2020-05-26 714 浏览
呢一日入屯門幫朋友手搞舖頭野,走既時候已經八點幾,其中一個朋友話想食日本野,咁就搵搵搵....記起V CITY 有峰壽司,咁就同佢地去睇下多唔多人~去到睇落人唔算多,咁我地照拎飛等,一等就半個鐘了~入到去都9點幾,肚餓既我地拿拿聲叫野食!講講D壽司先,食落唔太新鮮.....而壽司飯亦都有鬆散既情況~炸物算係可以接受既!總結: 屯門呢間分店真係唔多掂檔!冇下次的了!以後都係去返荃灣分店比較好....
呢一日入屯門幫朋友手搞舖頭野,走既時候已經八點幾,
其中一個朋友話想食日本野,咁就搵搵搵....
記起V CITY 有峰壽司,咁就同佢地去睇下多唔多人~
去到睇落人唔算多,咁我地照拎飛等,一等就半個鐘了~
入到去都9點幾,肚餓既我地拿拿聲叫野食!
炸物算係可以接受既!

2020-04-10
等候时间
30 分钟 (堂食)
2020-04-30 471 浏览
疫情期間大家都盡量留家 避免出來食飯仲間中都要出去食下野relax下既~之前經過峰壽司見到lunch menu幾吸引 決定同老公去試下我地叫左一個set B 一個set C兩款壽司件數分別不大 係其中一個set有特長壽司魚貨overall一般 尚算合格食落都幾飽因為好多件 但絕對唔算滿足過下壽司癮都未嘗不可
疫情期間大家都盡量留家 避免出來食飯

仲間中都要出去食下野relax下既~

我地叫左一個set B 一個set C

兩款壽司件數分別不大 係其中一個set有特長壽司

魚貨overall一般 尚算合格

食落都幾飽因為好多件 但絕對唔算滿足

過下壽司癮都未嘗不可
-🦄峰壽司-縞鰺壽司 Hkd28Rating🌕🌕🌕🌕🌑金目鯛壽司 Hkd28Rating🌕🌕🌕🌗🌑熊本拉麵 Hkd78Rating🌕🌕🌕🌑🌑迷你烏冬 Hkd28Rating🌕🌕🌕🌗🌑帆立貝刺身 Hkd55Rating🌕🌕🌕🌕🌑高菜細卷 Hkd18Rating🌕🌕🌕🌗🌑-🔹縞鰺好似話係池魚界最矜貴既品種😈😈唔知係咪而家呢排係當造季節🙈🙈而我都係第一次食佢😂就算係池魚我都好似好少食不過佢又真係有驚喜既😲😲入口即溶👍🏻脂肪含量比較豐富🤤肉質細嫩唔會好似食緊魚肉咁 反而係油份比較重又好易入口 真係唔知點形容 詞窮🙈🔸金目鯛係我一直都幾鍾意既魚類🐟熟食既金目鯛都好好食 今次食壽司有啲美中不足係佢有筋 鯛魚味重😌魚肉都鮮嫩彈牙 但就係衰在有筋😭😭🔹熊本拉麵同烏冬比較我就一定簡烏冬喇Haha拉麵湯底比較油 唔知大家睇相睇唔睇到配料有頗多份量既炸蒜 同埋叉燒😌叉燒係好普通既一塊 唔係個啲一層脂肪一層肉整體冇咩特別都係普普通通🙈🙈🙈反而烏冬雖然平平無奇😌但係就係鍾意佢煙韌彈牙既口感😻🔸仲有我最愛既帆立貝刺身😤略嫌佢比較薄身本身一塊佢整開左做兩塊😅但都好鮮同埋貝味重不過有好輕微既雪味 呢度就左啲分🤥🤥🔹最
🦄峰壽司

但啲飯略為鬆散同埋較濕潤😮
可能係關呢排天氣事 唔知呢Haha🥱
2020-04-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
2020-03-26 463 浏览
今日去了vcity峰壽司食lunch,估唔到竟然要等位,唔算等好耐就有位,入座前先探熱,用平版電腦落單。揀了鰻魚飯定食,一碗沙律,一碗烏冬,一碗鰻魚飯,沙律普通,不過好多汁,鰻魚飯的蛋絲好多,鰻魚好薄,ok的,烏冬有d海帶。腐皮,魚蛋等。我點了壽司定食,有沙律同面豉湯,面豉湯都幾大碗呀,好味。等了好耐,壽司也未到,原來漏單。看樣子幾吸引呀,有三文魚,北寄貝,螺片,三文魚,蝦,鰻魚。三文魚肥美,飯不是好大舊,剛剛好,蝦爽新鮮,其他也好味的。仲有幾款卷物,三文魚,沙律,吞拿魚,細細件好味呀!

我點了壽司定食,有沙律同面豉湯,面豉湯都幾大碗呀,好味。

仲有幾款卷物,三文魚,沙律,吞拿魚,細細件好味呀!

2020-03-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
2020-02-16 1393 浏览
不宜出外的日子, 就與網上外賣平台、網上外賣平台 為伍吧!網上外賣平台 有較多日料餐廳選擇, 之前試過炙宴的外賣也不錯, 今天就選我喜愛的峰壽司吧!送餐員 送上時示意「自取」 以免有直接接觸, 這是很好的安排, 覺得他們無懼危險送餐十分偉大! 一人前壽司餐Set B ($138)共11件壽司和三件小卷,分別是三文魚、三文魚腩 、油甘魚、八爪魚、吞拿魚、千尋海老、魚背、醋鯖魚、帶子、吞拿魚蓉、芥辣八爪魚軍艦,以及三文魚細卷。 外送壽司配有足量的芥末醬油, 賣相方面也不馬虎,壽司都是端端正正的。最美味的是油香豐腴的油甘魚、 三文魚腩, 千尋海老、帶子稍嫌有點乾身, 軍艦當中以吞拿魚蓉最佳, 紫菜變稔那是必然的事了。 至於吞拿魚壽司從來都是只有拖羅級數最佳, 這個自然是水準平平。 比較特別的是魚背, 煙韌的口感較難嚼, 但魚香味特別濃, 喜歡與否則見仁見智。這份壽司一人前份量夠足, 質素平均之外配搭亦不錯, 而且非常飽肚。一直很喜歡峰壽司的豆腐沙律($42) , 堂食總是分量十足, 外送份量是一樣的, 新鮮沙律菜配日式麻醬,簡單又好吃。無論是網上外賣平台或網上外賣平台外送都不便宜, 但如今

三文魚腩

吞拿魚

醋鯖魚
魚背

八爪魚

一直很喜歡峰壽司豆腐沙律($42) , 堂食總是分量十足, 外送份量是一樣的, 新鮮沙律菜配日式麻醬,簡單又好吃。
豆腐沙律

無論是網上外賣平台或網上外賣平台外送都不便宜, 但如今出外充滿風險的日子,終日憋在家中,偶然放縱也未嘗不可。
2020-02-12
等候时间
40 分钟 (外卖送餐)
豆腐沙律
千尋海老
帶子
三文魚腩
吞拿魚蓉
魚背
2019-12-27 426 浏览
都差不多一年無嚟食過,今日中午嚟食發覺環境同食物都差咗好多,壽司飯質地過淋,好似漿糊一pet嘅感覺,壽司食材色澤暗沉好唔新鮮,賣相很差,壽司輸送帶及裝熱水位置上很多污漬,咁嘅質素真係唔會再嚟食。
2019-12-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-12-08 1263 浏览
今晚終於都食到成日大排長龍既峰壽司大概六點幾嚟到,等左唔夠半個鐘就有得食嗌左好多壽司同一啲小食,兩個人share火炙明太子三文魚$18我最愛既明太子加埋三文魚,真係無得輸峰玉子 $14賣相差左少少,不過勝在有蛋香厚切三文魚 $22真係好厚切好大塊成塊三文魚完美咁包住左舊飯一啖咬落去係好幸福嘅感覺鵝肝 $38質素一般般啦,無乜特別蝦天婦羅壽司 $24不值一嗌軟殼蟹卷$32好味辛辣龍之卷$68依個真係一流啲醬同蟹籽再加上薯片,味道同口感都好夾鰻魚紫菜包$28本身好大期望,但佢落左啲酸菜咁既嘢破壞晒燒餅風味炸魚餅$38都係失望,唔嗌都得埋單都係每人$170多啲抵食
今晚終於都食到成日大排長龍既峰壽司
大概六點幾嚟到,等左唔夠半個鐘就有得食
嗌左好多壽司同一啲小食,兩個人share
火炙明太子三文魚

火炙明太子三文魚$18

我最愛既明太子加埋三文魚,真係無得輸
峰玉子

峰玉子 $14

賣相差左少少,不過勝在有蛋香
厚切三文魚

厚切三文魚 $22

真係好厚切好大塊
成塊三文魚完美咁包住左舊飯
一啖咬落去係好幸福嘅感覺
鵝肝

鵝肝 $38

質素一般般啦,無乜特別
蝦天婦羅壽司

蝦天婦羅壽司 $24

不值一嗌

炸軟殼蟹卷

軟殼蟹卷$32

好味
辛辣龍之卷$68
依個真係一流
啲醬同蟹籽再加上薯片,味道同口感都好夾
鰻魚紫菜包

鰻魚紫菜包$28
鰻魚紫菜包
本身好大期望,但佢落左啲酸菜咁既嘢破壞晒
燒餅風味炸魚餅

厚切三文魚
鵝肝
炸軟殼蟹卷
2019-11-30 474 浏览
海膽壽司 $28一件食落無睇落咁失望,不過性價比偏低。鰻魚丼 $89鰻魚有魚骨,食落有刺,如果可以更多鰻魚汁就更好啦醬漬蒜香三文魚丼 $79有2種唔同嘅三文魚,醬漬三文魚幾甜幾好食,仲有蒜香!鮮味一般,個總括而言頗正路。海鮮丼 $99呑拿魚幾好食,個texture同味道都幾好,帶子都好食,甜蝦好細隻,手指尾咁長好失望而玉子係普通嘅玉子,三文魚冇乜味,油甘魚冇乜味,三文魚籽普通,飯幾好食ps: 套餐有埋烏冬同沙律 好豐富

海膽壽司 $28一件
食落無睇落咁失望,不過性價比偏低。

鰻魚丼 $89
鰻魚有魚骨,食落有刺,如果可以更多鰻魚汁就更好啦

醬漬蒜香三文魚丼 $79

海鮮丼 $99

ps: 套餐有埋烏冬同沙律 好豐富
2019-11-22 398 浏览
今日lunch在屯門行下街,發現原來峰壽司係有lunch set ,$69~$109(唔係記得好清楚),所以即刻入左去啦,入面環境好舒適,枱面很寬敞,係用pad來點餐的~我點左呢個$79 lunch set,首先上來的是沙津,麵豉湯~ 可以醫住個肚先,因為之後的壽司🍣真係等左好先到🙈等左20分鐘,終於等到你啦有6件手握壽司和6件卷物手握壽司分別是三文魚,北寄貝,魷魚,三文魚腩, 赤蝦和鰻魚材料好新鮮,飯量不大多,一口一個,大滿足~卷物也很有誠意,是吞拿魚,魷魚和三文魚,卷著芝士和青瓜,好濃郁,又好清新整個餐$79加一,夠哂飽❤️

等左20分鐘,終於等到你啦
有6件手握壽司和6件卷物
手握壽司分別是三文魚,北寄貝,魷魚,三文魚腩, 赤蝦和鰻魚
材料好新鮮,飯量不大多,一口一個,大滿足~

整個餐$79加一,夠哂飽❤️
2019-11-19
2019-10-14 466 浏览
星期四路經屯門 v-city, 唔係好熟路行咗兩個圈,小朋友話想食壽司,我又好肚餓,見到呢間峰壽司就衝咗入去。入到去都好多位,可能閒日關係,無咩人又靜又舒服,啱曬我哋帶住細路嘅比咗成套小朋友餐具我哋, 阿女見到都幾開心,叫咗兩份壽司午餐,本來想叫多個兒童餐,諗諗下都係食落睇下夠唔夠先。d野食黎到都幾跟足圖片食落新鮮都埋都幾大份,最尾唔使叫多個兒童餐已經覺得好夠食,好彩無叫到,呢間絕對會再幫襯嘅壽司鋪嚟,下次試下佢d麵同飯。

d野食黎到都幾跟足圖片
2019-09-24 343 浏览
行vcity行得攰攰地想坐低食少少野附近間間都係餐廳 如果一點 就好大碟所以揀左黎食壽司🍣想食少d又得 而且好多選擇!鋪頭環境唔錯 望落都乾淨整潔當日可能係平日 所以無人排隊壽司 我覺得算唔錯帶子大大舊 好清甜 中間師傅會好細心咁加咗山葵三文魚我就覺得還可以至於蝦壽司 都鮮甜 唔錯 彈牙 另外叫左碟刺身覺得都算新鮮重點係呢碟 金龍卷係炸蝦卷上面加左蟹籽重放埋熱浪薯片碎係成碟味道唔錯 都幾大碟!個人覺得佢影相出黎都幾好睇 可以做打卡食物!

行vcity行得攰攰地想坐低食少少野
附近間間都係餐廳 如果一點 就好大碟
所以揀左黎食壽司🍣
想食少d又得 而且好多選擇!
鋪頭環境唔錯 望落都乾淨整潔

重點係呢碟

金龍卷
係炸蝦卷上面加左蟹籽
重放埋熱浪薯片碎係成碟
味道唔錯 都幾大碟!
個人覺得佢影相出黎都幾好睇

可以做打卡食物!
2019-09-20 279 浏览
我鍾意食日本嘢 峰壽司係Vcity其中一間我鍾意食嘅日本餐廳 注意返呢間餐廳可以用個Vcity個app去攞飛㗎 咁就差唔多到嘅時間就係攞飛 因為有好幾間餐廳都好多人等位 仲要係每一次都好多人等位以下呢幾款都係我嘅心水呢款卷物最特別就係有熱浪喺上面啲熱浪仲要係脆㗎即係唔係擺咗好耐林晒嗰種呢款就係三文魚盛合呢一set總共有三款每款有兩件件件三文魚都咁肥味呢一款 蟹殼都係我嘅必點雖然佢裏便只係蟹樓但係Mix埋啲膏 同埋啲三文魚子 正

以下呢幾款都係我嘅心水

呢款卷物最特別就係有熱浪喺上面
啲熱浪仲要係脆㗎
即係唔係擺咗好耐林晒嗰種

呢款就係三文魚盛合
呢一set總共有三款
每款有兩件
件件三文魚都咁肥味

勁差囉,唔明點解咁多人排隊等咗九個字未上菜啲三文魚超唔新鮮,成劈嘢咁食咗一個沙律一個玉子壽司一個刺身拼盤2百幾蚊完全冇嘢到肚由於過咗九個字都未上菜,之後追下佢啦,原來整都未整,所以取消咗三樣嘢食。嘥我時間,我都未飽,最後去左一田買壽司食
勁差囉,唔明點解咁多人排隊
等咗九個字未上菜
啲三文魚超唔新鮮,成劈嘢咁
食咗一個沙律
一個玉子壽司
一個刺身拼盤
2百幾蚊
完全冇嘢到肚
由於過咗九個字都未上菜,
之後追下佢啦,原來整都未整,
所以取消咗三樣嘢食。
嘥我時間,我都未飽,最後去左一田買壽司

2019-09-08
2019-08-29 313 浏览
諗住試下午餐啦,點知冇款揀得落手,壽司配搭一d都唔吸引,連圖片賣相都麻麻,睇見到唔多想食,只好散叫了。同元氣一樣,都係高速車送餐,一黎到就要即拎,唔係就會係咁響,好煩。蔥吞拿,味道普通,冇咩香味。賣相亦一般。迷你烏冬睇落都足料,但味道偏淡。值得一讚係個軟殼蟹卷,好脆,好好食。而壽司都算新鮮,只係賣相不太吸引。至於個炸墨魚,賣相係一團炸粉,唔講都知係墨魚。好彩即炸,熱辣辣。但食落有d驚喜,因為俾佢個炸粉呃左,以為會好大舊粉,點知又唔係喎。不過味道就普通,仲有d腥。仲有叫左個炸雞飯,炸雞係幾脆幾好食,但落單後等左成個鐘,食晒所有野都未黎。埋單兩百七有找,不過是日咭機壞左,只收現金。總括,食物普通,環境感覺殘舊,價錢亦唔覺特別平,試下就算。

蔥吞拿,味道普通,冇咩香味。賣相亦一般。

迷你烏冬睇落都足料,但味道偏淡。

值得一讚係個軟殼蟹卷,好脆,好好食
。而壽司都算新鮮,只係賣相不太吸引。

埋單兩百七有找,不過是日咭機壞左,只收現金

總括,食物普通,環境感覺殘舊,價錢亦唔覺特別平,試下就算。
2019-08-28 202 浏览
屯門vcity餐廳多,但通常都係呢間食,因為自開業以嚟出品質素都好穩定。平日既午市套餐真係好吸引,星期六日食日本野閒閒地都要百幾蚊一個人,而家最平$69就食到,仲要每個set既配搭唔同,款款都好吸引兼抵食!我揀左$79既B set壽司套餐,包左例牌既麵豉湯同蕃茄椰菜沙律,壽司就係有三文魚、海螺、北寄貝、三文魚腩、千尋蝦、海鰻卷同美國卷,總共12件,材料都ok新鮮,以女人既食量嚟講份量好足,CP值頗高下