2022-11-06
美利樓有一間好Chill 嘅西餐廳,環境帶點古典風,有少少東南亞風情🌴浪漫寧靜,外面露天位置可以望住海景特別舒服,女朋友生日專登嚟吹吹夏日海風🥰🤌🏻即開生蠔前菜當食返生蠔先🤣兩隻都好肥好飽滿,滑溜溜,好有海水味😎加埋少少檸檬汁更加Perfect😍🤌🏻西班牙海大蝦,風腸海鮮焗飯紅蝦好大隻煎得好香好好味😛而飯用上西班牙海鮮去煮,味道好香濃,每一啖飯都好惹味😍不過風腸味道比較咸🤌🏻燒春雞蕃茄汁長通粉有半隻春雞,肉質尚算嫩滑😎而佢呢隻長通粉唔係一般食開長通粉,係有少少似蝴蝶粉嘅形狀,但個醬汁做得幾好味,最緊要加埋個無敵海景真係一流😍🤌🏻Berry Tropical 本身都怕有藥水味但點知冇,感覺好smoothie,仲有焦糖香蕉😛🤌🏻Fresh young coconuts椰青好清甜,除咗椰青水之外仲有一啲類似沙冰放入椰青入面,仲配有鮮甜菠蘿🍍感覺好清爽🤌🏻紅莓心太軟平時食朱古力心太軟我都覺得比較膩,但呢個做法係將紅莓汁做代替朱古力餡,酸酸甜甜嘅感覺中和朱古力嘅膩,感覺好新鮮🤣Lunch set 另外仲包括鮮製蕃茄麵包同餐湯、餐飲😎食到好飽🚩嵐石 - 海鮮&牛扒餐廳 (赤柱)赤柱美利樓1樓102
🤌🏻即開生蠔
🤌🏻西班牙海大蝦,風腸海鮮焗飯
🤌🏻燒春雞蕃茄汁長通粉
🤌🏻Berry Tropical
🤌🏻Fresh young coconuts
🤌🏻紅莓心太軟
🚩嵐石 - 海鮮&牛扒餐廳 (赤柱)
赤柱美利樓1樓102號舖
#addifoodie #addifoodie赤柱
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫#赤柱 #陽光海邊