2023-06-27
好耐無食家後啦,聽朋友講最近開左新店家後2.0,不過地址都係深水埗,都係要收工之後專登過去食🤣新店門面裝修好似cafe , 內裏裝修清新簡潔,舒服宜人。✨灼餃 $38 洋蔥豬肉餃x菠菜豬肉餃白灼餃子會配送一碗是日燉湯,今日尼碗似豬骨湯,飲落唔太鹹味道適中👍🏻洋蔥豬肉餃爽口味道突出,菠菜豬肉餃營養豐富,一點也不苦澀🤤✨煎餃 $42 雙併+$2芫茜豬肉餃x菠菜豬肉餃對比灼餃,我的確覺得煎餃🥟係比較出色和好食,因為出邊既餃子皮比較厚身所以再煎就無咁好食,但尼間餃子唔同皮薄餡多,一邊煎到金黃色,咬落香脆爆汁🤪真係好好食芫茜餃就算咁耐無食,仍然覺得好食🤤芫茜份量岩岩好,唔會太多同豬肉比例岩岩好👅✨麻辣雞中翼 $30麻辣雞中翼香口惹味,醬汁麻而不辣,雞翼肉質軟腍易咬✨滷水豬手 $38豬手份量太約5-6舊,望落色澤吸引,豬手肥瘦適中,肉質軟腍入口滿滿的骨膠原,好食✨豆漿 $6豆漿豆味濃郁,甜度適中,但可以再大杯d🤣✨巴斯克芝士蛋糕 $28外表燒焦的芝士蛋糕,質感軟滑中間呈流心狀態,甜度適中好食🤤本身想試埋其他口味 但遲左一步售馨了🥲所以想食既話就第一時間落左單先😂
新店門面裝修好似cafe , 內裏裝修清新簡潔,舒服宜人。
✨灼餃 $38
洋蔥豬肉餃x菠菜豬肉餃
✨煎餃 $42 雙併+$2
芫茜豬肉餃x菠菜豬肉餃
✨麻辣雞中翼 $30
麻辣雞中翼香口惹味,醬汁麻而不辣,雞翼肉質軟腍易咬
✨滷水豬手 $38
✨豆漿 $6
豆漿豆味濃郁,甜度適中,但可以再大杯d🤣
✨巴斯克芝士蛋糕 $28