2023-01-16 42 浏览
#20230113 🤍📍 川婆婆 @chuan_po_po 尖沙咀寶勒巷26-36號地舖 🍽銅鑼灣|觀塘|旺角均有分店————————————————————————#B新鮮農場靚牛串串套餐 $348🥢 #茶底麻辣火鍋 #菊花茶🥢 #雞煲🥢 #燒烤💭雖然佢有其他分店,但係可以食呢個餐好似淨係得尖沙咀呢間,其他分店係食粉麵飯,如果要食既朋友要留意喇🙈book左位一去到環境有啲亂,坐低等左10分鐘都未有煲,但限時100分鐘😣一開始會比左火鍋同雞煲食住先,雞煲正常味道,不過啲雞未熟既,所以滾起左仲要等⏳於是一熟🐷就夾起晒轉燒烤,因為時間緊逼😂燒烤個鐵板唔平,燒起上尼熟啲唔熟啲,最終都係拆晒啲串串咁燒,至於個茶底火鍋,其實同普通麻辣火鍋一樣,咩茶底都無所謂,因為都會比個辣蓋過左食唔出.🥢 #肉類 #牛頸脊 💭切得厚身,食落都好淋,有肉味,🐷唔知再叫係咪都係呢個質素,因為已經無時間再叫😅本身個餐係應該送時令海鮮,但🐷無為意,食到尾先發現到,🐷已經飽到食唔落,就無叫佢再送尼,廢事浪費食物😓.🥢 #任食配料💭無想像中咁多野食,個板寫既好多都無🫣唔係樣樣都有既情況下而🐷又有再拎既都唔多,就估到咩料啦,
#20230113 🤍
#B新鮮農場靚牛串串套餐 $348
🥢 #茶底麻辣火鍋 #菊花茶
🥢 #雞煲
🥢 #燒烤
💭雖然佢有其他分店,但係可以食呢個餐好似淨係得尖沙咀呢間,其他分店係食粉麵飯,如果要食既朋友要留意喇🙈book左位一去到環境有啲亂,坐低等左10分鐘都未有煲,但限時100分鐘😣一開始會比左火鍋雞煲食住先,雞煲正常味道,不過啲雞未熟既,所以滾起左仲要等⏳於是一熟🐷就夾起晒轉燒烤,因為時間緊逼😂燒烤個鐵板唔平,燒起上尼熟啲唔熟啲,最終都係拆晒啲串串咁燒,至於個茶底火鍋,其實同普通麻辣火鍋一樣,咩茶底都無所謂,因為都會比個辣蓋過左食唔出

🥢 #肉類 #牛頸脊

🥢 #任食配料
💭無想像中咁多野食,個板寫既好多都無🫣唔係樣樣都有既情況下而🐷又有再拎既都唔多,就估到咩料啦,#串串簽 既#風琴豆腐串 同#牛黃喉 都幾好味,#迷你盅 除左#響鈴卷 之外,真係無其他🐷覺得想再拎第2次🙈不過澄清下,其實每樣食啲都已經夠飽,至於值唔值就見仁見智喇~

#尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #觀塘美食 #旺角美食 #🐷_食
2023-01-13 44 浏览
川婆婆🍲超有特色嘅餐廳,入面嘅裝修,好特別。一打開大門已經聞到麻辣嘅味道🥰🥰嘢食勁足料,又多,仲要係任食。岩哂食肉獸嘅我😎加上環境舒服同乾淨,100分鐘比我慢慢食到飽😳😎🍲🍲🍲🍲新鮮農場靚牛海鮮串串套餐set A $358 (送雞煲)放題式串串燒,再加勁大個雞煲......真心飽到癲!真心抵食🥰🥰🥰首先要講....雞煲,個雞煲醬有少少辣,但好惹味,雞係好嫩滑,雞件多肉,絕對少骨😎食完雞煲仲可以轉鐵板燒,出面自助區有雞翼等等肉類比你煎。海鮮🦞超新鮮🥰🥰🥰仲要有鮑魚食,係大大隻🥰🥰蝦好彈牙,大大隻,花甲值得一提,入面無沙!!!啖啖肉勁滿足😳😳靚牛分別有兩種部位,牛頸脊同牛小排,食落去勁有入口即溶嘅feel😭😭超好食😘😘湯底揀咗茶底麻辣鍋配養生菌王雞湯。麻辣湯重味,但唔算辣,所以對於我同🐣呢個三哥十少辣嘅人嚟講都食到,都超好食🤤🤤養生菌王雞湯,初時以為好淡...但勁清甜,一濃一淡,中和番個味蕾🤤🤤自助餐區有好多唔同嘅串串燒,基本上平時打邊爐嘅材料都全齊,真心食到勁飽勁爽🤤🤤值得一提,佢係玻璃樽可樂!!原汁原味,識飲一定係飲玻璃樽,超正🤤🤤
川婆婆🍲

🍲🍲🍲🍲新鮮農場靚牛海鮮串串套餐
set A $358 (送雞煲

🌶️興咗好耐既麻辣燙,我竟然從來都未試過今次就聞住麻辣香,黎到好出名既💥川婆婆試下啦!咪話唔正宗呀,全場爆滿架!💁🏻‍♀️如果要去食..都真係訂定位先呀!我見到有人入黎係摸門釘架!🙋🏻‍♀️今次想食好少少,食$328!!🥩新鮮農場靚牛串串套餐🥩牛頸脊,牛小排套餐包一碟,雪花超靚明顯係貴價肉四川湯底烚幾下肉味濃,肉質淋🐔雞煲可以一路食串串鍋,一路食雞煲好滋味!雞肉滑嫩,食極都唔厭重頭戲黎啦!🍡🍢🍡🍢就係串串鍋呀有好多唔同既配料比你任揀我呢個🐮牛魔王..緊係唔放過牛肉既串串啦🐮醃牛肉🐮牛肉串🐮韮菜牛肉🐮生菜牛肉🐮牛柏葉我一串都無放過呀!!用麻辣湯底去烚一烚,好快已經好入味!肉質滑嫩,配上自家制既醃料,令人食過翻尋味呀!特別要推介一下..🦆鴨血真係不得不吃!!!
🌶️興咗好耐既麻辣燙,我竟然從來都未試過
今次就聞住麻辣香,黎到好出名既💥川婆婆試下啦!
咪話唔正宗呀,全場爆滿架!
💁🏻‍♀️如果要去食..都真係訂定位先呀!
我見到有人入黎係摸門釘架!

🙋🏻‍♀️今次想食好少少,食$328!!

🥩新鮮農場靚牛串串套餐

🥩牛頸脊,牛小排
套餐包一碟,雪花超靚
明顯係貴價肉
四川湯底烚幾下
肉味濃,肉質淋

🐔雞煲
可以一路食串串鍋,一路食雞煲
好滋味!
雞肉滑嫩,食極都唔厭

重頭戲黎啦!

🐮牛肉串
🐮韮菜牛肉
🐮生菜牛肉
🐮牛柏葉
我一串都無放過呀!!

用麻辣湯底去烚一烚,好快已經好入味!
肉質滑嫩,配上自家制既醃料,令人食過翻尋味呀!

特別要推介一下..
🦆鴨血真係不得不吃!!!
新年啦新年啦,又係時候同屋企人食飯慶祝嘅時候😆😆川婆婆之前食過一次,覺得好正,所以今次帶埋屋企人去食!麻辣雞煲,可以無限添食!個汁整得好正,係我食過咁多雞煲之中最好食,辣得嚟又好惹味🤤🤤除咗雞煲,仲可以打邊爐,有麻辣同蟲草花養生湯底兩款!送牛頸脊同牛小排,啲雪花分佈好靚,新鮮有牛味👍🏻👍🏻仲送一盆時令海鮮,有鮑魚、海蝦、花甲,新鮮鮮甜😋😋出面仲有大量款式可以揀,個人推介牛黃喉👍🏻👍🏻爽口彈牙,唔係好多地方有㗎!食完雞煲可以轉燒烤,燒肥牛一流👍🏻👍🏻100分鐘無限任飲任食,時間好足夠,屋企人好滿足🤗🤗新年慶祝好地方!👍🏻👍🏻

仲送一盆時令海鮮,有鮑魚、海蝦、花甲,新鮮鮮甜😋😋

食完雞煲可以轉燒烤,燒肥牛一流👍🏻👍🏻

2023-01-07 31 浏览
之前係銅鑼灣食過川婆婆既川式車仔麵覺得唔錯,所以今晚就決定同個friend試埋佢地係尖沙咀分店幾有人氣既串串鍋。一入到餐廳已經有勁大陣川式麻辣味,所以提提大家要記住將啲褸呀袋呀收入櫈底,如果唔係第二日你會覺得不斷仲聞到果陣味,最好準備埋衣物清新噴霧🤣好啦,講埋野食,同好多餐廳一樣,依家好興一個價錢包左好多唔同既野食,川婆婆都唔例外,套餐又有雞煲,又可以燒烤,同埋仲有主打既茶底火鍋,雞煲同燒烤都有正常既水準,所以今次反而想重點介紹下茶底火鍋。初初聽到既時候都覺得好奇怪,點會用茶底黎打邊爐,但出理既效果又出乎意料之外地夾,仲有種平時麻辣火鍋食唔到既香味,食落都會有種無辣得咁辛苦既感覺。而配料都係以自助形式提供,款式都比較多,普遍受歡迎既配料都會有👍🏻中意食麻辣火鍋又想試下新既感覺就不妨試下😆
好啦,講埋野食,同好多餐廳一樣,依家好興一個價錢包左好多唔同既野食,川婆婆都唔例外,套餐又有雞煲,又可以燒烤,同埋仲有主打既茶底火鍋雞煲同燒烤都有正常既水準,所以今次反而想重點介紹下茶底火鍋。初初聽到既時候都覺得好奇怪,點會用茶底黎打邊爐,但出理既效果又出乎意料之外地夾,仲有種平時麻辣火鍋食唔到既香味,食落都會有種無辣得咁辛苦既感覺。而配料都係以自助形式提供,款式都比較多,普遍受歡迎既配料都會有👍🏻中意食麻辣火鍋又想試下新既感覺就不妨試下😆
1K
2023-01-04 784 浏览
雖然內地好快會通關,但其實在香港都可以吃到風靡全國的麻辣燙,這一間是我一直以來很想試,終於找了個志同道合的朋友一起吃「夠本」!📍位置:在尖東站 P3 出口,步行約五分鐘就到,要上一層樓梯。🏠環境:樓梯間用上鮮紅色的色調和畫風,室內座位分開三行,面積不算大但坐得舒適,而佈局極似地道韓國街坊燒烤店,座位後方就是自助區。🤵🏻服務:晚市有多種選擇,火鍋放題、自選特色小菜和螺絲粉等,我們當然要麻辣串串火鍋套餐,有三款可供選擇,限時100分鐘,所以選了中價位的套餐,還送雞煲😝!。🍽️晚市:Set B 新鮮農場靚牛串串套餐 $328/位🐔雞煲兩位送半隻雞,份量都頗多,味道香辣惹味😋,雞肉都好嫩滑呀😍!🥘鴛鴦雙拼鍋 (+$30)分別是蟲草花雞湯和麻辣湯,兩款湯的配料都很足👍,麻辣鍋當然比雞湯重口味得多,亦辣勁十足😆,無論嗜辣或不能吃辣的朋友都可以共聚一堂☺️,而且用串串燙,真是好方便😙,很有風味!🥩牛頸脊和牛小排 (+$50)份量多,牛小排脂肪比例較牛頸脊高,脂油感重,而牛頸脊比牛小排有嚼口😋,一樣肉味濃郁☺️!🥢自助區分三個部分,一是🥬蔬菜區,二是🐠海鮮區,有🐙章魚、🦑魷魚等和🥩肉類,如鳳爪、香菜牛肉、爆

🍽️晚市:Set B 新鮮農場靚牛串串套餐 $328/位

🐔雞煲

🥘鴛鴦雙拼鍋 (+$30)

🥩牛頸脊和牛小排 (+$50)

份量多,牛小排脂肪比例較牛頸脊高,脂油感重,
而牛頸脊比牛小排有嚼口😋,一樣肉味濃郁☺️!

🥢自助區
分三個部分,
一是🥬蔬菜區,二是🐠海鮮區,有🐙章魚、🦑魷魚等和🥩肉類,如鳳爪、香菜牛肉、爆汁牛丸、羊肉串等、最棒是有🥚鵪鶉蛋,而且是已經剝開蛋殼,但太飽了,吃不下,很可惜!

🧃飲品櫃
雪櫃裏有多款樽裝和罐裝飲品,另外也有酒精飲品。

🫙醬油區
有多款醬汁供客人自行炮製個人口味的醬底。
2023-01-03
2022-12-31 35 浏览
餐牌上食物與點餐不符合,order薯粉無貨,但仍在餐牌中,侍應話断货很久,另外霸皇椒麻雞伴麵無味,賣相不佳,令人失望。很難想像川菜會做出如此效果,另外入口的大門難開,有趕客feel,未食飯真係開唔倒
2022-12-29 457 浏览
❤️🤍🧡凍冰冰就要食麻辣串串火鍋🌶️天氣又凍返,貼暖包都仲係會打冷陣🥶睇嚟真係要食返啲辣嘢熱嘢先得!🍲尖沙咀依間川婆婆,佢新開張嘅時候Hatty已經bookmark咗,今次終於都去食啦!😛上網做晒資料蒐集,有預先打電話去訂枱,訂枱嘅時候店員都有講返7點後嘅booking好full,如果想坐得鬆動啲可以揀5-6點依段時間嚟食!😆(最後我哋book咗6點鐘😛❣️Set B 新鮮農場靚牛串串套餐❣️ $328/位有3個set可供選擇,考慮到係食100分鐘,所以揀咗中價位嘅套餐😝!依個套餐包牛頸脊/牛小排/SRF和牛肉眼邊 (3選1)+時令海鮮,仲會送雞煲添!🧡雞煲🧡 2位送半隻,3-4位送一隻🐥份量十足,味道香辣惹味,雞肉都好嫩滑呀!💜️鴛鴦雙拼鍋💜 +$30又想食辣又想養生?嗌返個鴛鴦雙拼鍋啦!今次揀咗茶底麻辣鍋配養生菌王雞湯🍲麻辣之餘帶點茶味,難怪唔會油膩!🍵另外嘅養生菌王雞湯用料十足,菇菇嘅份量比想像中多!🍄鴛鴦鍋,一紅一白 一濃一清😆按自己喜好揀啦!😏🤍自助區🤍 任食自助區有串串同埋一碗碗嘅火鍋配料,都係任拎任食嘅!一場嚟到又點可以唔食多幾串喎!🍢鳳爪、香菜牛肉、爆汁牛丸、羊肉串都超級推薦大家
❤️🤍🧡

雞煲

💜️鴛鴦雙拼鍋💜 +$30
鴛鴦雙拼鍋

🤍自助區🤍 任食
自助區有串串同埋一碗碗嘅火鍋配料,都係任拎任食嘅!一場嚟到又點可以唔食多幾串喎!🍢鳳爪、香菜牛肉、爆汁牛丸、羊肉串都超級推薦大家encore!鍾意食香菜嘅朋友仔,一定知香菜牛肉依2樣結合嘅滋味嘅!🤤肉類串串我主要浸喺紅湯,咁樣食就更鮮更香啦!
火鍋配料方面就拎咗幾碗鵝腸,新鮮又爽口,令人上癮呀!
自助區

❤️牛頸脊/牛小排/SRF和牛肉眼邊❤️ 跟餐
肉肉都好新鮮,厚度足夠🥩最鍾意牛頸脊,脂肪分布平均,有咬口有肉味!
牛頸脊

💙海鮮拼盤💙 跟餐
海鮮有鮑魚、蜆、大蝦,每樣都好新鮮!用嚟打邊爐或者燒烤都得!🔥個人鍾意燒海鮮,又香又有風味,原汁原味都好好味!🦐

🖤飲品🖤 任飲
雪櫃入邊有好多樽裝同埋罐裝飲品,款式多幾多呀!
飲品

餐廳嘅環境唔算好大,但係佢自助區嘅選擇都好多,而且refill速度好快🤤唔使驚會錯過美食!臨走前,仲可以喺呢度打卡添!外牆搶眼又可愛,絕對係打卡位呀!🥰BTW記得save post,方便向店員查詢有關套餐啦❣

📍川婆婆
自助區
牛頸脊
飲品
2022-12-16 44 浏览
川婆婆川味十足的特色全港首創辣鹵串串火鍋放題,一次過享受雞煲火鍋和燒烤,再也不用在眾多美食中糾結了。還沒上樓就聞到紅油的濃香,店內人滿為患,大家圍爐夜話,門口放著一筐筐復古的玻璃瓶裝飲料,感覺像穿越到了成都的夜晚。鍋底可以拼麻辣鴛鴦鍋,甚至還能加普洱菊花茶底,雞煲一點沒有打折扣,和專門的雞煲店一樣足料,滑嫩的雞肉,咸香的鍋底,就已經值回票價。串串特別正宗,自助台可以挑自己喜歡的串,從肉片蔬菜丸子,到蔬菜肉卷,每一個都想試試,只恨自己肚子不夠大。紅油鍋的底料非常醇香,一大把串串塞進去很有滿足感。香菜牛肉滑嫩的牛肉是醃製過的,香菜吸飽了紅油的湯汁,翠綠的香菜化解了牛肉的油膩。肥牛裹滿了金菇和娃娃菜,青菜和肥牛是絕配。爽脆的黃喉,滑嫩的鴨血,鮮甜的蟹柳,一股腦倒進鍋裡,不用任何調料就很好吃。看到其他桌吃完雞煲還可以接著燒肉,實在吃不下的我們只好抱憾下次再戰了。
川婆婆

2022-12-16 43 浏览
好食到要再黎既川婆婆,最近食串串套餐有雞煲送,所以又反黎encore啦🤭今次叫左最平既串串套餐+雞煲,雖然雞煲係送既,但有驚喜,咁岩雞煲裏面全部都係雞髀雞翼既部位好滑😍味道小辣食食下都好辣,好惹味👍🏻👍🏻👍🏻串串火鍋鍋底我地叫左菊花茶底麻辣+酸菜魚❤️上次無食到酸菜魚,呢個配搭好新穎😍店員介紹我哋話菊花茶底冇咁熱氣,打邊爐最怕爆瘡,有茶底可以解膩消脂👍🏻酸菜魚雖然話係鍋底,但好多魚係裏面,食極都仲有,同朋友一致認為佢既酸菜魚同酸菜魚專門店比較有過之而無不及😍😍大家都可以試吓串串選擇同上次嚟有啲唔同,可以食新款式😚芫荽牛肉,同黃喉高質!encore左好多次😍另外有一樣好特別嘅嘢食,竟然有紅薯小粉皮!係香港第一次見!!!吸晒啲湯汁超正啊!❤️❤️❤️

2022-12-13 57 浏览
平時我好中意食酸辣米線、螺螄粉等邪惡麵食!尖沙咀呢間 #川婆婆 主打四川麻辣火鍋,午巿時段更有酸菜魚飯餐和螺螄粉食,見到都流口水呀! 螺螄粉套餐有好多餸菜選擇,加$8仲有樽裝汽水添!我選了海蝦、風琴豆腐、鴨血和螺螄粉必吃配菜炸蛋,一碗有齊黑木耳、生菜、花生、炸腐竹、酸荀等,充滿傳統風味。螺螄粉一上枱就聞到陣酸臭味,真係正!米線有咬口,湯底亦帶有鮮味,炸蛋炸到勁大塊,海蝦新鮮,鴨血夠實淨唔會一夾即散,風琴豆腐吸埋湯食真係咩精華都食盡,我選了小辣覺得唔太辣,可以挑戰中辣,整體口感不俗。下次約班Friend試試晚市串串火鍋套餐先~
平時我好中意食酸辣米線、螺螄粉等邪惡麵食!

下次約班Friend試試晚市串串火鍋套餐先~
2022-12-10 353 浏览
當然喺深圳食過螺螄粉,嗰陣時嘅感覺還可以, 以獵奇嘅方式去試個人來講其實同食米線冇乜分別,只係個湯底嘅氣味比較濃郁。好出奇地前排香港流行過螺螄粉嘅熱潮,旺角一條街竟然有幾間,有啲仲要臭到街外都聞到,bookmark左一定要試下,不過未有機會食之前發現原來尖沙咀嘅川婆婆竟然都有螺絲粉,呢日晏晝就喺香港食咗第一次嘅螺絲粉。兩個人一人一碗,我叫咗鮑魚螺絲粉,另外一碗就係羊肉螺絲粉。同車仔麵一樣,基本上其實你可以揀唔同嘅菜式,我嗰碗較香港嘅選擇,羊肉螺絲粉就比較靠近深圳嘅味道。一碗螺絲粉,有酸豆角,酸筍,炸腐皮,炸花生,鵪鶉蛋,青菜等等必有嘅項目,亦都有出奇地有點難聞嘅螺絲粉湯底,不過呢度有得揀選麻辣湯底同唔食辣嘅菌皇雞湯底。鮑魚水準正常,羊肉都可以,只不過份量比較少,我哋每人加咗炸蛋同臭豆腐,呢啲比較地道嘅食物就反而更加出色,特別係炸蛋,好彩做咗功課見到一定要叫,好食。佢哋嘅牛頸脊比羊肉出色得多。食完之後,冇旺角嗰間感覺咁強烈,因為味道唔算太濃烈又或者太臭,不過食完先至發現原來呢度夜晚有一串串嘅麻辣燙食,除咗螺絲粉,應該可以再嚟食飯。

兩個人一人一碗,我叫咗鮑魚螺絲粉,另外一碗就係羊肉螺絲粉。

佢哋嘅牛頸脊比羊肉出色得多。

天氣好凍呀,食麻辣火鍋?食雞煲?食燒烤?唔食辣?川婆婆一定滿足你所有嘅要求😆😆揀咗套餐B,麻辣湯底會有茶底,中和番個辣度,幾特別👍🏻套餐會有兩款牛,牛頸脊+牛小排🐮兩款肉都好好食,我哋試過打邊爐又試過燒,最後結論係打邊爐好食啲😂😂雞煲唔算太辣,但好惹味👍🏻👍🏻,食完雞,都可以擺嘢食落去煮,個汁好正😋😋,啲嘢食索哂啲汁,好滋味🤤🤤套餐仲包時令海鮮,大大隻鮑魚,好爽口👍🏻👍🏻蝦好彈牙,車厘蜆好鮮甜,正😋😋其他自助配料都有好多款選擇,特別推介係牛黃喉👍🏻👍🏻非常爽口!出面好少有,如果自己買係好貴㗎,食咗幾轉都值回票價😂😂仲有燒肥牛都好好食,啱晒啲食肉獸👍🏻👍🏻我朋友話燒蟹柳好好食,我就已經飽到上心口,食唔落了😂😂仲有飲品都係任飲,好多選擇,一路食辣嘢,飲品必備,我幾欣賞有維他奶,因為飲奶可以解辣,唔錯!👍🏻👍🏻環境都好闊落,服務都非常好,回頭率甚高!👍🏻👍🏻👍🏻

揀咗套餐B,麻辣湯底會有茶底,中和番個辣度,幾特別👍🏻
套餐會有兩款牛,牛頸脊+牛小排🐮

仲有燒肥牛都好好食,啱晒啲食肉獸👍🏻👍🏻

我朋友話燒蟹柳好好食,我就已經飽到上心口,食唔落了😂😂

環境都好闊落,服務都非常好,回頭率甚高!👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-04 54 浏览
一直都好想試好出名嘅茶底火鍋,今日嚟到尖沙咀終於可以朝聖😍喺門口已經聞到一陣香噴噴嘅麻辣味,入到去老闆好熱情咁招呼我哋坐低同介紹餐牌~最後我地決定試B餐(新鮮農場靚牛串串套餐$328),茶底有菊花茶,普洱同高山紅茶可以選擇,今次就試吓清熱嘅菊花茶! 跟餐有一盤海鮮同雞煲附送😎首先嚟嘅係雞煲,冇諗過啲雞入味得黎仲好滑,唔會好似出邊啲雞煲咁啲雞好乾,分量仲好多,兩個人就有半隻雞👍食完啲雞煲就換咗個鐵板爐俾我哋燒嘢食,真係第一次一餐飯可以食足雞煲火鍋再加燒烤,真係一次過滿足晒三個願望🤣送黎嘅海鮮有好多款式,包括鮑魚聖子海蝦同蜆🤤🤤🤤仲要全部都好新鮮,好鮮甜又冇沙,啲海蝦肉好爽,配埋個蟲草花雞湯底簡直一流👍👍👍肉有三款可以選擇,今次我就揀咗牛頸脊😎食落去好有肉味,肥膩度啱啱好唔會太肥,配埋個菊花茶麻辣湯底,好快就清晒兩大碟🤣出邊有一個自助吧可以任揀好多款唔同嘅配菜嚟打邊爐或者燒烤,仲有羊肉串添!我就攞咗雞軟骨,雞翼,鵝腸,魷魚,牛柏葉,鵪鶉蛋,涼皮,同埋好多款唔同嘅牛肉串黎試吓😎 全部配菜質素都比我想像中好喎,特別係個雞軟骨同涼皮,超級入味🤤我應該都encore左兩三次🤣🤣🤣值得一提嘅係嗰度仲
一直都好想試好出名嘅茶底火鍋,今日嚟到尖沙咀終於可以朝聖😍

值得一提嘅係嗰度仲有一個自助飲品吧,除咗有罐裝飲品例如清熱解毒嘅加多寶,仲有出邊好難見到嘅玻璃樽可樂同蜜桃紅茶😍我都忍唔住飲咗兩支❤️

時限方面有100分鐘,個人覺得好充裕,唔會食到好趕👍👍老闆同員工都非常Nice,成餐飯都食得好開心好滿意👍👍下次一定會再試埋其他茶底😎
人氣旺盛的四川火鍋店!一次滿足三個願望🤤店舖空間闊落,座位寬敞舒適,環境乾淨企理,自取區整齊衛生,值得一讚👍🏻 餐廳氣氛熱鬧,好適合一班朋友聚會🍻 食物方面主打100分鐘茶底辣鹵串串火鍋放題,價格中等,質素不錯,款式豐富,性價比高👍🏻 晚市人流多,請提早預約🙆🏻‍♀️平日晚市二人消費(成人):$755 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖🥘 新鮮農場靚牛串串套餐(包括牛肉、海鮮、雞煲及任食配料)($328/位)火鍋及燒烤✨ 鴛鴦雙拼鍋 (+$30):茶底麻辣鍋、養生菌王雞湯麻辣湯底辣度十足🔥 菌王雞湯清甜滋補,大量蟲草花及野菌,十分足料😚套餐包括的牛頸脊及牛小排好高質,肉質嫩滑,入口即化🤤 時令海鮮有鮑魚、蝦、蜆、蟶子,鮮味十足 任食自取區有 牛肉、豚肉、羊肉、雞肉、牛栢葉、魷魚鬚、墨魚仔、雞翼、麻辣雞軟骨、鴨血、鵝腸、鵪鶉蛋、蔬菜拼盤等等雞煲 (半隻/2人)✨醬汁調味比起其他餐廳更香濃惹味,雞肉嫩滑又入味,食唔停口🤤 享用完可向店員要求轉燒烤飲品✨提供玻璃樽裝汽水😍 更有檸檬味和蜜桃味的紅茶花伝,清甜解渴🥰
人氣旺盛的四川火鍋店!一次滿足三個願望🤤

平日晚市二人消費(成人):$755 🫧連加一服務費🫧