人哋情人節💘就收花收禮物,我嘅情人節就收利是🧧不過都好滿意,所以算啦,Mina爸話老父老妻,最緊要細水長流😅今日佢突然間,話補返情人節餐飯,叫我唔好成日掛住工作同湊Mina ,偶然要去放鬆下思考下😹,所以佢帶我同Mina 去一間好有藝術氣息,同有深度的餐廳_度Beyond Coffee & Bar食嘢。度Beyond Coffee & Bar位於銅鑼灣耀華街,鬧市之中有一間,咁有藝術🎭濃厚氣息嘅餐廳都幾特別,店舖外綠色配金色嘅外牆非常搶眼,店內掛上多幅文化氣息嘅畫,每一幅畫都有佢不同嘅故事!店主不定時於店內跟慈善社福機構、畫廊合作🎨舉辦活動,非常支持不同國家的弱勢社群、社福機構及藝術🎭創作,落力推廣互助互愛嘅精神,係一個不可多得嘅優質店主👍我哋一家都好支持佢哋,所以買左為孤兒院籌款嘅朱古力俾Mina 🤝最近佢哋就同清華大學美術學院第一屆1977年的畢業生合作,呢位畫家的畫風偏狂野,其中一幅畫 ,佢哋年初二已經俾客人購買左,可見店主非常熱愛藝術🎨同新出左一款以幸福為背景的掛耳咖啡濾包,每一包包裝的插畫,都由店主的兒女一手包辦💪🏻✨今次選咗以下食品✨🌟蟹肉黑松露蛋牛角包$88牛角包包皮好薄

✨今次選咗以下食品✨

🌟蟹肉黑松露蛋牛角包$88
牛角包包皮好薄,滿滿嘅蟹肉喺牛角包之中及配上黑松露醬炒蛋,做到真正嘅鄙薄餡靚,好味又滿足。

🌟 Classic All Day breakfast$138
包括有腸仔、煙肉、煙三文魚、炒蛋、車厘茄、沙律菜、炒磨菇、酸種麵包,
腸仔煙肉煎到外脆內軟,蘑菇炒得好香沙律菜同車厘茄都好新鮮,煙三文魚油脂分布均勻,份量非常大,食完好滿足😌

🌟忌廉明太子帶子扁意粉$128
帶子同明太子味道鮮甜,忌廉汁唔會覺得膩,扁意粉整得好爽口,好掛汁好好味。

🌟橙啡 $58
顏色非常美觀,下層係鮮橙汁,上層係咖啡,第一啖會飲到底層嘅橙汁先,味道非常鮮甜,第二啖開始就會飲到一半咖啡一半橙,一試難忘
2024-02-15
  • 明太子拼香煎帶子扁意粉
📍𝗕𝗲𝘆𝗼𝗻𝗱 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗕𝗮𝗿 (銅鑼灣) 喺銅鑼灣呢個鬧市之中,原來都有間咁relaxing同有意義嘅coffee shop~ 🌟𝗕𝗲𝘆𝗼𝗻𝗱 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗕𝗮𝗿會同唔同嘅非牟利機構及藝術家合作,在店內舉辦展覽🖼️。我去嘅當日就展出緊同扶康會合作嘅攝影展📸,可以一邊欣賞住精神復康者嘅作品一邊嘆啡,由另一個角度去欣賞其他人眼中嘅世界~ 💛另外呢度仲會有慈善機構嘅義賣產品寄賣,歡迎大家去支持一下。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉 ($118)扁意粉煙煙韌韌咁好有咬口,每條都掛上濃郁嘅卡邦尼醬汁,仲配有好多煙肉🥓。最吸睛嘅😍半熟溫泉蛋流心效果勁,撈埋意粉一齊食令口感更豐富。▪️蟹肉黑松露蛋牛角包 ($88)牛角包好大個好脹卜卜🥐,炒蛋同蟹肉份量都多。炒蛋黑松露味香,同時唔會太過掩蓋蟹肉嘅鮮味。另外仲配上新鮮沙律🥗,好fresh! ▪️𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 ($68)擺盤有心思,用朱古力醬畫上咗welcome字眼🥰,有驚喜!Tiramisu忌廉芝士味香濃,配上淡淡咖啡酒味,食落唔會太膩。面頭鋪滿咗可可粉,仲有熊仔餅同水果,好滿足!▪️𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞
📍𝗕𝗲𝘆𝗼𝗻𝗱 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗕𝗮𝗿 (銅鑼灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉 ($118)

▪️蟹肉黑松露蛋牛角包 ($88)

▪️𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 ($68)

▪️𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ($58)
☕️咖啡味同伯爵茶味配合得幾好,唔會比咖啡味搶走晒伯爵茶味嘅風頭,味道層次豐富。

▪️𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 ($50)
🍫朱古力嘅奶味較重,唔會過甜。

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖
Shop 8, G/F, Workingview Commercial Building, 21 Yiu Wa Street, Causeway Bay
2024-02-13 15 浏览
新年有冇諗過去飲吓咖啡呢?銅鑼灣 @beyondcoffeebar 要介紹俾大家! 呢度founder 真係好有心除咗嘢食做得有heart之外仲有埋掛耳咖啡包發售夠飲得唔夠喉仲可以買返屋企😆鍾意飲咖啡☕️嘅你一定要試吓呢度仲有同好多慈善機構合作喺度食嘢份外有愛💕🧑🏻‍🍳忌廉明太子帶子扁意粉🧑🏻‍🍳Big Mac All Say Breakfast 兩樣都用咗有水準嘅食材真係好鍾意食呢度嘅意粉原來呢度Tiramisu好出名下次要嚟試吓啦因為今次已食到飽飽😺
新年有冇諗過去飲吓咖啡呢?
銅鑼灣 @beyondcoffeebar 要介紹俾大家!
呢度founder 真係好有心
下次要嚟試吓啦
因為今次已食到飽飽😺
午餐
2024-02-05 6 浏览
𝙱𝚎𝚢𝚘𝚗𝚍 𝙲𝚊𝚏𝚎 & 𝙱𝚊𝚛📍𝚂𝚑𝚘𝚙 𝟾, 𝟸𝟷 𝚈𝚒𝚞 𝚆𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚎𝚎𝚝, 𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢, 𝙷𝙺˗ˏˋ 𝘔𝘦𝘯𝘶 ´ˎ˗◦ 𝘊𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 𝘢𝘭𝘭 𝘥𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵◦ 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶◦ 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 (𝘩𝘰𝘵)𝘛𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 𝘸𝘢𝘴 𝘢 𝘣𝘪𝘵 𝘥𝘳𝘺 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘭𝘢𝘥𝘺𝘧𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳𝘴 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘯𝘰𝘵 𝘉𝘢𝘪𝘭𝘦𝘺𝘴-𝘴𝘰𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘦𝘯𝘰𝘶𝘨𝘩 (𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘔𝘢𝘴𝘤𝘢𝘳𝘱𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘳𝘪𝘤𝘩). 𝘖𝘶𝘳 𝘯𝘶𝘵𝘵𝘺 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘦𝘥 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 𝘣𝘺 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵.。・゚゚・  ・゚゚・。𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: ☻☻.𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝙼𝚊𝚢𝚋𝚎#foodamante_causewaybay #foodamante_cafe
𝙱𝚎𝚢𝚘𝚗𝚍 𝙲𝚊𝚏𝚎 & 𝙱𝚊𝚛

˗ˏˋ 𝘔𝘦𝘯𝘶 ´ˎ˗
◦ 𝘊𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 𝘢𝘭𝘭 𝘥𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵
◦ 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶
◦ 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 (𝘩𝘰𝘵)

。・゚゚・  ・゚゚・。

𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: ☻☻.𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝙼𝚊𝚢𝚋𝚎

2024-02-05 518 浏览
銅鑼灣處處都非常繁忙,想搵個喘息、放鬆嘅空間😮‍💨係耀華街就有呢間coffee shop-度Beyond Coffee & Bar。入到去彷彿去咗一間小型art gallery一樣🖼️老闆超級有心❤️開業3年一直堅持同唔同藝術家、非牟利機構合作,係店內舉辦展覽,等嚟到嘅客人可以慢慢嘆住咖啡欣賞藝術。最近嘅展覽係同協康會合作,展出精神復康者嘅攝影作品,觀眾可以用佢哋嘅視覺感受香港之美。新年後就會有新展覽,展出畫家陶立成一系列以山為主題嘅畫作,有興趣可以嚟欣賞吓。老闆亦想推廣精神健康,散發正能量,希望有個空間令大家放鬆🥰同時呢度都會有非牟利機構嘅義賣產品寄賣,值得嚟支持一下🙌🏻🙌🏻🥑Avocado Scallop LinguineDaily Special款式,意粉非常掛汁,濃稠嘅醬汁帶點香草同蒜香味,以及creamy嘅牛油果,味道都唔錯。配料有帶子以及松子仁,經典卻令人滿足嘅配搭😋🍳Light all day breakfast 餐牌有幾款all day breakfast、egg benedict等選擇,呢個輕盈版本嘅all day breakfast有炒蛋、蘑菇、煙肉、沙律菜,炒蛋好滑溜

🥑Avocado Scallop Linguine

🍳Light all day breakfast
餐牌有幾款all day breakfast、egg benedict等選擇,呢個輕盈版本嘅all day breakfast有炒蛋、蘑菇、煙肉、沙律菜,炒蛋好滑溜😙

☕️Homemade Tiramisu
咖啡酒味好香,mascarpone cheese香滑,輕盈不膩☺️手指餅相對薄身,都有啲濕潤感覺。面頭插上熊仔餅好可愛😆

🍹Plum Sparkling Coffee
甜甜地嘅話梅咖啡,好清爽😛

人均消費:$180
推介指數(10分為滿分):8分
2024-02-05
呢間cafe 充滿藝術氣息,門面係墨綠色,不時會邀請唔同藝術家係店內擺展覽💁🏻‍♀️,岩哂小編呢d鍾意飲啡又鍾意arts嘅人✨-佢地店名「Beyond」嘅意思係希望可以令到店舖唔止係一間咖啡店;而中文「度」係代表咖啡嘅溫度同世間嘅溫度💡:-1️⃣「溫泉蛋卡邦尼意粉🍝($108) 」(👩🏻‍🍳)溫泉蛋蛋黃超深色😝❗️意粉好有咬口,食到芝士味同煙肉油香味,係冇落忌廉嘅正宗版,btw今次比仲上次更好食!~ Onsen-tamago carbonara: perfect Japanese onsen-egg, savoury crispy bacons, al dente linguine! 👍🏻-2️⃣「蟹肉黑松露蛋牛角包 🥐🍳 ($88)」牛角包 香脆✨,黑松露蛋大大份,重黑松露香,而蟹肉都好多,不過味道俾黑松露cover左🤣~ Crab Meat Truffle Eggs Croissant👍🏻-3️⃣「Homemade Tiramisu 🍫($68)」太甜,唔creamy, can skip! ~😀-4️⃣「Earl Grey Latte ($58)」伯爵茶味幾香!同咖啡味平衡得好好,幾出色,進步左~👍🏻
1️⃣「溫泉蛋卡邦尼意粉🍝($108) 」(👩🏻‍🍳)
2️⃣「蟹肉黑松露蛋牛角包 🥐🍳 ($88)」
3️⃣「Homemade Tiramisu 🍫($68)」
太甜,唔creamy, can skip! ~😀
4️⃣「Earl Grey Latte ($58)」
伯爵茶味幾香!同咖啡味平衡得好好,幾出色,進步左~👍🏻
🐰💬小結:
老闆好有心思去構思呢間店,係一間有溫度嘅小店,可以黎同朋友chill下,睇下arts👯‍♀️~Recommended ! Impressed by the idea of this cafe! Very artistic and cozy.
2024-01-28 15 浏览
📍銅鑼灣 度Beyond coffee & bar喺精緻既咖啡同飲食之外,更加多既係成為一個完夢既地方。餐廳位於銅鑼灣,裝修簡約舒服,更加多嘅係呢一度係一個充滿愛嘅地方。餐廳定期會同機構合作,舉辦唔同嘅展覽,而今日就喺同扶康會合作嘅相片展,比精神康復者分享佢哋嘅相片集。🤍飲食方面亦都毫不吝嗇,感受到廚師滿滿嘅用心。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و牛油果帶子扁意粉 $148意粉係以青醬作為主調,配上牛油果軟滑嘅口感,每一啖都感受到意粉滿滿嘅層次。加上鮮甜嘅帶子,而意粉煮得煙靭,絕對推介鍾意食pasta嘅朋友。蟹肉黑松露炒蛋牛角包 $88呢一個牛角包用料上乘,有滿滿嘅蟹肉。而佢嘅黑松露炒蛋好香黑松露味,而炒蛋炒得好嫩,加上啱啱烤好嘅牛角包,大滿足🩵Matcha latte $50佢嘅拉花係一隻狗仔,超級可愛。加上抹茶嘅香濃同牛奶嘅奶香,係呢一個寒冷嘅冬天感受到一絲絲嘅溫暖🥰。Tiramisu $68聽店員講,呢一個甜品係佢哋自家製造。濃郁嘅咖啡味,加上軟滑既口感,仲有唔同嘅生果同可愛嘅熊仔餅,絕對為呢一個精緻嘅午餐做咗一個圓滿嘅結束。
📍銅鑼灣 度Beyond coffee & bar

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

牛油果帶子扁意粉 $148

蟹肉黑松露炒蛋牛角包 $88

Matcha latte $50

Tiramisu $68
  • Tiramisu
2024-01-27 259 浏览
除咗咖啡同all day breakfast, 呢度仲會定期舉辦藝術文化同埋共融慈善展覽. 平日有畫展, workshop, 同社福機構合作義賣朱古力, 夜晚有時有busking night令我最印象深刻嘅係佢哋獨有嘅signature coffee - 用鮮橙汁調製嘅橙啡, 同埋用咗洪都拉斯咖啡豆同自家精選話梅嘅Plum Sparkling Coffee. 叫埋個pro max版all day breakfast 同埋salmon cheese bagel, 又一個完滿嘅朝早💆🏻‍♂️💛個人必食推介: Orange Coffee, Big Mac All Day Breakfast 返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#OrangeCoffee ($58)#PlumSparklingCoffee ($58)#BigMacAllDayBreakfast ($178)#SalmonCreamCheeseBagel ($78)@beyondcoffeebar ______________________________📍度 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖#instafood

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#OrangeCoffee ($58)
#PlumSparklingCoffee ($58)
#BigMacAllDayBreakfast ($178)
#SalmonCreamCheeseBagel ($78)

@beyondcoffeebar

📍度 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #耀華街 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #食好西 #DE港島篇 #beyondcoffeebar
  • 橙啡
呢間咖啡店真係值得推介~佢地嘅食物用心製作,仲有老闆熱情嘅服務,真係令人留下深刻嘅印象。佢地嘅Salmon Cream Cheese Bagel,煙三文魚鮮味,配上creamy嘅cream cheese同埋鬆脆嘅bagel,真係絕配!食落去好滿足😋 呢個仲配有沙律菜夠曬健康。另外,佢地嘅蒜香煙鴨胸意粉都好食。鴨胸肉好嫩滑,再加上蒜香嘅醬汁同埋意粉,好香🍝飲品方面,揀咗Mocha同埋English Breakfast Tea。Mocha有濃郁嘅巧克力味,咖啡味香濃;而English Breakfast Tea味道濃郁。最後,佢地嘅Mini Scone都值得一試。一份有兩件嘅scone,但係味道一點都唔馬虎。鬆餅牛油味夠香,配果醬食yummy 😍

早幾日去左-間好有溫度、態度、深度既餐廳;店主熱情好客、入面仲有好多好有意思嘅畫作,睇完之後感受頗深🧐相信唔少人系自己嘅追夢既道路上或多或少都會遇上唔少難題,會質疑自己嘅決定,覺得冇人理解自己,情緒心理都唔係好健康。店主系-個比較心細既人,好關注追夢人既情緒健康;所以餐廳成日都會舉辦好多活動;eg:小型音樂會、手工workshop、畫展、相展、名星後援會等等..好多樣化令追夢者同藝術愛好者多左個好地方可以互相交流👍🏻𢹂手向住大家既目標同夢想進發,呢個出發點真係好有意思🫶亦都令我哋每一次嘅來臨都好似去咗個新環境咁,可以見識到多d唔同既嘢,開闊我哋嘅眼界😻除咗理念唔錯之餘,食物亦都好有質素,我哋食咗:👉🏻✨牛油果青醬帶子意粉✨ $148彈牙既長通粉上面掛滿哂濃得梨好順口,兼且夾雜住陣陣松子仁香既牛油果青醬🥑味道清新到不得了👍🏻估唔到同鮮味十足又厚肉既帶子又幾爽☺️✨香蒜蟹肉意粉✨ $148爽口既意粉上面鋪滿鮮甜味美既蟹肉碎同蒜香濃烈既香蒜醬,真係令人食指大動丫🤩是日餐湯:✨鮮野菌忌廉湯✨ $58@1忌廉湯質感濃稠夠杰身,每一啖都充斥住滿滿嘅野菌香👍🏻✨🍊Orange Coffee✨ $58-

除咗理念唔錯之餘,食物亦都好有質素,我哋食咗:👉🏻

✨牛油果青醬帶子意粉✨ $148

✨香蒜蟹肉意粉✨ $148

是日餐湯:

✨鮮野菌忌廉湯✨ $58@1

忌廉湯質感濃稠夠杰身,每一啖都充斥住滿滿嘅野菌香👍🏻

✨🍊Orange Coffee✨ $58

-杯過可以品嚐到三種口味嘅橙啡顏色對比好鮮明,面層咖啡、下層鮮榨橙汁;

頭啖先品嚐面層咖啡既原味道,再用飲管直達底層感受鮮榨橙汁既真材實料;最後將兩者撈勻嚟飲,配搭特別、風味獨突,意想不到既好味道👅

✨Chocolate (Iced)✨ $52

濃郁醇厚嘅朱古力同絲滑嘅牛奶徹底融合,唔苦唔稀唔太甜,真係令人抗拒不了😝

✨Chocolate Truffle Cake✨ $68

味道香濃,入口即溶,食完之後個心都甜晒😍

除咗以上咁多元化嘅活動之外,餐廳仲成日支持好多唔同既義賣活動,繼早前寄賣完扶康會「康姨餅房」既曲奇餅之後,而家就義賣 「聖基道兒童院」既愛心朱古力,希望帶出愛、平和包容既理念,為社會出-份力,可見老闆真係對呢個社會好有愛🤜🏻夠哂warm🫶

得閒真係要多d過嚟支持吓🤟🏻

🌡️度

• Orange Coffee
2024-01-20 10 浏览
喺銅鑼灣有一間Cafe好特別,特別到行入去嗰一刻心情都被治愈了。Cafe同藝術展品嘅結合更加有意義,喺cafe入面會展示來自世界各地畫家嘅作品,可以喺Cafe入面靜靜欣賞藝術家嘅作品之餘,可以更進一步了解畫家作畫嘅靈感,同時可以啟發自己嘅眼界,不斷豐富自己嘅精神層面成長。老細會好貼心同我哋介紹每一幅作品與作者,同埋舉行呢個展覽嘅初衷,藝術來源於生活,都希望藝術更能貼近生活,大家唔洗去畫展都可以參觀到,今次主題係關於環保與科技,每一幅靈感都比我大開眼界~感受到老細既熱忱同埋佢係真心想分享同做尼個係值得既事係值得支持~關於餐飲方面,而佢lunch set 仲有優惠,想講好抵食,重點係好味同有創新。牛油果青醬帶子意粉特別鍾意牛油果既我肯定唔少得搵牛油果多種食法,混合青醬之後係估唔到係好好味,清新又透中特有牛油果香味~意粉裹滿醬同埋松子,我可以食埋都唔覺得膩~蘑菇濃湯比我感覺係夠曬濃郁但係唔覺得膩口,係餐前飲完都唔覺得會飽肚。而沙律鍾意佢係用黑醋去調,開胃又健康。Orange Coffee特別的橙🍊咖啡,好像日落黃昏的感覺好正。Cafe入面帶左橙嘅清新香味同酸甜 ,比起Normal咖啡帶左d驚

牛油果青醬帶子意粉

而沙律鍾意佢係用黑醋去調,開胃又健康。

Orange Coffee
特別的橙🍊咖啡,好像日落黃昏的感覺好正。Cafe入面帶左橙嘅清新香味同酸甜 ,比起Normal咖啡帶左d驚喜同特別。

Chocolate
店員好貼心整左個狗狗圖案,係柴犬呀~好QQ

Tiramisu
上面加咗熊仔餅,令到Tiramisu好有童趣~
成個充滿蛋奶香氣,配上微苦咖啡手指餅,香濃順滑。
2024-01-19 15 浏览
ෆ 度 ෆ 呢一間係勁有𝙝𝙚𝙖𝙧𝙩嘅咖啡店☕️一入門口已經見到好多畫 勁有藝術𝙛𝙚𝙚𝙡好欣賞老闆嘅熱誠同堅持✊舖頭入邊會定期舉辦展覽同埋慈善活動今時今日咁有𝙝𝙚𝙖𝙧𝙩嘅舖頭係好少見🥹我嗰日去仲見到有慈善義賣 希望大家都可以支持吓食嘢方面都好有水準🍜𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙖𝙡𝙡 𝙙𝙖𝙮 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 啱哂我 啱啱起身食𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩 啲🩷特濃蕃茄汁扁蝦意粉🥫🍝 呢個意粉好好味 好濃嘅蕃茄汁🍅好開胃 o(。・‧̫・。)o♡︎♡︎@beyond_coffee_bar 銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖#beyondcoffeebar #hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 度 ෆ

我嗰日去仲見到有慈善義賣 希望大家都可以支持吓

食嘢方面都好有水準🍜
特濃蕃茄汁扁蝦意粉🥫🍝
呢個意粉好好味 好濃嘅蕃茄汁🍅
好開胃 o(。・‧̫・。)o♡︎♡︎

@beyond_coffee_bar
#beyondcoffeebar

🖤 去到門口已經覺得裝修得幾靚☺️ 入到去仲見到牆上面掛着唔同嘅藝術油畫😍🖤 原來餐廳會同唔同機構/藝術家合作,展出唔同嘅作品,或者搞一啲特別嘅活動/音樂表演。近排做緊嘅主題係 “The shape of futuressss”畫展。🖤 餐廳仲有寄賣慈善機構嘅食品,所得嘅錢會捐贈返去該慈善機構 🥰🖤 另外店員仲同我哋講左餐廳名 “度”嘅由來。話係代表左咖啡嘅溫度,人嘅溫度,態度 等☺️🖤 Classic All Day Breakfast $138佢哋有三款All Day Breakfast,一款叫Big Mac 份量就多啲,一款普通size,一款就係素食☺️ 我哋就試咗普通size嗰款~有煙三文魚, 腸仔, 煙肉, 菇, 多士, 蛋, 沙律🥗🖤 忌廉明太子帶子扁意粉🍝 $128另外都有幾款意粉可以揀。不嬲都鍾意食明太子所以揀咗呢款😁 帶子彈牙,扁意粉幾掛汁。🖤 Hot Matcha Latte 🍵 $50朋友唔係好飲得咖啡所以嗌咗冇咖啡既matcha latte ~ 我偷飲咗一啖,抹茶味好濃👍🏼🖤 Orange Coffee 🍊 $58另外我叫咗一杯比較特別嘅咖啡!係鮮橙汁加espress

有煙三文魚, 腸仔, 煙肉, 菇, 多士, 蛋, 沙律🥗

🖤 忌廉明太子帶子扁意粉🍝 $128

🖤 Hot Matcha Latte 🍵 $50

🖤 Orange Coffee 🍊 $58
另外我叫咗一杯比較特別嘅咖啡!係鮮橙汁加espresso 😳 冇加糖冇加奶。第一次試呢個配搭,兩者結果比想像中夾😁

呢度都有好多特別嘅咖啡,例如仲有一杯叫Plum Sparkling Coffee,好似係用上特製話梅,希望下次可以試吓😉
  • Orange Coffee
2024-01-18 14 浏览
🍝有heart 既cafe X藝術主題🎨系列‼️—▫️餐廳:度 Beyond Coffee & Bar▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖港鐵銅鑼灣站 A 出口, 步行約4分鐘▫️營業時間⏰:星期一至日 9am-7pm▫️價錢:~$100+—美味:🍝🍝🍝+0.7🍝環境:🎨🎨🎨+0.9🎨價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—👧🏻同朋友慶祝生日😁就去咗呢間Cafe☺️同老闆娘傾偈先知原來佢哋叫「度」既意思係溫度同埋深度🤩咖啡要喺特定嘅溫度先至好飲☕️佢哋定期都會同唔同藝術家🎨/唔同嘅中心合作,會有唔同嘅展覽同埋籌款活動🥹大家都要多多支持佢哋—食物方面📍Earl Grey Latte價錢:$58分數:☕️☕️☕️+0.8☕️呢款嘅奶味相對比較濃☕️有淡淡的伯爵茶香—📍Matcha Coffee價錢:$58分數:🍵🍵🍵+0.5🍵賣相幾吸引🍵可以自己加抹茶落去咖啡度🍵咖啡味,偏酸一啲☕️ 加埋一齊唔係話超級夾—📍提拉米蘇價錢:$68分數:🍰🍰🍰+0.5🍰呢款Tiramisu相對比較甜,咖啡味同酒味都唔係好出🍰可以再乾身一啲—📍慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉價錢:$118分數:🍝🍝🍝+
🍝有heart 既cafe X藝術主題🎨系列‼️

分數:🍰🍰🍰+0.5🍰

📍慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉
價錢:$118
分數:🍝🍝🍝+0.95🍝
呢款卡邦尼意粉不錯🍝加埋蘭黃蛋好夾,蛋黃夠橙色😁😁卡邦尼嘅芝士味都好香濃

📍Crab Meat Truffle Eggs Croissant
價錢:$88
分數:🥐🥐🥐+0.8🥐
呢款牛角包嘅黑松露味幾出🥐牛角包好脆身,蟹🦀肉都多

#好西 #打卡 #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #尖沙咀 #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_cwb #銅鑼灣#美食 #pizza #cafe #dinner #chill #zipzip #tstcafe #pizzalover
今天相約跳水好友來到銅鑼灣耀華街一間Coffee & Bar 午餐小聚是一位喜歡藝術的朋友推介蕉媽來的 說這𥚃除了提供有格調有特色的咖啡、品嚐美味的食物🇮🇹,聽到令人心情愉悅的音樂,還可欣賞有啟發性的藝術🖼️作品。餐廳兩邊的牆上,掛着其中一位Affordable Art fair 藝術家Helen Or 的作品,一邊品嚐美食一邊欣賞藝術品,多巴胺的釋放量,頓時提升一倍。我們點了Plum Sparkling Coffee 和Matcha Latte。🍹充滿創意的Plum Sparkling Coffee 用洪都拉斯的咖啡豆、加上老闆精選的話梅,想不到帶酸甜的話梅和咖啡咁搭☕️🍀香濃的抹茶Latte 為最近氣管敏感的蕉媽帶來溫暖,💖牛油果青醬帶子意粉($148)牛油果青醬味道有層次,意粉Al dente 軟硬適中。吃完大大隻+肉質肥美的帶子令人滿足🥰。💖香蒜蟹肉意粉($148)香蒜蟹肉意粉結合充滿口感的意大利麵、鮮味的蟹肉和濃郁的香蒜味,令人食慾大增。餐廳老闆Johnson知道我們第一次來誠意拳拳的給我們介紹餐廳的種種 他的咖啡店叫「度」,是因為溫度影響咖啡風味,他期望每位來小店的朋友都感受溫
是一位喜歡藝術的朋友推介蕉媽來的

🍀香濃的抹茶Latte 為最近氣管敏感的蕉媽帶來溫暖,

💖牛油果青醬帶子意粉($148)

💖香蒜蟹肉意粉($148)

餐廳老闆Johnson知道我們第一次來
誠意拳拳的給我們介紹餐廳的種種
他的咖啡店叫「度」,是因為溫度影響咖啡風味,他期望每位來小店的朋友都感受溫暖

餐廳定期舉辦各種活動,例如Green Monday、年輕音樂愛好者的Busking Night、有各類型的workshop,成為追夢者和藝術愛好者的樂園。

Beyond Coffee & Bar 早前寄賣扶康會「康熙餅房」的曲奇餅,現在則義賣「聖基道兒童院」的愛心朱古力,實踐「愛、平等、多元和包容」的理念。

度 (銅鑼灣)