2008-10-02
我本身經常去太子飲酒 經過這餐廳已好幾次了 行過就係只有一陣陣香辣味的香料味道, 一直都冇咩機會試, 今晚國慶日與太座去M'Cafe, 點知冇開門, 咪過來試一試囉.$20元 一送一麵, 每4元加一款餸$39元 一個中米線 夠兩位少女食 包野飲$42元一個大米線 夠兩位普通食量的人食 包野飲中辣要加$2元,大辣加3元, 冇開水供應$4支水其實明碼實價都算均真, 需知有人真係一碗麵飲足兩三加侖水既. 甚至用水去溝淡辣味, 食過幾檔不同形式的辣店, 便明知香港的飲食風氣.最後我同太座 我叫了中碗米線套餐要最小辣, 真係乜料都有(寫出來都有廿樣架),而且樣樣都唔只一件半件, 包罐裝可樂..太座要了米線+墨丸+醬爆鯊魚丸+腩肉 再叫了麻辣燒雞翼縱觀所有食物都冇咩特別出色的地方, 需知道這種只川辣為名車仔麵為實的香港近年好似雨後香筍咁, 個個區都有, 只要唔係太曳, 純粹填飽個肚佢又講得上OK好食, 講到好食得好交關又唔輪到佢地.話分兩頭, 呢間店都係值得試下既, 起碼比起轉為連鎖形式的譚仔為好. 辣味香料既風格風味都係比其他香港既接近四川風味.
$20元 一送一麵, 每4元加一款餸
$39元 一個中米線 夠兩位少女食 包野飲
$42元一個大米線 夠兩位普通食量的人食 包野飲
中辣要加$2元,
大辣加3元,
冇開水供應$4支水
食過幾檔不同形式的辣店, 便明知香港的飲食風氣.
最後
我同太座 我叫了