2019-07-02
川婆婆旺角分店裝修好pinkpink ❤️ 門口有neon light 仲有玫瑰花牆 之前ig見到已經好想黎打卡 仲要係我鍾意嘅川菜😋呢間比較特別 在於可以打邊爐 同 磯燒兩種食法👍👍 ⚡️#招牌鴛鴦鍋-重慶麻辣及花甲菌皇鍋 $138 麻辣湯底辣度選小辣 因為大家唔太食得辣 表面浮住辣椒 花椒粒 好香辣椒 麻香味道 花甲菌皇幾清 煮到最尾 可以食雜菌啊 吸滿精華 ⚡️#海鮮大拼盤🦐 食材新鮮 都彈牙有鮮味 有蝦 鮑魚 螺 等等 ⚡️#水煮安格斯牛肉片 好大一盤 辣椒雖然好多但唔太辣 除左肉味濃郁嘅牛肉片 底下有配菜 娃娃菜 芽菜 ⚡️#牛魔王 🥩(A5和牛、本地牛頸脊、安格斯) $688 Tea set層架裝住 上層係A5和牛粒 直飛比例高帶有嚼勁 油脂感好重 第二層 本地牛頸脊 第三層安格斯牛肉 ⚡️#沖繩苦瓜餃子 $48 好特別嘅口味 苦瓜量多入口甘甜 唔會水汪汪 始終瓜類水分較多 ⚡️#檸檬酸菜魚 $198 每塊魚肉都厚 而且新鮮 檸檬酸菜魚真係第一次食 檸檬嘅清香令整道菜無咁油膩
仲要係我鍾意嘅川菜😋
呢間比較特別 在於可以打邊爐 同 磯燒兩種食法👍👍