2019-06-14 358 浏览
回想起上次來的時候,差不多是多個星期多之前,這次再度光臨,全因為對他的期待和喜愛。這次是由我主動訂位的,全因為我有信用卡更可以使用優惠的價錢,品嚐一頓美好的自助午餐。這次我更點了一個於牆邊的位置, 既安靜又舒適。 兩個人也可以靜靜的坐在一旁,細說一下我們的將來。食物方面一如以往的,中式西式均有選擇,更有壽司供應,但我這次令我最驚喜的卻是一個中式甜品,南瓜糕,過去的經驗也沒有遇過,沒想到我這次一食愛上。 南瓜味十足不在話下,入口煙韌,可口,更有回甘的感覺。真的強烈建議,長期放置於自助餐餐單內。
真的強烈建議,長期放置於自助餐餐單內。
2019-06-12 2298 浏览
見山景閣係openrice到做緊promotion, 由依加到6月尾,星期一至五及公眾假期惠顧自助晚餐就有92折(記得要print out coupon),折完再加1,大約$380一個,以酒店自助晚餐價格來睇,確係經濟又實惠~環境寬敞,燈光光亮呢個價錢,仲有生蠔食還有其它海鮮,如青口、蝦和長腳蟹等等~D生蠔都好大隻🤤足料羅宋湯好多什菜和紅蘿蔔條,夠茄味,少辣味連我自己都飲左2碗,哈哈~餐廳還會送上2個白汁海鮮撻給我們,非常有心~白汁海鮮撻入面有青口、蝦和帆立貝黑松露意式脆煙肉煮意大利麵撈原個巴馬臣芝士意粉係勁濃黑松露味 ,輕微芝士味,連埋d煙肉火腿食,好creamy和牛片肉質好嫩好juicy,一d都唔韌又冇筋,好易切~迷你漢堡扒鬆軟而且香牛肉味~迷你蒸南瓜果也不錯,香濃南瓜溶限定火焰雪山一聽到響鈴聲就即刻出去睇睇有咩食,原來係火焰雪山,這個甜品我十分喜愛頂層甜甜地,內裏朱古力味蛋糕又不會太甜,連埋抵層d雲呢拿雪糕一齊食,正呀甜品方面有cake、朱古力噴泉、生果和Dreyer's雪糕等等食物款式雖則不是特別多,但咁既價錢,咁既服務質素,已經非常唔錯
見山景閣係openrice到做緊promotion,

環境寬敞,燈光光亮

呢個價錢,仲有生蠔食

還有其它海鮮,如青口、蝦和長腳蟹等等~

D生蠔都好大隻🤤

足料羅宋湯

好多什菜和紅蘿蔔條,夠茄味,少辣味

連我自己都飲左2碗,哈哈~

餐廳還會送上2個白汁海鮮撻給我們,
非常有心
~

白汁海鮮撻入面有青口、蝦和帆立貝

黑松露意式脆煙肉煮意大利麵
撈原個巴馬臣芝士

意粉係勁濃黑松露味 ,
輕微芝士味,
連埋d煙肉火腿食
,好creamy

和牛片
肉質好嫩好juicy

一d都唔韌又冇筋,好易切~

迷你漢堡扒鬆軟而且香牛肉味~
迷你蒸南瓜果也不錯,香濃南瓜溶

限定火焰雪山

一聽到響鈴聲就即刻出去睇睇有咩食,
原來係火焰雪山
,這個甜品我十分喜愛

頂層甜甜地,
內裏朱古力味蛋糕又不會太甜,
連埋抵層d雲呢拿雪糕一齊食,正呀

甜品方面有cake、朱古力噴泉、
生果和Dreyer's雪糕等等

食物款式雖則不是特別多,
但咁既價錢,咁既服務質素,
已經非常唔錯
  • 火焰雪山
2019-06-10 391 浏览
聽聞已久尖沙咀山景閣自助餐又平又抵食,心儀好耐可惜一直未有時間一試。最近朋友訂左位終於可以去食返個lunch buffet ,一試下果然名不虛傳!首先當日我同朋友係兩個人去的,一坐低就送左一盤八隻大生蠔!又大隻又新鮮,淨睇賣相已經夠滿足,食入口肥美多汁夠新鮮,真係冇得頂!老實講,淨係呢幾隻蠔已經值回票價。其他食物都有好多選擇,我自己好中意食佢地d青口同凍蝦,特別係d蝦,夠爽夠彈牙,數唔清食左幾多隻。熱葷我個人推介炒蜆,個汁夠惹味,但又唔會太過咸,抵讚。另外生滾粥我同朋友都一人食左一碗,粥底唔錯中意食粥嘅朋友可以一試,拍得住傳統粥店質素。甜品方面選擇都相當多,中意食甜野嘅朋友一定有合心水選擇。個人特別推薦佢地個黑森林蛋糕,好香濃的朱古力味,好味但又唔會一味得個甜。總結個人認為以呢個價錢有咁多野食而又有咁嘅水準,相當抵食,大家一定要試下!
2019-06-07 437 浏览
要吃有水準既晚餐自助餐分分鐘要$800-$1,000,山景閣呢間就勁抵,食物質素不俗。美國生蠔大大隻,不鯹但也不甜,牛扒及一口牛柳粒很林又唔un,當然不可以要求有和牛的質素。重有魚生丶長腳蟹丶dreyers 雪糕🍦。臨尾重熄燈表演火焰雪山,也算是認真制作的一餐。另外,用餐時段由6:30-9:30,比妳食到夠為止,埋單每人只$430,匯豐咭有折,真的非常抵食!確是budget constraint 但又想吃buffet的不二之選
2019-06-01
2019-06-05 400 浏览
星期日約朋友想找個舒適地方、環境吹吹水,細心的朋友找了一間位於尖沙咀天文台道的《山景閣》啦! 95折優惠後都不用HKD 400 就有豐富海鮮餐! 地方很易找,沿斜路上就見到酒店門口了。 推門後左手邊便是自助餐位置。 環境摩登,呈L 型,內裡還設有高身酒吧椅食物款色種類繁多有熱、冷盤、甜品一應俱全。海鮮類有中蝦、美國生蠔、長腳蟹、蜆。 蟹是原隻蟹腳而且多肉鮮甜,枱上附設了較剪~ 蝦身都頗為大隻,蝦殻很易脫落熱食有黑松露意式脆煙肉煮意大利麵撈原個巴馬芝士,很邪惡呢但我鐘意! 肉類其實也不少選擇所以要留肚啦。 每客都有焗海鮮酥盒! 酥皮鬆脆又鬆化,內裡放有青口、爽蝦,口感層次很豐富。最後,甜品款式有芝士蛋糕, 啫哩, 椰子糕等等

95折優惠後都不用HKD 400 就有豐富海鮮餐!

環境摩登,呈L 型,內裡還設有高身酒吧椅

最後,甜品款式有芝士蛋糕, 啫哩, 椰子糕等等

2019-06-04 366 浏览
這天剛好放假,前往尖沙嘴逛街,由於早餐沒吃,正打算安排一頓豐富的午餐,而我這次就決定光臨位於尖沙咀的自助餐,全因為過去的美好經驗。座位一樣是寬闊,舒適,同樣地以優越的冷氣配合酒店般的服務, 令人格外滿意。食物方面同樣地是自助形式, 我當中最滿意的就是朱古力噴泉, 全因為配料選擇豐富, 加上自己親手製作,每一件食物也是我的心血,吃起來更多了一份感受。另外,晚市自助餐是生蠔任食,沒想到午市是限量供應。還好,生蠔依舊新鮮味美,厚肉,用這樣的價錢,性價比相當不錯。

2019-06-03 2867 浏览
同事推介我食山景的美食自助晚餐,酒店位於TST的天文台道,位置都好容易找到!到達酒店後職員都非常有禮貌,並安排了我們左在窗邊位置。酒店是次的自助餐主題係海鮮,所以每天都會有不同主題的海鮮自助晚餐和時令的食材!今日的海鮮非常豐富,亦有好多回本位!!!其中包括,新鮮飽滿的新鮮生蠔、蝦、長脚蟹脚、青口、三文魚等等!!全部都非常鮮味,净係食多幾轉生蠔同長脚蟹,感覺已經超值!除左海鮮,酒店的熱盤和冷盤都好多元化,而且都使用左不同的海鮮入讚。熱盤方面例如有瑤柱時菜,炒蛤蜊等等!非常惹味。冷盤以沙律為主。仲有大廚即席炮製原個芝士的炒意粉,限定的火焰雪生,烤羊扒等等。最後,甜品區都有非常多的選擇!令人心大心細,而必食的當然係Häagen-Dazs的雪糕(任食的)!!! 到最後記得試埋的即製自選配料鮮果班戟,保證令你有驚喜。

2019-06-01 376 浏览
約左朋友慶祝考完試食飯Book左食自助餐重點在甜品食食下聽到鈴鈴聲,行過去睇原來有火焰雪山推岀,排隊取蛋糕酒味香濃,配冰凍雪糕,好好味另外自助餐個邊有部pancake機pancake熱辣辣又軟熟,可以自己倒糖漿加埋雪糕食 好好味冷盤有生蠔,蟹腳,青口,蝦生蠔大隻,不斷有refill如果即開,有海水味就更好la沙律有青瓜,車厘茄,粟米粒,沙律菜等等熱食有蘿蔔牛腩炆得夠腍,蘿蔔入味BBQ燒豬骨味醃得入味,酸酸甜甜炒飯炒得夠乾身,食到粒粒飯
約左朋友慶祝考完試食飯
Book左食自助餐
重點在甜品

食食下聽到鈴鈴聲,行過去睇
原來有火焰雪山推岀,排隊取

蛋糕酒味香濃,配冰凍雪糕,好好味

另外自助餐個邊有部pancake機
pancake熱辣辣又軟熟,可以自己倒糖漿
加埋雪糕食 好好味

冷盤有生蠔,蟹腳,青口,蝦
生蠔大隻,不斷有refill
如果即開,有海水味就更好la

沙律有青瓜,車厘茄,粟米粒,沙律菜等等
熱食有蘿蔔牛腩炆得夠腍,蘿蔔入味
BBQ燒豬骨味醃得入味,酸酸甜甜

炒飯炒得夠乾身,食到粒粒飯

2019-05-28 479 浏览
每年女兒生日,都例必要求去食自助餐慶祝,今年當然亦唔會例外。於是喺openrice搵下有咩好野推介?結果搵到呢間位於尖沙咀仕德福山景酒店內,名叫山景閣嘅餐廳試下。選擇呢度前已經了解左,山景閣個場唔算大同座位唔多,但吸引我嘅主要係因為以一個唔貴嘅價錢,就可以享用美味嘅生蠔,所以都想試試。去到現場視察後,真心地方唔大,食品區亦只有兩個部份,但麻雀雖小、五臟俱全。本篇標題都講左蠔食,當然唔少得提及生蠔啦!本來心中有想過,以假日成人398元一位有蠔食,啲生蠔都會比較細奀啲,同埋分分鐘又係排隊攞限量供應,每人每次攞兩隻果種。點知去到完全唔係呢回事,生蠔係放出來俾大家自己選同無限制攞,而最重要係生蠔份量都好重手,幾乎係搵唔到有細奀或營養不良大小嘅蠔出現,呢個真係令我超級驚喜啊!至於其他食品,味道水準都好高,又令我喜出望外。去到接近八點,就係佢地嘅限量甜品“火焰雪山”嘅供應時間。廚師喺雪糕蛋糕表面冧上酒後點火,將表面嘅cream燒焦。成個過程好快完成但就好吸晴,第一時間排頭位攞番件試食,cream好重酒味,但搭配番個雪糕後又中和番哂,都幾有新意同綽頭。去到八點半時,仲加入左人工班戟製作,不過可能選擇

至於其他食品,味道水準都好高,又令我喜出望外。

去到八點半時,仲加入左人工班戟製作,不過可能選擇口味比較少,唔見太多人去排隊攞。

最後特別想講,佢地地方雖然細,但座位安排上就一啲都無壓抑感覺,仲有服務員做野好貼心同勤快,仲非常之有禮。佢地嘅服務亦為餐廳加左不少分數。

總括嚟講,山景閣今次嘅buffet體驗真係唔錯,我用驚喜無限四個字形容,都真係絕不為過。
2019-05-25
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
  • 火焰雪山
2019-05-20 2929 浏览
上星期母親節, 媽媽返左鄉下, 冇O係正日慶祝...今日決定帶媽媽黎食遲來的母親節飯雪菜肉絲米粉一開始就去拎左碗雪菜肉絲米粉, 清清地份量岩岩好!扒芝士火腿三文治、蜜糖叉燒包杞子豬肉燒賣上湯白菜豬肉餃紅燒三文魚頭腩、芝士薯角高質!咖哩角、XO醬炒腸粉食野食野食個沙律先, 對住個窗真係特別寫意咁岩match左個色tone牛角包好好味呀!大愛紅燒三文魚頭腩!黎返個中式拼盤先!DIY班戟仲有一部班戟可以DIY, 有得食又有得玩!都好受小朋友歡迎呀!製作中...1分鐘左右, 熱辣辣既班戟出爐!之後就可以按需要加配料整到靚一靚, 自己整完都開心除左班戟之外, 仲有即煎既法式班戟皮, 又可以返返配料區玩喇~放完配料之後唔知點先包得靚~之後拎左個雲呢拿雪糕放落去, 成件事即刻upgrade 左繼續甜品時間, 一於試哂所有~好壯觀的甜品陣!唔客氣喇~冰凍涼粉天氣咁熱, 整返碗涼粉夠哂消暑~!加埋花奶~好香飲品區, 有橙汁, 熱茶, 咖啡.仲有朱古力噴泉~最後仲有D新鮮既水果作結, 菠蘿好甜呀~~Tea黎講, D野食都算多款, refill得好快.而且tea buffet仲有75折優惠! 真係好抵呀!
上星期母親節, 媽媽返左鄉下, 冇O係正日慶祝...
今日決定帶媽媽黎食遲來的母親節飯

雪菜肉絲米粉
一開始就去拎左碗雪菜肉絲米粉, 清清地
份量岩岩好!
雪菜肉絲米粉

扒芝士火腿三文治、蜜糖叉燒包
扒芝士火腿三文治、蜜糖叉燒包

杞子豬肉燒賣
杞子豬肉燒賣

上湯白菜豬肉餃
上湯白菜豬肉餃

紅燒三文魚頭腩、芝士薯角
高質!
紅燒三文魚頭腩

咖哩角、XO醬炒腸粉
咖哩角、XO醬炒腸粉

食野食野

食個沙律先, 對住個窗真係特別寫意

咁岩match左個色tone

牛角包好好味呀!

大愛紅燒三文魚頭腩!

黎返個中式拼盤先!

DIY班戟

製作中...
班戟
1分鐘左右, 熱辣辣既班戟出爐!

之後就可以按需要加配料

整到靚一靚, 自己整完都開心
班戟

放完配料之後唔知點先包得靚~
之後拎左個雲呢拿雪糕放落去, 成件事即刻upgrade 左

繼續甜品時間, 一於試哂所有~

好壯觀的甜品陣!

唔客氣喇~

冰凍涼粉
天氣咁熱, 整返碗涼粉夠哂消暑~!

加埋花奶~好香
冰凍涼粉

飲品區, 有橙汁, 熱茶, 咖啡.
飲品

仲有朱古力噴泉~
朱古力噴泉

最後仲有D新鮮既水果作結, 菠蘿好甜呀~~

Tea黎講, D野食都算多款, refill得好快.
而且tea buffet仲有75折優惠! 真係好抵呀!
2019-05-19
2019-05-17 255 浏览
本身為生蠔而去蠔夠大,不過有殻碎又無味我無食,係其他人既評價而且係配給咁,每人只限4隻會拎俾你最慘係三個人食過蠔,兩個肚疴⋯⋯環境可以的,但係去既路程實在辛苦,在下話你知。。。有老人家既唔好去食物選擇實在少。。。旺角分店會更好而且雪糕只有雀巢,個日都無人企係度現場整班戟。。。員工態度是好的,就是食物無野好食,真係會食唔飽。。。廁所無去過,不過有人去過既評價都唔多好總括黎講,價錢係平,不過有得再揀真係情願俾貴d食好d。。。
本身為生蠔而去

蠔夠大,不過有殻碎又無味

我無食,係其他人既評價
而且係配給咁,每人只限4隻會拎俾你
最慘係三個人食過蠔,兩個肚疴⋯⋯

環境可以的,但係去既路程實在辛苦,
在下話你知。。。有老人家既唔好去

食物選擇實在少。。。旺角分店會更好
而且雪糕只有雀巢,個日都無人企係度現場整班戟。。。

員工態度是好的,就是食物無野好食,真係會食唔飽。。。

廁所無去過,不過有人去過既評價都唔多好

總括黎講,價錢係平,不過有得再揀真係情願俾貴d食好d。。。
2019-05-16
午餐
用餐优惠
信用卡優惠
2019-05-15 856 浏览
夜晚食過一次$360左右一位,抵食又唔收開瓶費,同朋友飲飲食食一流呢次同細佬黎試下午餐,有coupon免左加一,$168一位,雖然未爆,但都好多客,應有8成入座率!食物種類唔算豐富,不過不失咁啦以假期都係$168黎計。生蠔佢開定再放出黎,所以感覺溫度唔夠低,蠔味濃creamy,但係冇晒海水,要靠檸檬或者cocktail sauce去提味中式冷盤有海南雞,涼拌豬耳,涼拌蓮藕,麻辣老鼠耳西式冷盤就帶鴨胸,燒牛肉片,熟火腿,薯仔沙律,款式好少另外都有日式,壽司,冷麵,壽司飯好唔掂,飯粒有骨,冷麵過淋有個明檔賣生滾粥同馬來西亞牛肉麵,好多人幫襯,材料都ok既,皮蛋,豬肚,豬膶等等。至於馬來西亞牛肉麵味道中至淡,不過香味濃,但係唔明白點為之馬來西亞牛肉,因為食落肉沙嗲牛😅其他熱盤冇影中,得幾款,金菇西蘭花,燒排骨,炒飯,豉汁蒸三文魚頭骨腩,咖喱青口,天婦羅蝦等等。仲有南瓜湯同西洋菜陳腎兩款甜品反而多d,千層椰汁糕,芒果布甸,puff,果撻呢個係南瓜布甸,不過可以不試。。。法式椰絲蛋糕,好味甜度可以,好香椰味馬豆糕,朱古力慕絲蛋糕,魚膠過多,質地太硬身仲有生果,雀雀雪糕杯,雪米糍,即製班戟咖啡茶

中式冷盤有海南雞,涼拌豬耳,涼拌蓮藕,麻辣老鼠耳

西式冷盤就帶鴨胸,燒牛肉片,熟火腿,薯仔沙律,款式好少

另外都有日式,壽司,冷麵,壽司飯好唔掂,飯粒有骨,冷麵過淋

甜品反而多d,千層椰汁糕,芒果布甸,puff,果撻

呢個係南瓜布甸,不過可以不試。。。

法式椰絲蛋糕,好味
甜度可以,好香椰味

馬豆糕,朱古力慕絲蛋糕,魚膠過多,質地太硬身

仲有生果,雀雀雪糕杯,雪米糍,即製班戟

咖啡茶任飲

如果要求高既朋友就寧願比多d錢去其他酒店食,因為味道質素真係唔太好。呢度適合過下口癮,坐耐少少既朋友去,去過就算,因為連刺身同肉車都冇。。。。
2019-05-13
2019-05-14 663 浏览
尖沙咀的一間酒店食了兩個下年茶餐自助餐,餐廳位於天文台道斜路上,餐廳名字叫做斯坦福山景,一進入酒店大門左手邊便便餐廳入口,座位非常 寬敞,可以坐大約120人,侍應生招待我們坐在靠近落地玻璃的四人座位。 我們第一時間行到自助餐廳擺放食物的長吧台上,所有食物都放在熱烘烘的爐上。 首先我們介紹的是熱食:分別有,芝士吞拿魚通粉,牛肉燒賣,咖哩角,炸魚,炒腸粉,日式花枝餅,皮蛋瘦肉粥,粥底非常的軟綿綿,加上花生 和炸油條,絕佳的配搭,麥花紅豆包,上海白菜豬肉湯餃,炒白靈菇,鹹水雞中翼, 在另一角落有芝士火腿三文治和迷你雞批,雞批我食了三件,外面的酥皮非常香口,冷盤食的有壽司,海中蝦,日式三文魚壽司,集開面三文治,紫菜,青 瓜。 當然少不了的是煎班㦸夾餅,餡料可以自選分別是菠蘿,桃肉,牛油粒,忌廉,還有士多啤梨汁,奇異果汁,朱古力汁,椰絲,朱古力片,彩色糖 ,香米,杏仁片。 沙律有,西生菜,青瓜,車厘茄,加上法式汁,千島汁,沙律汁,咯咯嗲汁甜品有:芒果布甸,蘆薈椰汁糕,香蕉冰卷,再加上雲 呢拿雪糕,朱古力雪糕,芒果雪糕。生果有西瓜,菠蘿,哈密瓜。 另外有咖啡,熱檸檬茶,熱檸檬茶,凍橙汁。 今日下午

另外有咖啡,熱檸檬茶,熱檸檬茶,凍橙汁。
今日下午亦都算完滿飽肚。
2019-05-08 778 浏览
嗰日晏就12.去到都未係好多人 唔洗等位就有得坐 地方好大好寬敞 唔洗同隔離枱迫 行出行入都唔洗阻到人 價錢嚟講二百蚊都唔洗就有得食酒店自助餐都真係好抵 入面嘅野食質素同種類都唔差 咸食方面都有十幾種 最正係個bbq燒骨 燒得好香好入味 肉質超嫩 依個真係必食!!! 最驚喜係佢仲有即叫即整嘅粥 配料有得自己揀 揀完師傅就即刻幫你煮 好正好新鮮!! 凍食嗰邊 沙律吧有好多配料自己揀 最正係佢仲有Parma ham 加密瓜!! 串好曬可以一口過食! 仲有冷麵 壽司 以依個價錢,熱食同凍食都咁多選擇已經回左本! 重點嚟啦!每日山景閣都會每人送四隻 係四隻手掌咁大嘅生蠔!!! 二百蚊係出面都買唔到咁多隻生蠔但依到竟然有自助餐加生蠔 真係超抵食!甜品種類都唔少,雪糕,蛋糕乜都有 仲有馬卡龍食!正!總括嚟講,依到真係好抵食,一定會再嚟!!

重點嚟啦!每日山景閣都會每人送四隻

甜品種類都唔少,雪糕,蛋糕乜都有 仲有馬卡龍食!正!

總括嚟講,依到真係好抵食,一定會再嚟!!
  • 甜品
2019-04-29 991 浏览
今日係同老公的紀念日, 所以決定去食buffet慶祝一下搵左好多個酒店, 由於係星期六, 好多都full晒或者價錢太貴, OVER $600然後又係openrice搵到呢個, 睇過食評同價錢都覺得唔錯當日7pm去到, 因為有訂到位, 即時就被安排到位置呢間酒店位於天文台道, 同尖沙咀/尖東站都有少少距離, 但唔算難搵反而有D距離, 仲樂得清靜星期六晚餐時段buffet, 成人連加一都係$400酒店來說, 晚餐來說, 絕對抵食, 始終都係有酒店質素食物種類亦好充足冷盤有沙律, 刺身, 生果重點係海鮮!!! 長腳蟹, 生蠔, 凍蝦長腳蟹係比較多人target, 一出好快就俾人拎晒不過唔洗擔心, 因為都會源源不絕refill, 你會見到有經理/大廚時不時走出黎, 睇下D食物進度長腳蟹啖啖肉, 我都幾左好多隻另外熱盤選擇都有好多, 有中西湯有咖哩蟹/蝦焗蟹蓋, 亦有上素, 唔想食太多肉同海鮮的都有照顧到另外有即叫即整的蟹弼, 同埋即場片的牛扒甜品當然都係女生著重的一部份有雪糕杯, 好多款cake, 另外晚上8點後有人即場整pancake食到差唔多8點, 突然較暗了燈光, 以為係有邊個人客boo
今日係同老公的紀念日, 所以決定去食buffet慶祝一下
搵左好多個酒店, 由於係星期六, 好多都full晒
當日7pm去到, 因為有訂到位, 即時就被安排到位置
反而有D距離, 仲樂得清靜

星期六晚餐時段buffet, 成人連加一都係$400
酒店來說, 晚餐來說, 絕對抵食, 始終都係有酒店質素
食物種類亦好充足
冷盤有沙律, 刺身, 生果

重點係海鮮!!! 長腳蟹, 生蠔, 凍蝦

長腳蟹係比較多人target, 一出好快就俾人拎晒
長腳蟹啖啖肉, 我都幾左好多隻

另外熱盤選擇都有好多, 有中西湯
有咖哩蟹/蝦
焗蟹蓋, 亦有上素, 唔想食太多肉同海鮮的都有照顧到

另外有即叫即整的蟹弼, 同埋即場片的牛扒

甜品當然都係女生著重的一部份

食到差唔多8點, 突然較暗了燈光, 以為係有邊個人客book左慶祝活動
點知又再突然聽到搖鈴聲
原來係呢到的特別節目----火陷雪山
大家都要去排拎黎食

呢到D職員態度好好, 全晚都會主動幫人客refill飲用水
又會不停主動幫人客更換食物碟
2019-04-27