2020-09-16 2639 浏览
突然想食燒肉,無牛$108,安格斯$238,和牛$388午餐食個中間價啦,d牛來到,性價比好ok喎,睇落比隔離店$3xx抵喎刺生:蝦,帶子,魚生(得一轉)厚切安格斯牛:最like,燒完感覺似食緊牛扒咁,中間紅紅地,5成最good牛舌:就要食薄切,有咬口,厚切又韌左d炸物:蝦春卷,炸蠔,出色,即炸熱辣辣燒水果:菠蘿,燒or生食都可以大家記住,假日午餐要bk定位呀,我1:15去到都無位,等左半個鐘呀,但都值得的
突然想食燒肉,無牛$108,安格斯$238,和牛$388

刺生:蝦,帶子,魚生(得一轉)

牛舌:就要食薄切,有咬口,厚切又韌左d

炸物:蝦春卷,炸蠔,出色,即炸熱辣辣

燒水果:菠蘿,燒or生食都可以

• 厚切安格斯牛
2020-09-09 1871 浏览
今次和朋友挑選了4 A和牛任食燒烤自助餐,首先上來的是刺身,三文魚肥美,帶子鮮甜,最好吃的是那大大隻的哈,非常好味。接着下來就是重頭戲,首先來一盤有不同部位的四A和牛拼盤,部位包括三角、胸腹、外腿等。牛肉的花紋很美,肥肉和肉的比例不錯, 呈雪花狀。牛肉放在網上烤,沒多久牛肉便熟了。各種牛肉當中,三角是最美味的,可以說得上是入口即溶,牛嘅油脂在口腔內10分香,令人回味。烤肉可以配蒜蓉汁、檸檬汁、日式燒汁和鹽。而我最喜歡的就是配上鹽巴一齊吃能吃出牛肉的原味。
Summary: Think this is great quality all-you-can-eat grill meat. However I wish they have a more affordable option.The Goods: Beef is very good quality. Other variety is good (except in the Bads below). Staffs are very friendly and helpful.The Bads: Pork is unlimited but most of them are quite fatty. Not that fatty meat is bad per se, but wish they also have non-fatty options. The Damage: We ordered lunch "set" which costs HKD138 + 10%SC per person for weekend. This only include beef in welcome
The Damage: We ordered lunch "set" which costs HKD138 + 10%SC per person for weekend. This only include beef in welcome platter (see photo - that's for 2 persons). but pork and other side dishes are unlimited. You can order for 60 mins. The next option is HKD288 + 10%SC for unlimited beef too. We didn't order that because that's a bit pricey for us.

This is our second time trying to come to this restaurant. Last time was also a Saturday but it was so busy that we had to wait 1.5 hours, so we didn't wait. The fit-out is nice and clean. Staffs are very helpful and friendly (hard to come-by in HK), although their English is not superb (good enough tho).

As mentioned above, we ordered the lunch set which is the cheapest option. The welcome platter is only served once, and have beef and seafood. This is great as I can have a bit of everything. I wish there are more beef but hey I come for buffet for variety
Welcome beef & seafood platter

For this price you can order unlimited pork and chicken (I didn't order). Most of these are belly and neck meat, with different marinate or sauces. Pork is good quality too but I really wish there are non-fatty meat too. After eating fatty meat for a while it's a bit much.
All different kinds of pork

There are a lot of other side-dishes options. I didn't show here all but they have; chiken, eryngii mushroom, enoki mushroom, small sweet potato, pumpkin, onion, corn, miso soup, steam rice, salad, tomato salad, soft tofu with soy sauce, edamame peas, and more (can't recall!).
Corn
Mushrooms

Drinks are also inclusive (also no photo sorry!); Pepsi, Oolong tea, Milkis, some Aloe drink, and others.

I think this one is worth trying, especially at this lunch "set" price. Of course you cannot eat as much beef but if you're like me and come for variety, it's a great price. If you want to be more glamorous and go for HKD288+10% then it's still great value in my view; the meats are of great quality.
2020-09-05
  • Lunch "set"
我未見過一間餐廳可以差到咁樣 今日中午1:55分入座 2:30掉張單黎埋 喂 唔係90分鐘用餐咩? OK 可能同事人手唔夠所以擺定張單 結果打算落第三輪野食 佢同我折左張單 時間先係2:45 唔好意思?我連60分鐘時間都冇 跟手我向你地同事講 仲可唔可以落單 佢話停左落單 我就問佢 張單唔係寫住3:25分咩? 點解停左 佢答我用餐時間90分鐘差唔多啦 就轉身收錢走人 另外落單落左金針菇同雞比菇兩次一次都冇黎過 都冇一個人黎提醒 以前食開都唔係咁樣 下次唔會再幫襯

以前食開都唔係咁樣 下次唔會再幫襯
想食燒肉🐂好多人第一時間會諗起牛角!今次試左尚八嘅A4和牛放題🥰🥰🥰終於明點解會成日都full booking✨尚八A4和牛放題,係可以比你任食燒肉✨大胃王嘅絕對可以食到回本有賺!😋以放題質素嚟計,呢度嘅和牛質素高,重肉味而且肥瘦適中~ 加上有唔同嘅和牛位置比你簡🐂:A4一口牛丶A4和牛三角丶A4和牛外腿、A4和牛胸腹、A4和牛冧、A4和牛前肩A4和牛放題 $458✨以食和牛嚟計~真係好易就回本推薦菜式:和牛三角、和牛前肩味道:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟刺身拼盤方面✨注意係唔可以refill 的!不過刺身鮮味唔算太重,較淡口,不過好彩唔算腥🍣質素不過不失啦重頭戲就係嚟食A4和牛燒肉!由於都算有多部位俾大家揀,所以都可以滿足到追求唔同口感嘅朋友~和牛肥瘦均勻,而且亦都好足料!✨✨✨基本上甩單情況亦都好少見,所以建議大家要根據自己可以食嘅份量嚟叫!驚喜位係估唔到會有和牛三角叫~本身如果喺出面食和牛三角都唔平😋 入口做到即溶感覺,油脂味比較重,因為一塊唔算厚,所以食落唔會覺得非常油膩🐂
想食燒肉🐂好多人第一時間會諗起牛角!

A4和牛放題 $458✨以食和牛嚟計~真係好易就回本

推薦菜式:和牛三角、和牛前肩
味道:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟

2020-03-17
  • A4和牛
2020-06-29 2339 浏览
防疫間期,座位間格做得不錯,入座前亦有量體溫。員工有禮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻早鳥時間17:00-19:00 $338加一服務費,普通燒肉放題。一開始就會送上刺身一盤,可能始終都是賣牛為主,所以刺身一般。牛的部位選擇算多,亦有其他食品選擇,海鮮、少量刺身、熟食、前菜、炸物等等。有飲品自助。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食飽了肉最後點了一個比較特別的海鹽雪糕🍦牛味不濃很淡

食飽了肉最後點了一個比較特別的海鹽雪糕🍦

牛味不濃很淡
2020-06-27
2020-06-26 2061 浏览
A4和牛燒肉放題超正‼️​食物款式超多 多到試唔晒😂​每枱會計人頭送刺身 都幾新鮮唔錯​​A4和牛我最最最欣賞🐮👇🏼​牛三角,牛外腿,牛冧 (特別推介呢三個部位)​都係好林 好多油脂​燒肉我完全無落調味都已經好好味🤤​​我仲十分欣賞佢嘅海鮮‼️​例如青口,蜆,元貝,生蠔.....​隻隻都好大隻 好有鮮味 encore左幾次!​​佢啲菇類會有個鐵兜裝住​入面加左香草牛油 超級香同好味​​最後都試左少少平價版牛肉&豬肉​其實都唔錯🤔​不過A4和牛確實係好味啲 多油脂口感又好啲😋​​咁嘅價錢可以任食A4和牛其實好抵​記得要預早book位~​

A4和牛燒肉放題超正‼️​
食物款式超多 多到試唔晒😂​
每枱會計人頭送刺身 都幾新鮮唔錯​

A4和牛我最最最欣賞🐮👇🏼​
牛三角,牛外腿,牛冧 (特別推介呢三個部位)​
都係好林 好多油脂​
燒肉我完全無落調味都已經好好味🤤​

我仲十分欣賞佢嘅海鮮‼️​
例如青口,蜆,元貝,生蠔.....​
隻隻都好大隻 好有鮮味 encore左幾次!​

佢啲菇類會有個鐵兜裝住​
入面加左香草牛油 超級香同好味​

最後都試左少少平價版牛肉&豬肉​
其實都唔錯🤔​
不過A4和牛確實係好味啲 多油脂口感又好啲😋​

咁嘅價錢可以任食A4和牛其實好抵​
記得要預早book位~​
星期六的平日下午1時半,訂了位是不用等就可以進去,想不到是非常多人,全場幾乎坐滿了,一進入是覺得環境不錯吧,坐得非常舒服。餐牌有清楚標咗食牛的邊一個部分,沒有對牛有研究的我都有一點點的認知吧。兩個人吃看到枱上是夠空間的,不像一些日本放題枱是非常細。不過枱上的調味樽都是痴立立,大嘅都沒有經常清潔吧。對於果碟寫咗咁大隻字,怪怪的感覺,粉是鹽,小小更非常鹹。我是選了食A4和牛放題,頭一次職員會未哂齊哂所有類別一碟牛肉我哋。個人認為外腿、三角、胸腹是最好吃。而牛冧和前肩就非常之難咬,都不太好吃。最差應該是一口牛,會有時有筋,好唔好食就睇彩數。不過A4牛叫咗幾轉,越食好似越差咁還會送一碟刺身,經常上都全部都很不新鮮感覺,由其是蝦都一樣是叫了普通牛,每樣都有兩件,全都試了味,是馬馬地,至豬肉反而是幾好食,值得再叫。炸雞軟骨勁難食,味道非常之鹹至於海鮮方面都好唔理想,只有蜆肉同帶子係過得去,其他都唔好食,唔新鮮,由其是係蝦.......總結只是牛肉好食,其他海鮮海鮮刺身壽司都唔好食嘅。

兩個人吃看到枱上是夠空間的,不像一些日本放題枱是非常細。

不過枱上的調味樽都是痴立立,大嘅都沒有經常清潔吧。

對於果碟寫咗咁大隻字,怪怪的感覺,粉是鹽,小小更非常鹹。

個人認為外腿、三角、胸腹是最好吃。
而牛冧和前肩就非常之難咬,都不太好吃。
最差應該是一口牛,會有時有筋,好唔好食就睇彩數。

不過A4牛叫咗幾轉,越食好似越差咁

還會送一碟刺身,經常上都全部都很不新鮮感覺,由其是蝦

炸雞軟骨勁難食,味道非常之鹹

總結只是牛肉好食,其他海鮮海鮮刺身壽司都唔好食嘅。
2020-06-26 18871 浏览
1. A4? 刺身? package點揀好?2. 邊個部位最好食3. 同其他燒肉比, 尚八如何?4. 有咩食物推介?-----------------------------1. 可以揀普通牛OR Upgrade做A4和肉唔洗諗,一定揀A4,加埋一每位$503,稍貴限時兩個鐘每人送左幾款刺身質素好一般, 我地都唔加$48位既刺身, 選擇正確。2. A4和牛三角係最好食的部位,油脂較多其他牛味偏弱,有幾款牛肉更是韌到哭泣,咬不動,吐出渣3. 如果攞佢同燒肉牛藏比,燒肉牛藏的牛肉更好食,而且酒任飲,尚八既酒要加錢。雪糕亦都輸咗,尚八是coco牌,燒肉牛藏係任你攞的movenpick。不過尚八的食物選擇係多既,有好多款係冇點到。而且味道普遍都幾好。海鮮比燒肉牛藏好少少,座位比燒肉牛藏闊同舒服。4. 手機落單好方便有幾樣野係推介海鮮質素唔錯,帶子、蝦、蠔都算新鮮,冷盤小碟有幾款都幾唔錯,牛蒡(唔知點解menu寫佢係淮山......)(下圖啡色一枝枝物體)胡麻豆腐沙律呢啲都幾推介總結尚八原先都唔係我既首選, 不過中規中矩, 服務態度唔差, 店內環境尚算乾淨可以一試,但短期內未必再食。
1. A4? 刺身? package點揀好?
2. 邊個部位最好食
3. 同其他燒肉比, 尚八如何?
4. 有咩食物推介?
-----------------------------
1. 可以揀普通牛OR Upgrade做A4和肉
唔洗諗,一定揀A4,加埋一每位$503,稍貴
限時兩個鐘

每人送左幾款刺身
質素好一般, 我地都唔加$48位既刺身, 選擇正確。

2. A4和牛三角係最好食的部位,油脂較多
其他牛味偏弱,
有幾款牛肉更是韌到哭泣,咬不動,吐出渣
A4和牛三角

不過尚八的食物選擇係多既,有好多款係冇點到。

4. 手機落單好方便有幾樣野係推介

海鮮質素唔錯,帶子、蝦、蠔都算新鮮,
冷盤小碟有幾款都幾唔錯,
胡麻豆腐
沙律
呢啲都幾推介

總結
尚八原先都唔係我既首選, 不過中規中矩,
服務態度唔差, 店內環境尚算乾淨
可以一試,但短期內未必再食。
2020-06-18
A4和牛三角
2020-06-26 998 浏览
点叫和牛buffet,首輪和牛非常美味,再点和牛質素奇差,全是牛根部位,不能咀嚼,如主要目的是吃牛,你會大失所望。商店大可列明有質素和牛限量供應,由消费者決定,其他牛肉亦不濟,埋單每人hkd503,送每人一件三文鱼,帶子,蝦,以牛肉為主打……中伏
2020-06-25 1524 浏览
今次黎到旺角既尚八食午餐既日式燒烤放題,同友伴一行三人都比佢個午市優惠吸引住。由於我地都追求以最平既價錢食到最多既野,都揀左最平既套餐,即不能點選相較高級的牛肉和刺身。雖然說選擇減少了,但剩下可選的種類也頗多,絕對能把我的肚子塞滿。同埋即使叫平餐,都會免費送一客海鮮同埋幾片牛肉等高級食材。呢度嘅環境絕對比同區嘅燒烤店好好多,原因在於冷氣充足,令食嘅時候同埋食完後都唔會感覺到全身有好多油煙嘅感覺,呢一點係食物質素以外大大加咗分。美中不足嘅係時間方面,不過呢個亦係大部份平價日式放題嘅缺點,就係用餐時間急,只得90分鐘,宜林到尾段時,即使店內沒有其他食客在等候,店員都感到有點焦急地催促食客趕快完成。

2020-05-31
2020-06-23 1015 浏览
A4和牛燒肉放題 458HKD + 30HKD (五, 六, 日) + 10% service charge 貼心既係無論食到第幾round佢個食物牌都仲係到話你聽邊樣打邊款👍🏻食物質素還可以和牛薄切 可以食多幾款 牛肉油脂分佈平均 點小小鹽食夠晒•抽風系統算不錯 不算太大煙但座位比較窄
A4和牛燒肉放題

牛肉油脂分佈平均 點小小鹽食夠晒

抽風系統算不錯 不算太大煙
但座位比較窄
2020-05-26 8225 浏览
位於朗豪坊對面既「尚八日式燒肉店」地理位置方便餐廳燒肉放題提供早鳥時段(較其他時段便宜),決定一嘗A4和牛既燒肉放題啦!詳情:時間17:00至19:00,成人$388(另收10%服務費)餐廳職員準時安排顧客入座,地方舒適,大檯有日本和式座位區(檯下有空位擺置雙腳)入座後,職員已事先將應有餐具醬料整齊放係檯面旁邊(有齊燒汁、檸檬汁、蒜蓉汁、玫瑰鹽和豉油)*醬料碟有少少污糟,幸好檯面有紙巾提供,可食前先抹乾淨餐廳職員先行送上一碟所有A4和牛款式既燒肉 和 一碟人均數量既免費刺身(帆立貝、三文魚、吞拿魚)*當天一行五人,但先行送上的A4和牛燒肉每款只有4塊幸好,餐廳以QR形式落單,方便快捷,職員上菜速度迅速,值得一讚。餐廳除提供A4和牛選擇外,更有普通牛肉(牛舌、牛內臟等)、豬肉、雞翼、雜菜、海鮮(蠔、蝦、帶子等)、雪糕及酒類等等。*非酒精類飲品:可隨時到外面自取酒精類飲品:需自付費用(用QR落單)食後感:✔️A4和牛油脂比例高(值得推薦:牛前肩、牛三角)✔️牛舌爽口新鮮✔️其他類別(海鮮、雞肉)食物質素不錯✔️落單後上菜速度迅速✔️餐廳抽油煙系統良好,食完身上無油煙味✔️當鐵網燒至燻黑後,職員樂意更換
位於朗豪坊對面既「尚八日式燒肉店」地理位置方便

*醬料碟有少少污糟,幸好檯面有紙巾提供,可食前先抹乾淨

*當天一行五人,但先行送上的A4和牛燒肉每款只有4塊

*非酒精類飲品:可隨時到外面自取
酒精類飲品:需自付費用(用QR落單)

食後感:
✔️A4和牛油脂比例高(值得推薦:牛前肩、牛三角)
✔️牛舌爽口新鮮
✔️其他類別(海鮮、雞肉)食物質素不錯
✔️落單後上菜速度迅速
✔️餐廳抽油煙系統良好,食完身上無油煙味
✔️當鐵網燒至燻黑後,職員樂意更換新既鐵網

✖️A4和牛肉味不算香濃
✖️雜菜金菇配上鹹豉油(並不是牛油)
✖️刺身壽司質素一般
2020-05-24
  • A4和牛外肩
2020-05-26 4281 浏览
疫症關係,暫時冇得去日本食和牛心思思想食和牛,朋友就介紹左尚八日式燒肉店,因為可以任食和牛 刺身 一舉兩得Menu 選擇種類都算多有好多不同前菜同小食:野菜燒物、海鮮、熱食等等。來到放題點可以唔刺身呢2人或以上會送刺身拼盤(三文魚、帶子,海膽等)刺身都幾新鮮,味道鮮甜我選擇左A4和牛燒肉放題,店員會先上一碟和牛,亦寫明和牛既部位 共有六款包括: A4和牛冧、A4和牛胸腹、A4牛外腿、A4和牛三角、A4一口牛、A4和牛前肩 當你食到好鐘意既部位,可以根據紙仔再加點你喜歡食既牛部位,很貼心和牛色澤鮮紅,和牛肉質未算到很入口即融,但牛肉油脂分布得平均 咬落去有牛油香味 ,明顯見到雪花紋 肥而不膩。對我而言,A4和牛可以完全唔加任何調味料,因為食和牛最主要係食牛既原味,或者加少少鹽就已經很足夠食得太多和牛要食其他中和番,配菜我揀左海鮮(螺肉、蜆同元貝)同菇菌 (金針菇同冬菇 )海鮮鮮甜 選擇夠多,菇菌可以解油膩感飲品係自助形式有好多種類選擇,例如:果汁、汽水、茶類同健康飲品。不過雪糕選擇就較少,但主要黎食牛,配菜款式多,所以雪糕對我來講 選擇少都唔緊要。總結:用餐時間限制2個鐘,但食得好滿足。
疫症關係,暫時冇得去日本食和牛

Menu 選擇種類都算多
有好多不同前菜同小食:野菜燒物、海鮮、熱食等等。

來到放題點可以唔刺身
2人或以上會送刺身拼盤(三文魚、帶子,海膽等)
刺身都幾新鮮,味道鮮甜

A4和牛

和牛色澤鮮紅,和牛肉質未算到很入口即融,

海鮮鮮甜 選擇夠多,菇菌可以解油膩感

總結:用餐時間限制2個鐘,但食得好滿足。
除左和牛就有好多食物選擇 一次滿足多過願望

環境:疫症關係,座位寬敞 坐得舒服

價錢:黃金時段 (用餐時間120分鐘,以入座時計起) 19:00-22:00: $458 (另外加一服務費)
2020-05-21
  • 刺身拼盤
2020-05-21 4070 浏览
朋友推介黎任食a4和牛,即管試試,有比較下果然差得遠。一嚟到嚟咗盤a4和牛,幾款肉試完之後,得兩款叫做可以,其他好一般。反而燒海鮮好味,無論係清酒煮蜆、定係燒蝦都好味,定係蠔都好味。但係,呢間野last order 完全冇同我哋講,食兩個鐘,未夠個半鐘已經截單催你俾錢,
朋友推介黎任食a4和牛,即管試試,有比較下果然差得遠。