平時邊爐放題就食得多,但一次過有齊雞煲邊爐燒烤就真係少見🙈 今次介紹嘅川婆婆係位於尖沙咀寶勒巷嘅川菜餐廳,主打任食串串套餐🍢 價錢$288-$358,任食100分鐘,時間雖然唔算長,但已經食到捧住幾磅肉走🤰🏻首先餐廳會送一份雞煲,我地2個人去會有半隻雞🐔 雞煲係小辣,但醬汁好濃,d雞好入味😋 2個人食完半隻雞都半飽。打邊爐方便,餐廳有自家首創嘅茶底麻辣火鍋,上枱時有成個茶包喺湯底入面,真材實料。因為麻辣香料太惹味嘅關係,我就唔係太食到茶味🤣 但食完之後又唔會口嚨痛或者好口渴,唔知係咪茶包中和左無咁熱氣呢😌😌配料方面,我地套餐包左牛肉,我地叫左牛頸脊同埋牛小排,2樣肉都非常高質!作為牛魔王嘅我就鐘意牛小排多d,厚薄適中而且牛味好重,打邊爐最正❤️ 其他配料可以去出面自助吧攞,基本嘅丸類肉類蔬菜麵類都有齊,仲有d串串肉係燒烤用嘅,一應俱全😁食完雞煲就可以換鐵板燒烤,我最推介嘅係雞軟骨,又係用椒麻香料醃過,用鐵板燒到燶燶地好脆口,拍得住大排擋嘅椒鹽雞軟骨🤣🤣除咗野食,飲品都係出面雪櫃任拎任飲。驚喜嘅係佢地仲有玻璃樽裝汽水,我地每人都飲幾枝先走😛

川婆婆有1️⃣0️⃣0️⃣分鐘茶底辣訟鹵串串火鍋放題🆙仲送秘製雞煲!( 兩位送半隻 / 三至四位送一隻)我地選了B餐:🔺新鮮農場靚牛串串套餐 $328🔺牛頸脊/牛小排/黑毛豬肋條 (3選1)送時令海鮮 (鮑魚/蝦/蜆/蟶子)套餐任飲樽裝汽水及紅茶 ‼️任食火鍋配料及串串‼️🔺秘製雞煲🔺川婆婆的雞煲同普通雞煲有少少唔同,秘製醬汁比較濃稠,好欣賞每件雞肉都好嫩滑!😋🔺鴛鴦雙拼鍋 +$30🔺麻辣+養生菌王雞湯麻辣:超級香,BB辣不太辣養生菌王雞湯: 好足料, 好多菇, 雞肉嫩滑,湯好飲👍🏻👍🏻🔺牛頸脊&牛小排🔺極力推介呀‼️‼️牛味好濃,厚度剛剛好,而且唔會好似食肥牛咁,食一兩塊就覺得膩!我鍾意放係麻辣湯底到,掛滿香濃湯汁,好好食‼️🔺海鮮🔺份量多,兩隻鮑魚兩隻蝦,仲有8隻蜆同蟶子,而且都幾新鮮😁有十幾款火鍋配料,今次主供蔬菜類,都好新鮮;寬粉都好好食,煙煙韌韌,放落雞湯到一齊煮,唔洗再點醬汁都好好食!仲試左燒牛肉、羊肉串串,又可以食雞煲、又可以火鍋加燒串串,一次過滿足三個願望⭐️⭐️⭐️
我地選了B餐:
🔺新鮮農場靚牛串串套餐 $328🔺
牛頸脊/牛小排/黑毛豬肋條 (3選1)
送時令海鮮 (鮑魚/蝦/蜆/蟶子)

套餐任飲樽裝汽水及紅茶 ‼️
任食火鍋配料及串串‼️

🔺秘製雞煲🔺

🔺鴛鴦雙拼鍋 +$30🔺
麻辣+養生菌王雞湯
麻辣:超級香,BB辣不太辣

🔺牛頸脊&牛小排🔺

🔺海鮮🔺
份量多,兩隻鮑魚兩隻蝦,仲有8隻蜆同蟶子,而且都幾新鮮😁

• 雞煲
香港既日式放題由以前200幾蚊慢慢做到愈黎愈貴, 質素仲每況如下取而代之,好多火鍋放題誕生始終香港人都係流住打邊爐既血競爭咁大要站穩腳都唔容易今日同事介紹呢間川婆婆$288有雞煲 + 鴛鴦湯底 + 燒肉放題火鍋配料同飲品選擇都超多試唔晒每一款 唯有下次再黎過秘製雞煲係兩位送半隻/ 三至四位送一隻味道係偏濃既豉椒味, 隻雞份量都幾大, 半隻都好多另外追加左$50/碟既牛小排同牛頸脊牛小排肉味濃D牛頸脊就肥美D各有千秋火鍋配料方面雖然無款款都食晒不過都有幾個推介吸湯首選: 風琴豆腐, 薯粉風琴豆腐就好似一條毛巾咁吸左勁多湯, 一咬落去爆汁薯粉淥一陣就淋左, 煙煙韌韌香菜牛肉即係牛肉包莞茜食落好清爽牛黃喉唔小心無睇住淥耐左都依然好爽脆
取而代之,好多火鍋放題誕生
始終香港人都係流住打邊爐既血
競爭咁大要站穩腳都唔容易
今日同事介紹呢間川婆婆
$288有雞煲 + 鴛鴦湯底 + 燒肉放題
火鍋配料同飲品選擇都超多
試唔晒每一款
唯有下次再黎過

秘製雞煲係兩位送半隻/ 三至四位送一隻
味道係偏濃既豉椒味, 隻雞份量都幾大, 半隻都好多
另外追加左$50/碟既牛小排同牛頸脊
牛小排肉味濃D
牛頸脊就肥美D
各有千秋
火鍋配料方面雖然無款款都食晒不過都有幾個推介
吸湯首選: 風琴豆腐, 薯粉
風琴豆腐就好似一條毛巾咁吸左勁多湯, 一咬落去爆汁
薯粉淥一陣就淋左, 煙煙韌韌
香菜牛肉即係牛肉包莞茜
食落好清爽
牛黃喉
唔小心無睇住淥耐左都依然好爽脆
2022-11-22
📍川婆婆 (尖沙咀) 天氣涼返少少就特別想食麻辣火鍋🌶️,最近就留意到呢間川婆婆👵🏻,佢哋主打川菜料理,除咗可以打邊爐之外,仲有得食雞煲同鐵板燒烤,一次滿足晒大家3️⃣個願望!而且佢哋最特別嘅係有全港首創嘅茶底麻辣火鍋🍵,有解膩嘅普洱茶、清熱菊花茶、回甘嘅高山紅茶,好有特色,一定要即刻去試試!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️新鮮農場靚牛串串套餐 ($328) 湯底方面選擇咗鴛鴦鍋底(+$30),一邊係菊花茶茶底麻辣火鍋,可以有清熱嘅功效,亦都令麻辣火鍋嘅辣度降低,👍同時都冇一般嘅麻辣火鍋咁油膩~ 另一邊係養生菌王雞湯,味道幾鮮甜,而且好真材實料,入面有好多蟲草花同鮮雞,🥰感覺好滋補!! 牛肉方面有牛頸脊同牛小排,2款都好出色,🤤前者嘅肉質會較嫩滑,而後者則牛味香濃,雖然呢2款冇得refill但份量都好足夠!💁🏻‍♀️餐廳嘅自助區有各式各樣嘅火鍋配料,例如有牛肉片、羊肉片、魚皮餃、鴨血、粉麵、芋絲等,全部都係用個細盆裝住,又衛生又方便。😆另外仲有好多串串,例如牛肉粒、風琴豆腐、韭菜牛肉卷、丸類、蔬菜類等,全部都係任拎㗎,而且好新鮮!一串嘅份量細細地,咁就可以試多啲嘢食!😍特別推介佢哋嘅牛丸,入面好
📍川婆婆 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️新鮮農場靚牛串串套餐 ($328)

💁🏻‍♀️餐廳嘅自助區有各式各樣嘅火鍋配料,例如有牛肉片、羊肉片、魚皮餃、鴨血、粉麵、芋絲等,全部都係用個細盆裝住,又衛生又方便。😆另外仲有好多串串,例如牛肉粒、風琴豆腐、韭菜牛肉卷、丸類、蔬菜類等,全部都係任拎㗎,而且好新鮮!一串嘅份量細細地,咁就可以試多啲嘢食!😍特別推介佢哋嘅牛丸,入面好爆汁juicy!!

另外仲會贈送雞煲,🐥雞件嘅份量大概係半隻雞,佢有別於一般嘅麻辣雞煲,有比較香濃嘅豉椒味,少少辣好惹味,而且雞肉唔會好鞋,啖啖肉好香滑!🤩食完雞煲之後仲可以轉塊板變鐵板燒烤,個人私心推介可以燒肉、魷魚同雞翼,全部都已經一早醃製好,好入味好正,一個價錢就可以享受到火鍋同燒烤!

飲品方面亦都好有驚喜😽,佢哋有多款經典玻璃樽汽水,飲落特別爽!而且特別嘅係仲有「紅茶花伝」系列嘅檸檬紅茶🍋同蜜桃紅茶🍑,味道好清甜解渴,仲要都係樽裝㗎!另外仲有OOHA無糖汽水同其他紙包飲品~

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀寶勒巷26-36號地舖
G/F, 26-36 Prat Avenue, Tsim Sha Tsui
2022-11-22 37 浏览
呢間川婆婆有火鍋,麻辣串火鍋,仲可以食埋燒肉添我哋揀咗A餐,包咗雞煲,可以揀兩款肉類,同埋海鮮拼盤麻辣雞煲:份量都幾多,應該都有大半隻雞,雞煲味道香濃,小小辣,好野味海鮮拼盤:入面有蝦、鮑魚、蜆同蟶子仔,所有海鮮都算新鮮,但比較細隻我哋揀咗牛頸脊同牛小排,牛肉的質量都唔錯食完雞煲之後就可以揀湯底打邊爐🍲我哋揀咗麻辣湯底同蟲草花雞湯底火鍋配料就自己出去任拎,配料選擇都幾多,最特別嘅係佢有一串串嘅配料,放落金鍋度就好似食串串鍋咁,最推薦嘅係佢嘅牛丸,咬開有肉汁
呢間川婆婆有火鍋,麻辣串火鍋,仲可以食埋燒肉添

我哋揀咗A餐,包咗雞煲,可以揀兩款肉類,同埋海鮮拼盤

我哋揀咗牛頸脊同牛小排,牛肉的質量都唔錯

又想食燒烤串串,又想打邊爐,又想食雞煲,川婆婆一次過滿足晒你三個願望!🌶️新鮮農場靚牛串串套餐 100分鐘 ($328/一位)牛頸脊 牛小排🥓🥩送時令海鮮 送麻辣雞煲 任食多款燒烤串串和其他火鍋配料🍢全港首創玫瑰花茶底麻辣火鍋+養生菌王雞湯🍲7點前離座/9點半後入座有9折店員會首先上雞煲和火鍋,食完雞煲後就會換鐵板食省烤串串玫瑰花茶底麻辣火鍋,食落超麻辣,正宗四川口味,但一開頭可以食到茶底有獨特花香。🍲養生菌皇雞湯,真材實料,勁多蟲草花和菇菌類,用嚟食牛小排超正,好突出到肉味。🥓🥩打邊爐重點推薦東北粉皮,真的超好吃,口感好Q彈!另外,麻辣牛小排同豆卜都係一流,用麻辣湯底煮完吸滿了湯汁,辣得好爽!🌶️另外,串串係最吸引,因為唔係好多地方有得食,最人氣有孜然羊肉串、泡椒牛肉串、芫荽牛肉串、鐵板魷魚鬚,全部都係我至愛,全部任拎任食!🍢
新鮮農場靚牛串串套餐 100分鐘 ($328/一位)
牛頸脊 牛小排🥓🥩
送時令海鮮 送麻辣雞煲
任食多款燒烤串串和其他火鍋配料🍢
全港首創玫瑰花茶底麻辣火鍋+養生菌王雞湯🍲
7點前離座/9點半後入座有9折

店員會首先上雞煲火鍋,食完雞煲後就會換鐵板食省烤串串

2022-11-03
2022-11-16 957 浏览
川婆婆(尖沙咀) @chuan_po_po 📍:尖沙咀寶勒巷26-36號地舖🚗:尖沙咀地鐵P3出口 步行8分鐘📞:+852 2369-8616💲:~HKD320-390/head for dinnerFood quality✔️:牛頸脊、牛小排、紅薯粉、鴨血、蝦、豬頸肉串串、風琴豆卜👌🏼:整體水平為中❌:丸類串串總結:😋一間集齊火鍋🍲雞煲 燒烤嘅三合一店 啱哂有選擇困難症嘅你 選擇多樣 除此之外仲有小食同粉麵 但本人實在胃口有限 食就食唔哂 但幫各位盡試下都冇發現有大伏 放題嚟講絕對收貨有餘👌🏼😋放題有$288 $328同$358嘅價位 今次為各位試咗$328 價錢唔平 不過大部分質素都唔錯 唔會有恨錯難返嘅感覺 咁當然為各位精選咗啲要留肚食嘅位啦😌😋任食嘅牛頸脊同牛小排都出乎意料般高質 放題嚟講收貨有突 同和牛行完全相反路線嘅厚實質感 牛味重 排名都有分先後 建議各位針著食牛頸脊多啲‼️😋送咗盤時令海鮮 有鮑魚 蝦 蜆 蟶子 全部都大大隻 最值得食就係蝦 另外自助區有各種各樣嘅選擇 最好食就係紅薯粉 鴨血同豬頸肉 風琴豆卜串串👍🏼😋門面裝修好紅檔檔 幾乎一睇都知佢食咩 戶內燈光明亮 座位
川婆婆(尖沙咀) @chuan_po_po

Food quality
👌🏼:整體水平為中
❌:丸類串串

總結:

😋門面裝修好紅檔檔 幾乎一睇都知佢食咩 戶內燈光明亮 座位好寬闊 唔會逼埋一齊坐得唔舒服 最重要係放題嚟講張枱好夠放真係值得一讚🙏🏼

🤔️三人以下會送半隻雞煲 以上就一隻 雞難得唔孩但當然都唔嫩 口味係豉油雞feel唔太辣 份量多 係鹹咗啲同畀太多骨位朋友唔太識食🥲

🤔️食完雞煲後職員幫手換咗燒烤盤 因為朋友唔食牛關係 逼到我成餐瘋狂食牛 碌到咁上下有啲厭 所以有得燒都有幾份新意 而且牛都係煎最香同好食 吸引咗隔離枱嘅目光😎

🤔️湯底為全港首創嘅菊花茶茶底 說實話一啲茶味都飲唔出 佢將麻辣鍋同茶底合併都令我一頭霧水 麻辣本身都好易將其他味蓋過哂 然而佢嘅麻辣都唔太出 如果係追求麻同辣嘅朋友建議要額外要求加辣或麻 另一個湯底試咗蟲草花雞湯 呢個較養生較得我心 不過都係比較淡味🥹

😨最麻麻地就係啲丸類串串 唔係好難食嘅但尤其喺咁多選擇下 唔建議各位浪費quota啫🧐

😨唯一缺憾係呢間冇甜品 食飯後甜點好重要咖 希望會加返 另外就飲品選擇都比較少🤨

• 川婆婆招牌紅薯粉
  • 牛頸脊
  • 牛小排
  • 鴨血
.📍川婆婆📍香港尖沙咀寶勒巷26-36號地舖新鮮農場靚牛串串套餐(328hkd)牛小排口感比較軟淋,牛頸脊肉味比較重,油花分佈好均勻,加落菌王雞湯更突顯牛肉味,而麻辣鍋唔會太油,但堅係濃味,同我最愛嘅午餐肉同蟹柳簡直perfect match,羊肉片一定要拎,佢係連埋軟骨位,更有咬口,仲無咩膻味,佢送嘅海鮮好大方,真係大大盤,蝦、鮑魚、蜆、蟶子應有盡有,鮑魚好彈牙,海鮮新鮮,cp值好高,仲包埋果茶汽水任飲,好啱幾個朋友一齊邊吹水邊食,認真高質👍🏻麻辣雞煲睇個汁都知夠辣又夠濃,重口味人士必食,佢個醬汁點咩都好好食😍真係全程無用豉油,如果雞嘅份量再多啲就正😍不過都怕食唔哂,因為呢間真係太多選擇,啱哂三心兩意嘅你🥰#foodiblum中式
📍川婆婆
📍香港尖沙咀寶勒巷26-36號地舖

新鮮農場靚牛串串套餐(328hkd)
牛小排

牛小排
牛頸脊
海鮮拼盤
2022-11-13 34 浏览
“新鮮農場靚牛串串套餐”($328/位)之前喺銅鑼灣食過川婆婆嘅粉麵店今次終於嚟咗喺尖沙咀食串串火鍋嘅分店😍呢道嘅茶底辣鹵串串火鍋放題限時100分鐘🍲我地揀咗中間價錢嘅B餐包咗任攞嘅串串,仲有時令海鮮我地當晚就有蝦,蜆,鮑魚,蟶子仔全部都幾大隻同新鮮😚而牛頸脊/牛小排/伊比利亞黑毛豬肋條每人可選一份我地揀咗牛頸脊同牛小排,肉質算唔錯而且唔會太薄切呢個餐仲會送雞煲🐔😍真係超級多嘢食😆火鍋湯底都非常特別,因為係茶底麻辣火鍋🌶食落比普通麻辣火鍋冇咁油膩☺️我地就加$30轉咗鴛鴦鍋另一邊要咗養生菌王雞湯🥰入面超多雞件好正😚雞煲2人會送半隻雞嘅份量啲雞算入味又唔柴😋微辣幾惹味🤤食完雞煲仲可以換鐵板食燒肉🔥燒埋海鮮都仲得😆飲品方面呢道有提供玻璃樽汽水🥤有冇人都覺得飲玻璃樽汽水係特別爽🤣
“新鮮農場靚牛串串套餐”($328/位)

之前喺銅鑼灣食過川婆婆嘅粉麵店
今次終於嚟咗喺尖沙咀食串串火鍋嘅分店😍
呢道嘅茶底辣鹵串串火鍋放題限時100分鐘🍲
我地揀咗中間價錢嘅B餐
包咗任攞嘅串串,仲有時令海鮮
我地當晚就有蝦,蜆,鮑魚,蟶子仔
全部都幾大隻同新鮮😚
而牛頸脊/牛小排/伊比利亞黑毛豬肋條每人可選一份
我地揀咗牛頸脊同牛小排,肉質算唔錯而且唔會太薄切
呢個餐仲會送雞煲🐔😍真係超級多嘢食😆
火鍋湯底都非常特別,因為係茶底麻辣火鍋🌶
食落比普通麻辣火鍋冇咁油膩☺️
食完雞煲仲可以換鐵板食燒肉🔥
燒埋海鮮都仲得😆
飲品方面呢道有提供玻璃樽汽水🥤
有冇人都覺得飲玻璃樽汽水係特別爽🤣
✅川婆婆川婆婆真係我既川菜餐廳No.1之選~平時都多食麻辣燙粉麵餐今次第一次去到尖沙咀呢間川婆婆既火鍋店有麻辣串串既放題餐😎 總共有3款唔同既價錢既套餐我哋就揀左中間既B餐 🔆新鮮農場靚牛串串套餐 $328🔷套餐包左一款肉類 可以揀牛小排 / 牛頸脊 /黑毛豬肋條 兩款牛既賣相都好得👍🏻 啲油花比例好好食落好重牛味 食得出係新鮮牛既牛羶味😝😍🔷雞煲 (半隻)另外套餐仲包左半份雞煲雞煲就唔係平時既麻辣雞煲 而係用左豉椒炒雞好香濃既豆豉味 但食落又唔會太咸喎👍🏻雞件全部都係雞髀位 每件都啖啖肉好滑!🔷時令海鮮套餐仲有一份既時令海鮮今次我哋就有鮑魚 小蟶子 蜆 蝦全部都好新鮮! 尤其小蟶子既份量都好多每隻都好鮮甜 又唔腥喎!👍🏻😝🔷串串火鍋除左雞煲可以同時打邊爐麻辣湯當然唔少得 火鍋既麻辣湯同粉麵個麻辣湯一樣咁出色💛😍好香既香料味 花椒八角既麻辣感覺😍仲有個湯底調味啱啱好 唔會太濃! 之後仲可以加茶底落湯到 可以保持到麻辣湯既味道!除左主打既麻辣湯外 仲可以加$30轉鴛鴦鍋我哋就叫左養生既菌王雞湯超多菇菌同蟲草花 飲落好清好甜😍 唔食辣既朋友必點啊!串串既種類都好多啊 有唔同既牛肉串 蔬菜
✅川婆婆
川婆婆真係我既川菜餐廳No.1之選~
平時都多食麻辣燙粉麵餐

🔷套餐包左一款肉類
可以揀牛小排 / 牛頸脊 /黑毛豬肋條
兩款牛既賣相都好得👍🏻 啲油花比例好好
食落好重牛味 食得出係新鮮牛既牛羶味😝😍

🔷雞煲 (半隻)
另外套餐仲包左半份雞煲
雞煲就唔係平時既麻辣雞煲 而係用左豉椒炒雞
好香濃既豆豉味 但食落又唔會太咸喎👍🏻
雞件全部都係雞髀位 每件都啖啖肉好滑!

🔷時令海鮮

🔷串串火鍋
除左雞煲可以同時打邊爐
麻辣湯當然唔少得 火鍋既麻辣湯同粉麵個麻辣湯一樣咁出色💛😍
好香既香料味 花椒八角既麻辣感覺😍
仲有個湯底調味啱啱好 唔會太濃!
之後仲可以加茶底落湯到 可以保持到麻辣湯既味道!
除左主打既麻辣湯外 仲可以加$30轉鴛鴦鍋
我哋就叫左養生既菌王雞湯
超多菇菌同蟲草花 飲落好清好甜😍
唔食辣既朋友必點啊!
串串既種類都好多啊 有唔同既牛肉串 蔬菜 豆卜 等
一串份量有一兩件 細細地既份量就啱哂了!😝

🔷燒肉
食完雞煲仲可以換鐵板燒肉!
自助吧都有唔少肉類可以俾大家燒
可以燒豬頸肉 麻辣雞翼 麻辣雞軟骨等
燒肉同火鍋又唔同食法 一個價錢食到咁多嘢!
超值啊!😎😎

🔷飲品仼飲
仲有汽水同果茶仼飲!
樽裝係特別有風味同最正!

味道: 8.5/10
賣相: 7.5/10

地址: 尖沙咀寶勒巷26-36號地舖
2022-11-10 45 浏览
全港首創,茶底麻辣火鍋,果然特別。相信每一個香港人經過寶勒巷都會見過呢個咁靚既川婆婆門面。食完佢既任食火鍋就發覺自己遲左開發呢到。新鮮農場靚牛海鮮串串套餐($358)店家送左一個麻辣雞煲,我地揀左小辣,的確唔算好辣,但麻味好夠。另一邊同時比埋個火鍋我地打邊爐,麻辣底我揀左普洱茶,感覺都真係香好多,拎黎淥牛肉一流,唔洗點醬汁已經好夠味,而且有少少回甘,店員仲話呢個茶可以解膩,真係好貼心,唔解得好快已經全場爆滿。
全港首創,茶底麻辣火鍋,果然特別。

相信每一個香港人經過寶勒巷都會見過呢個咁靚既川婆婆門面。

食完佢既任食火鍋就發覺自己遲左開發呢到。

新鮮農場靚牛海鮮串串套餐($358)
2022-11-10 49 浏览
川婆婆地址: 尖沙咀寶勒巷26-36號地舖入冬食咩好,當然係打邊爐啦🤣~今日我同朋友試咗間被譽為全港首創茶底麻辣火鍋🌶x串串放題🐔x雞煲🍡嘅新鮮農場靚牛串串套餐🐮$328位,一次過滿足我地3個願望。鴛鴦湯底:高山紅茶茶底麻辣鍋🌶+養生菌王雞湯🐔+$30作為鴛鴦火鍋重點精華所在,呢到主打嘅茶底麻辣香料好足好夠味而且濃而不膩😇,煮肉入味一流😈。同時雞湯亦都非常足料,滿滿蟲草花和嫩滑雞肉🤩,CP值好足,加上仲有少少玫瑰花/桂花茶香味,用嚟淥菜一流🤣。主菜:雞煲🐥+牛頸脊🐮+牛小排🥩+串串🍡+時令海鮮🦐 (海蝦、大蜆、鮑魚和蟶子)雞煲配上洋蔥青椒🫑,味道都唔錯,而且雞唔會好鞋又幾入味,不錯😜。另外,作為套餐附帶嘅牛頸脊和牛小排絕對係驚喜呀🤩,牛肉質素真係好好,兩者肥瘦適中花紋條理分明🤪,仲要牛味香濃,完全真係估唔到會咁好食。時令海鮮幾新鮮😋保留到彈性嘅感覺。至於其他串串食材🍡 (包括:薄荷牛肉; 芫茜牛肉; 牛黃喉; 鹵水牛雜; 豚肉; 羊肉; 雞肉; 魷魚; 芋絲等) 就可以係自助食物區自取😍,而且仲可以自行決定燒/ 烚熟,真係都幾有風味,幾抵食㗎🥳。----------------#foo
川婆婆
地址: 尖沙咀寶勒巷26-36號地舖

鴛鴦湯底:高山紅茶茶底麻辣鍋🌶+養生菌王雞湯🐔+$30

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #dinner  #hk #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處  #火鍋 #雞煲
2022-11-06 44 浏览
今日去了尖沙咀,見到一間外型好特別的餐廳,有一條半間外的數梯,門口的壁畫好凸出😝😋大大隻字寫住重慶火鍋,紅當當咁,好醒目。入餐廳好多招牌,枱上有兩個爐。我們點了 B 餐新鮮農場靚牛串串套餐$358+牛頸脊 / 牛小排/ 伊比利亞黑毛豬肋條(三選一)+送時合海鮮 +送雞煲我們點了鴛鴦鍋-菊花茶底麻辣鍋配養生菌王雞湯店員會上雞煲先,雞煲甜甜辣辣。好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食完可以轉鐵板燒我們沒有轉就食了旁邊的火鍋。菊花茶底麻辣鍋真的不錯味道不會太辣。任食可以出自助吧拿,食多小拿多小。食物種類不算多,但幾特別,有香菜牛肉,百頁豆腐,千層豆腐...

入餐廳好多招牌,枱上有兩個爐。

我們點了 B 餐新鮮農場靚牛串串套餐$358
+牛頸脊 / 牛小排/ 伊比利亞黑毛豬肋條(三選一)
+送時合海鮮 +送雞煲

我們點了
鴛鴦鍋-菊花茶底麻辣鍋配養生菌王雞湯
店員會上雞煲先,雞煲甜甜辣辣。
好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食完可以轉鐵板燒
我們沒有轉就食了旁邊的火鍋

菊花茶底麻辣鍋
真的不錯味道不會太辣。
任食可以出自助吧拿,食多小拿多小。

2022-11-03 48 浏览
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜一直都係川婆婆嘅Fans,成日都食佢地嘅麻辣燙,留意到尖沙咀竟然有川婆婆嘅火鍋,真係要試吓😳😍✅新鮮農場靚牛串串套餐$328選咗個中等價位嘅火鍋套餐,包雞煲、火鍋和烤肉,我地仲升級咗做鴛鴦湯底,兩款都好香😋🔸湯底寫住全港首創茶底湯底,我地選咗菊花茶可以清熱氣🌼雞湯個邊味道鮮甜,勁多料係湯底入面,而麻辣湯底選咗小辣,麻香味充足,食鴨血、肉類都好夾👍🏻🔸秘製雞煲送咗半份雞煲,秘製醬汁好香,特別中意入面嘅紫洋蔥,好入味😆🔸串串、火鍋配料係自助區自取,大部份都係串好一串串,推薦台灣腸,同埋娃娃菜肉卷🥬因為呢度嘅蔬菜特別新鮮(食放題以嚟食過最新鮮嘅菜‼️)蔬菜嘅甜味帶出咗肉嘅鮮味🥰🔸時令海鮮有3.4款海鮮🦞🦐而且都幾新鮮,蜆肉無沙,好乾淨👍🏻🔸燒肉套餐包咗每人一碟牛頸脊和牛小排🥩牛肉一款肉味濃,一款重牛香😋我地比較過覺得燒肉俾起打邊爐牛香味出啲,最重要係有三樽調味鹽可以調味,令到肉味再香啲♨️🔸飲品全部都係樽裝飲品,好少見全部都係樽裝😆除咗汽水仲有紅茶👍🏻🐻總結呢度嘅火鍋放題一次過可以滿足三個願望😌雞煲、火鍋、烤肉咩都有,仲要質素幾唔錯,職員嘅服務態度
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅新鮮農場靚牛串串套餐$328
選咗個中等價位嘅火鍋套餐,包雞煲火鍋和烤肉,我地仲升級咗做鴛鴦湯底,兩款都好香😋
🔸湯底

🔸秘製雞煲
送咗半份雞煲,秘製醬汁好香,特別中意入面嘅紫洋蔥,好入味😆

🔸串串、火鍋配料

🔸時令海鮮
有3.4款海鮮🦞🦐而且都幾新鮮,蜆肉無沙,好乾淨👍🏻
🔸燒肉

🔸飲品
全部都係樽裝飲品,好少見全部都係樽裝😆除咗汽水仲有紅茶👍🏻

🐻總結
呢度嘅火鍋放題一次過可以滿足三個願望😌雞煲火鍋、烤肉咩都有,仲要質素幾唔錯,職員嘅服務態度很友善,很愉快的一餐😌

📍川婆婆 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷26-36號地舖
2022-11-02 28 浏览
川婆婆開咗係呢個位都幾多年下,每次行去尖東都會見到佢條好搶眼嘅紅色樓梯,幾吸睛。以前係佢度食開小菜多,今次試下打邊爐,lunch都有得打。100分鐘茶底辣鹵串串火鍋放題✨新鮮農場靚牛串串套餐呢個set勁豐富,肉類方面我地揀咗牛頸脊同牛小排,牛肉嘅油花分布平均,又唔會薄到紙咁,有口感。放題仲送海鮮拼盤,有鮑魚、蟶子、蜆同埋蝦,好新鮮,索埋麻辣湯底好正。火鍋係鴛鴦湯底,茶底麻辣鍋同埋養生菌王雞湯,養生湯非常足料,勁多雞同菌王。加湯唔係水/雞湯,而係花茶,唔怪之得幾香。2款湯底都好香濃,唔另外點醬汁都夠晒味。set仲送埋雞煲,好香麵豉醬味,雞件又多肉,又有唔少洋蔥,香口。自助區有好多串串,有牛有羊,用肉片卷住金菇、韭菜,幾得意。淥個陣又可以直接拎住竹籤,方便。仲有好多打邊爐必備嘅丸同埋蔬菜。

100分鐘茶底辣鹵串串火鍋放題
✨新鮮農場靚牛串串套餐