2023-09-22
家後呢間餃子店嘅人氣唔講得笑,遲少少到都會大排長龍,建議喺6點半前好去到啦🤣📌今次嗌咗一個湯餃雙拼($40),一個煎餃雙拼($44),咁就可以試晒四款,以下排名有分先後😂1️⃣洋蔥豬肉餃(煎)洋蔥因為有水份所以食落好juicy 👍🏻即使係煎都唔會好乾~而洋蔥同豬肉都係好夾的🙆🏽♀️第一位當之無愧🥰2️⃣雲耳椰菜豬肉餃(湯)都係傳統嘅味道,做得出色,所有配料份量配搭得宜👍🏻3️⃣香菇粟米雞肉餃(煎)同洋蔥豬肉比較,呢種比較乾身無肉汁,香菇味都軟淡~4️⃣韭菜猪肉餃(湯)唔算特別出色,係正常發揮😬📌餃子都真係唔算大隻😅8隻嚟講唔夠飽😗📌湯底方面都係好有家嘅味道,無咩味精味,亦唔會太濃。📌喜歡佢嘅菜甫,夠辣又惹味🥰5️⃣焙茶芝士蛋糕($33)芝士蛋糕係家後嘅名物🤣今次食唔到開心果味,但焙茶味都出名,芝士蛋糕夠滑~唔會死甜又唔會太膩🙌🏻📍總結:📌老實講無好驚豔嘅感覺,亦有其他餃子店出色過家後😬但都可以一試~排長龍就唔值啦🤪📌個人唔大食嚟講真係唔夠飽🤣男仔可能要食16隻/加麵😗
1️⃣洋蔥豬肉餃(煎)
2️⃣雲耳椰菜豬肉餃(湯)
都係傳統嘅味道,做得出色,所有配料份量配搭得宜👍🏻
3️⃣香菇粟米雞肉餃(煎)
同洋蔥豬肉比較,呢種比較乾身無肉汁,香菇味都軟淡~
4️⃣韭菜猪肉餃(湯)
唔算特別出色,係正常發揮😬
📌餃子都真係唔算大隻😅8隻嚟講唔夠飽😗
📌湯底方面都係好有家嘅味道,無咩味精味,亦唔會太濃。
📌喜歡佢嘅菜甫,夠辣又惹味🥰
5️⃣焙茶芝士蛋糕($33)
📍總結:
📌個人唔大食嚟講真係唔夠飽🤣男仔可能要食16隻/加麵😗