餐厅: 川粤時空時尚小廚
资讯:

2023-04-13 41 浏览
今日奶奶生日,今日一家大細,去咗觀塘海濱花園玩完之後,我就book咗呢間四川菜,貪佢地方闊落,又有家鄉味,姑奶又好鍾意食四川菜。 {{{{柚子骨$108}}}}呢個專登點俾奶奶食嘅 估唔到佢上枱嘅時候,竟然有菊花伴碟,啲肉幾多吓,肉多骨少啱曬佢老人家口味。佢第一道菜就先呢一個,清清地, 啲汁掛喺啲肉 到剛剛好,汁炒得很乾身,又不失肉汁嘅juicy,食完碟底一滴汁都沒有,好食。 {{{{水煮安格斯牛肉$298 }}}}姑奶食到唔停得口,確實又真係幾好味,牛肉味又重,個湯底嘅辣又食得好過癮。 配菜又多, 分量又大,性價比非常高。 {{{乾鍋花菜$88 }}}呢一個呢雖然好普通一道菜,但係佢都炒得好好味。唔錯。 總括嚟講,呢間嘅體驗都唔錯👍
{{{{柚子骨$108}}}}
{{{{水煮安格斯牛肉$298 }}}}
{{{乾鍋花菜$88 }}}
呢一個呢雖然好普通一道菜,但係佢都炒得好好味。唔錯。
總括嚟講,呢間嘅體驗都唔錯👍
2023-04-12 29 浏览
老公話最近喺網上面見到有一間四川菜,個名叫做穿越時空,個名咁得意,咁於是我哋同仔女今日專登嚟到觀塘嘅商廈試下!!食四川菜,老公一向好食得辣,而我食得中挺啦。 好彩呢度選擇多,有辣,有唔辣,又有素,適合唔同人口味。 🍲水煮安格斯牛肉$298🍲四川辣子雞$168🍲乾鍋花菜$88 🐮嗰個水煮安格斯牛肉係我哋非常之推介, 好食到不得了, 牛肉有嫩滑, 片數又多 ,水煮湯底又辣得好過癮, 食到我哋唔停得口🐤 至於嗰個辣子雞呢 ,一上菜我已經知道唔惹少,因為佢啲辣椒 ,足足有半碟, 雞肉好嫩滑, 送啤酒一流🌻 椰菜花係專登 叫畀啲小朋友食,中和一下。
🍲水煮安格斯牛肉$298
🍲四川辣子雞$168
🍲乾鍋花菜$88

2023-04-04 57 浏览
同好姐妹約好左上星期一齊去食酸菜魚,佢話觀塘有間新開嘅酸菜魚,見地點都幾近,食完又可以行下街,就約好食呢間❤️‍🔥🦐乾鍋麻辣蝦 💲1️⃣4️⃣8️⃣乾鍋麻辣蝦都好香麻辣味❤️仲加上粒粒芝麻令到香味更加突出添!蝦嘅顏色色澤均勻,蝦肉鮮甜又彈牙,好正🥰🐟招牌水煮魚💲1️⃣6️⃣8️⃣水煮魚辣油見到都知夠哂辣!不過辣得嚟唔難受,反而係覺得爽呀😍魚肉仲超滑又嫩😆唔會一夾就散,掂呀😉估唔到新開嘅小店都咁好食🤭觀塘又多一個食酸菜魚嘅好選擇啦😆唔洗去到咁遠❤️
🦐乾鍋麻辣蝦 💲1️⃣4️⃣8️⃣
🐟招牌水煮魚💲1️⃣6️⃣8️⃣

成晚好姊妹都係食辣愛好者🥰,啱啱喺觀塘整完指甲就去咗駿業街呢間嘅川菜餐廳度食飯😆估唔到又幾容易搵,餐廳仲要啱啱開張環境好乾淨企理🤩🐮水煮安格斯牛肉💕平時唔係太鍾意魚嘅我見到佢哋竟然會有呢個水煮安格斯牛肉!係我最鍾意食嘅牛肉😍即刻諗都唔諗就叫咗呢個❤️牛肉份量勁多,啖啖肉嘅口感真係好滿足,再加上啲牛肉嘅口感都係好軟腍,一咬啲肉汁同辣汁必晒出嚟,正😚🍊柚子骨💕呢個酸酸甜甜嘅柚子骨都好好食,勁開胃😋🦐乾鍋麻辣蝦💕仲有乾鍋麻辣蝦,每隻都新鮮又彈牙,真係食到我笑哈哈
🐮水煮安格斯牛肉💕
🍊柚子骨💕
呢個酸酸甜甜嘅柚子骨都好好食,勁開胃😋
🦐乾鍋麻辣蝦💕
仲有乾鍋麻辣蝦,每隻都新鮮又彈牙,真係食到我笑哈哈
🤞泡椒炒牛肉 $128🌶 牛肉,非常之有牛肉香味,而且又有四川嘅辣味,所以每一啖,每一片都食得好過癮。坦白講我最鍾意呢一個!!! 📝辣味中等 🤞柚子骨$108  🌶呢個賣相非常之精緻,雖然係肉食,但係佢面頭揼咗菊花瓣,有另外一番雅緻 。食落去甜酸適中,非常之入味。 啲甜酸汁 怪啲肉 啱啱好 一滴都冇留喺碟度。📝 小朋友最愛 🤞時尚麻辣鍋$198 🌶呢一個呢就可以滿足我哋唔同嘅願望,咩配菜都有。📝樣樣都可以試啲,好味🤞🤞水煮安格斯牛肉$298🌶 我簡直係牛肉迷,去到邊都想食牛肉。呢一度就滿足曬我,有唔同菜色嘅牛肉,我都係第一次食水煮安格斯,估唔到 好食到令我流連忘返,下次我都一定要嗌呢一個。📝 牛肉味豐富 香辣過癮
📝辣味中等
📝 小朋友最愛
📝樣樣都可以試啲,好味🤞
📝 牛肉味豐富 香辣過癮
觀塘原來開咗一間新嘅酸菜魚餐廳叫川粤時空時尚小廚,好耐冇食過川菜啦🌶️,成家人都好鐘意食辣🤭,所以就同埋屋企人一齊嚟食。❤️❤️老壇酸菜魚❤️❤️酸菜超多!好鐘意食酸菜😍但又唔會太酸,酸辣味調得岩岩好,魚肉嫩滑而且又大大塊,一啲腥味都無,仲好開胃🤩❤️❤️重慶雞煲❤️❤️啲雞件份量好多,仲要啖啖肉,加上重慶風味十足,又香又麻又辣,越食越惹味呀😚😚❤️❤️麻辣口水雞❤️❤️見啲雞咁正,唔夠食,唯有叫多一個麻辣口水雞,口水雞啲雞肉都唔會鞋!一流!加上麻辣油十足,食得好滿足😋
❤️❤️老壇酸菜魚❤️❤️
❤️❤️重慶雞煲❤️❤️
❤️❤️麻辣口水雞❤️❤️
2023-04-03 26 浏览
食物評分:.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪招牌水煮魚: 🌕🌕🌕🌕🌕.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪干豆角炒臘肉:🌕🌕🌕🌖.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪麻辣口水雞:🌕🌕🌕🌕🌕食物評價:三樣嘢裏面,我自己就覺得水煮魚同埋口水雞係最好味!如果真係要我揀一樣嘅話,肯定係水煮魚🤭因為我本身自己都好鍾意食魚💖而且呢度嘅魚肉鮮嫩分量多。水煮汁夠麻又夠辣👍🏻相對上口水雞就失色左少少。可能因為我食咗水煮魚先,所以就覺得口水雞個味道冇咁辣!不過同樣要讚嘅係一樣都係好嫩口。雞肉嘅份量都好多!最後就要點評捚個臘肉啦!臘肉其實都好好食㗎!只不過係其他嗰兩樣嘢更加出色😂。炒出嚟嘅豆角同埋臘肉唔會話好油膩👍🏻
食物評分:
.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪招牌水煮魚: 🌕🌕🌕🌕🌕
.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪干豆角炒臘肉:🌕🌕🌕🌖
.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪麻辣口水雞:🌕🌕🌕🌕🌕

2023-04-03 32 浏览
👍🏻食物有水準,價格合適,份量足夠。👍🏻職員有禮,地方整潔。水煮安格斯牛肉$298😋我同我家姐都好鍾意食水煮牛!不過我哋成日去出邊食飯,都會淨係食到肥牛嘅質素🙂今日呢一間餐廳好有誠意用咗安格斯牛肉片,食落口真係零舍唔同蔥牛肉味勁多。干豆角炒臘肉 $118豆角炒得好香,整體來講調味剛好。唔會太鹹拎嚟送飯一流。一啖臘肉片一啖豆角一啖飯🤭麻辣口水雞$98口水雞集合👉🏻麻、辣、鮮、香、嫩、爽於一身,確實係令我哋讚不絕口。第一次食到咁滑嘅口水雞。而且味道好濃。🐇🪄💗•¨•.¸¸🐇🪄💗•¨•.¸¸🐇🪄💗整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️下次都會再嚟!餐牌上面有好多唔同款式嘅食物,如果有機會每一款都想試吓。
👍🏻食物有水準,價格合適,份量足夠。
👍🏻職員有禮,地方整潔。
水煮安格斯牛肉$298
干豆角炒臘肉 $118
麻辣口水雞$98
🐇🪄💗•¨•.¸¸🐇🪄💗•¨•.¸¸🐇🪄💗

整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-03-30 35 浏览
觀塘呢間川菜館真係食川菜既新蒲點呀!勁多款式既菜式,仲要每樣都好食,超高質!我地先試$98既麻辣口水雞,絕對無呃錢呀!口水雞未去到好辣,但係又麻麻地,雞肉好嫩,啲皮好滑,仲要好入味,每一啖都有麻辣味,仲有啲芝麻,好香濃好好味(≧▽≦)中意食蝦既我地再試埋$148既乾鍋麻辣蝦,成盆都係蝦,好正呀!啲蝦仲要唔細隻,用辣椒爆香,充滿濃濃既辣味,加埋芝麻既香,爆惹味,仲有蓮藕依啲配料,好豐富好好味(^o^)食得川菜緊係要試埋$168既老壇酸菜魚,酸菜魚真係好大盆,魚片係激多,好好好抵食!魚片仲要每一塊都又厚又嫩,魚味又濃,好新鮮,湯底唔會過酸過辣,花椒帶出既麻度仲好適中添,真係好出色,成班朋友一齊食會好開心(^з^)我地另外試埋$118既干豆角炒臘肉,呢個係一個好充滿鹹香嘅菜式,干豆角鹹鹹哋,臘肉都係,咁但係豆角會有啲少少酸,再加埋辣椒去炒,真係好惹味好濃味超好食(¯︶¯)
2023-03-29 41 浏览
今日lunch同左同事去左巧明街ok便利店隔離樓梯上樓嘅餐廳食川菜,地方相當闊落,整體上都干淨。午市精選套餐好抵食,幾十蚊就可以食到水煮魚,可以配飯or米線,仲有例湯 熱飲添。今次一黎就叫左大辣,但對我黎講冇辣味,可能食得辣掛😂米線份量唔多,但魚肉份量就好多, 兼好滑。同事就叫左小炒肉飯,好似茶記嘅碟頭飯冇咩特別。仲叫左涼拌魚皮,糍巴兩款小色,不過都麻麻地。魚皮爽口,不過好油仲曬左好多芫茜,如果唔鍾意食芫茜嘅朋友,記得叫侍應走茜呀😉
整體上都干淨。
同事就叫左小炒肉飯,好似茶記嘅碟頭飯冇咩特別。
2023-03-28 43 浏览
得閒約三五知己食個大茶飯,呢間係觀塘,上一層樓梯,見門口都幾大,上到去環境都覺得唔錯既,餐牌價錢接受,都幾多野擇,嗅到人地枱野食香噴噴,我地幾個商量一陣,叫左幾道菜,係我地傾下傾下,好似唔係等咁耐,感覺好快到餸😆上左第一盆🥢水煮安格斯牛肉、色澤鮮艷勁吸引,望落已經流口水🫦食落真係好正,香香麻麻既感覺,牛肉都係好鮮軟👀係上等安格斯牛🗣️係好入味,跟住我地來食個泡椒炒牛肉🤙🏻第一眼賣相好清淡健康,一睇就知我地係牛肉控😂輕輕的辣感提升牛肉鮮味,絕對係好好食,不太辣,又有黃椒襯托味道好夾🖖🏻最後乾鍋麻辣蝦,又係麻麻既香辣味,份量都好多,係啱晒我地口味,全部蝦都係好新鮮👅好值得再來食多次👅呢度真係好好食,變成老街坊,得閒又來坐下幾好,如果比我評分既話,全部都係好食. 🗣️

太耐冇食川菜啦,朋友介紹觀塘呢間餐廳酸菜魚,好耐冇食我今次一定要食返夠本😳我地幾個人叫左3樣嘢🤣食到超飽好滿足!麻辣口水雞$98 (っ●ω●)っ評分5/5💓估唔到口水雞啲雞肉都咁滑,平時食個啲一定係勁鞋😂但今次食呢個夠辣仲要啲雞係滑!即刻口感好好多😝毛血旺$168 (っ●ω●)っ評分5/5💓滿滿嘅辣油!見到都好吸引😍😍鴨血仲大大嚿又滑!一啲都唔腥!實在太正啦,加上份量好多,唔洗同朋友爭食😂重慶雞煲$168 (っ●ω●)っ評分5/5💓呢個都好夠惹味,用左好多配料調味,香辣味十足嘅雞,啖啖都好滋味☺️
麻辣口水雞$98 (っ●ω●)っ評分5/5💓
毛血旺$168 (っ●ω●)っ評分5/5💓
重慶雞煲$168 (っ●ω●)っ評分5/5💓
2023-03-27 29 浏览
❤️招牌水煮魚🐟首先唔會太油好抵讚!其次係魚片份量十足而且嫩滑!無骨之餘仲要啖啖肉,一片接一片,香辣嘅水煮味長流於口中😌真係冇得彈。🇨🇳四川辣子雞🐤辣子雞又係必點!辣子雞中嘅荊條乾辣椒,辣度較低但香氣無敵,選用呢個辣椒做辣子雞真係最適合不過🫶🏻🌶️麻辣口水雞💦口水醬汁嘅味道層次豐富,辣中帶香、香中帶麻,拎黎撈飯飯也是不錯的,另外嫩滑嘅雞肉,油香味重嘅同時亦滿滿麻香。個人認為呢間餐廳幾有誠意,辣度可以選擇,鍾意食辣嘅朋友可以來,怕辣但係又想食辣嘅朋友都可以嚟!因為總會有你啱食嘅嘢🤭
❤️招牌水煮魚🐟
🇨🇳四川辣子雞🐤
🌶️麻辣口水雞💦
推薦 😊😊😊😊😊品質 😊😊😊😊😊環境😊😊😊😊😊衛生 😊😊😊😊😊禮貌 😊😊😊😊😊毛血旺$168主要係以鴨血為主嘅,另外仲可以自己加啲配料,我哋加咗午餐肉。首先鴨血真係好新鮮😍係鮮製嘅鴨血,所以好嫩好滑,加埋午餐肉其他配料,每一樣都好吸收到啲辣味,每一啖都食到麻辣嘅感覺🤫個湯底好香,煮得好出色,超級正宗!重慶雞煲$168用上花椒、辣椒、大蒜、洋蔥等等加上香料製成,麻辣飄香,雞肉又夠多,好惹味!柚子骨$108新鮮柚子煮既汁好濃味,酸酸甜甜配搭得好好,食落每一個豬骨嘅豬肉都好嫩口,煮得啱啱熟,豬肉係先炸過既,所以會食到皮有少少脆🫣成碟都好香口,好清新好好味!
推薦 😊😊😊😊😊
毛血旺$168
重慶雞煲$168
柚子骨$108
2023-03-22 35 浏览
估唔到觀塘都有一間咁高質既川菜,仲要隱身工廈入面,發現新大陸呀😆水煮安格斯牛肉$298呢個絕對係可以一大班人share既菜式,勁大碟,上枱真係有啲嚇親😹牛肉係真正嘅安格斯牛肉,肉質好好,煮完都仲好嫩,好香口,水煮絕對令牛肉好香,又麻又辣,超級出色,岩晒中意食辣既朋友🌶️乾鍋花菜$88乾鍋又係辣既,但比起水煮牛差好遠😂不過呢個會更香口更惹味,花菜完全入晒味,加埋啲花生粒,好有口感,好正呀😝食到辣辣地飲埋枝啤酒解渴解辣就岩晒!

水煮安格斯牛肉$298

乾鍋花菜$88

食到辣辣地飲埋枝啤酒解渴解辣就岩晒!