2024-02-17
人哋情人節💘就收花收禮物,我嘅情人節就收利是🧧不過都好滿意,所以算啦,Mina爸話老父老妻,最緊要細水長流😅今日佢突然間,話補返情人節餐飯,叫我唔好成日掛住工作同湊Mina ,偶然要去放鬆下思考下😹,所以佢帶我同Mina 去一間好有藝術氣息,同有深度的餐廳_度Beyond Coffee & Bar食嘢。度Beyond Coffee & Bar位於銅鑼灣耀華街,鬧市之中有一間,咁有藝術🎭濃厚氣息嘅餐廳都幾特別,店舖外綠色配金色嘅外牆非常搶眼,店內掛上多幅文化氣息嘅畫,每一幅畫都有佢不同嘅故事!店主不定時於店內跟慈善社福機構、畫廊合作🎨舉辦活動,非常支持不同國家的弱勢社群、社福機構及藝術🎭創作,落力推廣互助互愛嘅精神,係一個不可多得嘅優質店主👍我哋一家都好支持佢哋,所以買左為孤兒院籌款嘅朱古力俾Mina 🤝最近佢哋就同清華大學美術學院第一屆1977年的畢業生合作,呢位畫家的畫風偏狂野,其中一幅畫 ,佢哋年初二已經俾客人購買左,可見店主非常熱愛藝術🎨同新出左一款以幸福為背景的掛耳咖啡濾包,每一包包裝的插畫,都由店主的兒女一手包辦💪🏻✨今次選咗以下食品✨🌟蟹肉黑松露蛋牛角包$88牛角包包皮好薄
✨今次選咗以下食品✨
🌟蟹肉黑松露蛋牛角包$88
牛角包包皮好薄,滿滿嘅蟹肉喺牛角包之中及配上黑松露醬炒蛋,做到真正嘅鄙薄餡靚,好味又滿足。
🌟 Classic All Day breakfast$138
包括有腸仔、煙肉、煙三文魚、炒蛋、車厘茄、沙律菜、炒磨菇、酸種麵包,
腸仔煙肉煎到外脆內軟,蘑菇炒得好香沙律菜同車厘茄都好新鮮,煙三文魚油脂分布均勻,份量非常大,食完好滿足😌
🌟忌廉明太子帶子扁意粉$128
帶子同明太子味道鮮甜,忌廉汁唔會覺得膩,扁意粉整得好爽口,好掛汁好好味。
🌟橙啡 $58
顏色非常美觀,下層係鮮橙汁,上層係咖啡,第一啖會飲到底層嘅橙汁先,味道非常鮮甜,第二啖開始就會飲到一半咖啡一半橙,一試難忘