2018-05-03 441 浏览
極不愉快的生日飯朋友同我慶祝生日,但我地一致劣評,因為平昌係無通知我地既情況之下,想用海鮮拼盆代替生日壽星免費既優惠*我地因為見到5人同行..生日壽星免費既優惠先去食平昌,因為打黎book果陣已經問左店員,4個大人+1個4歲小朋友=壽星可以免費,黎到都確認多一次,仲出示埋身份証,確認可以5送一優惠先揀食咩餐,有3個價錢,我地揀左中間果個set,但差唔多食完果陣,有個店員係無同我地講任何野既情況下就放左低大蝦同鮑魚,我地無食過,過左一陣佢地拎張單黎,朋友一check見到收左6個人價錢,即刻問店員,佢話用大蝦同鮑魚代替生日壽星免費既優惠* 佢地問都無問過我地就自行決定用大蝦同鮑魚代替生日壽星免費既優惠,當然要問清楚,好彩朋友有check到單,如果我地無睇就會俾佢地呃左真係好過份!!!!!店員問左好耐,話我地唔係揀最平果個餐無優惠,但我地係一早問左先會揀,店員當時無講過其他餐係無生日優惠。如果佢有講,我地都唔會揀其他餐!朋友解釋左我地係因為有5送一優惠,佢地傾左差唔多15mins,先幫我地搞返張單。好地地開開心心食餐生日返,搞到咁唔開心,好失望。其實一上到去入坐都感覺唔太好,地下、餐具都痴立
極不愉快的生日飯

其實一上到去入坐都感覺唔太好,地下、餐具都痴立立,俾人好污糟既感覺。d肉好乾好硬,普通質素,早知揀最平果隻價錢就算。如果無得買5送1根本就唔會黎😔好似我地呃佢咁
2018-04-25
庆祝纪念
生日
2018-05-01 415 浏览
Menu有3個價錢既放題,本來諗住食中價,比個waiter 講兩講話係韓牛,又話假期同平日都一樣價,好抵食,咁就簡左最貴個個,韓牛一黎到個樣好正,立即流曬口水,燒黎食,點知。。。。一啖咬落去係就係好有牛味。。但點解咬唔開既🤔🤔,我要好似原始人咁用手撕開,第一次我以為自己燒得太熟,第二塊我就各燒一秒,點知都係一樣😰。其他韓燒店最多係味道唔夠好,但都可以食落肚,但平昌完全係嘥錢,食都食唔到,吞落肚後都怕胃痛

2018-04-24 354 浏览
我曾經在韓國工作過五年,自問大大小小都幫襯過佰幾間燒烤餐廳,回到香港要食返韓國味道既韓燒餐廳一般消費都較高,但今次這間既韓國味道,且收費公道,間餐廳烤烤分三款,有大君御膳$188, 世子御膳$258及國王御膳$378,這次我先選擇世子御膳。
题外话/补充资料: 我係食世子御膳,特別推介醬油蝦。
2018-04-23
  • 醬油蝦,烤牛前胸腹
2018-04-15 496 浏览
事源係星期六我地周圍搵位都冇位,小朋友話想食燒肉,度度都好多人冇位,我地由尖沙咀行到佐敦,最後決定上呢間睇埋,如果冇位就唔再搵燒肉。上到去同侍應生講3大人1小童1BB,侍應帶好貼心搵左個冇咩人係隔離既位置,雖然不斷冷氣滴水係我個個位,但呢個位岩有BB係度我就冇咩所謂,跟住有個侍應生埋黎介紹餐單,有一個百幾蚊同二百幾蚊及最貴一個4百幾一個人既餐,我地覺得冇所謂,佢介紹得又好,我地就揀左個一個頭450既餐,到埋單個時要1751, 我當下冇睇單,覺得差唔多就直接碌卡,係朋友計數個時發現佢將小童計埋大人,當下我想了解下係咪8歲就當小童我就叫侍應埋黎問,對答如下。我:請問你地餐廳係幾歲計大人。女侍應:你小朋友幾歲我:8歲女侍應:8歲就係大人我當下係覺得當我問你個時你唔係應該話我知3~7歲係小童,而唔係你問返我佢幾歲架,跟住我搵佢地既menu,門口有冇寫到明幾歲係小童,發現原來冇,我入黎話3大1小個時都冇問我個小朋友幾歲。我問佢,你到底知唔知你地違反左商品說明條例,佢就即刻同經理講,就話經理簽返係收小童價,我話唔係幫我,係你地一定要標明清楚,一早如果我知道我唔會同佢拗個百零蚊,如果我係嫌貴,我唔會
我:請問你地餐廳係幾歲計大人。
侍應:你小朋友幾歲
我:8歲
侍應:8歲就係大人
我當下係覺得當我問你個時你唔係應該話我知3~7歲係小童,而唔係你問返我佢幾歲架,跟住我搵佢地既menu,門口有冇寫到明幾歲係小童,發現原來冇,我入黎話3大1小個時都冇問我個小朋友幾歲。我問佢,你到底知唔知你地違反左商品說明條例,佢就即刻同經理講,就話經理簽返係收小童價,我話唔係幫我,係你地一定要標明清楚,一早如果我知道我唔會同佢拗個百零蚊,如果我係嫌貴,我唔會食你地貴個個餐,我只希望係老實收費。我之前聽朋友講佐敦多呃人我都唔信,今次我信了。
2018-04-09 473 浏览
近年流行食韓燒,今晚和朋友去放題,放任一下。爐邊有蛋,趁著剛熟夾起,嫩滑美味,甜薯外皮烤香,甜甜的,十分好吃!桌上還有韓國餐必備泡菜,酸瓜,芽菜等配料,開胃醒神。我們點了烤五花腩,肥肉雖多,但沾上醬汁卻十分惹味,一點不覺肥。照燒牛五花肉,烤牛脷,牛肉味濃,肥瘦均勻。雞翼,容易烤燶,要小心處理。海鮮類點了生蠔,帆立貝,是少有的種類,不算大份,勝在可以無限任添。鰻魚,皮烤得很脆,魚肉真的可用彈牙形容。飲品任飲,movenpick雪糕加15元就可享用,十分抵食!
近年流行食韓燒,今晚和朋友去放題,放任一下。

桌上還有韓國餐必備泡菜,酸瓜,芽菜等配料,開胃醒神。

照燒牛五花肉,烤牛脷,牛肉味濃,肥瘦均勻。

雞翼,容易烤燶,要小心處理。
2018-03-27
2018-04-08 374 浏览
選了中價餐,食物選擇唔多,職員講明牛肉只好燒5至7成熟,否則燒成柴。都係燒到老哂。燒粟子,好味,但再加就要加錢,泡菜有啲怪味。職員主動多次換燒板,飲品選擇多,雪糕要加15蚊1杯,油煙大,抽氣唔好。燒牛腸似司華力腸味,特別,燒豬皮都少有,泡菜餅超咸,海鮮質素麻麻地,唔鮮味,燒豬腩肉好食。
2018-04-06
庆祝纪念
生日
2018-04-06 453 浏览
香港嘅韓燒放題越來越多,但係價錢都越嚟越貴,今日就試咗呢間”平昌”佐敦分店,$188位,價錢相當大眾化,上到嚟先知 原來係曾經Hit爆香港香港嘅7080看燒旗下嘅分店今日星期一,所以唔算好爆場,但係用OpenRice可以訂到枱緊係照訂枱安心啲!環境都算鬆動,每台都相隔有一段距離,值得一讚!睇睇Menu,嘢食選擇都算多,豬雞牛羊海鮮都有唔同嘅選擇俾你揀,仲有好多熟食太肚餓嘅我又等唔切燒,一上嚟就嗌左啲熱食頂住先!海鮮泡菜豆腐湯同埋蔬菜煎餅,兩樣都係韓式入邊中我嘅大愛!個湯大概係二人份,入面都算足料,味道適中唔會好辣,又唔會好似飲滾湯咁稀薄,滿意!

環境都算鬆動,每台都相隔有一段距離,值得一讚!

睇睇Menu,
嘢食選擇都算多,
豬雞牛羊海鮮都有唔同嘅選擇俾你揀,仲有好多熟食

今日同屋企人去左佐敦買野甘就係果頭食埋飯啦.....行過見呢間平昌係旺角都好似有一間食過都幾好食,所以就上左去試下啦入到去原來有d 唔同架wo有個premium 字架wo,好!甘就睇下有咩唔同啦佢放題有三個餐,唔記叫咩名啦甘我地叫左中間價錢果個啦甘其實係有d 好d 嘅牛肉甘啦⋯⋯前菜係無人坐都放左係度(有d不安)有爐邊蛋同蕃薯(無食過)推介加三蚊加芝士好正靚d gei 牛有人幫手燒T骨扒,但好瘦好硬唔好食😢其個餘嘅都好食gei有鰻魚同餐肉呢個係平餐都有嘅牛肋骨好食唔心息再叫多次t骨都係好硬🙈整體來說都ok 係T骨扒有d失望因為係主打甘有得揀我鍾意旺角果間平d 同氣氛好d
今日同屋企人去左佐敦買野
甘就係果頭食埋飯啦.....
入到去原來有d 唔同架wo
有個premium 字架wo,好!甘就睇下有咩唔同啦
放題有三個餐,唔記叫咩名啦
甘我地叫左中間價錢果個啦
甘其實係有d 好d 嘅牛肉甘啦⋯⋯

前菜係無人坐都放左係度(有d不安)

有爐邊蛋同蕃薯(無食過)
推介加三蚊加芝士好正

靚d gei 牛

有人幫手燒T骨扒,但好瘦好硬唔好食😢

其個餘嘅都好食gei

係T骨扒有d失望因為係主打
甘有得揀我鍾意旺角果間
平d 同氣氛好d
2018-04-02 342 浏览
之前食過BBQ 7080覺得食物都不錯 見朋友說想吃韓燒放題便帶她去佐敦位於莊士倫敦廣場 的店鋪(前身為平昌BBQ 7080)吃 店鋪在五樓位置全層放題種類有三款 價錢由$188到$378我們不太餓便點最平那一款入座時店鋪已經準備了四款韓式小食/醬汁/邊爐蛋/迷你甜薯/生菜 小食中芽菜是最好肉質糖分較高(醬汁的關係) 燒烤盤很容易就會燒焦 幸好店員服務細心 會自動自覺幫手換燒烤盤 贊!個人認為最好是燒鰻魚 鰻魚味道出色放題飲品也可以任飲 有汽水果汁茶類等12款罐裝飲品

放題種類有三款 價錢由$188到$378

我們不太餓便點最平那一款

個人認為最好是燒鰻魚 鰻魚味道出色

放題飲品也可以任飲 有汽水果汁茶類等12款罐裝飲品

2018-03-27 204 浏览
香港地食韓燒嘅地方開到成巷成市,真係梗有一間係附近,而「平昌」係香港就有兩間分店,分別係旺角同佐敦。今次係第二次到訪佐敦分店,餐廳位於莊士倫敦廣場,非常近地鐵站,晚飯時間每位都係$200左右,可以食足兩個鐘。有別於傳統韓燒餐廳,呢度係落單而唔係自己出去拎野食,咁樣就方便同朋友傾計啦。餐牌上面選擇都算多,豬肉牛肉雞肉腸仔海鮮熟食,真係咩都有得食,至於飲品,當然都係任飲架啦。飲品除左有一般汽水之外,仲有各類型嘅韓式飲品添。係我地叫嘅食物未到之前,當然係食下小食先啦,呢幾樣小食當中,我最喜歡嘅係泡菜,辣度剛剛好,越食越開胃呀。小食旁邊仲有生菜,客人喜歡嘅話可以用黎包住D肉食。熟食方面我地叫左泡菜辣湯同埋韓式炒粉絲,泡菜辣湯賣相有少少似羅宋湯,入口辣辣地,好好味。至於韓式炒粉絲就加入左唔同嘅蔬菜,食起來嘅層次真係幾豐富,無得頂啦。  燒物方面我地叫左各式各樣嘅豬肉牛肉雞肉同海鮮,全部都醃得好入味。燒雞翼方面皮脆肉嫩,味道濃郁,肉汁又香, 燒起都香噴噴。至於辣醬豚五花肉亦都唔算太肥,雞肉亦都相當嫩滑。除此之外,呢度個爐仲可以整埋爐邊蛋,雖然等候需時,但係可以無限量添,真係唔錯。呢度無論食物,環境

飲品除左有一般汽水之外,仲有各類型嘅韓式飲品添。

呢度無論食物,環境,通風系統同埋服務都唔錯,職員亦都會按需要同客人換爐,唯一美中不足嘅係只有一樣甜品提供,如果可以有多d選擇嘅話就好啦。
2018-03-27 190 浏览
食韓燒, 佐敦會唔會有呢上網搵左陣, 就選擇左呢間&訂座一行4人準時直接入座. 座位算是寬闊既. 當晚餐廳唔full. 估計walk in都可以.發現餐廳職員好多都系韓國人.  氣氛相當唔錯. 溝通上大致冇問題. 點餐 上菜速度快. 韓燒就系要咁. 有3款韓燒價錢可以選擇. 我地選了中位價錢. 食材種類都多&新鮮. 系飲品款式不多. 最滿意系餐廳職員會定時觀察燒板是否需要更換. 然後會快快手就換燒板. 真系值得一讚. 油煙味道唔算重.  環境都舒服. 如果一班人活動, 呢個餐廳就好合適大家.
食韓燒, 佐敦會唔會有呢
上網搵左陣, 就選擇左呢間&訂座
一行4人準時直接入座. 座位算是寬闊既.
當晚餐廳唔full. 估計walk in都可以.
發現餐廳職員好多都系韓國人.  氣氛相當唔錯.
溝通上大致冇問題.
點餐 上菜速度快. 韓燒就系要咁.
有3款韓燒價錢可以選擇. 我地選了中位價錢.
食材種類都多&新鮮. 系飲品款式不多.
最滿意系餐廳職員會定時觀察燒板是否需要更換.
然後會快快手就換燒板. 真系值得一讚.
油煙味道唔算重.  環境都舒服.
如果一班人活動, 呢個餐廳就好合適大家.
2018-03-19
2018-03-24 274 浏览
朋友介紹,說這家的韓燒很抵食!剛好今天有點事要過尖沙咀,便到了這家試試他們的$188任食韓燒!除了某些要額外加錢的,其他都不用!他們也有午市的,但晚市比較多選擇!這個雪櫃是任飲的,很多款少見飲品,不同味道的乳酸飲品!一開始店員便會倒蛋漿在爐邊,還有栗子!這是他們烤調味豬肉,非常濃味,根本不用沾醬汁也可!還有豬頸肉,雞串,牛餐肉,烤牛肋骨肉,茄子,非常多選擇!最重要是還有海鮮呢!烤生蠔、烤帆立貝、烤蝦,非常新鮮!我還叫了海帶湯,味道比較淡,但可以清清味蕾這個是煎海鮮蔥餅,比較油!很足料的!韓式什錦飯份量剛剛好,而且材料很多!這是韓式拉麵,是像辛辣麵一樣,在韓燒中可以吃到,別有一番風味,而且辣度非常足夠

除了某些要額外加錢的,其他都不用!
他們也有午市的,但晚市比較多選擇!
這個雪櫃是任飲的,很多款少見飲品,不同味道的乳酸飲品!

一開始店員便會倒蛋漿在爐邊,還有栗子!
這是他們烤調味豬肉,非常濃味,根本不用沾醬汁也可!

還有豬頸肉,雞串,牛餐肉,烤牛肋骨肉,茄子,非常多選擇!

最重要是還有海鮮呢!烤生蠔、烤帆立貝、烤蝦,非常新鮮!

我還叫了海帶湯,味道比較淡,但可以清清味蕾

這個是煎海鮮蔥餅,比較油!很足料的!
韓式什錦飯份量剛剛好,而且材料很多!

2018-03-23 210 浏览
全因為和老婆看到韓劇的宣傳片想起很久沒有吃過韓式料理因為要結婚的關係要戒熱氣之下更是很久沒吃過韓燒所以突然想和老婆一起吃韓燒選擇了這間在老婆工作地點附近的韓燒一放工下班就馬上去吃每位188元任點的韓燒價錢算是合理不知道質素如何呢因為是任點的關係每樣肉類也點一份試試先是豬肉類包括有烤五花腩、烤薄切五花肉、烤特級豬頸肉、辣醬豚五花肉、照燒豚五花肉豬肉一放入爐就馬上變得很香先放五花腩提供一點油份質素不錯口感適中吃得出是質素中上的豬肉我和老婆都最喜愛 辣醬豚五花肉和照燒豚五花肉前者辣味很突出後者燒出來很香有點豬肉乾的感覺但相對而言豬頸肉就普通了一點可能是口感不夠煙韌之後有烤雞肉、燒雞翼和烤LA牛排骨雞肉和雞翼都需時烤所以我們把雞類放在一旁慢烤中間就放LA牛排骨烤出來牛味的確很濃但略嫌肥肉有點多而 雞肉和雞翼兩者都很美味雞肉很軟滑雞翼是有醃製過的味道剛好再來燒海鮮類烤凡立貝和烤蝦都很出色鮮味很足而且很易烤熟我和老婆都很欣賞若非有點飽可能會再加點烤鰻魚就本來已經熟再放進爐裡烤熱一點吃起來就更香更美味還有蔬菜類的冬菇、茄子、薯仔因為爐裡充滿肉味這些蔬菜吸收了大量肉汁下更美味尤其喜歡茄子因為烤出來很香
全因為和老婆看到韓劇的宣傳片
後者燒出來很香
有點豬肉乾的感覺
但相對而言豬頸肉就普通了一點
可能是口感不夠煙韌
之後有烤雞肉、燒雞翼和烤LA牛排骨
雞肉和雞翼都需時烤
我和老婆都很欣賞
若非有點飽可能會再加點
烤鰻魚就本來已經熟
再放進爐裡烤熱一點吃起來就更香更美味
還有蔬菜類的冬菇、茄子、薯仔
因為爐裡充滿肉味
這些蔬菜吸收了大量肉汁下更美味
尤其喜歡茄子
因為烤出來很香脆

除了烤物外還可選些韓式料理
我們選了海鮮純豆腐辣湯、韓式拉麵和炸物小食
海鮮純豆腐辣湯的辣度適中

而且以這麼多食物種類來說價錢也很合理
絕對值得推介
2018-03-22
2018-03-23 151 浏览
香港都幾多韓燒任食放題 唔知大家最中意食邊間呢🤔 呢間嘅肉類選擇多 又有特別調味 都可以一試😂----------大君御膳 ( 晚市$188 )肉類種類多 9款不同部位同調味嘅豬肉 7款牛 而且質素唔錯 幾滋味 份量好多😂 港🐷特別中意呢度嘅牛舌同豬頸肉 厚度夠 最緊要唔好燒太耐 食起上黎唔會乾~ 海鮮都有幾種 特別嘅係有得燒鰻魚 亦有帆立貝同魷魚 而熟食就不過不失🤤-呢度飲品任飲 不過就冇甜品 想食嘅都可以加$18要movenpick雪糕 另外除左飲品外 其他野都係order冇得自取嫁-整體食物質素唔錯 前菜配菜夠多😆 啲肉經過調味勁易燶 唔好太大火燒😂 不過好在店員會勤力換鐵板😇-星期一至四喺Openrice訂座宜家有6人訂座1人免費嘅優惠 可以約埋成理朋友上去食餐好嘅☺️
----------
大君御膳 ( 晚市$188 )

2018-03-22 144 浏览
朋友話食韓燒 就陪佢地顛下 因為本身想減肥上到去 原來有韓仔韓妹waiter 即刻開心哂一入來已經Set好哂d台 任坐每張枱有前菜 最愛吃泡菜我地選左個平set $188原來都好多野食 平價之選一開頭叫左d五花脯 豬肉 牛肉....質素不錯啲肉葉得入味 包住生菜食 冇咁熱氣仲有鰻魚 生蠔同凡立貝 另外爐邊有甜薯 超好味呢度啲熱食都好吸引 最重要係細細份 樣樣試啲唔使浪費我哋叫咗韓式炒粉絲 辣炒年糕同泡菜湯全部都好好味 唔洗剩系得燒肉食今餐真系性價比
朋友話食韓燒 就陪佢地顛下 因為本身想減肥
上到去 原來有韓仔韓妹waiter 即刻開心哂