2021-04-04 2900 浏览
牛肉完全沒有牛味,又多肥肉又冰又難咬豉油燒肉汁唔咸唔香,出奇地完全冇味道飲品選擇好少放題食物種類少得可憐雪糕係cheap牌子,冇香味冇甜味,可以不吃完全沒有其他甜品,想食甜品的一定失望,冇滿足感尚八飯幾特別,算好食,可以試,但佢個fd牛角飯好味過佢雞肉好好食,燒幾耐都爽滑厚切牛舌好好食,追加好多次都冇漏單食108餐會cp值高些食任食牛放題就好搵笨其他同類燒牛食店都比呢間好服務人員全部係性格巨星,全程西面,仲好有脾氣睇住佢西住面接完booking電話就掟電話持著種殺气咁招待我地好在最後佢忍得住,冇就地處決我地嚇死寶寶了……西住塊面但又會俾我地揀卡位坐
牛肉完全沒有牛味,又多肥肉又冰又難咬
豉油燒肉汁唔咸唔香,出奇地完全冇味道
飲品選擇好少
放題食物種類少得可憐
雪糕係cheap牌子,冇香味冇甜味,可以不吃
完全沒有其他甜品,想食甜品的一定失望,冇滿足感
尚八飯幾特別,算好食,可以試,但佢個fd牛角飯好味過佢
雞肉好好食,燒幾耐都爽滑
厚切牛舌好好食,追加好多次都冇漏單
食108餐會cp值高些
食任食牛放題就好搵笨
其他同類燒牛食店都比呢間好
服務人員全部係性格巨星,全程西面,仲好有脾氣
睇住佢西住面接完booking電話就掟電話
持著種殺气咁招待我地
好在最後佢忍得住,冇就地處決我地
嚇死寶寶了……
西住塊面但又會俾我地揀卡位坐
2021-02-28 5173 浏览
食過甘多間燒肉放題 最差系呢間 最初book位既時候 聽電話條友已經西聲西氣 食五到七 418加一 呢个價錢 但牛肉質素極差。以為呢个價錢d牛肉應該有番少少水準 因為佢講到明a4和牛 點知。。。之後叫一個三文魚手卷 睇相都有兩片三文魚 但出到黎就得一(薄)片。之後叫一個烏冬 睇相就細細碗 出到黎就一大碗 好似搵人笨甘。 和牛刺身就勁鹹 牛肉漢堡扒出到黎黑色一團 食落去 炸到勁乾 完全食唔落 牛肉講就a4和牛 但出去二百蚊都食到呢个質素。伏伏伏
2021-02-20 5226 浏览
食物ok,但服務真係唔掂。用餐時間明明係個半鐘,剩返最後半個鐘就last order,好搵笨。叫完啲嘢食又上唔齊又上得慢,不斷漏單,係咁追問追先上返,食到谷鬼氣!
2021-01-27 6612 浏览
今次第一次黎呢度食晏奏,之前黎呢度食過夜晚,食物質素都幾好,但服務就唔掂囉。訂座嘅時候我地訂12點,之後我地打去改遲半個鐘,個接線生已經西聲西氣。去到明明可以食1個半鐘,點知食咗1個鐘就叫我地埋單,剩返半個鐘就冇得再叫野食,好搵笨。食到我地一家人成肚火,未黎嘅人唔洗再黎。明明之前黎食晚市都幾好,唔明點解會越做越衰,晏奏都冇咩人,俾我地食耐少少洗死?收錢就咁積極?服務就差都咁?真係以後唔會再黎😤
2021-01-10 7675 浏览
$108+10%午市燒肉放題,90分鐘任食,真係好吸引😍食過幾次,真心推薦給各位👍午市放題有三個價位可以選擇,今次集中分享$108點解咁吸引,首先坐低已經專人送上一碟A4和牛(4片) 以及一碟雜錦拼盤,拼盤包括虎蝦,青口,牛舌,和牛粒以及牛肉片,$108唔計其他食物任食,汽水任飲外,剩頭盤計已經相當有誠意😂👍推薦食物有,豬頸肉,雞翼,黑豚肉……蝦就認真麻麻地,送既無所謂啦😂,蝦肉真心幾淋下,完全唔掂👎燒菠蘿🍍記得一定要叫,菠蘿新鮮,又甜又多汁😋可以中和燒肉既油膩感👍😂$108基本上無牛肉可以選擇(除咗免費送既拼盤外),全部都係豬肉,如果鍾意食牛肉既朋友,唔建議揀呢個價位,寧願俾多少少錢,揀和牛任食😅
推薦食物有,豬頸肉,雞翼,黑豚肉……
蝦就認真麻麻地,送既無所謂啦😂,蝦肉真心幾淋下,完全唔掂👎
好耐之前試過晚市覺得唔錯見到午市咁平就試下😼午市放題套餐會包一份精選頭盤係幾款牛同海鮮🦐其他可以任嗌😆選擇雖然唔係太多但$108加一食個半鐘真係超級抵呀!———————————————《精選頭盤》➳ 燒汁牛肋骨肉,鹽燒極上一ロ牛,鹽蔥牛舌,香草牛油青口,鹽燒虎蝦,香草牛油廣島蠔,日本直送A4和牛 (各2片/2隻)✎ ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨 ✎牛肉嘅味道唔錯海鮮感覺較唔太新鮮所以海鮮我就正係各食左一隻《前菜》➳支豆,黑七味雞軟骨,一口芝士,吉烈蠔,麻辣牛舌✎ ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨 ✎幾款炸物都好好食尤其係一口芝士同炸蠔🤤即叫即炸熱辣辣!而牛舌就味道怪怪地咁同我之前食過嘅味道唔太似😪《雞肉類》➳ 香草雞腿肉,岩鹽青檸雞腿肉,柚子胡椒雞腿肉✎ ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨 ✎幾款雞肉都係滑嘅岩鹽味幾出但香草同柚子胡椒就唔太入味《豚肉類》➳ 薄切黑豚(鹽燒),薄切黑豚(生薑),簿切黑豚(柚子),厚切黑豚(鹽燒),厚切黑豚(生薑),厚切黑豚(柚子)✎ ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨 ✎同雞肉一樣鹽燒味幾出但生薑同柚子胡椒就唔太入味個人覺得厚切好食過簿切!《海鮮類》➳汁燒魷魚✎ ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨 ✎魷魚好煙韌 而且都好入味Encore!!《蔬菜類》➳
好耐之前試過晚市覺得唔錯
見到午市咁平就試下😼
午市放題套餐會包一份精選頭盤
係幾款牛同海鮮🦐
其他可以任嗌😆
選擇雖然唔係太多
但$108加一食個半鐘真係超級抵呀!
《精選頭盤》
牛肉嘅味道唔錯
海鮮感覺較唔太新鮮
所以海鮮我就正係各食左一隻

《前菜》
➳支豆,黑七味雞軟骨,一口芝士,吉烈蠔,麻辣牛舌
幾款炸物都好好食
尤其係一口芝士同炸蠔🤤
即叫即炸熱辣辣!
而牛舌就味道怪怪地咁
同我之前食過嘅味道唔太似😪

《雞肉類》
➳ 香草雞腿肉,岩鹽青檸雞腿肉,柚子胡椒雞腿肉
幾款雞肉都係滑嘅
岩鹽味幾出
但香草同柚子胡椒就唔太入味

《豚肉類》
同雞肉一樣
鹽燒味幾出
但生薑同柚子胡椒就唔太入味
個人覺得厚切好食過簿切!

《海鮮類》
➳汁燒魷魚
魷魚好煙韌 而且都好入味
Encore!!

《蔬菜類》
➳燒粟米,燒鮮菠蘿,燒日本甜番薯,牛油金菇
以上幾款都超適合燒肉
私心燒菠蘿🍍💛
燒完又甜又多汁呀!!

《内臟類》
➳尚八腸,特級牛腸,黑七味雞腎
內臟類嘅咁啱唔係好食🙈

店家資訊
•店名: 尚八日式燒肉店
•地址: 旺角山東街38號38廣場3樓
2020-11-18 4834 浏览
90分鐘任食午餐放題,之前食過2次晚餐都好高性價比所以就算無牛都ok啦。初時第1轉先每枱提供併盆都好正。然後就是先行點選食物, 問題來了……等了15分鐘都沒有食物再來……我先生好好聲氣甘問,再10分鐘無回應……啊然後得20分鐘燒。重要提前30分鐘cut order.
2020-11-12
午餐
2020-11-05 5173 浏览
有一段時間無食過尚八⋯諗住趁星期六早收工就去左食餐好既😋坐底店員就比我地揀要咩set揀左三百幾蚊既set *假紅日要另加$30*.枱面上有唔同嘅調味料 燒汁 檸檬汁 蒜蓉汁仲有壽司豉油同埋應該係玫瑰鹽?玫瑰鹽已經開始有少少潮濕狀態 有啲黐埋一舊舊其他調味料樽身仲有少少癡粒粒😣同埋放樽嘅托盤入邊有好多豉油應該唔係每一枱走都會清理?成件事好核突 大扣分😣.牛、豬、雞、海鮮等選擇都幾多 調味來來去去都系鹽燒、山葵、果味、汁燒除了果味會將肉類醃得比較腍 其他既醃料分別都不大🤭.羊架都幾好味 油脂比較多 放落去燒 炸炸聲好療癒海鮮方面 蜆無沙 扇貝都幾新鮮👍🏼冇乜特別可以講嘅食評 成餐飯都不過不失今次埋單都要差不多$400一位⋯.以價錢💰同埋選擇來講⋯我會perfer比多少少錢食燒肉牛藏🤭🤣...
有一段時間無食過尚八⋯
諗住趁星期六早收工就去左食餐好既😋
坐底店員就比我地揀要咩set
揀左三百幾蚊既set *假紅日要另加$30*
枱面上有唔同嘅調味料 燒汁 檸檬汁 蒜蓉汁
仲有壽司豉油同埋應該係玫瑰鹽?
玫瑰鹽已經開始有少少潮濕狀態 有啲黐埋一舊舊
其他調味料樽身仲有少少癡粒粒😣
同埋放樽嘅托盤入邊有好多豉油
應該唔係每一枱走都會清理?成件事好核突 大扣分😣
牛、豬、雞、海鮮等選擇都幾多
調味來來去去都系鹽燒、山葵、果味、汁燒
除了果味會將肉類醃得比較腍 其他既醃料分別都不大🤭

羊架都幾好味 油脂比較多 放落去燒 炸炸聲好療癒

海鮮方面 蜆無沙 扇貝都幾新鮮👍🏼
冇乜特別可以講嘅食評 成餐飯都不過不失
今次埋單都要差不多$400一位⋯

以價錢💰同埋選擇來講⋯
我會perfer比多少少錢食燒肉牛藏🤭🤣
2020-10-31
生日正日去左旺角嘅分店食之前係荃灣已經食過一次,但當時就唔係食A4和牛個餐。今次就揀左最貴嘅A4和牛,和牛嘅擺碟幾企理,當中最好食嘅係牛三角呢個部位,其次就係牛前肩。其他部位唔建議大家叫太多嚟食,少少哋試吓喺ok,因為我一開始每款叫咗4片之後全部都係叫返牛三角食,牛三角嘅油脂相對係有A4和牛嘅應有水準。我食過兩次呢間燒肉店佢嘅牛肉水準都係唔錯嘅,但係其他嘅食物呢就係比較差。-蝦比較唔新鮮-蠔都係好差-番薯仔用香草牛油個設定好差 ,好似夾硬要整D新野咁,本人認為原味更好食!-飲品嘅種類可以話係極少仲有其他配料不能盡錄但係公道講一句,如果一間燒肉餐廳喺平衡成本之間去選擇 佢嘅牛肉質素比其他湊數食品質素更重要。所以佢嘅牛好食我都會再去,但有啲出品唔需要太大成本去改善,只需要大廚有心去執已經可以有更好效果。細節位改善好之後我相信佢成為香港top5內燒肉放題係毫無疑問,因為尚八牛肉質素出色,而牛肉質素係燒肉放題嘅絕對因素。
生日正日去左旺角嘅分店食

之前係荃灣已經食過一次,但當時就唔係食A4和牛個餐。

今次就揀左最貴嘅A4和牛,和牛嘅擺碟幾企理,
當中最好食嘅係牛三角呢個部位,其次就係牛前肩。

-蝦比較唔新鮮

庆祝纪念
生日
  • 和牛三角
2020-10-29 2644 浏览
1:刺身未完全溶説2:先唔講雪花夠唔夠,睇落新唔新鮮,碟嘢一上枱,睇到嘅只係和牛薄過紙,每樣俾2件,其實攞落口都食唔到質感,真係嚇咗一跳。3:雪花完全配合唔到佢哋聲稱嘅級數,我真心唔明 點解咁多YouTuber會推介4:其他食物質素只有芝麻雞翼好好食5:所有食物嘅份量係一般放題嘅4份之1好彩我係食5點鍾,7點交枱嗰個時段,加埋一,嘥咗$430,只係影咗一張相,都冇心機影落去,不過一張都夠啦,請大家自行判斷啦
1:刺身未完全溶説

4:其他食物質素只有芝麻雞翼好好食

5:所有食物嘅份量係一般放題嘅4份之1

2020-10-28
2020-10-20 3102 浏览
今晚宵夜時段去食!終於唔使等位啊!可能因為隔離街開咗間新野啦,搶咗啲生意!之前我都來食過了,水準都keep住!如果很喜歡食牛肉不妨來一試!重點推介(A4和牛三角)同(A4和牛前肩)一定要食!食得和牛餐就一定要去盡佢啦!記得留意餐牌呀!重點揀晒啲和牛嚟食!因為點餐時有其他牛肉,唔好浪費自己個肚空間啦嘛!但海虎蝦就不及以前了!比以前細隻好多!服務就有啲失準啦!食物質素固然重要,但係四百幾蚊一位如果服務欠缺會影響生意流失!希望有待改進!
今晚宵夜時段去食!終於唔使等位啊!

但海虎蝦就不及以前了!
比以前細隻好多!

希望有待改進!
2020-10-19
$460 (宵夜)
2020-10-19 2339 浏览
原先今晚心目中想去一間新開張燒肉放題店, 網上訂座fully booked, 試walk in, 晚上頭兩輪又full, 要等到九點才有位☹️ 所以去了附近其他燒肉放題店, 去到這間有位可即入, 又有早鳥時段優惠便入座. 大家要留意星期五/六/日/假期加$30/位用手機scan QR code落單, 方便快捷.食物出單後, 我的訂單食物目錄上顯示✅綠色剔號, 一目了然. 當晚沒有錯單或漏單😅首先送上三款刺身, 新鮮度&味道可以飲品有多款選擇, 自行到雪櫃前自取燒肉食物擺放一般, 另外亦有熟食(前菜, 沙律, 炸物, 壽司, 手卷等......)可供選擇燒物種類都算多選擇, 牛/豬/雞/內臟/蔬菜/海鮮......調味多是鹽燒/汁燒/果味/山葵......就算單單以牛肉為例, 也有分幾個不同部位. 食物質素好壞參半, 大家期望也不要高, 真的一分錢一分貨😅用餐兩小時, 最後半小時手機即是截單. 用餐後, 有幾種不同口味的雪糕選擇(朱古力, 雲呢拿, 菠蘿椰子, 海鹽焦糖). 我選擇的🍍🥥, 各自味道不突出, 勝在雪糕夠凍, 可緩和口腔內的熱氣. 如果畀多一次我選擇, 我寧願等心儀燒肉店😜

首先送上三款刺身, 新鮮度&味道可以

飲品有多款選擇, 自行到雪櫃前自取

2020-10-18
2020-09-30 2682 浏览
去不到日本,很想吃日式燒肉,於是便即興約朋友去試了尚八,第一次叫不敢亂試"和牛"放題燒,只選了普通的牛肉燒,有點後悔呢!整體來說,我覺得是不過也不失,價位大約是HK$400一位,如果吃的非常多,放題會是一個很好的選擇,牛肉最值得推薦的是"燒汁"或"鹽燒",但牛肉無論選那一種,味道都有點接近,而且有些偏韌。看到這裡,反正也是吃,選"和牛"吧!!其實海鮮尚可以,但青口不推薦,送的刺身一般,不過以燒肉店來說,可以接受的。若不是以"吃到回本"的心態來吃,其實可以多點雞肉、雞中亦、豬肉等比較便宜的食材,其實選擇很多,但不可以算是頂級水準,以同一價位來計算,的確有很多其他選擇。有機會的話,下次會選"和牛"放題燒,到時候再寫一篇比較文。
2020-09-23
2020-09-29 3534 浏览
一直聽聞尚八燒肉係一間抵食又高質嘅燒肉放題店,其實一路以來都未試過,原因因為佢話就話任食日本和牛HKD458好似好抵,但其實都係好貴下,如果一家人或同伴侶嚟無一千銀都落唔到樓,係依家咁嘅時勢裡面其實都唔平,話就話高質,但係都係唔捨得嘅~但原來佢地午市有一個平到唔信嘅價錢HKD108(五六日HKD138)嘅放題,雖然唔可以order牛同刺身,但其他野全包,野飲重可以任叫,重有一個精選頭盤有牛有海鮮,其實真心抵。唔好以為佢午市做咁嘅價錢,啲食物質數會相應地降底喎,係無,無hea俾肉同miss order,係同樣高質水平,喇我就講講今日我食咗嘅乜野重點highlight分享俾大家啦。精選頭盤 會跟餐送一人二客嘅食物有以下:燒汁牛肋骨肉片 / 鹽燒極上一口牛 / 鹽蔥牛舌 / 香草牛油青口 / 鹽燒虎蝦 / 香草牛油廣島蠔各兩片 燒汁牛肋骨肉片 - 肉味唔係好濃,但油花都叫多,個汁唔會太鹹嗆走本身唔太重牛肉味,幾好。鹽燒極上一口牛 - 其實我好怕食一口牛,因為好難控制佢嘅生熟,由其係燒肉放題,但佢哋溶雪處理做得幾好,個芯同面都係室溫嚟,所以變相食客可以更易控制到佢生熟,食落唔靭,有肉味嘅鹽蔥牛
精選頭盤 會跟餐送一人二客嘅食物有以下:

鹽蔥牛舌 - 易個好食,厚度適中,燒完吃落還有口感,食味正常。

香草牛油青口 - 本人唔太好青口,食味正正常常。

鹽燒虎蝦 - size係基圍蝦size,但真係虎蝦嚟嘅,鹽係足夠嘅,食落有鹽燒效果。

香草牛油廣島蠔 - 好貼心咁有個鋁兜兜住生蠔,啲牛油分量當好,唔會太多令到啲蠔油淋淋,有蠔味,食落係覺得新鮮嘅。
精選頭盤 - A4和牛片
A4和牛片 - 同樣牛味唔太濃,但油花比牛肋骨肉片更豐富,同肉質唔嚡口,咁嘅價錢有此貨吃,抵!

好喇~送嘅精選頭盤就係咁多,係時候講講佢牛市hkd138放題嘅食物喇。
午市燒肉放題

豬雞都係果啲鹽燒呀柚子呀青檸汁嘅腌汁,味道係ok,唔難食,應該咁講係水準以上,食嘅位置唔會太肥或太柴,絶對唔令你自己覺得係食跟平野,有啲你一定會encore添。選擇絶對係多,就算熟食都唔少選擇,又好食,基本上你試過一次佢嘅午市放題係一定會覺得抵食同實會回到本嘅。
2020-09-26
2020-09-20 2335 浏览
(補返今年1月既Po)近排同男朋友突然好想食烤肉Buffet,但對牛肉都有小小要求 ,想食A4和牛得黎又唔想太貴。於是網上Google Search到依間,決定Book位食!揀左6:30 Dinner時間,唔算多人喇!今次主力就係食牛!其次係海鮮!無論係牛胸腹、牛外腿、牛三角,定係牛前肩,紋路肉質、鮮味、口感都都真心唔錯!一咬落去口感滑,油香出哂黎, 牛肉味都好濃呀。 而海鮮都幾新鮮, 味道幾好, 肉質嫩滑。整體黎講,依個價錢任食,認真cp值算高!
(補返今年1月既Po

近排同男朋友突然好想食烤肉Buffet,
但對牛肉都有小小要求 ,
想食A4和牛得黎又唔想太貴。
於是網上Google Search到依間,
決定Book位食!

揀左6:30 Dinner時間,
唔算多人喇!
今次主力就係食牛!其次係海鮮!

無論係牛胸腹、牛外腿、牛三角,定係牛前肩,
紋路肉質、鮮味、口感都都真心唔錯!

整體黎講,依個價錢任食,認真cp值算高!
2020-01-02
  • A4和牛