2天前
鍾意食串燒,又鍾鍾意同朋友飲2杯吹吓水,居酒屋當然就係不二之選,最鍾意加入港式口味的串燒,款式口味夠地道 所以同朋友好鍾意嚟呢間川燒,有日式串燒,亦加入四川口味的串燒,啱哂鍾意多款式及口味的香港人,除咗串燒外,仲有不同的熟食,正,啱晒我! 🌟燒蘇格蘭蟶子皇/燒大海蝦 燒海鮮,真係幾時都咁啱食!我地就叫咗蟶子皇同燒大蝦,超正!蟶子皇超大隻,加埋蒜蓉一齊燒無得輸,而且火喉剛剛,鮮嫩又夠多汁! 燒大蝦好新鮮彈牙,食得出的鮮味!🌟燒金菇肥牛卷金菇肥牛卷濃郁惹味,金菇吸收晒肥牛的肉汁,再加埋個惹味燒汁,好好味。🌟鹽燒雞中翼/日本燒大蔥雞柳食串燒又點可以唔點燒雞翼呢?! 雞翼燒得香脆,肉還是嫩滑,而且夠入味,送酒一流! 🍻雞柳燒得好嫩滑,配埋大蔥,好夾好好味🌟燒豚肉生菜卷/燒芝士翠玉瓜 食串燒當然也要來點蔬菜,大推燒豚肉生菜卷,豚肉燒得好香,但生菜依然保持爽脆,而生菜吸受咗豚肉汁又好好味,推介! 至於芝士翠玉瓜當然係絕配,翠玉瓜燒熟後仲好juicy,再加埋芝士加持,無得輸 👍🏻🌟野椒汁燒牛小排(半份) 牛小排燒得剛剛好,配上惹味野椒汁,軟嫩又滿滿肉汁😋🌟鵝肝煎雙蛋飯 呢個朋友話必點,鵝肝好crea
燒大蝦好新鮮彈牙,食得出的鮮味! 🌟燒金菇肥牛卷
金菇肥牛卷濃郁惹味,金菇吸收晒肥牛的肉汁,再加埋個惹味燒汁,好好味。 🌟鹽燒雞中翼/日本燒大蔥雞柳
雞柳燒得好嫩滑,配埋大蔥,好夾好好味 🌟燒豚肉生菜卷/燒芝士翠玉瓜
至於芝士翠玉瓜當然係絕配,翠玉瓜燒熟後仲好juicy,再加埋芝士加持,無得輸 👍🏻 🌟野椒汁燒牛小排(半份)
牛小排燒得剛剛好,配上惹味野椒汁,軟嫩又滿滿肉汁😋 🌟鵝肝煎雙蛋飯
呢個朋友話必點,鵝肝好creamy,加埋2隻半生熟蛋,蛋汁加濃郁鵝肝,每一啖飯都好好味🤤 🍦 甜品: 燒雪糕窩夫(士多啤梨)
呢度D甜品好特別,所以叫咗呢個燒雪糕窩,有幾隻味可以選擇,我地就揀咗士多啤梨,微微燒過的窩夫,一啖有2種溫度,冰火交融,好有特色! 🍻飲品: 青檸梳打酒/ 荔枝梳打酒
飲品大大杯,配串燒食啱晒!