2018-04-05
同朋友喺葵涌廣場掃街,掃貨後,又未見肚餓,決定到洪水橋嘅德國餐廳飲翻杯🍺輕鬆一下,去到入座率非常高,我倆只可安排到較熱鬧嘅位置<對住樂隊的正面,喇叭就在我左右😔>,但無損我興奮嘅心情😬<可能比現塲氣氛沖昏左嚕😬😬>另一驚喜嘅係餐廳做緊渣打信用卡推廣,食滿500即減200,滿1000再送葡萄酒🍷, 立即推高左食嘢嘅意慾☺️☺️<有個甘嘅優惠,令我試多啲另類嘅款色,平時黎到,一定推薦食德國豬手,德國腸拼盤,同埋必食嘅農夫包👈🏻個鵝肝醬非常好味道>先來一人一杯1L🍺嘆下<個杯真的有點重😅>今晚食喱啲👇🏻頭盤: Fish Platter其中一款青瓜伴希靈魚,層次感非常好,有魚嘅鹹香,亦有青瓜嘅爽甜,中間夾住小許蘋果沙律平衡味道,非常配合主菜: 1) P.C. w/Duck Confit墊底嘅配菜幾好,主菜鴨腿就比較一般 2) Wiener Schnitzel 喱個幾特別,初初入口唔似食緊牛肉,之後再配下個紅莓醬汁,非常能夠提升味道今晚現場好好氣氛,有live band, 有食客伴舞,輕輕鬆鬆過咗個歡樂嘅晚上
先來一人一杯1L🍺嘆下<個杯真的有點重😅>
今晚食喱啲👇🏻
頭盤: Fish Platter
主菜: 1) P.C. w/Duck Confit
墊底嘅配菜幾好,主菜鴨腿就比較一般
2) Wiener Schnitzel