2020-10-22
佐敦好食印式fusion菜黎到佐敦廟街,要搵野食絕對唔難,但今次搵到一間主打印度菜既fusion餐廳~我同男朋友仔一早book定8點鐘入座,餐廳坐位算多,店員好細心咁幫我地量體溫同俾搓手液我地。餐廳主打印式nann同咖哩。另外都有提供埋意粉呀,炒飯,pizza等,好多選擇下~最後揀左卡邦尼意粉,兩種nann同一種咖哩🔻忌廉煙肉寬條麵味道:9.5/10價錢:$145好出色既卡邦尼意粉,完全冇諗到咁好食既卡邦尼會係一間印度餐廳出現。蛋汁加上忌廉整成個汁好香同好滑,而且煙肉份量多,兩個人食都絕對足夠~🔻特色奶油雞味道:9/10價錢:$112印度烤雞再配上香濃蕃茄奶油汁,話就話叫做咖哩,但食落少辣而但有啲甜味。同坊間咖哩唔同,用上唔同既香料而唔係味精,所以就算食完都會令到人好口乾~🔻白烤餅味道:9/10價錢:28🔻香蒜烤餅味道:9/10價錢:$32兩種烤餅都係配搭落特色奶油雞到,舔下啲咖哩或者包住啲烤雞食~個人覺得白烤餅更適合配落奶油雞既咖哩。而香蒜烤餅就咁唔點咖哩食就最好食~地址:小酒窩餐廳 (佐敦)佐敦廟街283號寶發大廈地下2號舖
🔻忌廉煙肉寬條麵
🔻白烤餅
價錢:28
🔻香蒜烤餅
價錢:$32
地址:小酒窩餐廳 (佐敦)
佐敦廟街283號寶發大廈地下2號舖