2020-05-20 4160 浏览
今日黎開旺角問牙醫拎簽名claim錢順便第一次黎尚八試佢最平放題,平日108加一,即119元。我早左15分鐘黎到,間店係3樓,搭lift去3樓,好奇怪按3樓個制唔著燈,我出番去行左陣等到12點,再搭lift 跟住其他人入,個時佢地按3樓著燈,上到3樓,可能係未夠開門時間12點所以唔著燈。入到店入面,見到前面客人訂左位,而我walk in 都好好彩即刻比到位我,唔錯。我比安排左一個位置,冷氣適中,對面有塊都幾高既版擋住,幾貼心。飲品款式不多,不過有我飲開蘆薈罐裝飲品,有罐裝可樂,雪碧,罐裝忌廉溝鮮奶,芒果汁,我仲試左鴻福堂枝裝百香果蜜,呢個好好飲,細細枝,我竟然飲左3枝,一落單108放題,雖然呢個放題冇得任食牛肉,但佢一上枱會黎一份雜錦既海鮮連牛肉拼盤,有蝦,青口,味道普通,有個錫紙兜仔裝住d生蠔,我平時麻麻地生蠔,但佢燒熟左好有蠔味,好食牛柳粒有牛味,不錯,另外個二片牛就麻麻。我差唔多食完呢盤,諗住用barcode 落單,點知佢個system壞左,轉左用紙落單,個陣時12點半,佢1點就cut落單,我寫完第一輪等左10幾分鐘,佢先黎d可以任食既食物,所以我食得比較急。過左一陣,佢話用ba

牛柳粒有牛味,不錯,另外個二片牛就麻麻。
過左一陣,佢話用barcode紙落單已經整好,個陣12點9,我趕住係1點前再落多d野食。雖然108任食冇牛任食,佢既胡麻豆腐好食,夠味,蜆肉麵豉湯正常味,炸蠔同炸芝士有沙律醬跟,味道唔錯,佢既薄切黑豚(鹽燒)同厚切黑豚(鹽燒)都冇豚肉味,不會再encore,另外,岩鹽青檸雞豚肉,味道可以,呢個要燒耐少少先熟。
最後一幅圖上面既岩鹽青檸拖羅,雖然唔係牛肉黎,但佢既味道好好食,軟淋淋好好食,唔會好似左邊既柚子角切依連赤豚咁有d (鞋)身, 而本身柚子鹽豬肩食左冇影到相,佢有d肥膏,唔食肥膏位都幾淋身,唔錯,岩鹽青檸拖羅同柚子鹽豬肩同柚子角切依連赤豚 ENCORE左一次,因為初時唔識分佢邊隻打邊隻,見佢有2樣好味,所以encore 左一次。
呢個放題唔包甜品,但其實108加1 後,119已經好抵食喇,我都食到番本,haha~ 另外原來手羽先係雞翼咁解,我仲以為冇雞翼食添,下次會再黎幫襯~

2020-05-19
  • 岩鹽青檸豬拖羅
  • 胡麻豆腐
  • 炸蠔
2020-05-15 3749 浏览
最近因為新冠肺炎嘅關係都小咗出去食飯,好多餐廳都有推出優惠嚟吸引顧客見到有優惠當然有衝動想試吓,但食完實在有啲失望🙍🏻我哋早鳥時段去,打算慳啲錢,而且like餐廳嘅社交平台有100g和牛送,所以揀咗較為平價嘅套餐~第一輪有附送刺身拼盤,質素中規中矩啦~加多四十幾蚊可以任食放題海鮮質素都唔錯,朋友話最好食嘅係虎蝦🍤,又大隻又彈牙其次大蜆都好食,無沙而且都幾甜但青口個味就怪怪哋個牛油香草汁我都唔係好欣賞😅😅之後有今日嘅主角,肉🥩🥩但講真,叫咗噤多種類嘅牛同豚肉⋯⋯我覺得生薑薄切豚肉最好食,其他嘅味道都一般般其實羊扒都好冧,但肥膏太多,剪晒啲肥膏剩返嘅肉唔太多😅😅最後送和牛先係我對呢餐最失敗嘅原因因為佢送嘅係外賣包裝,我哋拆咗個包裝等佢解凍,但因為要交枱所以等唔切⋯⋯所以成舊放咗入爐度燒,但燒出黎嘅肉一啲都唔冧可能我對呢個和牛太高期望啦

見到有優惠當然有衝動想試吓,但食完實在有啲失望🙍🏻

刺身拼盤

海鮮質素都唔錯,朋友話最好食嘅係虎蝦🍤,又大隻又彈牙
其次大蜆都好食,無沙而且都幾甜

但青口個味就怪怪哋

個牛油香草汁我都唔係好欣賞😅😅

之後有今日嘅主角,肉🥩🥩

其實羊扒都好冧,但肥膏太多,剪晒啲肥膏剩返嘅肉唔太多😅😅

最後送和牛先係我對呢餐最失敗嘅原因

所以成舊放咗入爐度燒,但燒出黎嘅肉一啲都唔冧

可能我對呢個和牛太高期望啦

附送和牛

刺身拼盤
2020-05-11 2971 浏览
放工來個A4和牛燒肉放題!普通燒肉放題$338,和牛放題也是多加一百多,便抱著一試的心態,試試A4和牛燒肉放題 $458 (平日7-10,120分鐘)選擇了A4和牛燒肉放題後,便會先上一點和牛,那就不會浪費時間點餐,可以邊吃邊用QR code 點餐,很貼心同時也會先上一盤刺身,但我們覺得質素一般,沒有怎麼吃A4和牛提供不同部位選擇,肉質沒有入口即融,畢竟只是A4和牛,但肉味算是不錯的,能嚐到一點牛油香味燒肉時也可以點不同的菇菌 (金針菇,雞脾菇,冬菇等等 放上鐵網上烤除了燒肉,也有不同的小菜可以點有咖哩牛根,一口蒜香牛肉,燒雞翼,餃子炸芝士等等的小食,但小菜味道一般不推薦點一口蒜香牛肉,牛肉很硬⋯⋯還是吃A4和牛吧,不要浪費胃的空間A4和牛的油脂較多,一段時間後便會覺得膩,可以到雪櫃取飲料,有汽水也有菊花蜜之類的較健康飲品選擇到最後吃飽了肉,不要忘記去點雪糕哦~
放工來個A4和牛燒肉放題
A4和牛燒肉放題

同時也會先上一盤刺身,但我們覺得質素一般,沒有怎麼吃
刺身

除了燒肉,也有不同的小菜可以點
咖哩牛根

到最後吃飽了肉,不要忘記去點雪糕哦~
飲料
2020-05-05
A4和牛燒肉放題
2020-04-25 3262 浏览
第一次食和牛放題,朋友推介依間幾好食。揀左晚市既時候黎食。Menu 選擇都幾多前菜點左餃子,粟米,甜薯,雞軟骨,豆腐,汁燒金菇。仲有壽司刺身等。雞軟骨好食!大家如果去一定要點黎試下黎到重頭戲 和牛放題每款都叫左黎食好好食!😋😋😋和牛三角第一次叫左個陣太肥 變成一堆肥膏。但第二次再點就好好食!薄薄一片 入口即溶😋😋-用餐時間限制2個鐘,但絕對夠時間食飽😂限聚令生效,同隔離檯相隔空間絕對充足整體用餐環境都好舒服。唯一小失望係雪糕既選擇少。
第一次食和牛放題,朋友推介依間幾好食。
揀左晚市既時候黎食。

Menu 選擇都幾多
雞軟骨好食!大家如果去一定要點黎試下

黎到重頭戲 和牛放題
每款都叫左黎食
好好食!😋😋😋
和牛三角第一次叫左個陣太肥
變成一堆肥膏。但第二次再點就好好食!

薄薄一片 入口即溶😋😋
用餐時間限制2個鐘,但絕對夠時間食飽😂
限聚令生效,同隔離檯相隔空間絕對充足
整體用餐環境都好舒服。

唯一小失望係雪糕既選擇少。
2020-04-24 2383 浏览
A4 和牛餐 / 7:30 - 9:30 PM / 500幾蚊一個人我係抱住係日本食燒肉嘅準則同期望黎評價, 先講下A4和牛嘅味道, 我覺得無牛味......sad完全比吾到我食緊和牛嘅FEEL, 本以為會入口即溶, 點知無..... 但佢嘅賣相的確係碟碟都好靚, 但入落口同樣係完全相差大。其他野食都好一般, 海鮮食左三種, 帶子, 蜆, 蠔 帶子同蠔都還好, 一食到蜆就出曬問題, 好臭.......前菜, 蔬菜類都不值一提了, 都係一般般......

前菜, 蔬菜類都不值一提了, 都係一般般......
2020-04-23
2020-04-20 2964 浏览
午餐任飲任食90分鐘,$108/位,假日加多$30!包一碟頭盤,再叫需要另加金錢!A4和牛:有兩件,和牛肉質美味,脂肪多,牛油味豐富,肉質嫩滑!虎蝦:唔得,尺寸細少,死蝦幾隻!蝦肉冇味!任食項目,但沒有牛了:蜆肉味噌湯,蜆肉美味,湯不咸,味道適中!枝豆,剛剛蒸好的枝豆,美味新鮮,豆肉香甜!粟米,原條粟米,燒烤后極香!粟米粒香甜!鮮菠蘿,充滿菠蘿汁,燒烤更香甜美味!炸蠔,新鮮炸口,蠔汁味道不錯!豚大腸,肥羔多,味道不錯!豚件,豬油香濃,野火美味!手羽先,雞翼軟身,香油雞味!沙律,新鮮蔬菜,美味可口!
午餐任飲任食90分鐘,$108/位,假日加多$30!

包一碟頭盤,再叫需要另加金錢!

虎蝦:唔得,尺寸細少,死蝦幾隻!蝦肉冇味!

任食項目,但沒有牛了:

蜆肉味噌湯,蜆肉美味,湯不咸,味道適中!

枝豆,剛剛蒸好的枝豆,美味新鮮,豆肉香甜!

粟米,原條粟米,燒烤后極香!粟米粒香甜!

鮮菠蘿,充滿菠蘿汁,燒烤更香甜美味!

炸蠔,新鮮炸口,蠔汁味道不錯!

豚大腸,肥羔多,味道不錯!

豚件,豬油香濃,野火美味!

手羽先,雞翼軟身,香油雞味!

沙律,新鮮蔬菜,美味可口!

2020-04-01 3169 浏览
政府宣布因疫情關係,一張枱最多坐四人,枱距離1.5米, 這裏完全做到, 亦因為這原故, 除了客人小佐, 第一次食韓焼食完係冇韓燒BBQ味黐喺衫上邊, 證明通風也不錯!講返食物, 我地就揀佐A4和牛放題, 很喜歡每次order完的牛,都有一個牌介紹番俾你知,你食嘅係乜野牛, 仲有, 食物種類款式食很多, 我地今次主打食牛, 最鍾意食A4一口牛, 牛前肩, 有牛味🤣, 我喜歡食厚切牛脷(但,不知何解叫到第二次,厚切再沒有咁厚了😓)最失望的甜品,冇晒雪糕,剩返最唔好味雪條🙄🙄服務態度也很好, 我地要換乜野都很快幫我地換
最失望的甜品,冇晒雪糕,剩返最唔好味雪條🙄🙄
服務態度也很好, 我地要換乜野都很快幫我地換
2020-03-14 1924 浏览
揀左星期日十點時段嚟食,坐得鬆動,張枱夠大,夠位可以放好多食物都唔怕。食物質素好,對得住個價錢,和牛叫幾多黎幾多,唔會扣份量,好均真,值得一讚。而且每一次上肉都會有標簽講返俾客人知肉的部位,唔會好似其他餐廳咁得第一碟有,我地食咗四五轉都清楚燒緊邊款肉,呢樣野唔係好多烤肉放題做到講返食物,牛胸腹好重牛肉味,肉質夠腍,牛三角唔係度度有,油脂好甜,燒起上嚟好香,油脂撈飯一流好好食。另外最推介係大啡菇,加左香草調味冇得輸,而且好juicy,其他食物都唔差,質素好好,值得推介!岩晒鐘意狂燒和牛嘅人,當晚點左四五轉和牛,好滿足!

2020-03-09
$450 (宵夜)
2020-03-10 1821 浏览
今天和男友早收工,來了這家吃燒肉。我們吃五點到七點,叫了一般的燒肉,每人兩百多。店員的服務不錯,一坐下就可以自己點餐。這裡的款式多樣化,我們點了蟹籽沙律、芝麻菠菜。我覺得挺新鮮,味道不錯,而且送餐速度挺快。店員還送了刺身拼盤,但我不能吃生冷耶,只好看著男友吃清光。燒肉之中比較喜歡鹽燒牛舌,吃起來很爽。另外還有青檸豬頸肉也不錯👍另外還有海鮮燒,本人比較喜歡燒蝦,加一點玫瑰鹽已經非常好吃。蜜糖紫薯非常邪惡,不要錯過喔。
店員還送了刺身拼盤,但我不能吃生冷耶,只好看著男友吃清光。
蜜糖紫薯非常邪惡,不要錯過喔。
2020-01-03 3797 浏览
放題烤肉喺香港食一般都要$200以上。。近來發現Facebook有廣告。。呢間尚八旺角店。。竟然做午市90分鐘放題烤肉🥓🥩🍖🍠🧀🌽🥟🥗🌯🥤只係108。。。當然呢個108係有一啲限制㗎啦。。如果好鍾意食燒牛肉🐮嘅就一定要加錢upgrade去另一個級別啦。。因為呢個108烤肉放題。。佢嘅牛肉係每人一set。。其餘可以喺手機任點任食嘅就只有雞肉🐥同豬肉🐷。。當然除咗呢兩種肉仲有好多配料和飲料🌽🥟🥗🍄都係任飲任食。。套餐都好有彈性。。仲可以加錢💰追加牛嘅唔同部份來燒烤正好呢個放題就好適合我啦。。。因為我係唔食牛肉嘅得我老公一個食所以我嗰份免費嘅牛肉就俾埋佢啦😬。。其餘我點左幾款唔同嘅烤肉。。比較喜歡就係厚切豬肉🐷。。特別要介紹就係烤蘑菇。。我足足order了五六次。。非常好味😋😋 但係啲蝦🦐就唔多得有點霉🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️。。除咗烤肉還有很多涼拌小食沙律。。這個是抵贊的。。但是整頓飯不夠完美。因為沒有甜品🍮。。最少也應該有杯雪糕或者雪糕糯米糍吧😬😬😬环境:今日是星期五。中午時段不算多人。。只是五成滿服务:服務整體也不錯。。雖然我們是吃108的烤肉套餐。。但是爐架黑了。。也是免費更換但是飲料🥤方面

正好呢個放題就好適合我啦。。。因為我係唔食牛肉嘅

环境:
今日是星期五。中午時段不算多人。。只是五成滿

服务:

但是飲料🥤方面選擇不算多。。如果有些無糖嘅烏龍茶綠茶就更好。。

當然要留意星期六日這個108烤肉套餐要額外每位+30💰💰💰
牛肉海鮮二人份量
2020-01-03
牛肉海鮮二人份量
2019-12-25 1972 浏览
呢一間和牛放題專門店唔單止啲和牛出名而且 餐廳環境寬敞 燈光亮合宜絕對令人有一個 難忘嘅經驗呢度嘅刺身包括埋鮮甜嘅海膽三文魚刺身仲有埋三文魚腩肥美且入口即溶 帶子刺身同樣出色有哩啲刺身點 令到呢一餐更加昇華有刺身當然有壽司啦叫得出嘅款式都有啲飯唔大舊 叫多啲都唔怕食飽飯呢度嘅牛進口高質 重牛味而入口會融化嘅 A4和牛前肩肉同埋 A4和牛三肩 就令我一食再食其他牛塊都唔輸蝕架 全部都係靚Angus 有咬口 而且啲醬汁帶出更濃郁嘅牛味醬油當中嘅既檸檬汁令牛更鮮味而且竟然帶出清新嘅感覺添除咗牛 仲有啲高質小食仼叫例如蠔、蜆 都配以香草汁連錫紙兜放上燒爐 簡單又好味飲品隨意喺凍櫃到拎嘅有迷你樽裝嘅鴻福堂飲 消吓油膩埋單絶對唔平 但就勝在性價比高下次去分店再試吓

呢一間和牛放題專門店

有咬口 而且啲醬汁帶出更濃郁嘅牛味
醬油當中嘅既檸檬汁令牛更鮮味
而且竟然帶出清新嘅感覺添

除咗牛 仲有啲高質小食仼叫
例如蠔、蜆 都配以香草汁
連錫紙兜放上燒爐 簡單又好味

飲品隨意喺凍櫃到拎嘅
有迷你樽裝嘅鴻福堂飲 消吓油膩

埋單絶對唔平 但就勝在性價比高
下次去分店再試吓
2019-12-20 1482 浏览
好似好耐冇食過燒肉喇,既然咁耐冇食,就梗係要食好啲啦!我地搵左間可以任食A4和牛嘅燒肉放題🥳啱哂我地呢啲牛魔王!呢到有安格斯牛同A4和牛放題可以選擇,價錢由$218-$468。我地呢晚食A4和牛放題(週末黃金時段19:00~22:00) $468。飲品以自助形式,有汽水/果汁/茶/健康飲品。坐低落單之後,先嚟一個刺身拼盤,刺身色澤亮麗,好新鮮,個人最鐘意海膽同帶子,味道好鮮甜!之後就係今晚嘅主角A4和牛出場喇!決定食邊個餐之後,餐廳會先上一個牛肉拼盤,拼盤有六款唔同部位嘅和牛,而且每個部位上都有紙仔清楚註明,咁就可以encore自己鐘意嘅部位!呢到主打嘅A4和牛係宮城日高見和牛,由日本牧場直送香港,夠哂新鮮,有品質保證。拼盤六款包括:和牛三角,和牛外腿,和牛前肩,一口牛,和牛冧,和牛胸腹;和牛款款色澤鮮艷,脂肪分布平均,呈雪花狀而且紋理清晰。開始嘅時候,店員仲同我地簡單做咗個教學,講解咗點燒係最好;另外牛肉最好唔好點汁食,試佢嘅原味道,或者點少少鹽已經好夠味!和牛肉質鬆化細嫩,油脂甘香!好高質!雖然勁食和牛最易回本,都點都要試下其他嘢!除咗牛之外,豬肉/雞肉/羊架都有,仲有我最鐘意嘅牛
好似好耐冇食過燒肉喇,既然咁耐冇食,就梗係要食好啲啦!
我地搵左間可以任食A4和牛嘅燒肉放題🥳啱哂我地呢啲牛魔王!

飲品以自助形式,有汽水/果汁/茶/健康飲品。

之後就係今晚嘅主角A4和牛出場喇!

和牛肉質鬆化細嫩,油脂甘香!好高質!
雖然勁食和牛最易回本,都點都要試下其他嘢!除咗牛之外,豬肉/雞肉/羊架都有,仲有我最鐘意嘅牛舌!
海鮮餐都有唔少款式,鮮味十足!
菇類都係我嘅必食item,仲有個兜仔方便燒,唔易燶又唔會跌落網下面。
前菜小食其實都試咗兩樣,淮山漬爽脆開胃,紙米卷好足料。
甜品揀咗椰子味同蜜瓜味雪條😋

📝
值得一提嘅係,呢到可以用手機落單,有食物照睇,又方便又環保!
2019-12-12 1049 浏览
最近天氣凍左咁多,突然真係好想去食燒肉!收工近近地,決定落旺角搵好嘢食😋呢間尚八之前講咗好耐話想試,今日雖然係平日,但都幾多人捧場喎!去到店員同我地介紹有分A4和牛同安格斯牛2款放題,平時無幾何會食燒肉,一食就梗係要食好啲嗰隻啦😼今次一於就揀咗貴啲嗰隻A4和牛放題,每位$438再加一!店員首先俾咗本Menu我哋睇,但落單係自己用手機落嘅📱好方便呀!一開始唔需要點牛住,因為佢哋會送上一盤和牛拼盤,等你可以每款牛都試一試,之後就可以嗌自己最鍾意食部位!🐂另外,2人或以上都會送刺身拼盤,食材好新鮮!尤其係海膽,超級鮮甜👍🏻開始燒和牛,其實好多都切得好薄身,真係要因住時間,可能某啲部位燒十靚秒就已經要反轉,我自己就特別鍾意和牛三角同埋和牛前肩呢兩個部位,因為覺得呢兩款油脂分布得非常均勻,食落肥而不膩!肉香幼嫩🤤超滿足!當然不停食肉好快會食濟,所以我哋都叫返啲開胃冷盤小食,個和風蕃茄沙律同埋胡麻豆腐都好清新!野菜燒物同樣非常出色,尤其係個日本甜番薯🍠加咗啲蒜蓉汁提味,味道更上一層次👍🏻細細粒!一啖一粒,甜甜地!勁好食🥰海鮮類,可能本身食材新鮮,就算真係完全唔加任何調味料,岩岩燒起熱辣辣已經好出色
最近天氣凍左咁多,突然真係好想去食燒肉!
收工近近地,決定落旺角搵好嘢食😋

海鮮類,可能本身食材新鮮,就算真係完全唔加任何調味料,岩岩燒起熱辣辣已經好出色😍汁燒魷魚筒我哋叫咗兩轉!本身已經調咗味,但食落唔會太咸,調味調得好好,食落爽口惹味💕
最後當然唔少得食埋個甜品滿足埋第二個胃啦,雖然選擇唔係好多!但講真我嚟呢度係為咗食牛架嘛,佢啲成本去哂牛果度,甜品少啲款式揀,咁我都覺得合情合理嘅☺️
總括嚟講呢間燒肉放題真係超高質‼️性價比好高🔥$500有找食到A4和牛認真抵食👍🏻下次一定都會介紹朋友再嚟食🥳
2019-12-12 780 浏览
燒肉店香港就有好多,但食物既偏重呢,就間間都唔同,有d舖就選擇比到多樣化既食物,但呢d既食物質素多數都麻麻,而呢間就將牛就做到最好!!環境方面,同普通連鎖店差唔多喇,唔會特別大/細,多長方形台同卡位,我覺得就比較適合4-6人黎喇,因為始終如果>10人既話,有d人會傾唔到計,被邊緣化。食物方面,咁一般既燒肉類食物其實佢都有齊曬嫁喇,咁最特別係佢仲有刺身食,可以比大家食下過下癮,但就唔好抱太大期望喇。要抱期望既係佢d和牛!!!有和牛既唔同部份,本人就最鐘意食佢個牛三角,因為脂肪分佈就最分均,真係有入口即溶既感覺,重點係可以任食,真係岩曬d牛痴黎食下!!牛外股都推介,不過幾舊好喇,因為脂肪比例好高有80%。

2019-12-10 1028 浏览
旺角尚八日式燒肉店,晚上吃燒肉放題,黃金時段(19:00-22:00)有兩種價錢,分別有燒肉放題($318)及和牛放題($438),其中和牛放題更有一碟精選日本宮城和牛,油脂豐富,好吸引喔!一坐低就有一盤精選刺身及一碟精選宮城日高見和牛:最正可以任食6個A4和牛部位,有和牛前肩、和牛外腿、和牛三角、牛冧肉、和牛胸腹、一口牛等。上層三種較好味,油脂更靚,其中和牛三角紋理分明油花靚,入口即溶。其他任食項目仲有厚切牛舌、豚肉、羊肉、雞翼等等。燒雞翼非常好食,雞皮脆卜卜。燒海鮮例如螺肉、蜆、蠔、元貝等等都算新鮮。吞拿魚壽司:枝豆小食:和牛壽司:芝麻雞翼好惹味:自製紫菜燒肉飯,正到不得了!

一坐低就有一盤精選刺身及一碟精選宮城日高見和牛:

其他任食項目仲有厚切牛舌、豚肉、羊肉、雞翼等等。

燒雞翼非常好食,雞皮脆卜卜。

燒海鮮例如螺肉、蜆、蠔、元貝等等都算新鮮。

吞拿魚壽司

枝豆小食:

和牛壽司

芝麻雞翼好惹味:

自製紫菜燒肉飯,正到不得了!