2019-07-16 975 浏览
水準比以前差了。食物和服務也維持不到舊有水平,變成一間普通的西餐廳。尤其可能因為服務生人數少,回應較慢。餐廳參加了open rice的推廣,但餐廳人員對此內容及操作陌生,雖然幾經覆核,最後還是在我自己核對單時發現重覆收費。家人及自己也認為這水準,不值此收費。加上現場音樂不但沒有增添氣氛,反而令人覺得噪吵。還有我們坐位置的角落滿布灰塵,有點嘔心。Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the di
Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the dinner. Live music is noisy and the performance is not good. Place is not clean enough, a thick layer of dust is around the corner near my table.
2019-07-05
用餐优惠
優惠券
2019-06-20 1768 浏览
放假去左赤柱玩, 見到美利樓入面有間德國野, 即時衝入去食隻燒豬手! 咁岩德國咸豬手有7折❤最大特色係佢地跟足傳統, 會原隻上台, 或者可以響你面前切開, 非常吸引。脆皮豬手肉夠厚, 味道略咸, 個脆皮卜卜脆, 大大舊放入口最豪氣! 招牌雞肉沙律, 脆麵包加雞柳同意大利生菜原來係好夾架!!!個醬油就略略少左d, 需要叫佢後加先cover到d菜, 但味道好有層次好豐富!炎炎夏日, 我當然叫左杯芒果沙冰啦, 芒果清香加半個芒果既啖啖果肉, 真係超juice!超解渴呀!

2019-05-27 1389 浏览
同姊妹慶生🎂專登山長水遠嚟赤柱吹下海風。我哋已經預先早左一個禮拜去book枱。佢開頭會問我地想坐出邊定坐入面。咁我哋就問番佢可唔可以嚟到之後先選擇🤣咁佢話可以嘅🙏🏻咁我哋一去到嘅時候就望左現場嘅環境氣,發覺室內係會有現場live band,其實應該會幾好feel但可能會比較冇咁容易傾到計,所以我哋就選擇坐出面整體來講我覺得餐廳侍應都幾有禮貌。同埋最令我surprised嘅係佢哋會有人拎住支咪同你唱生日歌可以帶起到一個氣氛,令到附近啲人都會同你講Happy birthday🤗最馳名既德國豬手 100分肉醬意粉
同姊妹慶生🎂專登山長水遠嚟赤柱吹下海風。

最馳名既德國豬手 100分

肉醬意粉
2019-05-07
2019-05-23 1562 浏览
平日來到赤柱,遊人不多,可以靜靜逛一下,睇下風景,慢慢食個lunch,享受一下寧靜既美好。今次來到美利樓入面既德國餐廳King Ludwig Beerhall,甘啱見到有半自助午餐,價錢都係大約$200 左右一位,重要吾多客人,吾洗迫又冇咁嘈,當然要入去試下!~半自助午餐可以配一個主菜,來到King Ludwig Beerhall, 當然要簡德國豬手 ($375 for two) 試下。如果吾想食豬手,亦有steak,鴨腿,意粉或意大利飯既選擇。自助salad bar 有好幾款salad 菜同沙律汁配襯,有什菜湯,兩款法包,兩款甜品,水果,及包一杯飲品。德國豬手: 味道非常野味,外皮做得非常香脆可口,肉質鮮嫰,份量非常足夠,食肉獸最愛!!各式沙律: 大約有6款沙律及2款菜可供選擇,每種沙律都新鮮好味甜品: 小蛋糕略帶甜,但都算不錯,如果有多一至兩款選擇會更好總括來講,呢度既豬手無論味道,份量同價格都係非常值得推薦嘅,有機會再來亦係必吃之選!~

2019-05-22
2019-04-29 2101 浏览
週末和友人在赤柱海濱散步,享受陽光與海灘加上眼前一座優美的美利樓,十分寫意。 美利樓原本是坐落在中環的花園道,1982年拆卸時,然後在1998年於赤柱重新堆砌起來。 美利樓內原有多間餐廳,由於經營困難,現在祗有西班牙和德國餐廳,可以讓你在一望無際的海景之下,品嚐美酒佳餚,今次選擇了德國餐廳午餐。週末自助午餐$ 248,與酒店的相比,相當便宜。食物的選擇都算豐富,有沙律bar、烤鷄,烤薯、三文魚、招牌德國鹹豬手和多款德國烤腸,甜品亦相當美味,一邊和友人閒談,一邊喝著啤酒,享受美食和欣賞海景,人生 一樂也!
週末自助午餐$ 248,與酒店的相比,相當便宜。
2019-04-27
2019-02-22 2255 浏览
呢間餐廳攪緊promotion 身分證有2019既字就有野送中得多送得多 四個字送烤豬手 我真係lucky 中哂 緊係去食啦去左stanley分店食 同老公食 除左豬手 外皮烤得好脆 夠熱略嫌有d乾身另外叫左個洋腸拼盤 180 6條腸細過廚師腸就唔係太抵食Side dish薯條 好大兜 Strawberry kalada 都幾香 rum味濃不得不提 service好好 今晚係閒日 又大moist 赤柱真係似死城 靜靜地浪漫下又幾正 優惠做到3月尾 快d去試下
中得多送得多

今晚係閒日 又大moist
赤柱真係似死城 靜靜地浪漫下又幾正
優惠做到3月尾 快d去試下
2019-01-28 2536 浏览
昨天早上和太太入赤柱行山,中午來到赤柱廣場美利樓二樓的帝樂德國餐廳,多年前都來過這裡,記憶中都算不錯,週日自助餐$248的價錢不算太貴,由於室内已訂滿,我們被安排坐露台的二人枱。食物的款式琳琅滿目,賣相都不錯。我最喜爱的食品當然是招牌菜德國鹹豬手和白豬肉腸,兩者烤得皮脆肉香,豬手不太鹹,配以酸菜絲,特别醒胃,烤薯焗至金黄色,外脆内軟,亦相當美味。甜品藍莓芒果布丁非常香滑,藍莓細細粒,相當清甜,放在布丁上,非常吸引,令人垂涎欲滴。埋單$546,盡享豐富美味的一餐。
食物的款式琳琅滿目,賣相都不錯。

埋單$546,盡享豐富美味的一餐。
2019-01-27
2019-01-12 1888 浏览
除夕夜倒數前一直頭痕要和朋友們去哪裡吃個完滿 2018 飯局,查看了很多不同西餐廳的最低消費額,聽到都腳軟,大部分都旨在除夕夜斬你一頸血.......後來朋友建議下班後先去赤柱,吃飯後再回銅鑼灣倒數,於是選了這家在美利樓的德國菜餐廳,每人最低消費 300元,也覺得頗合理吧…畢竟是除夕夜,我們就豪奢一次吧!我們 4人選擇了 3 個除夕套餐,另 1人就單點 16安士牛扒,看圖就知道套餐份量十足,而且味道出奇的好 ------ 套餐其中一個頭盤是燻三文魚,我們怎麼吃也覺得它不是平日煙燻的味道,因為保留了三文魚的魚肉味,向侍應查詢,他說這是他們自家燻的厚切鮭魚,果然有誠意啊!16安士的牛扒我們叫的是 5成熟,看上菜時的顏色,覺得應該過火了,不過一刀切下去,肉汁豐富,質感柔軟,介乎 5成 - 7成之間,我們也收貨了!這裡的德國豬手果然也名不虛傳,我們的朋友之中,有一對夫妻曾去過德國吃豬手,他們形容這裡的豬手也相當有水準,外脆內軟,專業之作! 其後的甜品也非常美味意外,擺盤精美,吃得我們心花怒放,2018年除夕夜心情大好呀,2019年我們會再來的!

庆祝纪念
除夕
  • 農夫包
  • 甜品
2018-12-18 2797 浏览
週日係家庭日,加上赤柱有一個「聖誕市集活動」舉行,因此索性在個多星期前 book定呢間餐廳嘅午市自助餐, 咁就可以食、買、玩在赤柱消磨一個下午!因為book位時已經講明可以帶寵物, 所以揀選露台位置,又望到海景望到沙灘,當日天氣清涼又有少許陽光,淨係坐喺度望下海景都覺得好正,加埋食住嘢去享受更加之好!食品主題都係以德國式食物為主,最出名嘅德國咸豬手呢度都可以叫做冇得輸!即燒即切,皮脆肉嫩,尤其是嗰「浸」皮脆到好似薯片一樣, 另外仲有即燒各式香腸、燒羊髀、雞髀, 等同一般酒店燒肉種類,任君選擇。海鮮只有青口、蝦、螺選擇,一般貨色。熱食選擇不多,當中有一款蛋餅,既有特色味道又可口,咖哩雞正常大路口味不太辣,凍食都係凍肉同埋沙律, 番茄仔有兩款,一款紅色一款橙色, 都係大粒清甜, 當然仲有德國式配菜~酸菜絲,食德國腸及豬手嘅最佳配搭。 特別一提湯只有一款~就係周打青口湯, creamy得嚟青口肉亦多,令我忍唔住都「隊」咗兩碗甜品有熱食嘅麵包布甸,同埋兩款芝士餅、曲奇餅、迷你件裝蛋糕、毛士等等。 因為整個自助餐都没有特別較貴價食材,但加番個海景搭夠(室內有卡位及大細枱都比較寬敞啲),收略高於一

甜品有熱食嘅麵包布甸,同埋兩款芝士餅、曲奇餅、迷你件裝蛋糕、毛士等等。 因為整個自助餐都没有特別較貴價食材,但加番個海景搭夠(室內有卡位及大細枱都比較寬敞啲),收略高於一般中價自助午餐價錢我覺得可以接受!飲品要另外加錢~ 30蚊可以無限添飲汽水及果汁,其他啤酒及特別飲品照價付款,大家一定要注意,唔好到時拗數話一杯飲品都唔包搞到「老尷」! 但整體嚟講呢間餐廳呢個時段及價錢係值得 encore!
德國咸豬手
德國咸豬手
自助餐食品
紅莓粒蛋糕仔
2018-10-27 2940 浏览
星期日同父母經常都會周圍走黎走去搵好野食!就走左黎赤柱食lunch,人又唔多起碼周圍唔駛同人迫,真係可以enjoy下weekend!!哩間徳國餐廳真係十分有格調,裝飾好靚,響度食野心情都好暢快!Buffet黎講可以選擇既食物真係好多款式,仲要樣樣都有特色,唔會話只會有一兩樣野係好食可以見到冷盤區salad bar哩啲真係乜都有咁濟,有海鮮如青口,螺丫都好新鮮!熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!

熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!
2018-08-29 2744 浏览
今日係放大最後一天 原來男朋友一早安排好到赤柱鬆一鬆看海、欣賞美景 心情舒暢 男友早就安排好一間近海的餐廳還早已訂枱 先嚟杯德國🇩🇪啤酒鬆一鬆先😌頭盤👆🏻唔錯唔錯享受美景當然唔少得美酒🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷🥂🍷依個頭盤好豐富呀 送紅酒一流再嚟個小食先 德國腸我至愛 下面仲有啲酸菜 好開胃 還配上一份醃薯仔 絕配 主菜到了 肥而不溜 外脆內軟 讚另一主菜 飲紅酒一定食返件牛扒 牛扒麻麻地 有點失望🙍心情好搭救 場內有live 生日嘅客人還可以點唱生日歌 氣氛很好 依間餐廳開業很久了 不用多說 今天的安排十分滿意 你地都嚟試下喇 聽日要返工了 好好享受今天
今日係放大最後一天 原來男朋友一早安排好到赤柱鬆一鬆
看海、欣賞美景 心情舒暢
男友早就安排好一間近海的餐廳還早已訂枱

依間餐廳開業很久了 不用多說

德國啤酒
德國啤酒
2018-08-26 2224 浏览
黃昏的赤柱找一間氣氛好的餐廳經過美利樓 打開Open Rice 剛好看到這家好像很不錯的餐廳餐廳外的大圖示菜單每個看起來都好美味啊決定進去試試接著來看一下餐廳環境分為室內和室外座位兩區很室內及室外都相當有德式餐廳的風味室內座位也是德式風味十足晚上還有現場演唱的表演食物有很多選擇德式餐廳當然少不了🇩🇪德國🍺啤酒和各式好喝的飲品接著熱呼呼的農夫麵包上桌配上附上的醬料相當好吃😋將將將將好大啊~~~豬手上菜比想像中大一些咬下去皮超脆的讓小小馬一口接著一口吃個不停整體而言算是非常推薦的店,氣氛不錯環境舒適,食物也非常美味
黃昏的赤柱

好大啊~~~
豬手上菜
比想像中大一些
咬下去皮超脆的讓小小馬一口接著一口吃個不停

整體而言算是非常推薦的店,氣氛不錯環境舒適,食物也非常美味
2018-08-05 2012 浏览
生日飯接近尾聲了,今日朋友開車,去到赤柱,因為想睇日落。之後就去食飯。這間餐廳個 view 真的一流。煙三文魚配牛油果,洋麥米最喜歡煙三文魚跟牛油果,一起吃十分清新 來到德國餐廳,一定要飲啤酒 🍻紐倫堡馬祖林粗粒豬肉腸配酸椰菜同樣地,食德國菜一定要叫腸 由於我不吃牛肉,所以就 order 了豬肉腸,好新鮮完全沒有肉酥味。脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯由於這個分量太大,真是吃不完,肉不夠嫩滑。份量太大,對於兩個人來說,真是太多了!但十分滿足!

煙三文魚配牛油果,洋麥米

最喜歡煙三文魚跟牛油果,一起吃十分清新

Hofbräuhaus  Traunstein

來到德國餐廳,一定要飲啤酒 🍻

紐倫堡馬祖林粗粒豬肉腸配酸椰菜
同樣地,食德國菜一定要叫腸

脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯

脆皮燒豬肘配酸椰菜及燒薯
由於這個分量太大,真是吃不完,肉不夠嫩滑。

份量太大,對於兩個人來說,真是太多了!但十分滿足!
Hofbräuhaus  Traunstein
2018-06-20 1742 浏览
for the anniversary wif my hubby, i booked this restaurant in Stanley for celebration.we have been here for a few times already because we got some coupon from our friends before.The atmosphere is good and romantic for coupleI especially like the live band performance. In hong kong, there is not much restaurant provide live band and a wonderful sea view like this  and they played my favourite song- nth gonna change my love for u!!!!!~For the food, they are large in size and tasty~yet they are ma

yet they are mainly meat and sausage, which maybe quite oily for some people. but for me, it is fine~

Really recommend this place for couple to celebrate their anniversary!
I love Stanley and this place is a must to go for Stanley!!!
2018-05-23
庆祝纪念
纪念日
  • 鹹豬手
2018-06-07 1514 浏览
呢間餐廳 招牌鹹豬手 有德國那邊的鹹豬手 那樣 好食 豬手皮 脆卜卜 送德國啤酒一流 , 德國腸 亦都唔差 有三款什場一碟 白色嘅特別好食其餘 兩款都 ok 好食 ,豬肋骨 好入味 ,最緊要 風景優美 有海景 漁港 碼頭 配襯陽光海灣 日落景色優美, 餐廳坐椅梳化坐得好舒服 餐廳 環境清潔衛生, 同埋員工質素 好好 服務有禮, 總括而言 呢間餐廳食 ,會食到 用心做餐廳 的人嘅心機, 晚上還有live band 好有氣氛 德國啤酒又好好飲 , 價錢又好合理 地方亦好大 所以值得和親朋戚友嚟聚會嘅好地方。