2024-07-09 3252 浏览
𝕃𝕚𝕧𝕖 𝕓𝕒𝕟𝕕 𝕒𝕟𝕕 𝕗𝕝𝕠𝕣𝕒𝕝 𝕔𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝 𝕔𝕠𝕞𝕡𝕠𝕤𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕓𝕖𝕒𝕦𝕥𝕚𝕗𝕦𝕝 𝕒𝕦𝕣𝕒🪗有 live band 既地方就是有氣氛🪅,難怪 book 檯既時候店員 suggest 8點😆,原來8點先開始有 music🎵~我同朋友主打想飲野享受一個,所以無嗌主食🍴,而係揀左幾款小食配酒👽。先來個芝士焗墨西哥粟米片配泰式酸辣炒肉碎🌮,芝士焗任何食物都係一個字,香👃🏽;Nachos 加芝士加埋牛油果醬🥑同 sour cream🔘本來已經好夾,呢個仲要配埋泰式炒辣肉碎🇹🇭,肉量唔算多🐖,不過都添加左唔少香辣風味☄️。🧀Cheese Baked Nachos with Thai Stir-fried Basil Chili Pork | $138然後來一份法國 Rougie 鵝油封鵪鶉腿配香蒜迷迭香🍖,鵪鶉腿細細隻都幾好肉地🫦,本身唔算咸,用岩鹽托底已經簡單 enrich 左格味道🤤。🐦Rougie Goose Oil Confit Quail Leg in Garlic Rosemary | $188最後係秘制香料烤雞中翼🐣,香氣滿滿,唔點醬都好夠味🏈。如果想豐富d可以點

最後係秘制香料烤雞中翼🐣,香氣滿滿,唔點醬都好夠味🏈。如果想豐富d可以點青瓜乳酪醬或者XO水牛城辣汁,前者清新🥒,後者刺激🧨。

🍗Tandoori Chicken Wings with Cucumber Greek Yogurt & XO Buffalo Sauce | $136

食野之餘,當然係舉住酒杯🍻聽住一首接一首好岩 feel 既英文歌🎤。Cocktail 名靚,酒既 presentation 更靚🌈,「花海」用 gin 作底,加上蜜桃烏龍、桂花等,甘甜得黎唔會太 chur,用茶杯盛住好有美感🍵。「無與倫比的美麗」就用 vodka作底,加上蜜桃、玫瑰、荔枝等,又香又唔會搶走主調🫧。

🌺Floral Sea: Iron Buddha Tea Infused Gin · Peach Oolong · Elderflower · Osmanthus · Lemon Juice | $148
🌼Incomparable Beauty: White Tea Infused Vodka · Peach & Rose · Lychee · Lemon Juice · Egg White | $138

一人一杯酒邊到夠😌,我地再追加左一杯 whiskey sour✨同一杯 Chardonnay,如此氛圍下碰杯相當滿足🪄。

🍋Whiskey Sour | $118
🥂Chardonnay | $88

2024-07-03 845 浏览
這一間酒吧餐廳一直bookmarked很久了😌~終於都去了探店~這裡除了每晚20:00開始會有Live Band表演之外~可以一邊享受著美食,又可以同朋友飲番杯聽住歌chill下relax下~而食物方面同樣出色der份量亦算多👍🏻整個環境氣氛都很不錯呢👌🏻-🐮魚子醬牛肉他他迷你脆筒 / $198 (打卡必點!)(Caviar Beef Tartare Mini Cones)-🍝蛋黃汁卡邦尼意大利粉 / $188 (超好吃~)(Spaghetti Carbonara)-🐷美式煙燻醬烤黑班牙黑毛豬肋骨 / $268(BBQ Roasted Spanish Pork Spare-rib)-🍹香奈小姐 / $78(Ms. Hannah - Mango Puree | Lime Juice | Yogurt | Taiwan Oolong)

-🐮魚子醬牛肉他他迷你脆筒 / $198 (打卡必點!)
魚子醬牛肉他他迷你脆筒

-🍝蛋黃汁卡邦尼意大利粉 / $188 (超好吃~)
(Spaghetti Carbonara)
蛋黃汁卡邦尼意大利粉

蛋黃汁卡邦尼意大利粉
美式煙燻醬烤黑班牙黑毛豬肋骨
香奈小姐
  • 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨
🩶《尖沙咀有氣氛liveband酒吧餐廳》— 彌敦左岸🎸🎶同另一半都係鍾意去有音樂聽嘅餐廳食飯,一邊聽歌一邊飲嘢好有氣氛😚咁啱見到呢間係有liveband同埋好似好chill既vibe,所以就入咗去試吓💕🎶入面嘅cocktail都好特別賣相非常精緻連名都改得好有趣😆重點係原來呢度嘅晚餐食物供應時間到凌晨一點!🥹⭐️法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($198)用咗法國魚子醬加牛肉他他再配埋雪糕筒,創意十足🙈一大口放入嘴淡淡肉同加上雪糕筒脆脆嘅感覺,無論口感同味道都變得有層次😋🐷美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 0.5kg ($268)佢有兩個size俾我哋揀,因為我哋得兩個人食所以揀咗0.5kg,份量對我哋嚟講已經好足夠😌個rib整得啱啱好上面鋪滿煙燻醬,仲有好多薯條😛🍝北海道珍寶帶子XO醬扁意粉 ($238)呢個味道好fusion😆 XO醬加帶子估唔到都幾夾😙🍨Tiramisu 配雪糕窩夫 ($138)估唔到入面有大大嘅馬卡龍,好食😍而且呢個窩夫就好似雞蛋仔一樣加埋雪糕,正🙌🏻🥃經過一些秋與冬 ($138)呢度cocktail 主要以歌名為名,經過一些秋與冬味道同歌詞吻合😌有甜酸苦辣嘅味道,甜有
🩶《尖沙咀有氣氛liveband酒吧餐廳》— 彌敦左岸🎸🎶

⭐️法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
⭐️法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($198)
🐷美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 0.5kg
🐷美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 0.5kg ($268)
🍝北海道珍寶帶子XO醬扁意粉
🍝北海道珍寶帶子XO醬扁意粉 ($238)
呢個味道好fusion😆 XO醬加帶子估唔到都幾夾😙
🍨Tiramisu 配雪糕窩夫
🍨Tiramisu 配雪糕窩夫 ($138)
🥃經過一些秋與冬
🥃經過一些秋與冬 ($138)
呢度cocktail 主要以歌名為名,經過一些秋與冬味道同歌詞吻合😌有甜酸苦辣嘅味道,甜有士多啤梨糖水,酸有檸檬汁,苦有烏龍茶,辣有vodka~大家混合一齊有一個平衡點,各自味道不會太突出,唔經唔覺就飲晒!🤩

☻味道:7.5/10
☻環境:8.5/10
☻服務:8/10
☻價錢:6.5/10
☻回頭率:70%
☻人均消費:$500-600~
⭐️法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
🐷美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 0.5kg
🍝北海道珍寶帶子XO醬扁意粉
🍨Tiramisu 配雪糕窩夫
🥃經過一些秋與冬
其實呢間小編之前已經食過兩次,都係為左佢哋嘅live music而黎~ 一上到一樓見到佢哋嘅霓虹燈招牌已經好有feel,內部裝潢走復古風格,昏暗燈光配上好正嘅音響,情調氣氛滿滿。逢星期二至六都會有Live band駐場,營業至零晨三點。同朋友聚會、慶生,呢間係唔錯嘅選擇🫰🏻另外,佢地仲有party room setting嘅私包廂可以訂,有得唱k掟鏢,有興趣可以向店家查詢~ꞋꞌꞋꞌꞋꞌଘ 西班牙杜洛克天然穀飼帶骨豬鞍 $298 ▸ 7.5/10豬鞍幾軟冧 同個汁好夾穀飼豬帶有穀物的香甜味完全無一般豬肉腥味雖然舊骨好大舊 但都有唔少肉食伴碟 擺盤都砌得幾有心思🫶🏻 可惜冇人食蒜🧄🤣ଘ 法式香草焗田螺配幼滑薯蓉 $158 ▸ 8/10呢個係私心必叫嘅有六粒螺肉 肉質鮮嫩殼入面盛住好香醇嘅香草牛油醬汁🌱薯蓉真係好幼滑唔係虛名🫡ଘ 北海道珍寶帶子扁意粉|辣肉腸X.O 汁 $238 ▸ 7.5/10估唔到係fusion菜式個汁係勝瓜雲耳加辣肉腸x.o醬煮嘅鹹鮮中帶有少少微辣 配意粉味道又幾特別好中意食醃過嘅蕃茄仔🍅略嫌帶子唔夠爽彈ଘ Tiramisu 配雪糕雞蛋仔窩夫$138 ▸ 6.5/10

ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ

ଘ 一晚長大 $128 ▸ 7/10
bb版嘅cocktail
偏甜 好重益力多味

2024-05-28 565 浏览
呢一間尖沙咀嘅Bar and Restaurant ,環境好舒服,我特別鍾意佢哋嘅音響,聽每一首歌都好似有位明星喺你隔離現場唱咁,超正!🤩🤩另外一個賣點就係佢哋嘅晚市食品會供應到凌晨一點,夜咗收工去幫襯都絕對冇問題👌🏻!風沙黃金脆炸單骨雞翼🐔(10件)$138單骨雞翼炸得好香脆,仲有滿滿嘅鹹蛋黃係雞翼上面,好好食呀!加上佢單骨方便容易食,加分加分!🙌🏻🙌🏻煙三文魚經典凱撒沙律🥙$138佢哋嘅凱撒沙律芝士份量特別多,幾鍾意佢哋嘅麵包粒係比較大粒脆口嗰隻,為呢個沙律增添唔少口感!😋美式煙燻醬烤西班牙黑毛豬肋骨(0.5kg) 🐖$268佢哋嘅豬肋骨係屬於比較大條嘅,每一條肉嘅份量都比較多,0.5 kg大約有六條左右,整得好焦脆入味,豬肋骨下面仲有非常多嘅薯條🍟,全部都炸得好香脆!

風沙黃金脆炸單骨雞翼🐔(10件)$138

煙三文魚經典凱撒沙律🥙$138

美式煙燻醬烤西班牙黑毛豬肋骨(0.5kg) 🐖$268
工作左成個禮拜咁辛苦,週末梗係要搵個地方放鬆吓朋友就介紹呢間 。平時嚟尖沙咀都會經過,以為佢只係一間睇波嘅酒吧,不過原來樓上別有洞天。環境夠靚之餘,仲有live Band聽! (小編唔記得啲嘢食嘅價錢,以下價錢係喺op 睇人啲圖搵返嚟,唔updated 請告知🙇🏻)【飲品】其實呢度本身有唔少特色嘅調酒,不過因為小編陣間要揸巴士,所以唔方便飲酒精飲品。➡️香奈小姐 $78Mango Puree | Lime Juice | Yogurt | Taiwan Oolong而家嘅主要係酸酸甜甜嘅味道,主要係芒果味,好有熱帶風情,茶味唔算重,都係幾開胃嘅一個飲品。味道:7.5/10➡️乜春 $78Cranberry juice| Rose syrup | Dash df Lychee juice | Lime Cardinal | Lime Juice呢個嘅味道比較女仔,味道上會比較酸同飲唔到玫瑰嘅香味。小編都幾鍾意呢杯,有過果香有花香。味道:8/10 【食物】➡️ 63度溫泉蛋八瓜魚冰菜沙律 呢個都算係今日嘅MVP,冰菜嘅沙律非常少見,但原來做沙律真係幾好食,特別清新爽脆。另外仲會答會慢煮八爪魚經

【飲品】

➡️香奈小姐 $78

味道:7.5/10

➡️乜春 $78

味道:8/10

【食物】

➡️ 63度溫泉蛋八瓜魚冰菜沙律
呢個都算係今日嘅MVP,冰菜嘅沙律非常少見,但原來做沙律真係幾好食,特別清新爽脆。另外仲會答會慢煮八爪魚經過慢煮嘅八爪魚完全唔會過韌,加埋車厘茄同提子味道 ,以日式胡麻汁同溫泉蛋做dressing,非常開胃。

唔怪得店員話自從推出咗呢個沙律,其他沙律基本上冇乜人叫。🤣🤣🤣

味道:9/10

➡️ 巴塞隆拿脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒伴36個月橡果飼黑毛豬火腿$138

呢個非常之適合送酒,佢係大量芝士焗製嘅薯粒同Ham,再配上溫泉蛋。薯仔老老實實冇乜特別,但配埋佢嗰啲ham就非常好食,因為佢嘅火腿除咗有足夠油香之外,仲食到隱隱約約嘅橡果香,加埋芝士同蛋汁,非常邪惡。

味道:8.3/10

➡️ 北海道珍寶帶子XO汁扁意粉 $228

佢嘅意粉係蒜油做底,然後加咗唔少嘅XO醬煮成。味道非常惹味,意粉嘅軟硬度適中。北海道帶子非常軟嫩,係特別又好食嘅意粉。

味道:8.6/10

➡️ 香烤招牌黃油雞$288
➡️ +原鍋燒黃油雞飯+$78

據店員所講,呢個係佢哋嘅招牌之一。燒好嘅黃油雞會喺客人面前用火槍再燒一次,確保個外皮脆卜卜,同時亦會將一啲RoseMary嘅味道燻入去。

黃油雞嘅外皮確實薄脆,唔會有多餘嘅油分,肉質唔算嫩滑,畢竟始終係燒雞,但亦唔係乾柴。油飯嘅味道非常香口,滿滿嘅雞油香,而且非常大份。不過因為係最尾嘅一道菜,小編飽飽地,所以會覺得有少少膩🤧🤣,建議可以多啲人share,但味道、視覺上可以明白點解佢係招牌。

味道:8.2/10

服務:9/10
環境:8.6/10
抵食:8/10

人均:六百幾
你話佢係咪好抵食又唔算係,但計埋佢嘅食物質素同埋環境服務,仲有Live Band 聽,個人覺得收費算係合理。
  • 63度溫泉蛋八瓜魚冰菜沙律
2024-05-23 332 浏览
佔地兩層的酒吧餐廳帶有歐陸英倫風,燈光昏暗有情調,餐廳前方設有舞台,食客可以一邊用餐一邊欣賞Live Band表演,晚餐供應時間更至到凌晨一點。 八爪魚鬚溫泉蛋冰菜沙律| 飛魚籽日式胡麻醬賣相色彩繽紛,八爪魚口感柔嫩不韌,冰菜新鮮口感爽脆,份量足夠。 巴塞隆拿脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒伴36 個月橡果飼黑毛豬火腿火腿脂肪分佈均勻,辣肉腸粒鹹度適中,配搭滑嫩的流心蛋和脆薯粒,極具風味! 北海道珍寶帶子扁意粉 | 辣肉腸X.O汁帶子新鮮肥美,惹味XO醬中有蝦米乾貝,鹹辣鮮香,意粉軟硬適中,每條都很掛汁。 芝士焗墨西哥粟米片配泰式酸辣炒肉碎粟米片沾上酸忌廉、牛油果醬和莎莎醬,不僅保有脆度,同時也能抓住醬汁。

佔地兩層的酒吧餐廳帶有歐陸英倫風,
燈光昏暗有情調,
晚餐供應時間更至到凌晨一點。

八爪魚鬚溫泉蛋冰菜沙律| 飛魚籽日式胡麻醬

北海道珍寶帶子扁意粉 | 辣肉腸X.O汁

芝士焗墨西哥粟米片配泰式酸辣炒肉碎
2024-05-22 236 浏览
呢間距離尖東站好近嘅酒吧西餐廳,好啱星期五或者假日過嚟飲酒chill下或者鋸下扒🍻不定時有live band表演,環境坐得舒服有氣氛🫶🏻仲有v sing可以俾朋友仔上去唱歌表演!呢度有好多種類嘅雞尾酒或者冇酒精嘅mocktail提供,就算有朋友仔唔啱酒精飲品都唔緊要!同埋呢度食物提供時間係去到凌晨一點!啱晒夜晚出沒既朋友仔🐈‍⬛蒜鹽香酥魷魚鬚呢個類似係避風塘嘅概念,魷魚鬚炸係得超香口,面頭仲有兩隻西班牙辣椒,餐廳哥哥話如果食得辣可以試吓🤣食落去又未去到好辣,咬幾啖都幾過癮!香蒜辣椒炒深海大虎蝦意大利粉🦐超大隻大虎蝦,肉質彈牙,好新鮮!意粉屬於有咬口嗰隻,炒得好香,好重蒜味同埋微微地辣🌶️美國特級封門牛柳🥩呢個牛柳幾Juicy 肉質軟淋,牛味好重!配上少少黑醋汁,幾開胃。同埋嗌咗八安士,兩個人都夠食。飲品嗌咗兩杯mocktail🥂,一杯真婊子melody同一杯偽婊子kuromi🤣🤣啲嘢飲啲名真係好搞笑!兩杯都好清新,用茶底做基調再加上果汁,同埋少少薰衣草🪻好特別嘅配搭~

蒜鹽香酥魷魚鬚

香蒜辣椒炒深海大虎蝦意大利粉🦐
超大隻大虎蝦,肉質彈牙,好新鮮!
意粉屬於有咬口嗰隻,炒得好香,好重蒜味同埋微微地辣🌶️

美國特級封門牛柳🥩

2024-05-19 268 浏览
➰青蘋果沙律配水牛芝士|松露蜜糖油醋汁非常開胃前菜,份量大概有2-3人左右,有新鮮青蘋果、洋蔥、車厘茄等等,仲有我最愛嘅水牛芝士😍呢個係前菜首選!➰避風塘炒粟米|拉差辣椒蛋黃醬小食就揀咗勁有港式風味嘅避風塘炒粟米🌽好有穫氣,味道有微辣,粟米粒粒香甜,餐牌入面仲有其他避風塘系列,推介大家試試➰ 加里西亞風味香料八爪魚伴薯蓉主食就揀咗西班牙風味嘅八爪魚,底層配薯蓉,薯蓉非常驚豔,入口滑身,帶點奶油香,配埋彈牙嘅八爪魚,不消幾分鐘就食完➰Tiramisu 配雪糕窩夫賣相好吸睛,打卡一流提拉米蘇醬與手指餅、仲有香甜嘅雲尼拿雪糕、濃郁的朱古力粉,食埋呢個甜品就好滿足😚

➰青蘋果沙律配水牛芝士|松露蜜糖油醋汁

➰避風塘炒粟米|拉差辣椒蛋黃醬

➰ 加里西亞風味香料八爪魚伴薯蓉

➰Tiramisu 配雪糕窩夫
賣相好吸睛,打卡一流
2024-05-08 248 浏览
【尖沙咀•彌敦左岸】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀世一酒吧餐廳八點之後有live band情調氣派十足 食物供應至夜晚嘅一點Red Sangria Gls PenicillinSpicy Pork CubeBeef Tartare ConeRed Sangria Gls 自製的桑格利亞酒帶來了一絲絲的夏日氛圍。混合了紅酒基底與新鮮水果,散發出濃郁的柑橘與莓果香氣,微微的肉桂與丁香的辛香料香增添了後味的複雜性,每一口都讓人感到生活的無限美好。Penicillin 這款蘇格蘭威士忌為基底的雞尾酒似乎是現代經典的代表,濃烈蜂蜜與薑汁的甜辣交織,帶來了冷冽喉感及微妙的溫暖,而隱約可辨的煙熏香氣更是讓這杯Penicillin成為了餐前最佳的開場白。Spicy Pork Cube這道辣炒豬肉丁小食堪稱是力量與美味的完美結合。每一塊豬肉都經過精心烹調至外酥內嫩,配上韓國風味的辣椒醬,讓辣味在舌尖舞動,肉質的鮮甜與香辣相得益彰,真是令人回味無窮。Beef Tartare Cone創意十足的生牛肉他他甜筒,將精選牛肉以他他的形式呈現,肉質細嫩且風味獨特,搭配微辣且
【尖沙咀•彌敦左岸】@
尖沙咀世一酒吧餐廳

Red Sangria Gls
Penicillin
Spicy Pork Cube
Beef Tartare Cone

Red Sangria Gls

Beef Tartare Cone創意十足的生牛肉他他甜筒,將精選牛肉以他他的形式呈現,肉質細嫩且風味獨特,搭配微辣且酸甜的調味料,與可愛的甜筒形狀相映成趣,不僅味覺上享受,視覺上也是一大享受。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 640(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #彌敦左岸 #web3尖沙咀
彌敦左岸
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
🎸這裏擁有獨特的氛圍,提供大型電視融合飲酒觀賞球賽的樂趣,偶爾還有現場𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝表演⚽️🍻與一群朋友下班後來這裡享用美食、觀賞表演,放鬆一下,是一個不錯的選擇喲~這次我們來的正好撞上了現場樂隊演出,氣氛十足,而且他們的食物也不錯🩶🍖 魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($𝟏𝟗𝟖/𝟕𝐩𝐜𝐬)𝘾𝙖𝙫𝙞𝙖𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙈𝙞𝙣𝙞 𝘾𝙤𝙣𝙚𝙨 雪糕筒盛載著滿滿的牛肉他他,每一口都充滿了鮮嫩多汁的牛肉他他🙂‍↕️😍搭配魚子醬更增添了一絲鹹香的風味,令牛肉他他帶出清新而不油膩的感覺再跟香脆的香蔥脆筒一起吃,口感層次很豐富,滿滿的飽肚感( ˆ͈̑꒳ˆ͈̑ )੭♡🦀 香煎手作蟹餅| 芒果莎莎|他他醬($𝟏𝟖𝟖/𝟑𝐩𝐜𝐬)𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙢𝙚-𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖 | 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚這道自家製作份量滿滿的蟹餅搭配芒果莎莎/他他醬和黑醋沙律🥗呈現出精緻的視覺享受⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾  切開後,一絲絲鮮美的蟹肉便展現出來口感豐富、蟹味濃郁鮮味十足外層香脆可口,口感絕佳 ♡(๑•̀ڡ•́๑)🍝 香辣伏特加醬水管意粉伴流心布袋芝士 ($𝟐𝟎𝟖)𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣

🍖 魚子醬牛肉他他迷你脆筒 ($𝟏𝟗𝟖/𝟕𝐩𝐜𝐬)

🦀 香煎手作蟹餅| 芒果莎莎|他他醬($𝟏𝟖𝟖/𝟑𝐩𝐜𝐬)
𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙢𝙚-𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚
𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖 | 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚

這道自家製作份量滿滿的蟹餅
搭配芒果莎莎/他他醬和黑醋沙律🥗
呈現出精緻的視覺享受⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾
切開後,一絲絲鮮美的蟹肉便展現出來
口感豐富、蟹味濃郁鮮味十足
外層香脆可口,口感絕佳 ♡(๑•̀ڡ•́๑)

🍝 香辣伏特加醬水管意粉伴流心布袋芝士 ($𝟐𝟎𝟖)
𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙚 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙑𝙤𝙙𝙠𝙖 𝙈𝙚𝙯𝙯𝙞 𝙋𝙖𝙘𝙘𝙝𝙚𝙧𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚

賣相誘人的火紅香辣伏特加醬包裹著片片寬寬的水管意粉中🍝
🧀中央點綴著一顆白嫩流心的布袋芝士,散發著誘人的光澤和香氣(。♥‿♥。)
意粉煮得恰到好處,口感柔軟卻不失嚼勁
與濃郁的香辣伏特加醬汁完美融合🌶️
每一口都充滿了刺激的辣味和濃郁的酒香
流心布袋芝士輕輕一戳,與意粉和醬汁混合在一起!
增添了一絲奶香和鹹味,中和了辣味~
令整體層次更加豐富香滑細膩,令人回味無窮😚

📍 彌敦左岸 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓
-細個蒲吧都會經常出沒喺尖沙咀赫德道呢頭🤣而家人大個咗就變咗嚟呢度食飯吹水⋯上網見到呢間入面有😍live Band現場表演🎹🎤可以食飯又有得聽歌chill下👍🏻同朋友兩個人叫咗三款特色菜同兩杯cocktail🍴魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7條網上好多人都post佢地呢款特色小食😮🍦迷你雪糕筒裝住牛肉他他 上面仲加上魚子醬做點綴賣相勁吸引🤭牛他他口感軟綿 配上微微咸香既魚子醬兩個人一人都食到3,4條 都幾抵食🤗🍴泰爽烤 (芭堤雅夜市烤肉串燒拼盤) $438泰式烤肉風味入面都幾多款唔同料🤩(椰糖豬頸肉、香茅雞翼、香料豬腩肉、辣汁原隻魷魚、鹽烤大虎蝦、香烤菠蘿、烤甜粟米、炸蝦片)自家調製嘅泰式酸辣蘸汁同沙嗲醬可以點來食🍢💁🏻‍♀️真係好有風味 大虎蝦肉質超爽口 豬頸肉都幾多片魷魚好鮮味完全唔腥🦑 菠蘿都超甜 整體都好滿意👍🏻🍴西班牙黑毛豬火腿比薩 $238諗住串燒未必食得飽就叫多份Pizza🍕點知原來都幾大盤🤣Pizza上面既parma ham 好多喎😮勁足料 唔會碎濕濕得幾片加上拉絲芝士同火箭菜 一啖落落去 口感超豐富又邪惡👻去酒吧當然唔少得要叫兩杯Cocktail飲吓啦😎其實揀佢哋嘅

細個蒲吧都會經常出沒喺尖沙咀赫德道呢頭🤣

賣相勁吸引🤭牛他他口感軟綿 配上微微咸香既魚子醬
兩個人一人都食到3,4條 都幾抵食🤗

🍴泰爽烤 (芭堤雅夜市烤肉串燒拼盤) $438
泰式烤肉風味入面都幾多款唔同料🤩
(椰糖豬頸肉、香茅雞翼、香料豬腩肉、辣汁原隻魷魚、
鹽烤大虎蝦、香烤菠蘿、烤甜粟米、炸蝦片)
自家調製嘅泰式酸辣蘸汁同沙嗲醬可以點來食🍢

🍸花海 $148
🤗呢杯酒精濃度比起上一杯好似再強啲
雖然都係甜甜的 呢杯明顯飲到濃烈gin味
2024-04-15 132 浏览
🐮法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7好得意!第一次甜筒加鹹食用甜筒裝牛肉他他估唔到又幾好食生牛肉食落似吞拿魚蓉(๑¯∇¯๑)魚子醬脆卜卜好似蟹籽咁仲有個醬吊味,幾開胃甜筒唔甜好脆👍🏻,表面有黑芝麻🦆鵝油封鵪鶉腿 $188/6由於係鵪鶉,所以真係好細隻髀🐣採用左慢煮方法(睇佢ig講🤣)用粗鹽焗帶有少少咸有用鵝油,,>᎑<,,脆脆哋嘅外皮幾重迷迭香同八角味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🐣招牌烤三黃雞 $308 有得睇表演(´ー∀ー`)會用火槍燒雞,玩到好大火下(-´∀`-)塊皮好似食緊炸子雞咁脆由於係三黃雞,雞髀幾滑燒完雞個底都幾多油(。>ω<。)個炸蒜好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)份量好多建議3人或以上叫加配黃油雞飯 +$88開頭覺得食到飯焦好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)但食食下覺得有啲硬牙骹有啲攰(⊃ω⊂ )🦀蟹肉龍蝦湯 $128朋友話有湯到肚舒服啲( ̄∇ ̄)好多蟹肉係有酒嘅龍蝦湯所以比平時較稀,唔係creamy 個種朋友話第一啖飲到酒味餐廳有live band,幾有feel~見到酒名好得意,有經過一些秋與冬有三層心太軟好吸引!原來餐廳開到深夜(●°u°●)​ 」晚市時段日至
🐮法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198/7
好得意!第一次甜筒加鹹食
用甜筒裝牛肉他他
估唔到又幾好食
生牛肉食落似吞拿魚蓉(๑¯∇¯๑)
魚子醬脆卜卜好似蟹籽咁
仲有個醬吊味,幾開胃
甜筒唔甜好脆👍🏻,表面有黑芝麻

🦆鵝油封鵪鶉腿 $188/6
由於係鵪鶉,所以真係好細隻髀🐣
採用左慢煮方法(睇佢ig講🤣)
用粗鹽焗帶有少少咸
有用鵝油,,>᎑<,,
脆脆哋嘅外皮
幾重迷迭香同八角味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🐣招牌烤三黃雞 $308
有得睇表演(´ー∀ー`)
會用火槍燒雞,玩到好大火下(-´∀`-)
塊皮好似食緊炸子雞咁脆
由於係三黃雞,雞髀幾滑
燒完雞個底都幾多油(。>ω<。)
個炸蒜好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
份量好多
建議3人或以上叫

加配黃油雞飯 +$88
開頭覺得食到飯焦好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
但食食下覺得有啲硬牙骹有啲攰(⊃ω⊂ )

🦀蟹肉龍蝦湯 $128
朋友話有湯到肚舒服啲( ̄∇ ̄)
好多蟹肉
係有酒嘅龍蝦湯
所以比平時較稀,唔係creamy 個種
朋友話第一啖飲到酒味

餐廳有live band,幾有feel~
見到酒名好得意,有經過一些秋與冬
有三層心太軟好吸引!

原來餐廳開到深夜(●°u°●)​ 」
晚市時段
日至四開到12:00am
五及六開到凌晨2:00am

另收加一服務費
2024-04-10 98 浏览
店名: 彌敦左岸 地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓尖東站N3出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5尖沙咀赫德道一帶酒吧林立,今日收工就選了一家有Live Band的Bar Restaurant「彌敦左岸」一試🥳吸引我和友人前來的,除了是Live Band Music,還有就是他們令人垂涎的菜單!☺️巴塞隆拿脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒伴36 個月橡果飼黑毛豬火腿❤️❤️❤️❤️❤️$138脆薯粒炸得金黃香脆,搭配著流心蛋的濃郁和辣肉腸粒的香辣口感,再加上36個月橡果飼黑毛豬火腿的豐富風味,每一口都是美味的享受!🤩法國Rougie鵝油封鵪鶉腿香蒜迷迭香❤️❤️❤️❤️$188鵪鶉腿的肉質嫩滑多汁,迷迭香的香氣和鵝油的濃郁完美融合,令人回味無窮🤤北海道珍寶帶子扁意粉 辣肉腸X.O汁❤️❤️❤️❤️❤️$238珍寶帶子非常鮮嫩,與辣肉腸X.O汁的微辣風味形成和諧的組合意粉本身的口感也非常出色,煮得剛好彈牙,令人欲罷不能‼️What Spring/ Ms. Hannah$78/ $78兩款飲品不僅外觀精美,搭配果汁和茶底的combination 也相當出色😍除了美食和飲品,酒吧餐廳的現場音樂表演也
店名: 彌敦左岸

法國Rougie鵝油封鵪鶉腿香蒜迷迭香❤️❤️❤️❤️

北海道珍寶帶子扁意粉 辣肉腸X.O汁❤️❤️❤️❤️❤️

What Spring/ Ms. Hannah
$78/ $78

除了美食和飲品,酒吧餐廳的現場音樂表演也是晚餐的靈魂,現場樂隊演奏的西洋Pop Music,營造出一個愉悅和輕鬆的氛圍,加上酒吧環境闊落舒適,不經不覺就跟朋友消磨一個晚上😙

臨走時經理還特意告知我們,餐廳的晚餐供應時間至凌晨12:00,而星期五、六更供應至凌晨2:00!以後同朋友Late dinner或者宵夜又多一個選擇了~
2024-04-05 92 浏览
第二次黎了,依家仲係有live Band,回憶的感覺好唔錯👍🍦法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒佢有魚子醬嘅鮮味,帶返一種咸香嘅滋味😉加埋牛肉嘅鮮嫩同濃郁,令味道更加豐富🤪仲有迷你脆筒嘅口感😎脆脆嘅質地同牛肉嘅結合🤩帶出一種獨特嘅食物口感🥳🌶️鑊仔爆炒麻辣西班牙黑毛豬粒西班牙黑毛豬粒嘅肉質鮮嫩多汁🥰帶返一種濃郁嘅豬肉香氣🥹再加上麻辣調味,味道更加刺激🥰辣味迅速攻佔你嘅味蕾😚鑊仔爆炒嘅火候熱😛令豬肉粒保持著鮮嫩同多汁嘅口感☺️同時帶返一啲微焦嘅香氣😌🫕巴塞隆韋脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒 伴36 個月橡果飼黑毛豬火腿流心蛋嘅蛋黃嘅濃郁😍同埋辣肉腸粒嘅香辣味,令整個味道更加豐富😚而36個月橡果飼黑毛豬火腿,嚟自巴塞隆韋🥰帶返一種獨特嘅鹹香味道,肉質嫩滑,令人垂涎欲滴😋整體嚟講,呢道菜係脆口中帶返流心蛋嘅濃郁,再加上辣肉腸粒同黑毛豬火腿嘅香嫩,真係令人難以抗拒😝🍖法國 Rougie 鵝油封鵪鶉腿|香蒜迷迭香鵪鶉腿經過鵝油嘅封裝,保持住鵪鶉肉嘅鮮嫩🥰鵝油嘅香濃味道滲透入肉裡面😛帶返一種濃厚嘅鵝油香氣😚令味道更加豐富。再加上香蒜同迷迭香嘅調味,帶返一種濃郁嘅香料味道,令整體味道更加香濃😉咬落去,鵪鶉腿嘅肉質鮮嫩

🍦法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒

🌶️鑊仔爆炒麻辣西班牙黑毛豬粒

🫕巴塞隆韋脆薯粒配流心蛋及辣肉腸粒 伴
36 個月橡果飼黑毛豬火腿

🍖法國 Rougie 鵝油封鵪鶉腿|香蒜迷迭香
鵪鶉腿經過鵝油嘅封裝,保持住鵪鶉肉嘅鮮嫩🥰鵝油嘅香濃味道滲透入肉裡面😛帶返一種濃厚嘅鵝油香氣😚令味道更加豐富。再加上香蒜同迷迭香嘅調味,帶返一種濃郁嘅香料味道,令整體味道更加香濃😉咬落去,鵪鶉腿嘅肉質鮮嫩多汁🤤帶返鵪鶉獨特嘅味道,同時配合香蒜迷迭香嘅香氣,令人愛不釋手🤩