2022-09-23
終於黎到bookmark左超耐嘅大角咀人龍店小島料理,一嚐慢煮牛丼!平日6pm黎到,勉強入到第一round慢煮牛丼分左3個size,飯量一樣,而肉量就會隨size增加30%。呢個價錢已經包左湯、前菜,仲唔洗加一,真係幾抵食!唔食牛嘅朋友仔都有沖繩豬肉塔可飯、奶油咖哩雞飯可以揀~🐮慢煮西冷牛丼💰小盛$60 並盛$75 大盛$98🐮慢煮肉眼牛丼💰小盛$75 並盛$95 大盛$118西冷肉味真係幾重,柔軟有彈性,無筋唔會好韌。肉眼就相對軟腍,不過調味就重手左啲,蓋過左牛味油香,食落較為普通。同朋友一致鍾意西冷多啲蛋汁加上甜甜地嘅醬汁撈飯,基本上係不敗組合。飯面有薄薄一層生菜絲,𢳂埋一齊食毫不違和。粟米仔爽脆之餘,仲好重牛油味。我就麻麻地個乳酪醬,但朋友就覺得可以一添清新嘅感覺,食晒成碗都唔會好膩。食肉獸表示大盛嘅肉量岩岩好,性價比幾高,不過如果要排好耐先食到就唔太值啦~
🐮慢煮西冷牛丼
💰小盛$60 並盛$75 大盛$98