放工happy hour喇!嚟到港人酒吧街揀咗呢間吧🍻原來有兩層,下層睇波飲酒岩曬~樓上環境寬敞暗黑氣圍,十分有格調~📔Menu內獨特嘅fusion菜,為今晚帶驚喜🕣逢星期一至六晚上8:30後有🎤 Live band 表演🎹用餐時間不限時,服務態度好CP值極高🥗Nathan Left Chef's Salad呢個招牌沙律非常獨特,超過10多款材料色彩繽紛,油醋Sauce撈起嚟食配合清新怡有層次,係我食過最佳嘅沙律🥩US Prime Grain-fed Hanging Tender 8 oZ揀咗五成熟,控制得剛好配胡椒乾邑牛肉汁配菜串串茄、薯仔、蒜頭及蘿蔔中和油膩感🍷Spanish Red Sangria食紅肉除紅酒外,呢杯以紅酒、威士忌蘋果汁及浸過嘅水果調出來嘅酒,冰凍果甜易入口,值得推介~
放工happy hour喇!嚟到港人酒吧街揀咗呢間吧🍻

原來有兩層,下層睇波飲酒岩曬~
樓上環境寬敞暗黑氣圍,十分有格調~
📔Menu內獨特嘅fusion菜,為今晚帶驚喜

🥗Nathan Left Chef's Salad

揀咗五成熟,控制得剛好配胡椒乾邑牛肉汁
配菜串串茄、薯仔、蒜頭及蘿蔔中和油膩感

🍷Spanish Red Sangria
2024-01-02
Nathan Left係一間尖沙咀嘅人氣酒吧餐廳,每星期都有Live Band,氣氛超好。呢度多款主菜同小食都好有水準,別有用心,店員仲會好用心介紹呢度嘅主打菜。呢間酒吧餐廳亦好適合約會同節目慶祝㗎🎸•XO醬水牛城雞翼 ($108)見到呢款Buffalo Wing有XO醬咁特別,所以試一試😂雞翼一共有6隻,重點係隻隻都咁大隻!醬汁香濃,微辣口感,XO醬為呢度小食增添風味。•香烤招牌烤黃油雞-半隻 ($288) +原鍋燒黃油雞飯 ($78)呢個係店員推薦嘅main,亦係呢度嘅招牌菜!黃油雞烤得好脆,肉質鮮嫩,充滿肉汁。記得一定要加配原鍋燒黃油雞飯,個飯充滿雞油香,仲有飯焦,呢個真係值得一試!

•XO醬水牛城雞翼 ($108)

•香烤招牌烤黃油雞-半隻 ($288)
+原鍋燒黃油雞飯 ($78)
聖誕節🎄,所以要同朋友仔一齊食聖誕大餐慶祝下😋係尖沙咀行過見到呢間星期二至六都有不同嘢食嘅半價優惠,而且又有live band,好似好有氣氛咁,咁就一於去試吓啦🥳打開menu ,好想食佢地嘅招牌黃油雞,點知冇晒😢然後諗住叫鹹豬手(星期四半價),結果都係冇晒🤦🏻‍♀️最後叫左炸薯條🍟、牛封門柳12安士、2杯飲品牛封門柳12安士$358嘢食送到黎勁香,牛柳有3大塊,我們叫左5成熟,切開入面的肉仲好鮮嫩多汁😋本身牛肉已經有味道,所以我覺得唔使點醬汁都已經好好味,點左更惹味!芝士松露炸薯條$98超級無敵大兜,勁香嘅松露味,啱啱炸起熱辣辣好脆口,薯條食極都仲有,最後係完全食唔晒😮‍💨Whiskey sour $118入面好似有啲檸檬同橙,但飲唔出,反而酒味都幾突出&濃未嘗禁果$148入面有蘋果汁,青瓜等等,酒味唔算突出&濃,反而有種好清新嘅感覺,飲唔慣酒嘅人可以試吓📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓

聖誕節🎄,所以要同朋友仔一齊食聖誕大餐慶祝下😋

牛封門柳12安士$358

芝士松露炸薯條$98

Whiskey sour $118
入面好似有啲檸檬同橙,但飲唔出,反而酒味都幾突出&濃

未嘗禁果$148

📍 彌敦左岸 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
2024-01-01 72 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀赫德道嘅彌敦左岸食晚餐,地舖下面係酒吧嘅吧枱,上到2樓入到去就係一間充滿氣氛嘅西餐廳,聖誕節期間佈滿咗唔同嘅聖誕裝飾,每晚8點都有live band表演,表演者同觀眾好有互動,食客可以點歌,有朋友生日嘅話仲可以聽生日歌。我哋嗌咗美國特級穀飼牛封門柳(8安士)同香烤招牌黃油雞(半隻),兩個女仔食已經好夠飽。封門牛柳食落好重肉味,煎到medium raw啱啱好,唔會太over,配菜嘅煎蒜頭煎到好香好冧,配埋牛扒一齊食會好香好惹味,蕃茄仔都好新鮮,咬落去又甜又爽又多汁,醬汁有五款可以揀,我哋揀咗garlic salted sauce,係帶有鹹味嘅蒜蓉醬。香烤招牌黃油雞係幾有驚喜,侍應會先上咗半隻燒雞,再喺你面前用火槍燒rosemary,將rosemary嘅香味帶係雞皮上面,再幫你將隻雞切件放係黃油飯上面。燒雞嘅雞皮燒得香脆,平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食晒,雞肉嫩滑多汁,醬汁有傳統嘅gravy sauce同中式蒜油,底下嘅黃油飯亦都燒到粒粒分明,充滿雞油嘅香味,亦都有少少脆嘅飯焦,推介大家嚟呢一間咁有氣氛嘅餐廳試吓!📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊
香烤招牌黃油雞(半隻)
美國特級穀飼牛封門柳(8安士)
香烤招牌黃油雞(半隻)
美國特級穀飼牛封門柳(8安士)
#foodielagblah尖沙咀‼️2024年跨年餐廳推介:Live band show,慶生氣氛一流,仲有球球賽直播‼️
**Live Band from Tue to Sat,start at 08:30pm.**
集西餐廳及酒吧於一身,設有一個放滿樂器的舞台,燈光昏暗有格調,可以一邊燭光用餐一邊欣賞liveband表演。
另外,值得一提係員工好熱情,用心介紹菜式,雖然場內燈光昏暗,但當你想同朋友拍慶生合照嘅時候,員工會拎出「打燈神器」幫你打燈,張相真係勁靚!
**特別一提,慶生撞正Live band show嘅話,餐廳仲會好有心咁交名俾隊band,係warmup到咁上下就唱happy birthday,讀埋慶生嘅朋友仔名,真係好細心好Sweet!✨食物:1️⃣招牌烤黃油雞(半份)$144
逢星期3半價‼️
員工成架餐車咁推隻雞過嚟,勁有儀式感!
焗完出嚟嘅顏色仲好靚❤️再用火槍係客人面前燒+切🔥,員工仲好細心咁問我哋洗唔洗打卡,服務兼打卡指數爆哂燈!
黃油雞雞肉質十分嫩滑juicy🔥(配有黑椒汁or沙薑汁)
鷄皮既香又酥脆,仲唔肥膩添!

+$78 原鍋黄油雞飯
雞油融入飯
#foodielagblah尖沙咀

✨食物:
1️⃣招牌烤黃油雞(半份)$144
逢星期3半價‼️
員工成架餐車咁推隻雞過嚟,勁有儀式感!
黃油雞雞肉質十分嫩滑juicy🔥(配有黑椒汁or沙薑汁)
鷄皮既香又酥脆,仲唔肥膩添!

+$78 原鍋黄油雞飯
雞油融入飯中,焗到有小小焦香,並配有蔥花,食落又香又脆,好似飯焦咁~🍚😈
2️⃣珍寶帶子XO汁扁意粉 $288
XO醬汁味勁濃,但香口!少少辣🌶️
帶子亦大隻兼煎得靚!配菜係翠玉瓜,好似有少少違和~但好惹味!

3️⃣烤西班牙黑毛豬肋骨 $218
豬肋骨係一班人聚餐必叫!豬肋骨嘅燒烤醬汁味好濃,肉質不柴口,份量亦好多!
4️⃣炸薯條 $98
份量勁多,6個人食都食唔晒咁濟!薯條上面仲加左好多碎芝士~忍唔住一條接一條!!
5️⃣香煎左岸蟹餅+芒果 $188
賣相好靚~蟹餅煎得好香口,但口味唔突出,一般~

✨飲品:
Menu上面有好多好搞笑嘅飲品名,玩味十足!例如:香水有毒、未嘗禁果、傷追人、啲奶假架.jpg、藝妓等⋯⋯
我哋叫咗~~
🍹乜春 What spring $78
色彩繽紛嘅Mocktail🍹🌈食材新鮮又容易入口添🍑🍓🍇🍋
🍹Ms.Hannah $78
🍹Fruitea Jelly $78

人均$200-300((無收切餅費!))
📍:彌敦左岸 Nathan Left
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
(港鐵尖沙咀/尖東站 N3 出口, 步行約2分鐘)

#hongkong#dinner#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuifoodie#barandrestaurant#goodview#bar#westernstyle#couple#friends#liveshowband#球賽直播#跨年餐廳#慶生#酒吧#西餐廳
2023-12-29
  • 炸薯條
  • 烤西班牙黑毛豬肋骨
  • 珍寶帶子XO汁扁意粉
2023-12-22 824 浏览
尖沙咀有好多「有氣氛」既餐廳🍴朋友介紹下層:酒吧🍷上層:Live Band 餐廳🎶裝修偏復古🎷昏暗的燈光 有feel~Staff好nice☺️幫手打燈打卡 📸哈哈哈哈Live Band 8點開始 一邊食一邊聽歌😍好 Chill記得book 定枱食飯啦~📍法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒 ($198)6件賣相好掂 勁吸引好特別😎牛肉他他放咗喺雪糕筒🐄再加魚子醬食材新鮮 成件事都幾奢華~配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 好好食😋📍招牌烤黃油雞 半隻($144)逢星期3半價‼️識mark時間啦~職員話黃油雞要用3日時間準備🔐鎖實肉汁上碟隻雞🐓已經立立令✨再用火槍燒+切🔥半隻都好多🤣燒到脆皮+有黃油流出黎😍肉質嫩滑juicy🫶🏻可以配黑椒汁or沙薑汁果然係招牌菜👑📍原鍋燒黃油雞飯($78)黃油雞飯好正🤤雞油流入飯中煮得夠乾身又飽滿🍚配埋細細件雞食 很不錯有落小小蔥花 焗到有小小焦香😈有D似煲仔飯~📍珍寶帶子XO汁意粉 ($228)XO汁有少少辣🌶️但係略嫌唔夠香帶子煎得好靚 有壓紋又大隻配料竟然係翠玉瓜??有d唔係好夾整體一般 而且性價比低!呢個意粉可以pass🙂📍肉桂蘋果金寶配開心果雪糕 ($98)熱辣辣嘅蘋
尖沙咀有好多「有氣氛」既餐廳🍴
朋友介紹下層:酒吧🍷上層:Live Band 餐廳🎶
裝修偏復古🎷昏暗的燈光 有feel~
Staff好nice☺️幫手打燈打卡 📸哈哈哈哈
記得book 定枱食飯啦~

📍法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒 ($198)
6件賣相好掂 勁吸引好特別😎
牛肉他他放咗喺雪糕筒🐄再加魚子醬
食材新鮮 成件事都幾奢華~
配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 好好食😋

📍招牌烤黃油雞 半隻($144)
逢星期3半價‼️識mark時間啦~
職員話黃油雞要用3日時間準備🔐鎖實肉汁
上碟隻雞🐓已經立立令✨再用火槍燒+切🔥
半隻都好多🤣燒到脆皮+有黃油流出黎😍
肉質嫩滑juicy🫶🏻可以配黑椒汁or沙薑汁
果然係招牌菜👑

📍原鍋燒黃油雞飯($78)
黃油雞飯好正🤤雞油流入飯中
煮得夠乾身又飽滿🍚配埋細細件雞食 很不錯
有落小小蔥花 焗到有小小焦香😈
有D似煲仔飯~

📍珍寶帶子XO汁意粉 ($228)
XO汁有少少辣🌶️但係略嫌唔夠香
帶子煎得好靚 有壓紋又大隻
配料竟然係翠玉瓜??有d唔係好夾
整體一般 而且性價比低!
呢個意粉可以pass🙂

📍肉桂蘋果金寶配開心果雪糕 ($98)
熱辣辣嘅蘋果金寶 配 凍冰冰雪糕🍦

環境🥂 : 8/10
庆祝纪念
生日
2023-12-09 70 浏览
[#kwfoodie西餐]🍽彌敦左岸路過多次尖沙咀赫德道,也沒有發現這一間隱世西餐😋,原來餐廳還有上層,內裏更有週末限定的Live Band🎵🎤樓上空間頗大,而且十分有情調,而且餐廳最近更推出了期間限定優惠,多款菜式只需半價,吸引了小編到來一試❣️#左岸香煎珍寶蟹餅 $188💖小編誠意推薦💖蟹餅🦀很結實,裡面充滿了鮮味十足的蟹肉😳美味且帶有香蔥、辣椒和蒜蓉的調味料,外層金黃酥脆,而內部則多汁🤤味道小評分:😋😋😋😋😋/5#烤德國香脆鹹豬手 $164(半價後)小編到訪當日,剛巧碰上了烤德國香脆鹹豬手的特價日🤫所以立即點了一份來品嚐🤤具有豬肉的濃郁和咸味,外皮則較香脆,一旁附上了傳統的德國🇩🇪酸菜,平衡豬手的豐盈口感🫶🏻唯一可惜是豬手肉偏乾身味道小評分:😋😋😋😋/5#鮮海膽魚子卡邦尼汁手打稻庭烏冬 $228💖小編誠意推薦💖超級新鮮的海膽‼️餐廳完全不吝嗇地提供了三大片海膽🤤卡邦尼汁10分濃郁之餘,加上海膽鮮味,絕對是畫龍點睛🤩稻庭烏冬煙靭,而且可以掛上卡邦尼汁😳再加上新鮮三文魚子的鹹鮮味,必點之選❣️味道小評分:😋😋😋😋😋/5#液體蘋果批 $148餐廳期間限定之一的特製雞尾酒🍹彷彿真的在喝一杯化成
[#kwfoodie西餐]
🍽彌敦左岸

#左岸香煎珍寶蟹餅 $188
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#烤德國香脆鹹豬手 $164(半價後)
味道小評分:😋😋😋😋/5

#鮮海膽魚子卡邦尼汁手打稻庭烏冬 $228

#液體蘋果批 $148
餐廳期間限定之一的特製雞尾酒🍹彷彿真的在喝一杯化成液體的蘋果批🤣酒味較重,但仍保留到陣陣的玉桂香,就差了蘋果批的酥皮🤣喜歡蘋果批的朋友絕對可以一試🫶🏻
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
星期三Live Band 晚上08:30開始,平日晚7:00上床瞓覺💤的我見到Openrice 多人推介俾Like 👍🏼所以我都專承去一探究竟。餐廳食物種類獨特、味道可口、服務員態度友善細心、Live Band唱歌好聽。黃油雞服務員會先放桌上給客人先拍照📷才噴火🔥切件、見我們自拍會主動幫忙打燈(出乎意料😂),一邊飲酒一邊聽🍹🍸🍷🥂🍻🥃Live Band唱歌🎤真心好聽又有Saxophone🎷演奏🎼🥰👍🏼,可以點歌可惜嘅係應該唔識唱中文,想聽佢哋唱Beyond🎸嘅歌可能有啲難,朋友見9點幾想走人點知佢唱Michael Jackson 我係佢Fans 難得有Band 會唱佢嘅歌當然聽完先走最後唱咗3首真心滿足😌,平日晚人流唔多可以聽到夠,希望日後可以聽到佢唱Beyond 嘅歌🎸

珍寶帶子XO醬扁意粉
2023-12-06
珍寶帶子XO醬扁意粉
2023-12-02 70 浏览
餐廳環境好有情調 除左野食高質 夜晚仲有Live band添🤣🍀法式蟹肉龍蝦湯龍蝦湯味道超級濃郁 飲第一啖已經覺得好開胃🦞 口感吾會太稀 岩岩好😍🍀左岸香煎珍寶蟹餅蟹餅熱辣辣上枱 表面好酥脆 切開見到滿滿嘅蟹肉🦀 咬落去啖啖鮮甜蟹肉 加埋少少芒果粒一齊食 味道更清新更加甜🥭🍀烤美國草飼封門牛柳12安士我地加大左份量 有兩塊封門柳😛 切落去嘅質感已經知道好正 聞落香氣撲鼻 食落軟嫩多汁🤩 配菜嘅蒜頭都好好食 入口即化🧄🍀雜錦海鮮龍蝦汁煮飲管通心粉每一種海鮮都好大件 青口有4隻 蜆有幾粒 食落鮮甜冇沙😙 帶子軟嫩有嚼勁 表面燒左一燒好香😝 蝦有一大隻 好有咬口🦐 仲有啲魷魚圈 增加左口感層次感🦑🍀蘋果金寶配開心果雪糕賣相好靚 加埋枱燈嘅射燈 見到都已經流晒口水🤤 焗完熱辣辣嘅蘋果金寶 配埋凍冰冰嘅雪糕 一凍一熱嘅口感形成強烈對比🥰

🍀法式蟹肉龍蝦湯

🍀左岸香煎珍寶蟹餅

🍀烤美國草飼封門牛柳12安士

🍀雜錦海鮮龍蝦汁煮飲管通心粉

🍀蘋果金寶配開心果雪糕
2023-11-29 55 浏览
Happy Friday 去酒吧餐廳感受下氣氛彌敦左岸會 不定期亦有live band 勁熱鬧食物款式選擇多,staff 們態度好nice又專業!每日更設有不同優惠!香烤三黃雞 1/2 隻 $288店員會先燒香迷迭香,再幫忙剪開烤雞烤雞都幾大隻,燒至脆皮,咬落嫩滑juicy仲有黃油流出黎港式叉燒燒腩仔pizza $188 Fusion得黎有想法,加左惹味薑茸解膩,中間仲有隻煎得靚靚太陽蛋~絕對係黯然銷魂飯 變奏版乜春 $78(Cranberry juice, rose syrup,lychee juice lime cordial lime juice)特式mocktail,聞落好香玫瑰味,女生會中意!
Happy Friday 去酒吧餐廳感受下氣氛

彌敦左岸會 不定期亦有live band 勁熱鬧
食物款式選擇多,staff 們態度好nice又專業!

每日更設有不同優惠!

香烤三黃雞 1/2 隻

店員會先燒香迷迭香,再幫忙剪開烤雞

烤雞都幾大隻,燒至脆皮,咬落嫩滑juicy
仲有黃油流出黎

港式叉燒燒腩仔pizza $188

Fusion得黎有想法,加左惹味薑茸解膩,
中間仲有隻煎得靚靚太陽蛋~絕對係
黯然銷魂飯 變奏版

乜春 $78

(Cranberry juice, rose syrup,
特式mocktail,聞落好香玫瑰味,女生會中意!
2023-11-24
2023-11-28 50 浏览
Nathan Left 彌敦左岸 🍕法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒(6件):$198其中一樣必點嘅食物🤩,用雪糕筒做base幾新穎,同埋都提升左口感😚港式叉燒拼燒腩仔薄餅:$188第一次見香港風味crossover pizza😂用叉燒同燒腩仔好有香港特色,都好夾😚面頭加左薑蓉好惹味😍松露醬烤牛骨髓|和牛面肉醬|酸種多士:$158黎到嘅時候已經聞到好香😄配埋多士食真係好正啊🫣初戀:$138初戀啊!我要初戀啊!味道比較甜真係飲到初戀嘅味道😚主要用左Gin,葡萄酒,檸檬汁,糖漿同埋蛋白【葡提】老祖 :$138同個名一樣,葡萄味好出😆主要用左鐵觀音茶浸泡的Gin,清酒,巨峰葡萄酒同埋檸檬汁
Nathan Left 彌敦左岸 🍕

法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒(6件):$198

港式叉燒拼燒腩仔薄餅:$188

松露醬烤牛骨髓|和牛面肉醬|酸種多士:$158
黎到嘅時候已經聞到好香😄配埋多士食真係好正啊🫣

初戀:$138

【葡提】老祖 :$138
話說朋友花要黎返個 mini 單身 party(mini 到得我地兩條友 😂),我都正好想回一回氣減減壓,之前見朋友介紹過彌敦左岸幾唔錯,氣氛好好,好適合 girls‘ night 慶祝一下 🥂西班牙櫻桃茄流心布拉達芝士沙律賣相非常吸引 🤩 大大個布拉達芝士個樣好得意~ 切開有少少流心 😍 奶味好濃好香,沙律都好新鮮,個西班牙櫻桃茄好甜 👍🏻 仲有 d 青蘋果同提子,加埋核桃,好 fresh 好開胃 😋香烤招牌黃油雞(1/2 隻)配原鍋燒黃油雞飯賣相超級吸引嘅主菜 😍 黃油雞個皮脆脆地,啖啖肉又夠滑 🫶🏻 配埋黑椒汁同埋沙薑汁(沙薑汁超正大推),真係好滿足 🤤 個黃油雞飯都非常好味,夠香雞味但又煮得夠乾身 👍🏻 上面嘅車厘茄、蒜片同埋焗蒜頭都非常正,果然係招牌菜 🤤BelliniCocktail 都是今晚重點 🥂 Prosecco 加上桃,呢度有時候仲會有 live music 😍 見到隔離檯慶祝生日仲有煙花 🤩 氣氛好好,而且侍應都好好禮貌好熱情,絕對可以再 encore 🫶🏻

西班牙櫻桃茄流心布拉達芝士沙律

香烤招牌黃油雞(1/2 隻)配原鍋燒黃油雞飯

Bellini

2023-11-22 52 浏览
呢間餐廳係我同男朋友未拍拖之前,成日都嚟食嘅,以前D野食較高水準,呢家野食野飲貴左好多,又無以前咁好食,令我哋有D失望😟一坐低,第一時間就叫咗杯cocktail,味道普通,未算好特別我哋好鍾意食炸薯條,嚟到酒吧一定會叫!薯條嚟到好熱辣辣,同埋都脆,上面D芝士我就覺得比較少我男朋友就好鍾意食牛扒,我哋就嗌咗西冷扒,牛扒都厚肉嘅,但係嚟到肉汁唔係好多,煎得唔係好香最後加多左一個Pizza ,嚟到成個pizza 都唔熱,而且我哋唔係好鍾意過pizza餅底,唔太好食,質素超級普通總括嚟講,呢間餐廳性價比低,但勝在可以一邊飲酒,一邊睇live band

最後加多左一個Pizza ,嚟到成個pizza 都唔熱

2023-11-06
2023-11-19 57 浏览
Happy Friday 最適合和朋友chill 一chill ,今晚來到尖沙咀一間酒吧餐廳🍴,食物高質有水準,全晚勁chill ,好有氣氛! 我們點了:Three course set $388頭盤 - 左岸香煎珍寶蟹餅職員很貼心,特別提醒含芫茜🌿,不過吃起來倒是還好~味道不會太濃烈搶味!蟹餅鋪滿芒果粒,十分足料! 切開看到一梳梳的蟹肉! 外酥脆內鮮味!正! 主菜 - 招牌烤黃油雞(半隻)+$80 配雞油飯侍應先上菜讓我們打卡,然後用火槍燒一燒雞的,已聞到一陣陣香氣~然後再為我們切開雞肉放在黃油飯上,賣相一油! 雞肉非常嫩滑美滑! 加上充滿油香的雞油飯,外脆内軟,簡直不得了! 完美!💕 美式芝士餅甜品一共有3款選了芝士餅!很creamy~芝士味濃郁! 香脆巨型虎蝦多士 $98 餐廳其中一個招牌小食😋比想像中還要大份~蝦肉新鮮彈牙,炸得十分酥脆!Melody $78 點了一杯mock tail ,是清爽的雜梅味,不錯~餐廳設有表演舞台,光顧當日還有live band演出,氣氛超好🥰

我們點了:
Three course set $388
頭盤 - 左岸香煎珍寶蟹餅

主菜 - 招牌烤黃油雞(半隻)+$80 配雞油飯

美式芝士餅
甜品一共有3款選了芝士餅!很creamy~芝士味濃郁!

香脆巨型虎蝦多士 $98

Melody $78
點了一杯mock tail ,是清爽的雜梅味,不錯~

今日同朋友黎到哩間酒吧餐廳。餐廳分為上下兩層,上面嗰層氣氛好好,九點之後會有live band,一路都會播住唔同嘅音樂。餐枱上面有個精選產品半價優惠餐牌,另外主餐牌上面亦都有好多食物選擇~🔸法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198哩款迷你脆筒好特別,將牛肉他他放咗喺雪糕筒上面,好適合打卡📸牛肉他他同魚子醬好夾,而且食材新鮮,係好食打卡之選👍🏻🔸美國特級穀飼牛封門柳 12安士 $358封門柳有五款唔同嘅醬汁可以選擇,我哋就揀咗店員推介嘅蒜味鹽麴醬。12安士有三大件封門柳,牛味香濃,配搭埋醬汁非常惹味,旁邊仲有焗蒜頭及蕃茄仔。

🔸法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198

🔸美國特級穀飼牛封門柳 12安士 $358