2018-07-22 167 浏览
朋友生日訂了枱,打算去試試。晚上 7 點到未到已經係咁嘅環境!!!一去到攞位就覺得好焗,好辛苦!空氣唔流通,抽風又很差! !不停响度咳!未食都已經即刻走!冇下次! ! !
2018-07-21 305 浏览
星期六$398 一位國王餐,第一round 個樣ok 但韓牛唔得,只有調味牛排可以,蝦4大只,點知第二round 出事,全部size 減半,第三 round 再細,扇貝d內臟仲大過隻貝,仲要係霉嘅。中伏!餐廳地方污穢滿是油煙,又焗,摸上手所有野都係油的!最後,以為有甜品,看到有雪條,想要芒果,告訴店員,以為她去拿,良久,再三追問,才說要Like Facebook 才有,我付了$398 ,連一支雪條都冇!問完又問都唔講,好似乞你支雪條,咁環境仲點like 得落?餐廳員工除了登記攞位的人兄個面口好d之外,其餘人都好似喪屍攞最低工資咁,平白星期六的好心情給他破壞哂!他人說open rice 的評語都是假的,現在才相信。

2018-07-21
2018-07-21 198 浏览
食媽又同幾位好姊妹去食好西,今次食韓燒揀咗佐敦倫敦廣場嘅呢間平昌Premium BBQ!上到去因時間尚早所以人數唔算多,環境都幾開揚同寬敞。佢地係任食120分鐘,價錢分三個等級,我地初到貴店就揀咗『大君御善』而且都係任飲雪櫃内嘅飲品!餐牌上嘅都係可以任點,有幾種唔同嘅牛肉,豬肉,雞肉等⋯⋯仲要有「烤生蠔、烤帆立貝、烤蝦、烤魷魚、烤鰻魚、烤青魚、烤梅頭肉、烤特級豬頸肉、芝士腸」等⋯韓燒黎講都算抵食,至少有海產燒烤嘛。放題menu選擇亦唔少,除左燒肉仲有韓國料理,煎海鮮蔥餅、煎泡菜餅、年糕、豆腐泡菜湯、韓式炒粉絲、石鍋飯……乜都有!再加上幾款前菜任食、飲品任拎!呢到好窩心地為大家準備埋圍裙仔,等大家食得放心唔怕會整污糟件衫啦。。圓形的燒烤盤外圍,有蛋汁和迷你小蕃薯,這些迷你小蕃薯超級香甜,其實已經熟了,在燒烤爐邊輕輕翻熱,就可以吃了。肉類方面都算唔錯架!由其個五花腩。厚度剛剛好又快熟!肥瘦均稱!牛脷夠咬口雞肉夠滑,牛仔骨都唔錯架!亦有少量蔬菜可以任點,有茄子,青椒,薯仔片⋯⋯當然仲有燒肉必點嘅生菜無限量加!不可不提嘅就係有海鮮架!有魷魚,扇貝,蠔同蝦同埋青魚!!本人就段得蝦同扇貝性價比高!

牛脷夠咬口

不可不提嘅就係有海鮮架!有魷魚,扇貝,蠔同蝦同埋青魚!!本人就段得蝦同扇貝性價比高!可以追加!

食到尾聲時,,侍應就會俾甜品柯打咭你寫,其實係雪糕。。好多種口味俾你揀架!
整體都好合理,好合口味又合心意總之大家食飽會捧住個肚走!

2018-07-12
2018-07-19 123 浏览
幾年前幫襯過''平昌",那時並不是放題,是一間韓式餐廳,環境乾淨,招呼不錯,所以一直有好感。今天剛巧朋友生日想食韩食,就提議"平昌",原來現時轉咗放題形式,心想咁就更好,可以样样試下,又不需叫太多。但當進入店内,嚇了一跳,点解變成這樣! 簡直煙霧彌漫,烤肉味四散,臨時也不可轉地方,就只可一试。我們一行五人,走中間路線(選了$258),食物種類都很多,我哋選了些肉類外,還有醬油蝦、烤蠔、烤干貝、烤蝦、湯類、牛腸、豬皮、鳗鱼等等.......咁當然亦叫了很多生菜(用來包住肉類食一流,唔觉食咗很多肉),食物上除烤肉因我哋幾個女仔唔係好識控制時間外,其他食物味道唔錯。但始终都係抽氣設備差,燒完肉后滿枱都是油,由頭到脚都有烤肉味,而且冷氣不足(可能太多人一齊開爐),越燒越冒汗,雖然食物款式很多但如不能解决這個問题,下次就唔会再來。
2018-07-17 5079 浏览
平時喺SOGO買醬油蝦閑閑哋都要百幾蚊一盒.....早排睇Beauty Exchange見到有人介紹呢一間韓燒「平昌」只係$278就有得任食燒肉同埋醬油蝦~我同Hubby趁住放假就泥試下啦!三個唔同嘅價錢,分別係大君御膳Standard Buffet $218、世子御膳Luxary Buffet $278同埋國王御膳Premium Buffet $398。+$50 仲有傻豬(Soju)任飲....我地揀左中間既世子御膳Luxary Buffet ~食物嘅款式有好多選擇.....肉類, 海鮮類, 蔬菜類以至熟食例如紫菜包飯, 辣炒年糕同埋海帶湯都有~身邊有隻食肉獸, 梗係先嗌肉類啦!!!大大塊既T骨扒、甘香既五花腩、牛肉眼、烤牛腸~全部都好新鮮**配埋生菜一齊食無咁油膩....可以食多幾舊呀。海鮮類有蠔、扇貝同蜆, 雖然唔算大隻~不過都好新鮮, 蜆肉漲卜卜好肥美....海鮮既質素真係唔錯,性價比好高。泥到我今餐既重點醬油蝦喇...雖然蝦膏欠奉,不過蝦肉鮮甜,軟滑。醬油唔會過咸,超正!我一個人K.O.左6隻呀 ~除左牛同豬之外, 雞肉都唔錯架~雞串醃得惹味, 雞肉嫰滑唔鞋....唯一要改善
平時喺SOGO買醬油蝦閑閑哋都要百幾蚊一盒.....
我同Hubby趁住放假就泥試下啦!

+$50 仲有傻豬(Soju)任飲....

我地揀左中間既世子御膳Luxary Buffet ~
食物嘅款式有好多選擇.....

身邊有隻食肉獸, 梗係先嗌肉類啦!!!
大大塊既T骨扒、甘香既五花腩、牛肉眼、烤牛腸~
全部都好新鮮**
配埋生菜一齊食無咁油膩....
可以食多幾舊呀。

海鮮類有蠔、扇貝同蜆, 雖然唔算大隻~
不過都好新鮮, 蜆肉漲卜卜好肥美....
海鮮既質素真係唔錯,性價比好高。

泥到我今餐既重點醬油蝦喇...
雖然蝦膏欠奉,不過蝦肉鮮甜,軟滑。
醬油唔會過咸,超正!
我一個人K.O.左6隻呀 ~

除左牛同豬之外, 雞肉都唔錯架~
雞串醃得惹味, 雞肉嫰滑唔鞋....

唯一要改善既就係抽風系統......
因為星期日全場爆滿, 食完個身真係有陣味呀!!
2018-07-15
2018-07-17 197 浏览
超超超抵食!必定再去食既放題!!!!!!一入去韓仔啊原來係韓國人主場,啲位置都有坐得好舒服,滿滿既期待值一坐底就有前菜,唔好睇少唔食佢係香港我好少食到正宗韓國泡菜既味道He made it 雞蛋,番薯仔,醃蘿蔔都係我係韓國食野既味道(實不相瞞1年去2次韓國既我食到勁興奮係香港真係好少食到禁正既韓燒)肉類基本至五花肉,牛仔骨到醃牛肉薄片全部都要俾10個"讚“ 新鮮肉,肉味十足,正宗韓式醃製連韓式年糕同海鮮豆腐泡菜湯都一級捧真係難得一餐我爸我媽都禁滿意(佢地都超鍾意食韓國野有一份執著係到)海鮮( 生蠔,魷魚,帶子) 都超鮮甜味美仲有仲有燒酒需要要加錢叫,但我地都決定試試佢超多生果味最後叫左桃味同原味唔多識飲可以學我桃味加可樂超順滑勁易入口當然都有任拎飲品(3款韓啤,韓式飲品同基本既可樂連白色可樂都有啊)最後,食完曬臨走噴一噴佢地放出泥既熊寶貝清潔衣服噴霧即刻香曬煩人既燒烤味即刻冇曬飲飽食醉開心滿意香噴噴禁走人
超超超抵食!必定再去食既放題!!!!!!
一入去韓仔啊
原來係韓國人主場,
啲位置都有坐得好舒服,滿滿既期待值

一坐底就有前菜,唔好睇少唔食佢
係香港我好少食到正宗韓國泡菜既味道
He made it
肉類基本至五花肉,牛仔骨到醃牛肉薄片
全部都要俾10個"讚“
新鮮肉,肉味十足,正宗韓式醃製

連韓式年糕同海鮮豆腐泡菜湯都一級捧

真係難得一餐我爸我媽都禁滿意
(佢地都超鍾意食韓國野有一份執著係到)
海鮮( 生蠔,魷魚,帶子) 都超鮮甜味美
仲有仲有燒酒需要要加錢叫,
但我地都決定試試佢超多生果味
最後叫左桃味同原味
唔多識飲可以學我桃味加可樂超順滑勁易入口
最後,食完曬臨走噴一噴佢地放出泥既
熊寶貝清潔衣服噴霧即刻香曬
2018-07-17
牛仔骨
桃味燒酒
2018-07-16 129 浏览
今日去左食韓燒放題,最近食日本野多左,反而韓燒真係少食,所以今日心血來潮好想去食韓燒一出𨋢門已經見到差唔多坐滿哂,好彩我地事先book左位有3種放題menu俾我地揀,standard buffet, luxury buffet, premium buffet因為我地好想任食醬油蝦,所以就揀左luxury buffet前菜可無限添加,我比較喜歡青瓜蘿蔔,酸酸地夠開胃牛肉眼+牛前胸腹+牛T骨排呢3款牛係一開始就會俾,如果唔夠喉可以繼續order我覺得自己燒得好好味口感好軟腍,牛味都好重烤大蜆+烤元貝大蜆好新鮮呀,夠鮮甜梅頭肉+薄切五花肉+照燒豚五花肉五花肉超好味,因為薄既關係,好快就熟,而且有返適量既油份,唔會乾爭爭用生菜包住黎食就最正鰻魚+生蠔+帆立貝+蝦醬油蝦呢個好好味,蝦肉夠爽口,而且又好入味我地encore左幾次了海鮮辣湯只要like & share facebook, 就可以食到韓國雪條我地揀左呢兩款

一出𨋢門已經見到差唔多坐滿哂,好彩我地事先book左位

前菜可無限添加,我比較喜歡青瓜蘿蔔,酸酸地夠開胃

牛肉眼+牛前胸腹+牛T骨排
呢3款牛係一開始就會俾,如果唔夠喉可以繼續order
我覺得自己燒得好好味
口感好軟腍,牛味都好重

烤大蜆+烤元貝
大蜆好新鮮呀,夠鮮甜

梅頭肉+薄切五花肉+照燒豚五花肉
用生菜包住黎食就最正

鰻魚+生蠔+帆立貝+蝦

醬油蝦
呢個好好味,蝦肉夠爽口,而且又好入味
我地encore左幾次了

海鮮辣湯
我地揀左呢兩款
2018-07-16
2018-07-16 95 浏览
員工介绍內容好細心,服務態度好,多次主動幫我們換燒盤,食物豐富,我們選$398,就可以試全部肉款和海鲜,蛋和芝士任食價錢都Ok,因我們選擇時段有八折,長者$188都可八折, 一家大小都好喜歡和好滿足!
2018-07-14
庆祝纪念
生日
  • 醬油鮑魚,醬油虾
2018-07-15 164 浏览
上次食韓燒起了癮,今晚放工又拉了愛人食另一間。鋪入店,全店滿坐,店子煙霧有點大,可能個個集中燒燒燒,好有氣勢!不用價錢供應不一樣食材,大家可以再多樣嚐試。食品款式多,要考慮自己有幾大食才點。因為肉真的可以好大塊,真係可以大過您塊面!最愛五花腩肉,不論牛或豬都香口得叫人停不了口。愛肉既朋友一定夠哂食,肉質鮮美,配合韓或醬汁,幾好咪!海鮮類也很吸引,點了生蠔,尤魚,帶子,花貝,不錯既選擇!噢,燒雞翼也不錯啊!旁邊既小薯很鮮甜,蛋也很好食,不過會很飽肚。豬頸肉,扇貝,花甲,太太太好味了。最後仲食了韓國🇰🇷咖啡味,蜜瓜味雪條,超香濃好味。食品任飲,點了指定套餐,傻豬仲可以任飲添!
上次食韓燒起了癮,今晚放工又拉了愛人食另一間。

不用價錢供應不一樣食材,大家可以再多樣嚐試。

食品款式多,要考慮自己有幾大食才點。

因為肉真的可以好大塊,真係可以大過您塊面!

最愛五花腩肉,不論牛或豬都香口得叫人停不了口。

愛肉既朋友一定夠哂食,肉質鮮美,配合韓或醬汁,幾好咪!

海鮮類也很吸引,點了生蠔,尤魚,帶子,花貝,不錯既選擇!

豬頸肉,扇貝,花甲,太太太好味了。

最後仲食了韓國🇰🇷咖啡味,蜜瓜味雪條,超香濃好味。

食品任飲,點了指定套餐,傻豬仲可以任飲添!

2018-07-10
2018-07-15 103 浏览
非常滿足的一餐@平昌 佐敦莊士倫敦廣場可以說是放題任食餐廳的集中地,我們很喜歡到那兒食飯,一來沒有旺角那邊人多,二來就腳也沒有尖咀那邊的貴 朋友想食韓燒,二話不說就在平昌訂了桌平日人流不算多,但如果人多最好還是先訂位比較安心!最近還在做優惠! 身份證號碼含有「7」一個;則可享9折優惠。 身份證號碼含有「7」兩個;則可享8折優惠。 身份證號碼含有「7」三個;則可享半價優惠。 座位之間的距離很大,坐得舒服,而且冷氣非常強勁!而最令我難忘的是這裡的服務員非常有禮貌,經常主動為我們燒食物和換燒烤板,上菜速度有如光速 店員為我們加蛋漿和送上前菜! 點菜單上的食物通通都可以點,朋友即使不食牛,也有大量其他肉類可以點 OPPA店員為我們送上圍裙和手機套,好細心 韓式飲料和啤酒是自助的,食燒肉配上韓啤 ,大啖肉大啖啤酒真的很爽 太肚餓了,我們點了些熱食來頂肚,首推泡菜豆腐湯 味道好濃郁,酸酸辣辣好醒胃 韓式牛肋肉,看起來不好看,但味道很好呢! 夠入味而且很腍,口感軟滑但不油膩 韓式飯卷,味道不錯,不過這可是很易飽肚的食物,份量少少可以令人試多一點不同的款式 炸雞沙律,顏色非
非常滿足的一餐@平昌

店員為我們加蛋漿和送上前菜!

OPPA店員為我們送上圍裙和手機套,好細心

韓式飲料和啤酒是自助的,食燒肉配上韓啤

,大啖肉大啖啤酒真的很爽

太肚餓了,我們點了些熱食來頂肚,首推泡菜豆腐湯
味道好濃郁,酸酸辣辣好醒胃

韓式牛肋肉,看起來不好看,但味道很好呢!
夠入味而且很腍,口感軟滑但不油膩

炸雞沙律,顏色非常吸引
沙律抵消了炸雞的油膩和熱氣,令人不禁全部食清光~

不一會,食物便送上了
新鮮程度大家可以用肉眼看得見

肉眼扒 好厚身,一邊燒一邊聞到肉香,食起來好有肉味,雖然是偏廋但口感還是嫩滑多汁,怕肥人士必點

大大只的大蜆和帶子,

醃牛肉和五花腩

五花腩雖然有點邪惡,但也是必食的,肉質非常甘香

燒豬腸是必點呀,食起來好香脆,入面的油脂放入口腔內,油香滿瀉
用生菜包住食有助減低油膩感

烤元貝,鰻魚,帶子等都是回本菜,尤其是鰻魚大大件,份量非常大方,稍為烤一下就可以食,差不多平時食一客鰻魚飯的份量

特級牛小排肉質嫩滑又多汁,肉之間的脂肪分佈平均,食起來很甘香

醃牛肋骨非常入味,應該是用過果汁醃過,令肉質更嫩滑多汁,牛肋骨連住脂肪的部份食起來更多一份甘香

不知不覺就到LAST ORDER了,店員會送上雪糕紙給你點上一款韓國雪糕,為這餐畫上完美的句號

2018-07-12 119 浏览
友人前幾日升職,所以請我食一間我未食過的韓燒,我見佢有幾間分店,而佐敦地點方便大家!呢度環境寬敞,而佢有三個等級去選擇,我就揀左大君御膳!$188加一 任飲任食一埋位己有幾個韓式小菜見到餐牌上的肉類,立即食指大動!等待蛋捲同小甜🍠熟海鮮類,有魷魚,鰻魚,帶子,鮮蝦牛肉類:牛排骨,牛肋骨,烤牛肉牛肉好香重牛味豬肉類:五花腩,辣醬五花肉,薄切片肉一d也不肥,烤上來肉質有咬口配塔埋醬料,現在想起也流曬口水,d蝦又新鮮,我一個人也食了半打,而且你覺得油膩可以配埋生菜一起食,可以食完再食,正

一埋位己有幾個韓式小菜

見到餐牌上的肉類,立即食指大動!

等待蛋捲同小甜🍠熟

海鮮類,有魷魚,鰻魚,帶子,鮮蝦

牛肉類:牛排骨,牛肋骨,烤牛肉
牛肉好香重牛味

豬肉類:五花腩,辣醬五花肉,薄切片肉
一d也不肥,烤上來肉質有咬口

2018-07-11 4017 浏览
呢幾日心血來潮好想食韓燒,兩個人散點又食得唔多款,散點要食得飽重好貴下☹️諗諗下醒起之前都有得散點既平昌有放題喎🙊🙊岩曬我心水地方寬敞坐得舒服有3款任食套餐可以揀,豐儉由人,我地揀中間既世子御膳,但後尾見隔離枱既國王御膳好吸引,勁大隻蝦同鮑魚下次一定要試! 除左生肉、熟食都有 肉類款式都唔少,除左新鮮,醃製得都好夠味而且生菜任添,配埋生菜食又無咁漏😎鰻魚必食,入口嫩滑又夠汁五花腩都係必食之選,厚度適中,很快就燒得外脆內軟,入口充滿肉汁及油香味🤤超大塊T骨扒肉味濃又唔鞋醬油蟹食得多,醬油蝦真係第一次,新鮮爽口,味道比刺身突出普通燒蝦都好爽口鮮味埋單時重可以揀雪條,大滿足一個價錢食到飽飽
諗諗下醒起之前都有得散點既平昌有放題喎🙊🙊岩曬我心水

地方寬敞坐得舒服

下次一定要試!

除左生肉、熟食都有

肉類款式都唔少,除左新鮮,醃製得都好夠味
而且生菜任添,配埋生菜食又無咁漏😎

鰻魚必食,入口嫩滑又夠汁

超大塊T骨扒

肉味濃又唔鞋

醬油蟹食得多,醬油蝦真係第一次,新鮮爽口,味道比刺身突出

普通燒蝦都好爽口鮮味

埋單時重可以揀雪條,大滿足
一個價錢食到飽飽

2018-07-09
2018-07-10 114 浏览
女朋友係個韓國控 今次聽到我話同佢食韓燒 有韓牛,醬油蟹 ,佢已經急不及待話要試。 果然真係無令人失望喎! 韓牛口感都叫溶口 唔同部位嘅牛你食一口都好易分到! 唔會好似d下價牛咁舊舊差唔多。 不得不讚嘅就係佢地嘅醬油蟹啦 平時怕腥嘅我 唔覺難入口 因為真係唔腥呀!食得出嘅係新鮮嘅味 !鮮鮮甜甜咁。其他海產食落都係新鮮 同雪咗好耐嘅唔同 至少我同我女朋友都食得出!總括嚟講 我畀5個讚 價錢方面亦算抵食呀 野食對得住個價 我地會再翻桌!
總括嚟講 我畀5個讚

價錢方面亦算抵食呀 野食對得住個價 我地會再翻桌!
2018-07-09
2018-07-08 152 浏览
很久沒有吃韓燒了,於是跟朋友到了平昌試試,看到場內有些韓國店員,而且餐廳入座率也是非常高。桌上有圍巾,可防止油彈到上衣上。另外,更有些醬汁,包括:辣味的、燒肉汁及有鹽味的醬汁。我們剛坐下,店員就通上前菜,每款味道很好,而且新鮮。我特別喜愛泡菜,入味又爽口。我先燒一些海鮮,包括魷魚、元貝、蠔和蜆。魷魚爽口彈牙;元貝頗有咬口;不過蠔SIZE就細左少少,但味道也可以。然後,我便開始燒肉了!先試 牛肉眼、牛前腹胸及牛T骨扒,色澤鮮紅又厚身,牛T骨扒厚身,牛味中上,燒的時候很多油脂溢出,我喜愛每邊燒到脆邊再放入口。牛前腹胸薄切,輕輕燒著就可以吃了.然後便試 烤LV牛排骨,初時看到這個色有點驚訝,燒後,發現牛味很重而且很JUICY和惹味!如果加碗飯就正了!再燒牛肋骨肉,牛味頗重,當你拿捏到燒的時間,就能夠吃到軟身又JUICY的!由於它是幼條型,燒久了就變乾和糙口了!另外,友人還點了其他小食和少許熟食,剛剛夠飽就收手了!而餐廳內的飲品櫃是任飲的,內有汽水和啤酒~最後結帳,店員遞上雪條名單,我就選擇了紅豆那枝,有紅豆蓉呢!

桌上有圍巾,可防止油彈到上衣上。

另外,更有些醬汁,包括:辣味的、燒肉汁及有鹽味的醬汁。

我先燒一些海鮮,包括魷魚、元貝、蠔和蜆。

然後,我便開始燒肉了!

另外,友人還點了其他小食和少許熟食,剛剛夠飽就收手了!

2018-07-07 145 浏览
約左大同聚會,其中一位係食肉獸,諗住比佢食個燒肉放題過下口癮,Book左呢間7點30食。因為係晚飯時段,都算多人,一入門已經聞到好香既燒肉味,一坐低就嗌左個大君御膳套餐,呢個set平得黎都算多款食物,百幾二百蚊包左30款前菜,海鮮,雞豬牛肉,仲有韓式料理...環境算唔錯,雖然燈光暗左d,但枱與枱之間都唔會逼落單唔似一般放題咁樣,勁大本落單薄咁唔環保,平昌燒肉呢間係將落單紙過膠,比支白板筆你填,相對黎講環保得多,但就數量唔多,落左兩三次單就要再等員工派,所以真係要儲埋一次過落單食物方面,五花腩好好食! 厚薄岩岩好,好易燒牛方面,我就因為介左牛,所以無食過,但聽朋友講好似一般般有點無奈既係d韓式料理,雖然話主要係燒肉,但寫得出黎有提供既餐點,我覺得都需要注意下味道方面...個海鮮煎餅較粉,炒粉絲好油,豆腐湯真係無野講,但個冷面不錯,面都算q彈,口感不錯整體黎講,算唔錯既一次體會,但同預期既有點距離
約左大同聚會,其中一位係食肉獸,
諗住比佢食個燒肉放題過下口癮,
Book左呢間7點30食。

因為係晚飯時段,都算多人,
一入門已經聞到好香既燒肉味,
一坐低就嗌左個大君御膳套餐,
呢個set平得黎都算多款食物,

環境算唔錯,雖然燈光暗左d,但枱與枱之間都唔會逼

食物方面,五花腩好好食! 厚薄岩岩好,好易燒

牛方面,我就因為介左牛,所以無食過,但聽朋友講好似一般般

整體黎講,算唔錯既一次體會,但同預期既有點距離

2018-06-14