2021-09-22
與係壽司郎等幾粒鐘食壽司,不如喺度坐得舒舒服服咁食 -「峰壽司」峰壽司依個名我由細聽到大,我諗喺香港都開咗10幾20年,細細個嗰陣就會覺得依間野都幾貴下,好耐好耐冇食過,又見到都有人排隊,所以都入去試吓。今日係星期日中午12點,依間舖頭12點開,早15分鐘已經有人排緊隊,香港人真係幾痴線,咁鬼鍾意排隊,當然我都湊熱鬧排咗陣🐽我同Mcdull,mumug媽一行三人坐係一張都幾舒服嘅四人枱,冇限時咁食嘢真係幾好,仲記得喺壽司郎食,得嗰一粒鐘食野,匆匆忙忙都唔知為乜。我哋叫咗唔同類嘅壽司,普遍嘅質素都幾唔錯幾新鮮,小食蒸蛋沙律都幾唔錯。推介有幾樣野黎到可以試吓:極上蒸蛋$48就咁睇價錢可能貴咗少少,但貴得黎我覺得係值。呢個蒸蛋除咗夠熱夠滑之外,真係幾足料,有啲疑似真嘅蟹肉、另外一細碟上嘅三文魚子,勻埋一齊食幾好食。夏之刺身沙律$69都幾多件刺身喺面,仲有唔少嘅三文魚子,配埋沙律醬一齊食,個味又係嘅夾,抵食夾大件。火炙魚背$26兩件感覺有啲似食元氣嘅左口魚裙邊壽司,可能火炙嘅關係,件壽司入口溶化,充滿魚油嘅味,好食。3個人食到好飽,坐得舒舒服服,食得開開心心,都只係$435,真係咩都抵返晒Mc
推介有幾樣野黎到可以試吓:
極上蒸蛋$48
夏之 刺身沙律$69
火炙魚背$26兩件
Mcmug 綜合評分:6/10,普遍質素都唔錯,坐得都幾舒服,突然間想食日本野又唔想排好長龍,都可以黎試吓。
Mcdull 綜合評分:6/10