魚,𩶘魚,三文魚(正常),八爪魚,北寄貝,鮑魚食完刺身職員問係咪可以上雞煲,有唔辣,BB辣,大辣。我地食唔辣都好野味,入面有冬菇,有豬皮,D雞係冇炸過既好嫩滑。仲有大大隻蒜蓉蒸扇貝一齊上,食材新鮮好味,蒜蓉佢係加生蒜所以有d辣。我地冇encore雞煲,因為都開始飽。上邊爐,有7款湯底,我地揀左椰子因為想清甜d叫左牛同豬(2款肉都好正,食得出唔係平野),個海鮮盤2大盤好吸睛,鮑魚大大隻,珊瑚蚌,魷魚,鱔,蝦,沙白,花膠,蝦滑讓冬菇,鯪魚丸,墨魚丸(),豬肉丸,黑白腐竹(好香好滑),炸魚皮(好脆),響鈴(麻麻),韮菜雲吞,豬肉雲吞,雜菜。野飲同雪糕都係任飲任食,熱飲得2款紅棗茶同竹蔗茅根,雪糕係榴槤,椰汁紫米,椰汁香芋,凍飲就有好多款又有氣水又有多款自家製養生茶,仲有3款特飲包括巨蜂提子菠蘿梳打 白桃梳打 話梅咸檸梳打。屋企人食完好滿意,
因為下周爸媽唔係香港,所以提早食母親節飯。
(5大2細,大小同價,埋單2千幾)
小食:炸茄子加麻醬,煮蜆,齋,黑松露蝦多士,酸薑皮蛋

我地冇encore雞煲,因為都開始飽。

上邊爐,有7款湯底,我地揀左椰子因為想清甜d
,珊瑚蚌
,魷魚
,鱔,蝦,沙白,花膠
,蝦滑讓冬菇,鯪魚丸,墨魚丸(
),豬肉丸,黑白腐竹(好香好滑
),炸魚皮(好脆),響鈴(麻麻
),韮菜雲吞,豬肉雲吞,雜菜。

屋企人食完好滿意,開開心心過母親節,出面紅雨我地就食飽飽先走人。職員服務都幾好,都不時會行過嚟睇下我地駛唔駛清碟,同清垃圾。不錯不錯可以繼續!

2023-05-07
母亲节
2023-04-13 1575 浏览
✨✨有特色前菜、刺身、雞煲、海鮮打邊爐,仲有多款自家製的飲品,食物多元化,而且味道唔錯,值得推薦的店👍🏻👍🏻刺身船真係好打卡able, 上菜時有驚喜和震撼感,而且刺身新鮮又多款式,食得開心又有視覺效果。雞煲的賣相不錯,味道適中,不會過份濃味和鹹,而且上菜的煲和煲蓋都非常有特色。海鮮打邊爐來講,海鮮尚算新鮮,蟶子、桂花蚌非常鮮味,不過好快就冇晒貨,貝殼類鮮甜,打邊爐正呀🍲呢間店食物豐富,價錢不是太貴,值得一試,而且環境寛敞,多人相聚也可以。🙌🏻
✨✨有特色前菜、刺身雞煲、海鮮打邊爐,仲有多款自家製的飲品,食物多元化,而且味道唔錯,值得推薦的店👍🏻👍🏻

2023-03-25
2023-04-11 1082 浏览
今日黎到家嫂一家大小聚餐,呢間鋪頭係朋友推薦,話食材好新鮮高質,好抵食,所以就一大班朋友過黎食飯。同行有9個朋友,安排左我地係房裡面食,環境好大,非常舒適,適合一大班人聚會👍👍我地今日係食佢地嘅放題,💰398一位,未加一,另外仲叫左兩條象拔蚌刺身💰476,同埋9個雪燕燉椰皇💰225,時間係5點開始到10點,我地就揀左7點開始食,都好夠時間,因為上菜快。餐廳提供左多款自家製飲品,有各款養生茶,冷熱都有,特色飲品仲可以另外同店員落單,例如白桃🍑 梳打、巨峰梳打,適合唔同人需要。另外醬料區超級多醬料,相信大家都可以調到一個好味嘅火鍋醬😎😎首先一開始會有一大堆前菜開下胃,前菜一啲都唔馬虎,有黑松露蝦🦐多士、皮蛋酸薑、紅糖糍粑、胡麻茄子等,全部都好食,不過大家要留肚,唔好食咁多,後面主菜先係重點😽食完主菜就會上超級豪華刺身船🚢,船有一米半左右,上面鋪滿大量刺身,有鮑魚、蝦🦐、北寄貝、毛蟹🦀️、三文魚🍣、八爪魚🐙、帶子、蠔🦪等,全部魚生都好新鮮,我地9個人全部清曬,呢個刺身船係無得encore。另外我地驚唔夠食,仲叫左兩條象拔蚌刺身,都好新鮮👍👍👍不過如果人少可以唔使叫,因為刺身船已經好足夠🫣🫣之後

之後就會上雞煲雞煲我地揀左小辣,雞肉好大塊又嫩滑,裡面仲有蜆同豬皮,全部索晒雞煲嘅麻辣味,超級好食。如果唔夠雞都可以再加,但係我就建議大家留肚食打邊爐🍲

跟住就到重頭戲打邊爐環節,朋友一早留左花膠湯底,一上台緊係飲左湯🥣先,花膠湯滿滿骨膠原,飲落黏口但唔會太咸❤️❤️。飲完湯就叫職員加湯打邊爐🍲,好多食材都係任叫,包括大蝦、肉蟹🦀️、肥牛、豚肉片、貴妃蚌、珊瑚蚌、大花甲、黑白腐足、鮮魷魚🦑等,海鮮非常新鮮,食到好滿足。

最後大家可以食送嘅蕃薯糖水,或者菲律賓雪條,有紫米、榴蓮、香芋味,全部都少甜,不過我地就食我地加錢嘅雪燕燉椰皇,雪燕份量好多,椰皇燉蛋白超級香,而且好滑溜,全部朋友都讚好👍下次一定要再食。

消費價錢:9人💰4711,人均💰523.44

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:家嫂一家大小 (佐敦)
餐廳地址:佐敦彌敦道223號盛樂中心M樓
🦀🦀🦐🦐之前食過旺角分店都已經覺得好好食,今次佐敦店新開,新環境新裝修當然都想試下火鍋放題($398加一)先有多款小食、再上1.5米刺身船,加埋雞煲、最後係海鮮火鍋,基本上所有配料海鮮都係任食放題👍🏻👍🏻👍🏻小食最值得推介係松露蝦多士,好香好脆好熱辣辣,每人都encore左次👍🏻👍🏻👍🏻至於重頭戲海鮮火鍋,一盤有蝦、鮑魚、貴妃蚌、珊瑚蚌、聖子、沙白,相當吸引,蝦好彈牙好鮮味,聖子沙白都非常新鮮,五人以上仲有蟹,放落去令到成鍋既新味進一步提升,加埋其他火鍋配料,100分👍🏻👍🏻👍🏻最後可以加$25 order 雪燕燉椰皇作為甜品,椰皇熱辣辣好香好滑,食完超級滿足
🦀🦀🦐🦐

火鍋放題($398加一)

2023-03-31 894 浏览
勁多嘢食!先來多碟小食,最好味係皮蛋,任叫任食。繼而蒜蓉蒸扇貝,好味但再熱d更正。第三輪係刺身,好新鮮!如果5人光顧,會成隻刺身船上枱,仲加送象拔蚌,賣相殺晒。可惜我地得4條友,下次一定要加人。第四輪上雞煲,雞肉都嫩滑嘅!但始終未夠麻辣!第五輪先上火鍋,齋打咭個鍋都值。貴妃蚌、鱔片、鮑魚、花甲必食回本,生蚝、肥牛吾掂。蔬菜新鮮,都拼晒花。最後一讚係自家制飲品、雪條、調味醬都多元化。靚女招呼服務親切。午市時段1130食到1600,$298加一,朋友暢聚一流。總評,一定會後會有期!
勁多嘢食!
先來多碟小食,最好味係皮蛋,任叫任食。

繼而蒜蓉蒸扇貝,好味但再熱d更正。

第四輪上雞煲,雞肉都嫩滑嘅!但始終未夠麻辣!

總評,一定會後會有期!
2023-03-31
2023-03-26 730 浏览
朋友仔牛一揀左家嫂食生日飯🥰🥰之前食過柴灣同尖沙咀分店都幾好食😋😋今次決定試下佐敦分店🤗🤗可能因爲剛剛新開,相比起其他3間,呢度比較容易book位😝😝一行7人坐底後,就先送上餐前小食,佢地嘅炸蝦餅真係百吃不厭 🤩🤩我地加左$2xx嗌左象拔蚌刺身,size唔算大,味道鮮甜👍👍跟住就送上豪華刺身船🥰🥰朋友們嘩聲四起,絕對係打卡首選🤓🤓再黎就係雞煲了,雞煲個人覺得不過不失,所以無再refill☺️其實黎到呢度已經有6分飽了,換上老火花膠湯底打邊爐,再送上海鮮併盤同其他食材,打邊爐前記得要飲返碗湯先好加材料action喔😚😚天呀!點樣先可以食得哂呀 😅😅雲吞菜肉餃有驚喜😍😍蟶子有少少沙🙃🙃幾款自家製嘅飲品都好飲,紅白酒好似7點開始就有餐酒車免費送上,個人覺得白酒比較容易入口🥂🥂今次因爲新開張所以只收現金,希望下次再黎嘅時候可以收信用卡啦💳
2023-02-21
2023-03-24 670 浏览
難得一次同事聚餐,開餐前已食左一肚氣。話說明明我地book 左10 個位,去到得9 張櫈加張圓櫈,問呀姐話今日full booking 無晒櫈,得圓櫈🙄再問多兩句就話"你地真係好鬼煩"仲"車"開張櫈,差d 撞到我同事🤬之後同事問呀姐姓咩,呀姐答,唔會講我地知,但用鄉下話同d 同事指指點點我地。之後佢態度雖然有改善,但都難以忘記今餐飯既經歷😮‍💨😮‍💨😮‍💨如果唔係同事聚餐而家俾左訂金$500,呢餐飯一定唔會食,海鮮食物質素係ok 但咁樣食一肚氣,下次請都唔會去俾錢買難受🙄Ps 呀姐係短髮,有條金粗手鏈,可能佢係皇親國戚掛,可以咁既態度😂😂😂
但咁樣食一肚氣,下次請都唔會去
俾錢買難受🙄
2023-03-24